Νέα

Πολιτικά νέα/άρθρα από websites, blogs κλπ.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 231K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Συμφωνείτε με την αποπομπή της Δραγωνας από το Υπουργείο παιδείας αφού δεν έχει τα τυπικά προσόντα;

• Ναι

Ψήφοι: 103 86,6%
  • Όχι

Ψήφοι: 16 13,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    119

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Δεν υπερασπίστηκα κανένα. Δεν κατηγόρησα κανένα. Απλά παραθέτω γεγονότα.

Οταν θα πω τη γνώμη μου για κάτι, θα γίνει αντιληπτό

Οι ακραίες συμπεριφορές οδηγούν σε ακόμα πιο ακραίες ενέργειες.
Είχαμε αφήσει μια συζήτηση στη μέση απο χτες, Enforcer.
Για το Μακεδονικό.
Και νομίζω οτι ήταν σειρά σου να γράψεις κάτι.  :)

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Εγώ πάλι πιστεύω πως το να απαγορεύεις στα πανηγύρια αυτών των λίγων χιλιάδων να τραγουδιούνται τα τραγούδια των γηγενών παππούδων τους (και μάλιστα στη γλώσσα που τώρα λες οτι δεν υφίσταται, αλλά στα μεσοπολεμικά χρόνια είχες ο ίδιος -εννοώ το ελληνικό κράτος- τυπώσει αλφαβητάρι της) είναι εκτός απο μικρόψυχο, πολιτικά ηλίθιο.
Τα λέμε αύριο παιδιά.

Λοιποον...

Η γλώσα των σκοπίων είναι μια γλώσσα κατασκευασμένη. Μίγμα βουλγαρικών και σερβικών, δημιουργήθηκε ακριβώς για το σκοπό που τώρα εξυπηρετεί.. Δεν το λέω εγώ, η πηγή μου είναι σέρβοι φίλοι αλλα κάπου το διάβασα κιόλας. Δε θυμάμαι, παει καιρός απο τότε που διάβαζα ιστορικά θέματα. Παρα πολύς καιρός. Αν δε σε πείθω, μη λάμβάνεις υπ' οψιν σου την παράγραφο αυτή

Πολιτικά ηλίθιο..γιατί το λες αυτο;

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
Η γλώσα των σκοπίων είναι μια γλώσσα κατασκευασμένη.

...Ξέρω ότι έχω χάσει μάλλον επεισόδια, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είμαι τακτικός επισκέπτης στο site. Εντούτοις, μια βιαστική ερώτηση-σχόλιο.

Ποια σύγχρονη γλώσσα δεν είναι 'κατασκευασμένη'? Τα Γαλλικά είναι η γλώσσα γύρω απ'το Παρίσι. Τα Ισπανικά η γλώσσα πέριξ της Μαδρίτης. Τα Ρουμάνικα εφεύρημα του Causescu για να δείξει ότι οι Ρουμάνοι είναι απόγονοι των Λατίνων. Όσο για τα Ελληνικά που μιλάμε εμείς... κάτσε και άκουσε αξιωματικό της Αστυνομίας να διαβάζει ανακοίνωση, και πες μου αν αυτός ο άνθρωπος μιλάει τη 'δική του' γλώσσα...  ;)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Λοιποον...

Η γλώσα των σκοπίων είναι μια γλώσσα κατασκευασμένη. Μίγμα βουλγαρικών και σερβικών, δημιουργήθηκε ακριβώς για το σκοπό που τώρα εξυπηρετεί.. Δεν το λέω εγώ, η πηγή μου είναι σέρβοι φίλοι αλλα κάπου το διάβασα κιόλας. Δε θυμάμαι, παει καιρός απο τότε που διάβαζα ιστορικά θέματα. Παρα πολύς καιρός. Αν δε σε πείθω, μη λάμβάνεις υπ' οψιν σου την παράγραφο αυτή

Πολιτικά ηλίθιο..γιατί το λες αυτο;
Να τα πάμε ένα ένα;
Πως γίνεται να τυπώνεις αλφαβητάριο σε μια "κατασκευασμένη" γλώσσα;
Μιλάω για το αλφαβητάριο της λεγόμενης σλαβομακεδονικής που τύπωσε το ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ στο μεσοπόλεμο.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
...Ξέρω ότι έχω χάσει μάλλον επεισόδια, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είμαι τακτικός επισκέπτης στο site. Εντούτοις, μια βιαστική ερώτηση-σχόλιο.

Ποια σύγχρονη γλώσσα δεν είναι 'κατασκευασμένη'? Τα Γαλλικά είναι η γλώσσα γύρω απ'το Παρίσι. Τα Ισπανικά η γλώσσα πέριξ της Μαδρίτης. Τα Ρουμάνικα εφεύρημα του Causescu για να δείξει ότι οι Ρουμάνοι είναι απόγονοι των Λατίνων. Όσο για τα Ελληνικά που μιλάμε εμείς... κάτσε και άκουσε αξιωματικό της Αστυνομίας να διαβάζει ανακοίνωση, και πες μου αν αυτός ο άνθρωπος μιλάει τη 'δική του' γλώσσα...  ;)

Για τις αλλες γλωσσες δεν ξερω,θα πω μονο για την Ελληνικη..

Το προσωπικο στοιχημα του καθενος φιλε μου,δεν πρεπει να ειναι το να ομιλουμε σαν τον εν λογω του παραδειγματος σου,που πολυ σωστα αναφερεις....

Η γλωσσα μας μονο κατασκευασμενη δεν ειναι....Κακοχρησιμοποιημενη ναι....κατασκευασμενη ΠΟΤΕ

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
ljsilver χαίρομαι που σε βλέπω μετά απο παρα πολύ καιρό.

Οι γλώσσες που αναφέρεις, ποτε εμφανίστηκαν; Και πότε εμφανίστηκε το υβρίδιο αυτό;

Επαναλαμβάνω ότι το "γλωσσολογικό" μέρος δεν αποτελεί μέρος της όποιας "επιχειρηματολογίας" μου μιας και έχω σαν αρχή μου να μην λαμβάνω ιστορικά στοιχεία σαν αποδείξεις για ο,τιδήποτε.

Η ερώτησή μου είναι μια μονο - γιατί είναι πολιτικά ηλίθιο; Και γιατί το αντίθετο θα ήταν πολιτικά σοφό;

Fethry δεν ξέρω τίποτε για το εγχειρίδιο. Ενδεχομένως όμως να εξυπηρετούσε κάποιο σκοπό την περίοδο εκεινη.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Γαμώ την πουτάνα μου..έχασα 2 ώρες απο τη ζωή μου βλέποντας μια μαλακεία ταινία με το Lee Marvin - Point Blank.

Δεν προτείνω να δείτε την ταινία.

Ευτυχώς κατέβασα το No Country For Old Men.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  " Ενδεχομένως όμως να εξυπηρετούσε κάποιο σκοπό την περίοδο εκεινη."

Μπορει να μην ξερεις τιποτα για το εν λογω εγχειριδιο οπως λες,αλλα το πολιτικο σου αισθητηριο δεν πεφτει εξω....

Εισαι φιλος....

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
ljsilver χαίρομαι που σε βλέπω μετά απο παρα πολύ καιρό.

Οι γλώσσες που αναφέρεις, ποτε εμφανίστηκαν; Και πότε εμφανίστηκε το υβρίδιο αυτό;

Επαναλαμβάνω ότι το "γλωσσολογικό" μέρος δεν αποτελεί μέρος της όποιας "επιχειρηματολογίας" μου μιας και έχω σαν αρχή μου να μην λαμβάνω ιστορικά στοιχεία σαν αποδείξεις για ο,τιδήποτε.

Η ερώτησή μου είναι μια μονο - γιατί είναι πολιτικά ηλίθιο; Και γιατί το αντίθετο θα ήταν πολιτικά σοφό;

Fethry δεν ξέρω τίποτε για το εγχειρίδιο. Ενδεχομένως όμως να εξυπηρετούσε κάποιο σκοπό την περίοδο εκεινη.
Το κανονικό αλφαβητάριο (και όχι κάποιο απλώς εγχειρίδιο) που λέμε εξυπηρετούσε τότε το σκοπό του να αφομοιώσει πολιτικά τους μειονοτικούς Μακεδόνες. Ξανατυπώθηκε πρόσφατα, μπορείς να το βρεις υποθέτω.
Το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε όταν στον εμφύλιο οι περισσότεροι μειονοτικοί πέρασαν στο στρατόπεδο του Δημοκρατικού Στρατού. Ακόμα και σήμερα οι επιζώντες δεν επιτρέπεται να γυρίσουν στα χωριά που γεννήθηκαν, ούτε καν για απλή επίσκεψη στον τάφο των παππούδων τους. Εμένα δεν τιμά πάντως τόση απανθρωπιά απέναντι σε υπερήλικα γεροντάκια. (Και μη μου πείτε για τους δύο εναπομείναντες στον Κορυδαλλό χουντικούς. Εδώ και πολλά χρόνια έχω τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της αποφυλάκισής τους).
Λέω λοιπόν οτι είναι πολιτικά ηλίθια η όλη αντιμετώπιση του ζητήματος απο το ελληνικό κράτος, όχι μόνο διότι ουδέποτε ανήγειρε τέτοιο ζήτημα επι ενιαίας Γιουγκοσλαβίας του Τίτο, όταν η μία εκ των Δημοκρατιών που την συναποτελούσαν ήταν αυτή της Μακεδονίας. Η Ελλάδα θυμήθηκε το Μεγάλο Αλέξανδρο μόνο μετά το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας.
Ξανά στο γλωσσικό: Αν θες να πείσεις τους ευρωπαίους εταίρους σου για τα δίκαιά σου, σίγουρα δεν το κάνεις όταν ισχυρίζεσαι πως σλαβομακεδονική γλώσσα δεν υπάρχει, όταν ο ίδιος έχεις τυπώσει επίσημο αλφαβητάριό της. Θα έλεγα δε οτι δεν τους πείθεις και με το σύνθημα Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΟΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Που στα αυτιά τους, έτσι όπως το διατυπώνεις ακούγεται σαν να θέλεις να εισβάλεις στα Σκόπια.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
"Foreign ministers from EU states will discuss Kosovo Monday and try to adopt a common position; several member states such as Spain and Greece, which have regions within their own borders pushing for independence, have indicated they will not recognize Kosovo. The United States has fully backed independence...."

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ερώτηση προς όλους τους συναγωνιστές-συνομιλητές:
Έχετε προσέξει την φράση-κλειδί του μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ, που αναφέρεται στα χρόνια του λεγόμενου μακεδονικού αγώνα; Η οποία Δέλτα μόνο για ανθελληνισμό δεν μπορεί να κατηγορηθεί βεβαίως.
Την παραθέτω: (Εκδ. Εστία, σελ. 44)
"Ηταν ένα κράμα 'πλων των βαλκανικών εθνικοτήτων τότε η Μακεδονία. Έλληνες, Βούλγαροι, Ρουμούνοι, Σέρβοαι, Αλβανοί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, ζούσαν φύρδην μίγδην κάτω απο το βαρύ ζυγό των Τούρκων.
Η γλώσσα τους ήταν η ίδια, μακεδονίτικη, ένα κράμα κι αυτή απο σλαβικά και ελληνικά. ανακατωμένα με λέξεις τούρκικες"

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
fethry η εντύπωση που αποκομίζω διαβάζοντας την πρότασή σου "Εγώ πάλι πιστεύω πως το να απαγορεύεις στα πανηγύρια αυτών των λίγων χιλιάδων να τραγουδιούνται τα τραγούδια των γηγενών παππούδων τους είναι εκτός απο μικρόψυχο, πολιτικά ηλίθιο." είναι οτι χαρακτήρισες πολιτικά ηλίθιο την απαγόρευση των τραγουδιών. Τωρα αναφέρεσαι στην αντιμετώπιση του όλου θέματος η οποια όντως ειναι ηλίθια αλλα έχει ήδη αναφερεθεί κάμποσες σελίδες πίσω.

Η γλώσσα που αναφέρει η πηνελοπη δέλτα ΔΕΝ αναφέρει τα βουλγαρικά. Και όμως, η γλώσσα των σκοπίων είναι σχεδόν ίδια με τα βουλγάρικα. Το ξέρω. Εζησα εκει 14 μήνε.

Ρε συ τομιτο, ήθελα εγω να βγάλω το θέμα του κοσόβου πρώτος

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
fethry η εντύπωση που αποκομίζω διαβάζοντας την πρότασή σου "Εγώ πάλι πιστεύω πως το να απαγορεύεις στα πανηγύρια αυτών των λίγων χιλιάδων να τραγουδιούνται τα τραγούδια των γηγενών παππούδων τους είναι εκτός απο μικρόψυχο, πολιτικά ηλίθιο." είναι οτι χαρακτήρισες πολιτικά ηλίθιο την απαγόρευση των τραγουδιών. Τωρα αναφέρεσαι στην αντιμετώπιση του όλου θέματος η οποια όντως ειναι ηλίθια αλλα έχει ήδη αναφερεθεί κάμποσες σελίδες πίσω.

Η γλώσσα που αναφέρει η πηνελοπη δέλτα ΔΕΝ αναφέρει τα βουλγαρικά. Και όμως, η γλώσσα των σκοπίων είναι σχεδόν ίδια με τα βουλγάρικα. Το ξέρω. Εζησα εκει 14 μήνε.

Ρε συ τομιτο, ήθελα εγω να βγάλω το θέμα του κοσόβου πρώτος
ΤΟ πολιτικά ηλίθιο, φίλε Emforcer, είναι -κατά τη γνώμη μου πάντα- η βλακώδης εμμονή της Ελλάδας να μην αναγνωρίζει οτι στο έδαφός της ενυπάρχουν και μειονότητες.
Τόσο Μακεδόνες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, όσο και Τούρκοι στη Θράκη.
Είναι βλακώδες να μιλάς για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία (που καλά κάνεις), όταν απο την άλλη επιμένεις να λες Μουσουλμάνους και όχι Τούρκους τους μειονοτικούς της Θράκης και να σπας με τη μέθοδο των παρακρατικών τα γραφεία του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ στη Φλώρινα.
Το κόμμα ΟΜΟΝΟΙΑ στην Αλβανία είναι -σύμφωνα με τη λογική σου- λιγότερο συνδεδεμένο (πολιτικά και γενικά) με την επίσημη Ελλάδα απ' ότι το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ με την FYROM;
Ομιλώ περί δύο μέτρων και δύο σταθμών για το ίδιο θέμα.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Tα σέβη μου Enforcer!
Φέθρυ θα σου πω ότι έχω ξαναπεί και σε άλλους.
Μην πριονίζετε το κλαδί στο οποίο κάθεστε.
Και εσύ eskiya νωρίτερα χαρακτήρισες τον εθνικισμό αρρώστεια.
Ελπίζω να μην τον ταυτίζεις και εσύ και όλοι οι άλλοι με την λέπρα και να ετοιμάζετε σπιναλογκες.
Γιατί τότε δεν θα΄στε στο παραμικρό καλύτεροι από αυτούς που δήθεν πολέματε.

Το ξαναβάζω γιατί υποθέτω θα πέρασε απαρατήρητο

Spain and Greece, which have regions within their own borders pushing for independence

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Tα σέβη μου Enforcer!
Φέθρυ θα σου πω ότι έχω ξαναπεί και σε άλλους.
Μην πριονίζετε το κλαδί στο οποίο κάθεστε.
Και εσύ eskiya νωρίτερα χαρακτήρισες τον εθνικισμό αρρώστεια.
Ελπίζω να μην τον ταυτίζεις και εσύ και όλοι οι άλλοι με την λέπρα και να ετοιμάζετε σπιναλογκες.
Γιατί τότε δεν θα΄στε στο παραμικρό καλύτεροι από αυτούς που δήθεν πολέματε.

Το ξαναβάζω γιατί υποθέτω θα πέρασε απαρατήρητο

Spain and Greece, which have regions within their own borders pushing for independence
Φίλε Τομίτο, δεν πριονίζω εγώ το κλαδί στο οποίο κάθομαι.
Αλλά το επίσημο ελληνικό κράτος, με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του.
By the way, η αλήθεια δεν είναι ποτέ "ανθελληνική". Ούτε η απόκρυψη της αλήθειας πατριωτισμός.
Όσο για τα περί εθνικισμού που λες, θα σου θυμίσω απλώς τι έγινε στην πάλαι ποτέ ενιαία Γιουγκοσλαβία όταν ο Μιλόσεβιτς αποφάσισε να χαϊδέψει τα αυτιά του σερβικού εθνικισμού και τους κάθε λογής "τίγρεις της Σερβίας" Αρκάν κλπ.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Αγαπητέ fethry όπως και σε παρα πολλά ζητήματα, έτσι και σε αυτό οι χειρισμοί ήταν (και είναι) αυτοί της στρουθοκαμήλου. Δεν είμαι βέβαιος όμως τελικά αν ήταν βλακώδεις.

Το πως ορίζεται μια ομάδα ως μειονότητα ειναι μια διαδικασία την οποια αγνοώ. Πιο πολλούς οπαδούς έχει ο ολυμπιακός παρα το ουράνιο τόξο το οποίο αναφέρεις.

Απο τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και μετά οι μειονότητες δεν είναι αυτό που ήταν. Απο το Κόσοβο και μετά, δημιουργούνται απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι εξελίξεις μετά το κόσοβο θα αλλάξουν παρα πολλά πράγματα και φοβάμαι ότι η ελλάδα θα βγει χαμένη.

Προφανώς και εδω δε μπορούμε να λύσουμε το θέμα των σκοπίων - θα ήταν εξαιρετικά ευχάριστο βέβαια αν αυτό συνεβαινε αλλα δεν το βλέπω.

Προτείνω να δούμε λίγο το Κόσοβο, τον τρόπο χειρισμού του θέματος απο ΗΠΑ και ΕΕ, τις επερχόμενες συνέπειες, το ρόλο της Ρωσίας στα Βαλκάνια, την οριοθέτηση της νέας ψυχροπολεμικής ζώνης...και άλλα πολλά

Ηδη αυτό που επισήμανε ο Τομιτο δείχνει την πορεία των γεγονότων.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Το κανονικό αλφαβητάριο (και όχι κάποιο απλώς εγχειρίδιο) που λέμε εξυπηρετούσε τότε το σκοπό του να αφομοιώσει πολιτικά τους μειονοτικούς Μακεδόνες. Ξανατυπώθηκε πρόσφατα, μπορείς να το βρεις υποθέτω.
Το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε όταν στον εμφύλιο οι περισσότεροι μειονοτικοί πέρασαν στο στρατόπεδο του Δημοκρατικού Στρατού. Ακόμα και σήμερα οι επιζώντες δεν επιτρέπεται να γυρίσουν στα χωριά που γεννήθηκαν, ούτε καν για απλή επίσκεψη στον τάφο των παππούδων τους. Εμένα δεν τιμά πάντως τόση απανθρωπιά απέναντι σε υπερήλικα γεροντάκια. (Και μη μου πείτε για τους δύο εναπομείναντες στον Κορυδαλλό χουντικούς. Εδώ και πολλά χρόνια έχω τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της αποφυλάκισής τους).
Λέω λοιπόν οτι είναι πολιτικά ηλίθια η όλη αντιμετώπιση του ζητήματος απο το ελληνικό κράτος, όχι μόνο διότι ουδέποτε ανήγειρε τέτοιο ζήτημα επι ενιαίας Γιουγκοσλαβίας του Τίτο, όταν η μία εκ των Δημοκρατιών που την συναποτελούσαν ήταν αυτή της Μακεδονίας. Η Ελλάδα θυμήθηκε το Μεγάλο Αλέξανδρο μόνο μετά το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας.
Ξανά στο γλωσσικό: Αν θες να πείσεις τους ευρωπαίους εταίρους σου για τα δίκαιά σου, σίγουρα δεν το κάνεις όταν ισχυρίζεσαι πως σλαβομακεδονική γλώσσα δεν υπάρχει, όταν ο ίδιος έχεις τυπώσει επίσημο αλφαβητάριό της. Θα έλεγα δε οτι δεν τους πείθεις και με το σύνθημα Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΟΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Που στα αυτιά τους, έτσι όπως το διατυπώνεις ακούγεται σαν να θέλεις να εισβάλεις στα Σκόπια.

Οταν θελεις να αφομειωσεις μια μειονοτητα δεν της εκδιδεις "αλφαβηταρι"..
Την υποχρεωνεις να μαθει το δικο σου...

Το εν λογω "αλφαβηταρι" του οποιου ειμαστε οι κατασκευαστες,εκδοθηκε κατοπιν πιεσεων απο την τοτε Κοινωνια των Εθνων.Γιατι μας πιεζε η εν λογω κοινωνια;
Γιατι επισημα τοτε ειχαμε αναγνωρισει μειονοτητες σλαβων και βουλγαρων...Και ως εκ τουτου επρεπε να φροντισουμε να μορφωνονται με την "γλωσσα" τους ,την οποια δεν ειχαν και την οποια κατασκευασαμε....Το νοημα; δεν αναγνωριζω καμια μειονοτητα....εφοσον δεν αναγνωριζουν καμια φικια μου..ΑΠΛΑ

Το εν λογω αλφαβηταριο ειναι αποδειξη του ποσο ευρηματικος μπορει να γινει ο Ελληνας αφου κατασκευαζει και τετοια πονηματα,για ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ(γραπτα...) γλωσσες..Δεν αποτελει επιχειρημα κανενος.

Για την Πηνελοπη Δελτα εχω να αντιστρεψω την ερωτηση....

Αφου ολοι αυτοι ζουσαν εκει που ζουσαν,γιατι δεν χρησιμοποιουσαν φερ'ειπειν την αλβανικη,αλλα την ελληνικη με την μακεδονιτικη προφορα;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
  Οταν θελεις να αφομειωσεις μια μειονοτητα δεν της εκδιδεις "αλφαβηταρι"..
Την υποχρεωνεις να μαθει το δικο σου...

Το εν λογω "αλφαβηταρι" του οποιου ειμαστε οι κατασκευαστες,εκδοθηκε κατοπιν πιεσεων απο την τοτε Κοινωνια των Εθνων.Γιατι μας πιεζε η εν λογω κοινωνια;
Γιατι επισημα τοτε ειχαμε αναγνωρισει μειονοτητες σλαβων και βουλγαρων...Και ως εκ τουτου επρεπε να φροντισουμε να μορφωνονται με την "γλωσσα" τους ,την οποια δεν ειχαν και την οποια κατασκευασαμε....Το νοημα; δεν αναγνωριζω καμια μειονοτητα....εφοσον δεν αναγνωριζουν καμια φικια μου..ΑΠΛΑ

Το εν λογω αλφαβηταριο ειναι αποδειξη του ποσο ευρηματικος μπορει να γινει ο Ελληνας αφου κατασκευαζει και τετοια πονηματα,για ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ(γραπτα...) γλωσσες..Δεν αποτελει επιχειρημα κανενος.

Για την Πηνελοπη Δελτα εχω να αντιστρεψω την ερωτηση....

Αφου ολοι αυτοι ζουσαν εκει που ζουσαν,γιατι δεν χρησιμοποιουσαν φερ'ειπειν την αλβανικη,αλλα την ελληνικη με την μακεδονιτικη προφορα;
Έχει νόημα να συζητάμε κάτι όταν δεν μπαίνεις στην ουσία του προβλήματος και απλώς πετάς πυροτεχνήματα "δεν αναγνωρίζω κανέναν κλπ" φίλε μου;
Με το μπιστόλι στον κρόταφο και με επιχειρήματα "τους υποχρεώνεις να μάθουν τη δική μας γλώσσα", δεν μπορούμε να συζητήσουμε, απλά βαδίζουμε παράλληλα.
Θα σου έλεγα όμως να αναλογιστείς το που μας πήγε ο ελληνοκεντρισμός στον 20ο αιώνα. Στη μικρασιατική καταστροφή και στον Αττίλα.
Δεν είμαστε δα και ο περιούσιος λαός στον πλανήτη.
Κωλοέλληνες είμαστε, που έλεγε και ο Σαββόπουλος.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
 Και για κλεισω με το θεμα "Γλωσσα" παραθετω ενα κειμενακι που οποιος καταλαβει,καταλαβε...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom