Νέα

Πώληση Αστέρα Βουλιαγμένης, υπέρ και κατά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα NITRO
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 246
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
ΔΗλαδή θέλεις να μου πεις ότι δεν υπάρχει πλούτος στην Ελλάδα;;
Από άρθρο "Στην Ελλάδα των ένδεκα περίπου εκατομμυρίων κατοίκων, 86.000 άτομα, ένας στους 128 έλληνες, είναι εκατομμυριούχοι. Ήτοι διαθέτουν περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Εξ αυτών μόλις 116 άτομα διαθέτουν πλούτο από 50-100 εκατομμύρια, 54 από 100-999  και 5 είναι δισεκατομμυριούχοι"

Όπως πληρώνω εγώ 1% για εισφορά με μικρό εισόδημα, αυτοί αναλογικά πρέπει να πληρώσουν 25% (το λιγότερο), και κάπου εκεί η σεμνή τελετή θα λάμβανε τέλος. Απλά και ξάστερα

ερωτηξις...

η περιουσιες αυτες

1) ευρισκονται εν Ελλαδι ?
2) εχουν αποκτηθεί από επιχειρηματικές δραστηριοτητες εν Ελλαδι ?

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
ερωτηξις...

η περιουσιες αυτες

1) ευρισκονται εν Ελλαδι ?
2) εχουν αποκτηθεί από επιχειρηματικές δραστηριοτητες εν Ελλαδι ?

Στο 1) αφορά κατοίκου ΕΛλάδας
το 2) δεν μπορώ να το ξέρω

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
40.999
Πόντοι
25.467
Συμφωνώ πως η χρηματιστηριακή της αξία είναι εξόχως χαμηλή. Και λοιπόν; Αγοραστής βρίσκεται; Όχι!
Ακριβώς όπως και για το ακίνητο που είχα αναφέρει. ;)

Έτσι.

Και για όσον καιρό θα κανουν κουμάντο  πρώην λαμόγια-νυν σωτήρες, δεν πρόκειται να βρεθεί.

Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα έλθει να επενδύσει σε μια χώρα με πολιτική διαπλοκή και ασταθές φορολογικό περιβάλλον.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
[size=10pt][size=10pt][size=10pt]ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!![/size][/size][/size]

ρε παπαρα.. δεν καταλαβαινεις ότι οι περί ου ο λόγος σου κανουν χάρη που συνεχίζουν να βρίσκονται στην Ελλάδα και να έχουν ενα εστω και μικρό ποσοστο των επιχειρηματικών και παραγωγικων τους δραστηριοτητων...

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
ρε παπαρα.. δεν καταλαβαινεις ότι οι περί ου ο λόγος σου κανουν χάρη που συνεχίζουν να βρίσκονται στην Ελλάδα και να έχουν ενα εστω και μικρό ποσοστο των επιχειρηματικών και παραγωγικων τους δραστηριοτητων...

Σωπα ρε τραμουντανη που μας κανουν και χαρη... θα μας τρελάνεις τελειως...

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Το παπάρα το προσπερνάω, το υπόλοιπο αποτελεί επιχείρημα;;
Γιατί αν κατάλαβα καλά, εσένα σου αρέσει η σημερινή κατάσταση. Ο μέσος πολίτης να δίνει το 90% τους εισοδήματός του σε φόρους και τα μεγάλα οικονομικά μεγάθη το 10% (τυχαία ποσοστά αλλά μάλλον αρκετά ρεαλιστικά). Και μου κάνουν και χάρη; Που δουλεύω με 600€ και έχω ενοίκια, λογαριασμούς κτλ κτλ ;

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
(1) ο οποιος πολύ ευκολα μπορεί να γίνει κάτοικος πχ Μποτσουάνα
(2) αμα δεν γνωρίζεις σιλανς....
Δεν κάνω σιλανς μεγάλε, γιατί για εμένα δεν έχει νόημα που έβγαλαν τα λεφτά από τη στιγμή που τα γεύονται εδώ. Με νοιάζει που υπάρχει μεγάλη περιουσία στην Ελλάδα και την πληρώνουν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ οι αδύναμοι. Γιατί να μην ισχύσει κάτι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και για αυτούς;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Δεν κάνω σιλανς μεγάλε, γιατί για εμένα δεν έχει νόημα που έβγαλαν τα λεφτά από τη στιγμή που τα γεύονται εδώ. Με νοιάζει που υπάρχει μεγάλη περιουσία στην Ελλάδα και την πληρώνουν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ οι αδύναμοι. Γιατί να μην ισχύσει κάτι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και για αυτούς;

καταλαβαίνεις τι γράφεις ????

με αυτα που γράφεις είσαι φανατικα υπερ του φόρου ακίνητης περιουσιας και μαλιστα θεωρείς ότι είναι και λίγος..

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
καταλαβαίνεις τι γράφεις ????

με αυτα που γράφεις είσαι φανατικα υπερ του φόρου ακίνητης περιουσιας και μαλιστα θεωρείς ότι είναι και λίγος..
Καταλαβαίνω πολύ καλά αυτά που γράφω, εσύ καταλαβαίνεις τι γράφω;
Είμαι φανατικά υπέρ ενός φόρου περιουσίας για τους πλούσιους. Το ξέρω ότι είναι αντισυνταγματικό. Αλλά το ίδιο, αν όχι χειρότερο αντισυνταγματικό, είναι η σημερινή τραγωδία που ζούμε. Άλλοι δεν έχουν λεφτά να φάνε ή να ζεσταθούνε. Και μου λες ότι μας κάνουν χάρη οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αλλά αυτός είναι ο καπιταλισμός. Μεγάλο παράδειγμα το αμέρικα.

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
Είμαι φανατικά υπέρ ενός φόρου περιουσίας για τους πλούσιους. Το ξέρω ότι είναι αντισυνταγματικό. Αλλά το ίδιο, αν όχι χειρότερο αντισυνταγματικό, είναι η σημερινή τραγωδία που ζούμε. Άλλοι δεν έχουν λεφτά να φάνε ή να ζεσταθούνε. Και μου λες ότι μας κάνουν χάρη οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αλλά αυτός είναι ο καπιταλισμός. Μεγάλο παράδειγμα το αμέρικα.

Δεν προσδιορίζεις ποσά πλούτου και ποσοστά φόρου;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

τι εννοεις με τον όρο περιουσια

διοτι περαν της ακίνητης δεν νοείται ετέρα

πχ μετοχες.. μπορούν να ειναι διασπαρτες σε 300 ονόματα και 50 funds
μετρητα.. μπορουν να είναι σε τράπεζες τρίτων χωρων κοκ

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα έλθει να επενδύσει σε μια χώρα με πολιτική διαπλοκή και ασταθές φορολογικό περιβάλλον.

μολις ελυσες την απορια των προηγουμενων γιατι δεν πωληθηκε ο αστερας για αμιγως τουριστικη χρηση

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
τι εννοεις με τον όρο περιουσια

διοτι περαν της ακίνητης δεν νοείται ετέρα

πχ μετοχες.. μπορούν να ειναι διασπαρτες σε 300 ονόματα και 50 funds
μετρητα.. μπορουν να είναι σε τράπεζες τρίτων χωρων κοκ
Μπορείς όμως σαν κράτος να έχει πρόσβαση σε όλα. Όπως αποκτάς προσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς για εξόφληση χρεών στο κράτος. Μόνο η λίστα λαγκαρντ είχε περίπου 1,5δισ αδήλωτα. Σκέψου 1,5 δισάκια

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Ναι, τα νούμερα κάνουν τη διαφορά.Το ίδιο είναι να θεωρείται πλούτος πχ 300.000 και 1.000.000 η ποσοστό φόρου 10% με 75%
Το θεωρείς δηλαδή δυνατό να σου πω πως πρέπει να είναι οι συντελεστές;;;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom