Τα δυο υποτιθέμενα μη RNA εμβόλια μήπως τελικά είναι RNA εμβόλια και αυτά ; Γιατί κάτι τέτοιο είπε σε πρόσφατη συνέντευξη ο Κούβελας , οτι χρησιμοποιούν τον αδενοιό σαν όχημα για να εισέλθει το RNA η το DNA , δεν ξέρω , το έψαξα και εγω λίγο στο ιντερνετ και βρήκα αυτό εδω που εξηγεί αναλυτικά πως λειτουργεί το johnson και απο οτι βλέπω μάλλον και αυτό με RNA έχει να κάνει.
An adenovirus helps prime the immune system to fight the coronavirus.
www.nytimes.com
Tα παλιότερα εμβόλια περιείχαν απλά απενεργοποιημένα ή αποδυναμωμένα αντιγόνα (ιούς, βακτήρια,κτλ) τα οποία αναγνωρίζονταν από τα λεμφοκύτταρα και ακολουθούσε η διαδικασία παραγωγής αντισωμάτων.
Τα νέα (μη-RNA) δεν περιέχουν mRNA. Περιέχουν απενεργοποιημένα αντιγόνα (σε αυτήν την περίπτωση τον αδενοϊό 26).
Τα αντιγόνα αυτά περιέχουν το DNA του ιού τροποποιημένου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να γίνει πολλαπλασιασμός του από το κύτταρο αφού εισέλθει σε αυτό.
Από το DNA αυτό του ιού διαβάζεται μόνο το γονίδιο που περιέχει την πληροφορία για την παραγωγή των πρωτεϊνών που χρησιμοποιεί ο ιός για να προσδεθεί και να εισέλθει στο κύτταρο (spikes).
Η πληροφορία αυτή μετατρέπεται σε μορφή mRNA (μεταγραφή).
Το κύτταρο χρησιμοποιεί αυτήν την mRNA πληροφορία για να παράξει αντίγραφα των spikes αυτών (μετάφραση).
Αφού παραχθούν τα spikes, απελευθερώνονται από το κύτταρα όπου και αναγνωρίζονται από τα λεμφοκύτταρα και πάει λέγοντας με την διαδικασία που χρσιμοποιεί το ανοσοποιητικό μας ώστε να παράξει αντισώματα.
Αντίστοιχα, αν ένα κύτταρο προσβληθεί από έναν κανονικό (μη τροποποιημένο) ιό, θα εισέλθει το DNA του στο κύτταρο, θα διαβάζονταν τα γονίδια του DNA, θα παραγόταν mRNA με την πληροφορία για την παραγωγή πρωτεϊνών απαραίτητων για των πολλαπλασιασμό του ιού, και ο ιός θα πολλαπλασιαζόταν.
Με λίγα λόγια η παραγωγή mRNA είναι ένα από τα στάδια, αλλά δεν περιέχεται στο ίδιο το εμβόλιο.
Τα mRNA εμβόλια που δεν χρησιμοποιούν κάποιον ιό για να "κουβαλήσει" την πληροφορία είναι λιγότερο ανθεκτικά καθώς το RNA είναι λιγότερο ανθεκτικό από το DNA και δεν έχουν την προστασία του πρωτεϊνικού περιβλήματος του ιού.
Για αυτό χρειάζεται να εφαρμοστούν διάφορες μέθοδοι και για την συντήρηση και μεταφορά τους (πχ χαμηλότερες θερμοκρασίες), και για να μην καταστραφούν αφού εισέλθουν στο σώμα μας (με χημικές τροποποιήσεις κατά την παραγωγή τους), και για να μπορέσει να εισέλθει στα κύτταρά μας (περιβάλλοντάς τα με νανοσωματίδια λιπιδίων).
Όμως έτσι αποφεύγεται η ανάγκη να "καλλιεργήθούν" τα αντιγόνα στο εργαστήριο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια, κάτι πιο δύσκολο, χρονοβόρο και κοστοβόρο.
Αφού εισέλθει το mRNA στο κύτταρο ακολουθεί η ίδια διαδικασία που περιγράφηκε παραπάνω.