voucheristas
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2013
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
ασχετα αν η περιουσια που αναφερεις παραπανω εχει ΗΔΗ φορολογηθει?
[size=10pt][size=10pt][size=10pt]ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!![/size][/size][/size]
ασχετα αν η περιουσια που αναφερεις παραπανω εχει ΗΔΗ φορολογηθει?
ΔΗλαδή θέλεις να μου πεις ότι δεν υπάρχει πλούτος στην Ελλάδα;;
Από άρθρο "Στην Ελλάδα των ένδεκα περίπου εκατομμυρίων κατοίκων, 86.000 άτομα, ένας στους 128 έλληνες, είναι εκατομμυριούχοι. Ήτοι διαθέτουν περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Εξ αυτών μόλις 116 άτομα διαθέτουν πλούτο από 50-100 εκατομμύρια, 54 από 100-999 και 5 είναι δισεκατομμυριούχοι"
Όπως πληρώνω εγώ 1% για εισφορά με μικρό εισόδημα, αυτοί αναλογικά πρέπει να πληρώσουν 25% (το λιγότερο), και κάπου εκεί η σεμνή τελετή θα λάμβανε τέλος. Απλά και ξάστερα
ερωτηξις...
η περιουσιες αυτες
1) ευρισκονται εν Ελλαδι ?
2) εχουν αποκτηθεί από επιχειρηματικές δραστηριοτητες εν Ελλαδι ?
Συμφωνώ πως η χρηματιστηριακή της αξία είναι εξόχως χαμηλή. Και λοιπόν; Αγοραστής βρίσκεται; Όχι!
Ακριβώς όπως και για το ακίνητο που είχα αναφέρει. ;)
[size=10pt][size=10pt][size=10pt]ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!![/size][/size][/size]
Στο 1) αφορά κατοίκου ΕΛλάδας
το 2) δεν μπορώ να το ξέρω
ρε παπαρα.. δεν καταλαβαινεις ότι οι περί ου ο λόγος σου κανουν χάρη που συνεχίζουν να βρίσκονται στην Ελλάδα και να έχουν ενα εστω και μικρό ποσοστο των επιχειρηματικών και παραγωγικων τους δραστηριοτητων...
Το παπάρα το προσπερνάω, το υπόλοιπο αποτελεί επιχείρημα;;ρε παπαρα.. δεν καταλαβαινεις ότι οι περί ου ο λόγος σου κανουν χάρη που συνεχίζουν να βρίσκονται στην Ελλάδα και να έχουν ενα εστω και μικρό ποσοστο των επιχειρηματικών και παραγωγικων τους δραστηριοτητων...
Δεν κάνω σιλανς μεγάλε, γιατί για εμένα δεν έχει νόημα που έβγαλαν τα λεφτά από τη στιγμή που τα γεύονται εδώ. Με νοιάζει που υπάρχει μεγάλη περιουσία στην Ελλάδα και την πληρώνουν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ οι αδύναμοι. Γιατί να μην ισχύσει κάτι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και για αυτούς;(1) ο οποιος πολύ ευκολα μπορεί να γίνει κάτοικος πχ Μποτσουάνα
(2) αμα δεν γνωρίζεις σιλανς....
Δεν κάνω σιλανς μεγάλε, γιατί για εμένα δεν έχει νόημα που έβγαλαν τα λεφτά από τη στιγμή που τα γεύονται εδώ. Με νοιάζει που υπάρχει μεγάλη περιουσία στην Ελλάδα και την πληρώνουν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ οι αδύναμοι. Γιατί να μην ισχύσει κάτι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και για αυτούς;
Σωπα ρε τραμουντανη που μας κανουν και χαρη... θα μας τρελάνεις τελειως...
Καταλαβαίνω πολύ καλά αυτά που γράφω, εσύ καταλαβαίνεις τι γράφω;καταλαβαίνεις τι γράφεις ????
με αυτα που γράφεις είσαι φανατικα υπερ του φόρου ακίνητης περιουσιας και μαλιστα θεωρείς ότι είναι και λίγος..
Καταλαβαίνω πολύ καλά αυτά που γράφω, εσύ καταλαβαίνεις τι γράφω;
Είμαι φανατικά υπέρ ενός φόρου περιουσίας για τους πλούσιους. Το ξέρω ότι είναι αντισυνταγματικό. Αλλά το ίδιο, αν όχι χειρότερο αντισυνταγματικό, είναι η σημερινή τραγωδία που ζούμε. Άλλοι δεν έχουν λεφτά να φάνε ή να ζεσταθούνε. Και μου λες ότι μας κάνουν χάρη οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αλλά αυτός είναι ο καπιταλισμός. Μεγάλο παράδειγμα το αμέρικα.
Καταλαβαίνω πολύ καλά αυτά που γράφω, εσύ καταλαβαίνεις τι γράφω;
Είμαι φανατικά υπέρ ενός φόρου περιουσίας για τους πλούσιους. Το ξέρω ότι είναι αντισυνταγματικό. Αλλά το ίδιο, αν όχι χειρότερο αντισυνταγματικό, είναι η σημερινή τραγωδία που ζούμε. Άλλοι δεν έχουν λεφτά να φάνε ή να ζεσταθούνε. Και μου λες ότι μας κάνουν χάρη οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αλλά αυτός είναι ο καπιταλισμός. Μεγάλο παράδειγμα το αμέρικα.
Δεν προσδιορίζεις ποσά πλούτου και ποσοστά φόρου;
΄πάρε το παράδειγμα του Ντεπαρτιε και κρίνε αν σου κάνουν χάρη ή όχι...
Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα έλθει να επενδύσει σε μια χώρα με πολιτική διαπλοκή και ασταθές φορολογικό περιβάλλον.
Μπορείς όμως σαν κράτος να έχει πρόσβαση σε όλα. Όπως αποκτάς προσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς για εξόφληση χρεών στο κράτος. Μόνο η λίστα λαγκαρντ είχε περίπου 1,5δισ αδήλωτα. Σκέψου 1,5 δισάκιατι εννοεις με τον όρο περιουσια
διοτι περαν της ακίνητης δεν νοείται ετέρα
πχ μετοχες.. μπορούν να ειναι διασπαρτες σε 300 ονόματα και 50 funds
μετρητα.. μπορουν να είναι σε τράπεζες τρίτων χωρων κοκ
Τώρα θέλεις απάντηση σε αυτό;;
Το θεωρείς δηλαδή δυνατό να σου πω πως πρέπει να είναι οι συντελεστές;;;Ναι, τα νούμερα κάνουν τη διαφορά.Το ίδιο είναι να θεωρείται πλούτος πχ 300.000 και 1.000.000 η ποσοστό φόρου 10% με 75%