Νέα

Ποιό εμβόλιο θα κάνουν τα μέλη του BOU;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 229K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Ποιο εμβόλιο εμπιστεύεστε να κάνετε?

• Άστρα Ζ

Ψήφοι: 142 19,3%
  • Φαιζερ

Ψήφοι: 240 32,7%
  • Μοντέρνα

Ψήφοι: 67 9,1%
  • Τζονσον

Ψήφοι: 60 8,2%
  • Σπούτνικ

Ψήφοι: 36 4,9%
  • Φαντα μόνο

Ψήφοι: 74 10,1%
  • Κανένα έχω αντισώματα στα πάντα

Ψήφοι: 116 15,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    735

Micho00

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2019
Κριτικές
11
Like
937
Πόντοι
311
φιλος που δουλευει σε νοσοκομειο και φιλη σε ιατρικες υπηρεσιες ,ο 1ος φαιζερ η 2η μοντερνα,ειχαν πυρετο πονο στα κοκκαλα πολυ ατονια,η κοπελα μαλιστα μου ειπε οτι και ολοι οι συναδελφοι της που το εκαναν το ιδιο ηταν για 2μερες.μετα ολα οκ..ολα αυτα μετα την 2η δοση,στη 1η δεν καταλαβαν τιποτα..απο κει και περα ειναι και θεμα οργανισμου,οσο πιο νεος εισαι τοσο μεγαλυτερη ανοσολογικη αντιδραση υπαρχει..καποιοι παππουδες που μου ειπαν οτι το εκαναν-φαιζερ-δεν καταλαβαν τιποτα ουτε στην 1η ουτε στην 2η δοση..ειναι λιγο περιεργο παντως εφοσον λενε οτι απο την 1η δοση προστατευει 80-85%γιατι σε φορτωνουν την 2η τοσο νωριςκαι ισως γι αυτο αυτη η αντιδραση του οργανισμου.στη γαλλια και την ισπανια για το φαιζερ η 2η γινεται στις 6 βδομαδες και οχι στις 3 οπως εδω..τα ιδια και με το αστρα..ενω η αρχικη οδηγια ειναι 12 βδομαδες βγηκαν προχτες και ειπαν οτι μπορειτε και στις 8 χωρις καμμια εξηγηση,..
Αυτές είναι οι παρενέργειες που έχουν όλα τα εμβόλια. Δεν έχουν κανενα θέμα. Μη τα δαιμονοποιείται όλα.
Για Astra Zeneca, η δεύτερη δόση πρέπει να απέχει από την πρώτη 2.5 μήνες. Αυτό ισχύει εξαρχής. Ισχύει διότι κατόπιν πειραμάτων αποφέρει μέγιστη ανοσοποίηση. Συγκεκριμένα, μετά την πρώτη δόση Astra είσαι 75% ανοσοποιημένος. Αν κανεις τη δεύτερη δόση μετά από 2.5 μήνες τότε η ανοσοποιηση αγγίζει το 89.8%. Φυσικα, αν γουστάρεις μπορείς να κανεις τη δεύτερη δόση και στους 2 μήνες ή στον 1.5. Δε θα πάθει κανεις τίποτα, αλλά τότε η ανοσοποιηση θα αγγίζει το 86% και 83%, αντίστοιχα.

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.511
Πόντοι
216
βαγζεις τα ματακια σου 100 φορες περισσοτερο ως ανεμβολιαστος 30ρης. θελεις παλι τα νουμερα?

το αποφασισαν οτι ειναι ασφαλη με δοκιμες σε δεκαδες χιλιαδες. ετσι κανουν σε ολα τα εμβολια στην τριτη φαση δοκιμων.

και σημερα που εχουν ηδη εμβολιαστει πανω απο 500.000.000 αν ησουν λογικος θα σου ειχε φυγει καθε αμφιβολια.

Τα εμβολια πρεπει να δοκιμαζονται σε πραγματικες συνθηκες, σε βαθος χρονου. Πχ δεκαετια.
Εδω το εβγαλαν μεσα σε ενα ετος.
Για ποια ασφαλεια μπορει να μιλησει κανεις μακροπροθεσμα;
Το οτι εμβολιαστηκαν εκατομμυρια δεν μου λεει απολυτως τιποτε.
Γιατι κανεις δεν εγγυαται, για εμβολια που δημιουργηθηκαν εντος ενος ετους,
ποιες θα ειναι οι μακροχρονιες παρενεργειες τους....
εκτος αν πιστευετε οτι δεν θα εχουν παρενεργειες....

Τα εμβολια ειναι ουσιαστικα αδοκιμαστα/ατεσταριστα.
Ουσιαστικα οποιος κανει εμβολιο, ειναι πειραματοζωο της επιστημης.

Τι να το κανω να με προστατευει απο κορονοιο,
και σε 5 χρονια να βγαλω καρκινο ή νευρολογικα προβληματα ή οτιδηποτε;

Ας μην κρινουν οι εμβολιασμενοι τους μη εμβολιασμενους και το αναποδο.
Αρκετα διχαστηκε η κοινωνια μας....
Ο καθενας ας πραξει, οπως του λεει η συνειδηση του.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306

Ετσι

jigis0702

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2012
Κριτικές
1
Like
280
Πόντοι
21
To Astra Zeneca παράγει πολύ γρήγορα αντισώματα στον οργανισμό.
Εντός μιας εβδομάδας σε ορισμένους, όταν τα αλλα εμβόλια θέλουν 3 εβδομάδες για ολοκληρωμένη παραγωγή αντισωμάτων.
Όσοι φοβούνται το AstraZeneca για τυχον θρομβώσεις, πρέπει να το φοβούνται μόνο αν έχουν ήδη κάποια θρόμβωση. Στους υγιείς, εννοείται, δεν επιφέρει καμία θρόμβωση.
Για όσους κατηγορουν την τεχνολογια mRNA, θα έπρεπε να ξέρουν ότι αυτή τη χρόνια η τεχνολογια και η επιστήμη πανηγυρίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο! Η τεχνολογια mRNA έχει αποδειχθεί αποτελεσματικότατη και ακίνδυνη.
Προσωπικά, θα κάνω το moderna.
Επαινεις το astra αλλα θα κανεις moderna. Ωραιος :confused:

OP
OP
Ampelale

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.096
Πόντοι
6.796
• Pfizer/BioNTech: Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech χορηγείται σε δύο δόσεις με χρονική διαφορά 3 εβδομάδων μεταξύ τους.

• AstraZeneca: Το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται σε δύο δόσεις με χρονική διαφορά 8 εβδομάδων μεταξύ τους.

• Moderna: Το εμβόλιο της Moderna χορηγείται σε δύο δόσεις με χρονική διαφορά 28 ημερών μεταξύ τους.

• Johnson&Johnson: Το εμβόλιο της Johnson&Johnson χορηγείται σε μία δόση και όποιος το λάβει ολοκληρώνει το εμβολιαστικό του σχήμα.

Ποιο είναι το ποσοστό προστασίας μετά από κάθε δόση ανά εμβόλιο;
• Pfizer/BioNTech: προσφέρει ανοσία 52% επτά ημέρες μετά την 1η δόση, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 89% ύστερα από μια ακόμη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Pfizer, επτά ημέρες μετά τη 2η δόση, η αποτελεσματικότητα φτάνει στο 91,3% έναντι της ήπιας νόσου COVID-19 και 95,3% έναντι της σοβαρής.

• AstraZeneca: διασφαλίζει ανοσία κατά 70% τρεις εβδομάδες από την 1η δόση, ενώ 15 ημέρες μετά τη 2η δόση επιτυγχάνεται προστασία έναντι της COVID-19 της τάξεως 76% έως 94% και είναι 100% αποτελεσματικό στην αποτροπή σοβαρής νόσου και νοσηλείας.

• Moderna: η αποτελεσματικότητα φθάνει στο 92% 14 ημέρες μετά την 1η δόση, ενώ 14 ημέρες από τη 2η δόση, η αποτελεσματικότητα αγγίζει το 94,1%, ενώ η προστασία έξι (6) μήνες μετά τη 2η δόση ανέρχεται σε 90% έναντι της ήπιας νόσου COVID-19 και στο 95% για σοβαρή.

• Johnson&Johnson: η προστασία αρχίζει μετά από 14 ημέρες, ενώ η αποτελεσματικότητά του έναντι των σοβαρών επιπτώσεων της νόσου COVID-19, μετά τις 28 ημέρες, αγγίζει το 85%. Μετά από 49 ημέρες, το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει σχεδόν πλήρως τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και τον κίνδυνο θανάτου.

Micho00

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2019
Κριτικές
11
Like
937
Πόντοι
311
Επαινεις το astra αλλα θα κανεις moderna. Ωραιος :confused:
Επαινώ το Astra γιατί αδίκως για το συγκεκριμένο εμβόλιο ακουγονται μόνο τα χειρότερα. Όσον αφορά το τι θα κάνω, αυτό μου έτυχε. Το εμβολιαστικό κέντρο που είναι κοντά στο σπίτι μου κανει Pfizer και moderna. Δε διαλέγουν όλοι ποιο εμβόλιο θα κάνουν ξέρεις...

Τέλος, εγώ έχω περάσει COVID και έπειτα από έλεγχο αντισωμάτων έχω αντισώματα μέχρι και τον Ιούνιο, όποτε το πλεονέκτημα του Astra εμένα δε μου χρειάζεται..

linear

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Νοε 2014
Κριτικές
17
Like
4.340
Πόντοι
2.836
Όσοι φοβούνται το AstraZeneca για τυχον θρομβώσεις, πρέπει να το φοβούνται μόνο αν έχουν ήδη κάποια θρόμβωση. Στους υγιείς, εννοείται, δεν επιφέρει καμία θρόμβωση.
Συγγνώμη, πώς τεκμηριώνεις το παραπάνω;

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.082
Πόντοι
2.356
Και οταν Το χτύπησε το σκαννερ των γιατρών του Εοδδυ τότε όμως δεν θα εμφανίζει το όνομα μου με το ΑΜΚΑ κ θα καταλάβουν ότι είναι πλαστο
αυτο εξαρταται απο το πως ακριβως το εμφανιζει διοτι δε μπορει να εχει ετσι απλα προσβαση σε αμκα στοιχεια και εμβολιο χωρις καποια αλλη επαληθευση. επισης αν εχεις κανει εμβολιο στο εξωτερικο πως θα το τσεκαρει? λες να ειναι συνδεδεμενο με το συστημα υγειας αλλης χωρας? απλα σε ενα site τους θα σε οδηγει οπως το gov.gr για για τις υπευθυνες δηλωσεις.... μονο που κανεις δε θα κοιταει που μπαινει αλλα τι βγαζει η σελιδα...

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.084
Πόντοι
22.266
αυτο εξαρταται απο το πως ακριβως το εμφανιζει διοτι δε μπορει να εχει ετσι απλα προσβαση σε αμκα στοιχεια και εμβολιο χωρις καποια αλλη επαληθευση. επισης αν εχεις κανει εμβολιο στο εξωτερικο πως θα το τσεκαρει? λες να ειναι συνδεδεμενο με το συστημα υγειας αλλης χωρας? απλα σε ενα site τους θα σε οδηγει οπως το gov.gr για για τις υπευθυνες δηλωσεις.... μονο που κανεις δε θα κοιταει που μπαινει αλλα τι βγαζει η σελιδα...
Με το που σκανναρει το μηχάνημα του αμέσως είναι συνδεδεμένο στην πλατφόρμα ΤΟΥΣ και εμφανίζει οναμετεπωνυμο.αμκα

Άρα δεν γίνεται να φτιάξεις πχ δικό σου qr code διότι πολύ απλά αυτό το qr code που θα φτιάξει κάποιος δεν θα εμφανίζει στο σκαννερ του Εοδδυ τα στοιχεία σου

Βέβαια πολλές φορές μπορεί ο γιατρός να βαριέται να σκανναρει αλλά κ πάλι μεγάλο ρίσκο να εξαρτάται από την όρεξη του γιατρού

Για ευρωπαϊκή ένωση ίσως φτιάξουν κοινή πλατφόρμα οπότε το δικό σου qr code να μπορεί να το διαβάζει ένα γερμανικό ιταλικό σκαννερ του αντίστοιχου εοδδυ

Τώρα για τρίτες χώρες το θεωρώ απίθανο να έχουν πρόσβαση σε αυτο

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Τα εμβολια πρεπει να δοκιμαζονται σε πραγματικες συνθηκες, σε βαθος χρονου. Πχ δεκαετια.
Εδω το εβγαλαν μεσα σε ενα ετος.
Για ποια ασφαλεια μπορει να μιλησει κανεις μακροπροθεσμα;
Το οτι εμβολιαστηκαν εκατομμυρια δεν μου λεει απολυτως τιποτε.

Ας μην κρινουν οι εμβολιασμενοι τους μη εμβολιασμενους και το αναποδο.
Αρκετα διχαστηκε η κοινωνια μας....
Ο καθενας ας πραξει, οπως του λεει η συνειδηση του.
ολα τα εμβολια το εχουμε πει ξανα και ξανα εχουν πολυ πολυ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ παρενεργεργειες μετα απο χρονια.

εσυ αμα φας σημερα πολυ αλατι σημερα θα σου ανεβασει την πιεση οχι μετα απο 10 χρονια που θα εχει αραιωθει, καταστραφει , καταπολεμηθει απομακρυνθει απο τον οργανισμο σου.

ηρεμα με την επιστημονικη φαντασια , μην βλεπετε τοσο χολυγουντ.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
ολα τα εμβολια το εχουμε πει ξανα και ξανα εχουν πολυ πολυ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ παρενεργεργειες μετα απο χρονια.

εσυ αμα φας σημερα πολυ αλατι σημερα θα σου ανεβασει την πιεση οχι μετα απο 10 χρονια που θα εχει αραιωθει, καταστραφει , καταπολεμηθει απομακρυνθει απο τον οργανισμο σου.

Σημερα αν φας πολυ αλατι ειναι επιλογη σου και ξερεις τις συνεπειες

Το χτικιοεμβολιο στο επιβαλλουν με το ετσι θελουν καποιοι με αισχρο τροπο χωρις να ξερεις τις συνεπειες

ISINAS

Μέγας
Εγγρ.
17 Σεπ 2012
Κριτικές
57
Like
6.393
Πόντοι
4.006
6 Απριλίου έκανα την πρώτη δοση καί πάμε για 23/6 την δεύτερη.
Εύγε το καλύτερο εμβόλιο επέλεξες και μην ακούς τι παπαριες λένε !! Είναι φοβερό εμβόλιο νιώθεις την ανοσία ξαι την ΔΥναμη που σου δίνει

ISINAS

Μέγας
Εγγρ.
17 Σεπ 2012
Κριτικές
57
Like
6.393
Πόντοι
4.006

Ειδικός που ρώτησα μου είπε πως 2 βδομαδες μέχρι να γίνει η ανοσία ίσως ύπαρξη παρενέργεια …αυτά που λένε για μήνες η χρόνο μετά είναι κουταμάρες πραγματικα και δεν στέκουν !!μετα απλά έχεις την ακυδα του κορόνα την αντιγραφή δηλαδή που σε προστατεύει έχεις αντισώματα λόγο εμβολίου το τονίζω !!! Πολλοί έχουν απομακρυνθη από κοντά μου διότι νομίζουν πως πλέον έχω τον ιο !!! Καμένα μυαλά κανονικά σηλαδη !!!εχω κάνει έως τώρα 7 τεστ όλα αρνητικά

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Εύγε το καλύτερο εμβόλιο επέλεξες και μην ακούς τι παπαριες λένε !! Είναι φοβερό εμβόλιο νιώθεις την ανοσία ξαι την ΔΥναμη που σου δίνει
Οπως ελεγε και μια παλια διαφημιση

"Βαλτε ενα τιγρη στην μηχανη σας"

:2funny: :2funny: :tooth::2funny:

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.082
Πόντοι
2.356

τα ιδια λες για τη ραδιενεργεια την ηλιοθεραπεια και τον καπνο τυπε??

• Like
Αντιδράσεις: ave.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.082
Πόντοι
2.356

βιολογε για πες μου aids οταν κολλας η καποιον ερπητοιο ποσο καιρο μεσα σου επωαζεται και ποτε αρχιζουν τα συμπτωματα? μολις κανεις σεξ η περιμενεις κανα 6μηνο?

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Κριτικές
2
Like
9.258
Πόντοι
2.456
Με το που σκανναρει το μηχάνημα του αμέσως είναι συνδεδεμένο στην πλατφόρμα ΤΟΥΣ και εμφανίζει οναμετεπωνυμο.αμκα

Άρα δεν γίνεται να φτιάξεις πχ δικό σου qr code διότι πολύ απλά αυτό το qr code που θα φτιάξει κάποιος δεν θα εμφανίζει στο σκαννερ του Εοδδυ τα στοιχεία σου

Βέβαια πολλές φορές μπορεί ο γιατρός να βαριέται να σκανναρει αλλά κ πάλι μεγάλο ρίσκο να εξαρτάται από την όρεξη του γιατρού

Για ευρωπαϊκή ένωση ίσως φτιάξουν κοινή πλατφόρμα οπότε το δικό σου qr code να μπορεί να το διαβάζει ένα γερμανικό ιταλικό σκαννερ του αντίστοιχου εοδδυ

Τώρα για τρίτες χώρες το θεωρώ απίθανο να έχουν πρόσβαση σε αυτο
Έχεις δει πιστοποιητικό εμβολιασμού, ελληνικό ή άλλων χωρών;

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
Το αστρα ειναι ενα αποτελεσματικο εμβολιο και ας ακούγονται διαφορα.
Ειναι το μονο εμβολιο που με την πρωτη τσιμπια φτανεις 70% προστασια μεσα σε 10 μερες και με την δευτερη κοντα στο 80% με αποφυγη τις μεθ διασωληνωσεις κλπ.
Εγω αστρα θα επιλεξω να κανω αν θα κανω.
Μην κανετε αστρα δεν ειναι καλο

Ο ΑΡΕΙΑΝΟΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Κριτικές
127
Like
22.585
Πόντοι
29.667
Έχεις δει πιστοποιητικό εμβολιασμού, ελληνικό ή άλλων χωρών;
Ελληνικό έχω δει εγώ. Πριν λίγο μια φίλη καθηγήτρια ανέβασε σε στορυ στο ινσταγκραμ το πιστοποιητικό εμβολιασμού!!!
Στο κέντρο και προς τα δεξιά της σελίδας έχει τις δύο δόσεις και πότε γίνανε και από πάνω γράφει τα στοιχεία του ατόμου (αυτή τα είχε σβήσει και καλά έκανε)στο κέντρο και προς τα αριστερά της σελίδας είχε ένα πλαίσιο γκρι προς το μαύρο αλλά δεν θυμάμαι τι έγραφε!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom