Νέα

Πολιτικά νέα/άρθρα από websites, blogs κλπ.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 231K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Συμφωνείτε με την αποπομπή της Δραγωνας από το Υπουργείο παιδείας αφού δεν έχει τα τυπικά προσόντα;

• Ναι

Ψήφοι: 103 86,6%
  • Όχι

Ψήφοι: 16 13,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    119

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Αγαπητέ fethry όπως και σε παρα πολλά ζητήματα, έτσι και σε αυτό οι χειρισμοί ήταν (και είναι) αυτοί της στρουθοκαμήλου. Δεν είμαι βέβαιος όμως τελικά αν ήταν βλακώδεις.

Το πως ορίζεται μια ομάδα ως μειονότητα ειναι μια διαδικασία την οποια αγνοώ. Πιο πολλούς οπαδούς έχει ο ολυμπιακός παρα το ουράνιο τόξο το οποίο αναφέρεις.

Απο τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και μετά οι μειονότητες δεν είναι αυτό που ήταν. Απο το Κόσοβο και μετά, δημιουργούνται απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι εξελίξεις μετά το κόσοβο θα αλλάξουν παρα πολλά πράγματα και φοβάμαι ότι η ελλάδα θα βγει χαμένη.

Προφανώς και εδω δε μπορούμε να λύσουμε το θέμα των σκοπίων - θα ήταν εξαιρετικά ευχάριστο βέβαια αν αυτό συνεβαινε αλλα δεν το βλέπω.

Προτείνω να δούμε λίγο το Κόσοβο, τον τρόπο χειρισμού του θέματος απο ΗΠΑ και ΕΕ, τις επερχόμενες συνέπειες, το ρόλο της Ρωσίας στα Βαλκάνια, την οριοθέτηση της νέας ψυχροπολεμικής ζώνης...και άλλα πολλά

Ηδη αυτό που επισήμανε ο Τομιτο δείχνει την πορεία των γεγονότων.
Για να μην το κουράζουμε άλλο, προτείνω να ξανασκεφτούμε το όλο ζήτημα όχι υπο ελληνοκεντρικό πνεύμα, αλλα ως πολίτες της Ευρώπης.
Και βέβαια, δεν είναι κακό να διαφωνούμε.
Τα Μακρονήσια -θέλω να πιστεύω οτι- έκλεισαν.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
"...Πλείστοι όσοι χτεσινοί προασπιστές ή συνοδοιπόροι του σοβιετισμού έχουν γίνει σήμερα προασπιστες ή συνοδοιπόροι του αμερικανισμού. Το ηθικολογικό-νομιμοποιητικό επίχρισμα που αναζητούσαν χτες στους <νόμους της ιστορίας> στην <αταξική κοινωνία> ή στην <πάλη κατά του ιμπεριαλισμού>, το βρίσκουν σήμερα στην <αυτοπραγμάτωση του ατόμου> και στα <οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα>.
Όμως ουτε χτές γνώριζαν, ούτε σήμερα γνωρίζουν τι κάνουν, δλδ και χτες και σήμερα εξυπηρετούν, άβουλα και ανυποψίαστα, δυνάμεις υπέρτερες από τους ίδιους.
Αλλά αυτό παραβλέπεται και απωθείται τόσο ευκολότερα, όσο περισσότερο η ηχηρή συνηγορία υπερ των ιδεωδών του συρμού συμπίμπτει με τις απαιτήσεις της προσωπικής σταδιοδρομίας και προβολής"

Παναγιώτης Κονδύλης, Θεωρία του Πολέμου, εκδ Θεμέλιο,1998, σελ 12

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Το πως ορίζεται μια ομάδα ως μειονότητα ειναι μια διαδικασία την οποια αγνοώ. Πιο πολλούς οπαδούς έχει ο ολυμπιακός παρα το ουράνιο τόξο το οποίο αναφέρεις.
Μα αν είχε η μακεδονική μειονότητα όσους οπαδούς έχει και η τρισκατάρατη ομάδα, απλά ΔΕΝ θα ήταν μειονότητα φίλε.
Σου υπενθυμίζω το βασικό κριτήριο που αναγνωρίζει η επιστήμη της εθνολογίας, αυτό του αυτοπροσδιορισμού.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Έχει νόημα να συζητάμε κάτι όταν δεν μπαίνεις στην ουσία του προβλήματος και απλώς πετάς πυροτεχνήματα "δεν αναγνωρίζω κανέναν κλπ" φίλε μου;

Ωπα-ωπα για στασου ρε fethry..Το επιχειρημα μου ειναι απαντηση στο αρχικο δικο σου ,εκει που ειπες τους λογους (κατ'εσε..) για τους οποιους γραφτηκε το αλφαβηταρι.Και εγω σου ειπα αυτο που ειπα εννοωντας οτι δεν ειναι ετσι οπως τα λες....Δεν γραφτηκε το αλφαβηταρι για να αφομειωσει κανεναν...Γραφτηκε γιατι ειμαστε μαλακες και αναγνωρισαμε τοτε μειονοτητες...

Το επιχειρημα μου οτι δεν αναγνωριζω ΚΑΝΕΝΑΝ το πιστευω εφοσον δεν μου αναγνωριζουν καμια δικια μου μειονοτητα τα ομορα κρατη...Τουρκοι-βουλγαροι-Αλβανοι-Σερβοι...κτλ..(αν φυσικα υπαρχουν...)

Και σαφως δεν ειμαστε ο περιουσιος λαος...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
"...Πλείστοι όσοι χτεσινοί προασπιστές ή συνοδοιπόροι του σοβιετισμού έχουν γίνει σήμερα προασπιστες ή συνοδοιπόροι του αμερικανισμού. Το ηθικολογικό-νομιμοποιητικό επίχρισμα που αναζητούσαν χτες στους <νόμους της ιστορίας> στην <αταξική κοινωνία> ή στην <πάλη κατά του ιμπεριαλισμού>, το βρίσκουν σήμερα στην <αυτοπραγμάτωση του ατόμου> και στα <οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα>.
Όμως ουτε χτές γνώριζαν, ούτε σήμερα γνωρίζουν τι κάνουν, δλδ και χτες και σήμερα εξυπηρετούν, άβουλα και ανυποψίαστα, δυνάμεις υπέρτερες από τους ίδιους.
Αλλά αυτό παραβλέπεται και απωθείται τόσο ευκολότερα, όσο περισσότερο η ηχηρή συνηγορία υπερ των ιδεωδών του συρμού συμπίμπτει με τις απαιτήσεις της προσωπικής σταδιοδρομίας και προβολής"

Παναγιώτης Κονδύλης, Θεωρία του Πολέμου, εκδ Θεμέλιο,1998, σελ 12
Αν το λες για μένα, φίλε Τομίτο (και δεν μου άρεσε ο τρόπος που σπεκουλάρεις), να σου πω απλώς οτι συμμετέχω αδιαλείπτως σε αντιαμερικανικές εκδηλώσεις απο το σωτήριον έτος 1975. Όταν οι σημερινοί αντιαμερικανοί και τότε απλά "νικητές" του εμφύλιου ...μη σου πω τι έκαναν!

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Kαι ο Μπίστης επίσης.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Έχει νόημα να συζητάμε κάτι όταν δεν μπαίνεις στην ουσία του προβλήματος και απλώς πετάς πυροτεχνήματα "δεν αναγνωρίζω κανέναν κλπ" φίλε μου;
Ωπα-ωπα για στασου ρε fethry..Το επιχειρημα μου ειναι απαντηση στο αρχικο δικο σου ,εκει που ειπες τους λογους (κατ'εσε..) για τους οποιους γραφτηκε το αλφαβηταρι.Και εγω σου ειπα αυτο που ειπα εννοωντας οτι δεν ειναι ετσι οπως τα λες....Δεν γραφτηκε το αλφαβηταρι για να αφομειωσει κανεναν...Γραφτηκε γιατι ειμαστε μαλακες και αναγνωρισαμε τοτε μειονοτητες...

Το επιχειρημα μου οτι δεν αναγνωριζω ΚΑΝΕΝΑΝ το πιστευω εφοσον δεν μου αναγνωριζουν καμια δικια μου μειονοτητα τα ομορα κρατη...Τουρκοι-βουλγαροι-Αλβανοι-Σερβοι...κτλ..(αν φυσικα υπαρχουν...)

Και σαφως δεν ειμαστε ο περιουσιος λαος...
Το πυροτέχνημα δεν ήταν η άποψη που υποστηρίζεις, αλίμονο.
Αλλά η φράση "Δεν αναγνωρίζω" κλπ, που εκστόμισες.
Ούτε εσύ, ούτε εγώ είμαστε θεσμικοί παράγοντες, φίλε μου, για να μιλάμε τόσο βερμπαλιστικά.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Fethry συμφωνώ οτι ήμαστε στον κόσμο μας και νομίζουμε οτι ήμαστε ο περιούσιος λαος που όλοι ζηλευουν και επιβουλεύονται. Αν θες απόδειξη δες άλλα παλαιότερα ποσταρίσματά μου.

Το γκαιμπελικό "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας" μην το χρησιμοποιείς. Χάνεις όλα τα ενδιάμεσα.

Πρέπει να πω οτι θα στεναχωρηθώ αν μια μέρα, όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Κοσόβου, χάσουμε εδάφη - και μάλιστα χωρίς να πέσει πιστολιά.

Ο τρόπος πολέμου έχει αλλάξει αγαπητέ. Και πρέπει να αλλάξουμε και εμείς. Οποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Kαι ο Μπίστης επίσης.
Δεν με λένε Μπίστη και τον σιχαίνομαι όσο κι εσύ.
Αλλά γιατί πρέπει να με προβοκάρεις συνέχεια και όχι να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε σαν άνθρωποι;
Θα σου άρεσε να σου κοτσάρω τι έλεγε για τη Μακρόνησο ο κατά τα άλλα σεβαστότατος Παναγιώτης Κανελλόπουλος; Που την θεωρούσε "νεοελληνικό Παρθενώνα";
Και μην πεις κάτι επ αυτού, πληζ. Ήταν ο πατέρας μου στη Μακρόνησο.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Fethry συμφωνώ οτι ήμαστε στον κόσμο μας και νομίζουμε οτι ήμαστε ο περιούσιος λαος που όλοι ζηλευουν και επιβουλεύονται. Αν θες απόδειξη δες άλλα παλαιότερα ποσταρίσματά μου.

Το γκαιμπελικό "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας" μην το χρησιμοποιείς. Χάνεις όλα τα ενδιάμεσα.

Πρέπει να πω οτι θα στεναχωρηθώ αν μια μέρα, όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Κοσόβου, χάσουμε εδάφη - και μάλιστα χωρίς να πέσει πιστολιά.

Ο τρόπος πολέμου έχει αλλάξει αγαπητέ. Και πρέπει να αλλάξουμε και εμείς. Οποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει
Φυσικά δεν είμαι οπαδός του γκαιμπελικού δόγματος που λες. Εξακολουθώντας παράλληλα να διαφωνώ μαζί σου.
Και θα συμφωνήσω οτι όποιος εγείρει εδαφικές αξιώσεις στα βαλκάνια αυτή τη στιγμή είναι απλώς εγκληματίας.
Σαν το σμήναρχο Βρακά που πέταγε αλυτρωτικές περί Βορείου Ηπέιρου προκηρύξεις με κλεμμένο αεροπλάνο στην Αλβανία. Η τη φασιστική παρακρατική συμμορία ΜΑΒΗ που σκότωσε Αλβανό φαντάρο επί αλβανικού εδάφους.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Το πυροτέχνημα δεν ήταν η άποψη που υποστηρίζεις, αλίμονο.
Αλλά η φράση "Δεν αναγνωρίζω" κλπ, που εκστόμισες.
Ούτε εσύ, ούτε εγώ είμαστε θεσμικοί παράγοντες, φίλε μου, για να μιλάμε τόσο βερμπαλιστικά.

Fethry,οντως δεν αναγνωριζω καμμια μειονοτητα...Αυτη επρεπε να ειναι και η θεση της Ελληνικης Πολιτειας,θεση που τηρουν απαρεγκλητα ως προς εμας ολα τα ομορα κρατη...Λιγη επιθετικη εξωτερικη πολιτικη δεν θα εβλαπτε νομιζω,ειδικα οταν τετοια αντιμετωπιζεις.....απο τους κουμπαρους.

Το δεν διεκδικω δεν αξιωνω τιποτα του ανεκδηγιητου σημιτακου και της ντορολιζας ειναι καταδικασμενο,και τα χειροτερα ειναι μπροστα μας....

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Fethry,οντως δεν αναγνωριζω καμμια μειονοτητα...Αυτη επρεπε να ειναι και η θεση της Ελληνικης Πολιτειας,θεση που τηρουν απαρεγκλητα ως προς εμας ολα τα ομορα κρατη...Λιγη επιθετικη εξωτερικη πολιτικη δεν θα εβλαπτε νομιζω,ειδικα οταν τετοια αντιμετωπιζεις.....απο τους κουμπαρους.

Το δεν διεκδικω δεν αξιωνω τιποτα του ανεκδηγιητου σημιτακου και της ντορολιζας ειναι καταδικασμενο,και τα χειροτερα ειναι μπροστα μας....
Δεν αναγνωρίζεις.
Εγώ αναγνωρίζω.
Τι κάνουμε τώρα;    :)

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Και οι δικοί μου παπούδες στον ΕΛΑΣ Φέθρυ
Αλλά δεν νομίζω ότι θα σκύβαν το κεφάλι σήμερα σε κάθε
ανθελληνική μόδα εξ'αμερικής.
Μπορεί να κάνω λάθος. Αλλοίμονο.
Αλλά μην μου μιλάς εμένα για ανθρώπινα δικαιώματα και σόρρυ για τον προσωπικό τόνο γιατί εμένα και πολλους άλλους αυτό τα άθλιο κράτος ούτε να θρησκευτώ δεν μ'αφήνει.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετήσω οτιδήποτε ανθελληνικό μου πουλάνε ούτε ότι πρέπει να γίνω κοινωνός της πολιτικής ορθότητας.
Μόδα είναι θα περάσει.
Λυπάμαι αλλα ήμανε πάντοτε εκτός μοδός

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Και οι δικοί μου παπούδες στον ΕΛΑΣ Φέθρυ
Αλλά δεν νομίζω ότι θα σκύβαν το κεφάλι σήμερα σε κάθε
ανθελληνική μόδα εξ'αμερικής.
Μπορεί να κάνω λάθος. Αλλοίμονο.
Αλλά μην μου μιλάς εμένα για ανθρώπινα δικαιώματα και σόρρυ για τον προσωπικό τόνο γιατί εμένα και πολλους άλλους αυτό τα άθλιο κράτος ούτε να θρησκευτώ δεν μ'αφήνει.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετήσω οτιδήποτε ανθελληνικό μου πουλάνε ούτε ότι πρέπει να γίνω κοινωνός της πολιτικής ορθότητας.
Μόδα είναι θα περάσει.
Λυπάμαι αλλα ήμανε πάντοτε εκτός μοδός
Όπα ρε φιλαράκι.
Όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου "σκύβει το κεφάλι" λοιπόν;
Ελπίζω να κατάλαβα λάθος.
Και καλό θα είναι να μη μιλάει κανείς σήμερα ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ των παππούδων του.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Εσύ ανέφερές πρώτος συγγενή Φέθρυ, εκεί είναι.
Έχουν και άλλοι συγγενείς όχι μόνο εσύ.
Ανέβασα ένα κείμενο ένος λαμπρότατου ακαδημάϊκού και μου είπες ότι σπεκουλάρω.
Έχεις κάτι να απαντήσεις εκτός από χαρακτηρισμούς?
Αν σε αφορά.
Διότι όντως μπορεί να μην σε αφορά όπως έγραψες.
Και ούτε όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι προσκυνημένος.
Προσκυνημένος κατ εμε είναι όποιος αναμασά τα επιχειρήματα τις άρχουσας τάξης και των μμε που αυτή ελέγχει πλήρως.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Fethry πάλι το κάνεις

Δεν ειμαι οπαδός των γραφικών που αναφέρεις

Οι ελληνικές μειονότητες υποφέρουν εν γνώσει μας. Στη δική μου σειρά προτεραιότητας πρώτο στη λίστα είναι το θέμα αυτό και μετά όλα τα άλλα περι τον όποιων μειονοτήτων εντος ελλαδικού χώρου.

Το υφιστάμενο δόγμα είναι αποτυχημένο. Αυτό είναι προφανές και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Η διάθεση για διάλογο έχει εκληφθεί σαν αδυναμία και έχει ανοίξει η όρεξη ορισμένων γειτόνων (οι οποίοι στηρίζονται και απο δυνατούς συμμάχους).

Δυστυχώς, δε βλεπω κάτι που θα μπορούσε να σταματήσει την πτωτική πορεία μιας και ο στρατός μας δεν ειναι αξιόμαχος, οι έλληνες σε λίγο θα αυνανίζονται με το τηλεκοντρόλ και η εκάστοτε κυβέρνηση έχει σαν προτεραιότητα τον πλουτισμό των κομματικών μελών της σε βάρος δικό μου και όλων μας.

Το ξαναλέω - το Κόσοβο θα αλλάξει το χάρτη των βαλκανίων σε βάρος μας. Μακάρι να κάνω λάθος

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Εσύ ανέφερές πρώτος συγγενή Φέθρυ, εκεί είναι.
Έχουν και άλλοι συγγενείς όχι μόνο εσύ.
Ανέβασα ένα κείμενο ένος λαμπρότατου ακαδημάϊκού και μου είπες ότι σπεκουλάρω.
Έχεις κάτι να απαντήσεις εκτός από χαρακτηρισμούς?
Αν σε αφορά.
Διότι όντως μπορεί να μην σε αφορά όπως έγραψες.
Και ούτε όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι προσκυνημένος.
Προσκυνημένος κατ εμε είναι όποιος αναμασά τα επιχειρήματα τις άρχουσας τάξης και των μμε που αυτή ελέγχει πλήρως.
Είπα απλώς οτι ο πατέρας μου ήταν στη Μακρόνησο.
Δεν πιθανολόγησα ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ σήμερα αν ήταν ζωντανός.
Έχει κάποια διαφορά, νομίζω.
Και χαίρομαι που δεν με θεωρείς προσκυνημένο.
Όσο για το τι κάνει η άρχουσα τάξη και τι όχι, είναι πολύ πιο σύνθετο.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Fethry πάλι το κάνεις

Δεν ειμαι οπαδός των γραφικών που αναφέρεις

Οι ελληνικές μειονότητες υποφέρουν εν γνώσει μας. Στη δική μου σειρά προτεραιότητας πρώτο στη λίστα είναι το θέμα αυτό και μετά όλα τα άλλα περι τον όποιων μειονοτήτων εντος ελλαδικού χώρου.

Το υφιστάμενο δόγμα είναι αποτυχημένο. Αυτό είναι προφανές και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Η διάθεση για διάλογο έχει εκληφθεί σαν αδυναμία και έχει ανοίξει η όρεξη ορισμένων γειτόνων (οι οποίοι στηρίζονται και απο δυνατούς συμμάχους).

Δυστυχώς, δε βλεπω κάτι που θα μπορούσε να σταματήσει την πτωτική πορεία μιας και ο στρατός μας δεν ειναι αξιόμαχος, οι έλληνες σε λίγο θα αυνανίζονται με το τηλεκοντρόλ και η εκάστοτε κυβέρνηση έχει σαν προτεραιότητα τον πλουτισμό των κομματικών μελών της σε βάρος δικό μου και όλων μας.

Το ξαναλέω - το Κόσοβο θα αλλάξει το χάρτη των βαλκανίων σε βάρος μας. Μακάρι να κάνω λάθος
Το Κόσοβο είναι όντως σοβαρό.
Γι αυτό καλό θα είναι να μην κάνουμε τσαμπουκάδες στυλ Μιλόσεβιτς.
Απλά.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Το Κόσοβο είναι όντως σοβαρό.
Γι αυτό καλό θα είναι να μην κάνουμε τσαμπουκάδες στυλ Μιλόσεβιτς.
Απλά.

Μα δεν είπα τίποτε για Μιλόσεβιτς.

Ειδες που πηγες πάλι στο άλλο άκρο;

Εδω και μια ώρα λειτουργώ με εξαιρετικά μειωμένο βαθμό απόδοσης. Σειρά μου να πω καλή νύχτα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom