νομιζω η μεταλλαξη δελτα εχει πολυ πιο ηπια συμπτωματα και πολυ λιγοτερη θνησιμοτητα
Έτσι λένε κάποιοι απο τους ειδικούς , ας ελπίσουμε να έχουν δίκιο μηπως και ξεμπερδέψουμε κάποια στιγμή.
Αλλα και εμένα μου φαίνεται λογικό αν είναι πιό μεταδοτική η δέλτα να είναι και λιγότερο θανατηφόρα , η αν άρχιζε ο έμπολα παράδειγμα να μεταλλάσεται και ανέβαζε μεταδοτικότητα λογικά δεν θα έπρεπε να χάσει σε φονικότητα ;
Με την λογική δηλαδή οτι όπως ένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι και μαραθωνοδρόμος και αρσιβαρίστας ταυτόχρονα , έτσι ίσως να λειτουργούν και οι ιοί. Λέω μήπως ισχύει παντού το παραπάνω , μπορεί στους ιούς να μην ισχύει.
Μετά σκέφτομαι το άλλο , λέμε οτι πρέπει όλοι να εμβολιαστουν συμπεριλαμβανωμένων και των νέων γιατί και καλά μεταδίδουν λιγότερο κτλ , αν όμως αποδειχτεί αυριο μεθαύριο οτι με την φυσική ανοσία δεν μεταδίδουν καθόλου , δεν θα πούμε μετά οτι κακώς εμβολιάσαμε τους νέους και δεν τους αφήσαμε να νοσήσουν ;
Ηδη κάποια άρθρα έλεγαν για ανωτερότητα της φυσικής ανοσίας έναντι του εμβολίου σε σχέση με την μεταδοτικότητα (και δεν νομίζω να ηταν άρθρα του μακελειού) άρα αυτό που λέω παραπάνω δεν είναι τελείως απίθανο σενάριο.