Νέα

Πώληση εικόνων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα neo24
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
εσύ που θα τις σκώτωνες μαν ?
στο e-bay η στο amazon ?  :2on1:

:grin:
ιμπει χαλαρα..δεν θα ασχολιομουν καν με το Ελλαντα...με δημοπρασια ξανα-κ ξανα μεχρι να χτυπησω τιμη...μια εικονα θα ανεβαζα για να δω πως θα πηγαινε το ολο πραγμα κ μετα θα αραζα.
Εννοειται οτι θα φροντιζα σαν σελερ να εχω φιντμπακ στο ταβανι απο θετικες αξιολογησεις κ να εχω παρει μια ενδεικτικη τιμη αξιας απο την εικονα απο κανα 2 ειδικους για να ξερω που θα κυμανθω απο χρημα.

:birdman:

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
ιμπει χαλαρα..δεν θα ασχολιομουν καν με το Ελλαντα...με δημοπρασια ξανα-κ ξανα μεχρι να χτυπησω τιμη...μια εικονα θα ανεβαζα για να δω πως θα πηγαινε το ολο πραγμα κ μετα θα αραζα.
Εννοειται οτι θα φροντιζα σαν σελερ να εχω φιντμπακ στο ταβανι απο θετικες αξιολογησεις κ να εχω παρει μια ενδεικτικη τιμη αξιας απο την εικονα απο κανα 2 ειδικους για να ξερω που θα κυμανθω απο χρημα.

:birdman:

πλάκα πλάκα φτιάχνω από χόμπι ξύλινες κατασκευές και διάφορα άλλα "διακοσμητικά" ας το πούμε που μετά δεν ξέρω τι να τα κάνω..
θα ψαχτώ μήπως (ζμπρ)όχνωνται στο ίντενετ να βγάλω κανένα παράνομο εξτραδάκι  ;)

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
πλάκα πλάκα φτιάχνω από χόμπι ξύλινες κατασκευές και διάφορα άλλα "διακοσμητικά" ας το πούμε που μετά δεν ξέρω τι να τα κάνω..
θα ψαχτώ μήπως (ζμπρ)όχνωνται στο ίντενετ να βγάλω κανένα παράνομο εξτραδάκι  ;)
:thumbsup: :rockon:

Rainbow

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2006
Like
400
Πόντοι
36
χαχαχα..ρε ξεκολλατε, ουτε για μπουρδελα ουτε τπτ . οι εικονες αυτες ειναι οικογενειακα κειμηλια απο προγιαγιαδες κλπ περι τον 19ο ισως και 18ο αιωνα.. φυσικα χαρτια δν εχουμε.. υπαρχει μεγαλη αναγκη απο ρευστο και παλι δν ξερω αν θα το κανω..αρχικα θελω μια εκτιμηση

Φίλε μου, σημασία δεν έχει η παλαιότητα αλλά άλλα πράγματα. Το θέμα, η τεχνοτροπία, η απόδοση του θέματος, τα υλικά εικονογράφησης, η βάση της επίστρωσης, το μέγεθος, και πάνω από όλα η προέλευση. Να ξέρεις πως αν η εικόνα έχει ηλικία άνω των 250 χρόνων, δεν μπορείς να την πουλήσεις νόμιμα. Αν δεν την έχεις δηλωμένη, κινδυνεύεις και με φυλάκιση από 3 έως 12 χρόνια. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βγάλεις μερικές φωτο και να πας στην εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων όπου και θα την εκτιμήσουν ανάλογα. Αυτόματα γίνεσαι ιδιοκτήτης οικογενειακού κειμηλίου αλλά και θεματοφύλακας αντικειμένου, κάτι που δεν σου δίνει τη δυνατότητα πώλησης παρά μόνο μέσω κρατικού εχέγγυου, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσεις.
Το να την βγάλεις από Ελλάδα και να απευθυνθείς σε οίκους του εξωτερικού καλύτερα να το ξεχάσεις γιατί δεν παίρνουν τέτοια ρίσκα αυτές οι εταιρείες. Μπορείς να στείλεις φωτο σε Sothbys για να σου δώσουν μια πρώτη ιδέα. Πάντως είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημα σου...

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
τυπε η πωληση εικονων αγιων εναντι χρηματων για προσωπικο οφελος δε συναδει με το εργο που προσφερουν και για το οποιο αποκτηθηκαν απο εσενα.

that's an intresting point  :)

igand2

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2006
Κριτικές
7
Like
121
Πόντοι
1
και επισης μη φανταστεις οτι θα λυσεις και κανενα προβλημα οικονομικό
δεν ειναι ετσι
πολλοί νομίζουν ότι επειδη μια εικόνα ειναι παλια έχει σοβαρή αξία
οι περισσοετερες παλιες εικονες που κυκλοφορουν είναι αυτό που λεμε "λαικης τεχνης" κατι σαν αυτες που πουλανε στο μοναστηρακι που βαζουν μια χαλκομανια σε παλιωμενο ξυλο και απο πανω βερνικι, δηλ. εικονες για "μαζικη" καταναλωση που απλως ειναι παλιες

εικόνες ακομη και 200 και 300 ετων μπορεί να αξίζουν όσο ενα σιτυτουρ για μια ωρα

αυτες που αξιζουν πολλα ειναι οι βυζαντινες, δηλ πριν το 1453
οσο πιο παλια τοσο πιο ακριβή, αλλα μην περιμενεις ποσά που θα σου λυσουν τα οικονομικα προβληματα σου
αν είναι γνωστού ζωγραφου/αγιογράφου ισως

παλιοτερα που ειχα ρωτήσει σε μια υπηρεσία του Υπ Πολιτισμου, μου λεγαν πως η διαδικασια είναι ότι τους την πας την εικονα εκει και την εξεταζουν για να δουν τι ειναι και σου εκδιδουν κατι σαν αδεια κατοχής, ενα χαρτι ότι τη δηλωσες και ειναι δικη σου
Μου ειπαν επισης ότι αν κρίνουν ότι είναι κατι το εξαιρετικό τοτε εχουν από το νόμο το δικαίωμα να σου την αγοράσουν σε τιμη που εκτιμουν οι ίδιοι, αλλά πάντως, όπως μου είπαν, στο 99% των περιπτωσεων ο κοσμος νομίζει ότι εχει κατι που αξιζει ενω δεν ειναι ετσι

mixalis mixoy

Μέγας
Εγγρ.
31 Δεκ 2007
Κριτικές
16
Like
949
Πόντοι
3.925
Καλησπέρα,

θα ηθελα καποιος που ξερει να με ενημερωσει αν ξερει καποιον με τον οποιο μπορω να ερθω σε επαφη για να μου δωσει μια εκτιμηση της αξιας 2 εκκλησιαστικων εικονων που εχω και αν ενδιαφερεται και να τις αγορασει θα ειναι ακομα καλυτερα .
παρακαλω μονο σοβαρες προτασεις ειναι μεγαλη αναγκη..
:police: :police: :police:

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66

Ωπα αρχηγέ, σου έχω μπίζνα: ξύλινες επιτραπέζιες βάσεις για Η/Τ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom