Mystery X
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 2 Οκτ 2007
- Κριτικές
- 4
- Like
- 9.338
- Πόντοι
- 2.306
Και χειρότερους σου λέω..στραπονιασμένων κρετίνων εννοείς;
Και χειρότερους σου λέω..στραπονιασμένων κρετίνων εννοείς;
τι έχει πιο κάτω...παιδεραστές και νεκρόφιλους κοπρολάγνους;Και χειρότερους σου λέω..
Και το να μην γινει ποτε αεροπαγιτης ή να τρεχει σε τιποτα παραμεθοριες....Η πίεση που μπορεί να νιώσει ο δικαστής τύπε είναι μόνο αυτή από την έλλειψη κόκας ή από το 45άρι του μαφιόζου στο σβέρκο του. Πούτσα τους η κοινή γνώμη.
"Δε δικάζουμε με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα" έχει πει και το Playmobil.
Φουλ διαφθορά τυπε πάντως.τι έχει πιο κάτω...παιδεραστές και νεκρόφιλους κοπρολάγνους;
διαπλοκή, διαφθορά, αναισθησία, καθόλου πολιτική, μόνο επικοινωνία και μπίζνες μιζαδόρικες πάντως.Φουλ διαφθορά τυπε πάντως.
στραπονιασμένων κρετίνων εννοείς;
Και ποιός σου είπε ότι επικροτώ τη συγκεκριμένη στάση του όχλου;Περιλαμβάνεις καί τίς χιλιάδες λαού πού διαδήλωνε "αυτοβούλως" (τῇ υποδείξει τών κομματικών ινστρουχτόρων, βεβαίως) έξω από τά Δικαστήρια, γιά νά καταδικαστούν τά μέλη τής Χρυσής Αυγής;
Γιατί σέ εκείνη τήν περίπτωση όχι μόνο δέν μάς ενόχλησε η αιμοβόρα στάση τού λαού, μά τήν υποθάλψαμε καί τήν αναγάγαμε σέ ώριμη καί υπεύθυνη πολιτική πράξη υπέρ τής "Δημοκρατίας", αλλά μάς ενοχλεί τώρα, πού δικαίως εξεγείρεται τό θυμικό τών ανθρώπων, πρό μιάς εγκληματικής πράξεως χωρίς κάν κίνητρα; Μήπως διότι πίσω από τό γεγονός κρύβεται σαπίλα συμφερόντων; Μήπως επειδή κρύβονται μπουμπούκια τού ΠΑΜΕ;
Εμένα, περισσότερο από τήν συμπεριφορά τού όχλου, (πού εδράζεται σέ βιολογικά αίτια) μέ ενοχλεί η a la carte καί η όψιμη επίκληση τού τεκμηρίου τής αθωότητας, από "καθωσπρέπει" κοντυλοφόρους...
Aν θελουμε να ειμαστε παντως στοιχειωδως σοβαροι, η εικονα ενος δικαστηριου που συνεδριαζει με συγκεντρωση χιλιαδων ανθρωπων απ' εξω που περιμενουν μια συγκεκριμενη αποφαση, ειναι τουλαχιστον θλιβερη. Οσο και αν καποιοι εκεινη την ημερα πανηγυριζαν. Και ολοι γνωριζετε οτι δεν ειμαι καθολου θετικά διακειμενος προς τους τοτε κατηγορουμενους.Γιατί τα δικαστήρια αν δεν υπήρχε κόσμος απέξω θα έριχναν ελαφρύτερες ποινές στους νεοναζί?
Πλεον βεβαια εχουμε και τον "ψηφιακο" οχλο. Αυτον που επιβαλλει διωξεις για αποπειρα ανθρωποκτονιας και μαλιστα με επιβολη της μεγιστης ποινης σε πραξεις που συνιστουν εξ ορισμου βαρια σωματική βλάβη. Αν καταλαβαινεις τι εννοωΚαι ποιός σου είπε ότι επικροτώ τη συγκεκριμένη στάση του όχλου;
Μάλλον ήθελες να κάνεις διακήρυξη πίστεως και βρήκες την αφορμή.
Καλά, εδώ θέλανε ισόβια σε εξ αμελείας έγκλημα, εκεί θα κολήσουν;Πλεον βεβαια εχουμε και τον "ψηφιακο" οχλο. Αυτον που επιβαλλει διωξεις για αποπειρα ανθρωποκτονιας και μαλιστα με επιβολη της μεγιστης ποινης σε πραξεις που συνιστουν εξ ορισμου βαρια σωματική βλάβη. Αν καταλαβαινεις τι εννοω
Aν θελουμε να ειμαστε παντως στοιχειωδως σοβαροι, η εικονα ενος δικαστηριου που συνεδριαζει με συγκεντρωση χιλιαδων ανθρωπων απ' εξω που περιμενουν μια συγκεκριμενη αποφαση, ειναι τουλαχιστον θλιβερη. Οσο και αν καποιοι εκεινη την ημερα πανηγυριζαν. Και ολοι γνωριζετε οτι δεν ειμαι καθολου θετικά διακειμενος προς τους τοτε κατηγορουμενους
Ε ναι....Ξαφνικα ολοι μαθανε και τον "ενδεχομενο δολο" και τον θελουν να εφαρμοζεται σε καθε εγκλημα εξ αμελειαςΚαλά, εδώ θέλανε ισόβια σε εξ αμελείας έγκλημα, εκεί θα κολήσουν;
Δεν καταλαβαινεις οτι δεν εχει σημασια αυτο?Άλλο θέμα το ένα άλλο το άλλο.....το δικαστήριο έριξε πιο βαριές ποινές από ότι θα έπρεπε? Αν ναι τότε υπάρχει πραγματικό ζήτημα.
Το άλλο θέμα είναι ο κόσμος απέξω....δεν είναι όμως μια συνηθισμένη κατάσταση...να βλέπεις να δικάζονται άνθρωποι που δηλώνουν πραγματικά νεοναζί....που έχουν μπει στο κοινοβούλιο και που φέρονταν (μέχρι να βγει η απόφαση) ότι οργάνωναν ή αν όχι...είχαν υποθάλψει αντεροβγάλτες και κατακάθια της κοινωνίας....
Έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα τους πήγαν γραμμή για καταδίκη αλλά όχι με ψεύτικα στοιχεία αυτό καταλαβαίνω εγώ τουλαχιστον
Εν τω μεταξύ, τη διαφορά ανάμεσα σε ενδεχόμενο δόλο και ενσυνείδητη αμέλεια, αν και σε πρακτικό επίδεδο την διακρίνω εύκολα , σε θεωρηρτικό επίπεδο, ακόμα προσπαθώ να τη "χωνέψω", όσο και αν διαβάζω.Ε ναι....Ξαφνικα ολοι μαθανε και τον "ενδεχομενο δολο" και τον θελουν να εφαρμοζεται σε καθε εγκλημα εξ αμελειας
Δεν καταλαβαινεις οτι δεν εχει σημασια αυτο?
Ακομη και η ιδια ποινη να επιβαλλόταν. Εγω μπορω να σου πω οτι δεν επηρεαστηκε κανενας, και η αποφαση θα ηταν η ιδια. Με πιστευεις?
Η εντυπωση που μενει, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ, είναι οτι ΑΥΤΟΙ καταφεραν την καταδίκη με τη συγκεντρωση.
Και για τον υπολοιπο κοσμο, ότι και να πουμε κι εγω κι εσυ, πώς μπορουμε να πεισουμε ότι η απόφαση θα ηταν η ιδια χωρις συγκεντρωση? Αυτο ειναι το ζητημα, αν με αντιλαμβανεσαι
Eν αμφιβολια, ενσυνειδητη αμελεια. Εγω ετσι το εχω στο μυαλο μου.Εν τω μεταξύ, τη διαφορά ανάμεσα σε ενδεχόμενο δόλο και ενσυνείδητη αμέλεια, αν και σε πρακτικό επίδεδο την διακρίνω εύκολα , σε θεωρηρτικό επίπεδο, ακόμα προσπαθώ να τη "χωνέψω", όσο και αν διαβάζω.
Καλά τα έλεγε ο συγχωρεμένος ο Φελουτζής ότι είναι το πιο μπελαλίδικο κομμάτι του Γενικού Ποινικού.
Αλλά ναι, στα σόσιαλ μίντια έχουμε άποψη για όλα.
Οκ, με ρωτας κατι αλλο τωρα, τη γνωμη μου για την αποφαση.Δεν τα συνδέω ούτε και ο κατηγορούμενος αν έτρωγε 5 χρόνια περισσότερα η λιγότερα. Νομικά στέκει η απόφαση? Αν ναι έφαγαν το μάξιμουμ της ποινής που προβλέπει ο νόμος? Αυτά έχουν σημασία για το δικαστήριο και τους κατηγορούμενους που ήταν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Γιατί να μη σε πιστέψω? τις αποφάσεις πως τις βγάζουν ζάρια ρίχνουν? Δεν βασίζονται σε στοιχεία?
Ε σου λεω αν θεωρεις ( και έχεις ασχοληθει με την δικη) οτι τους καταδίκασαν άδικα ή η απόφαση δεν ήταν αυτη που έπρεπε πες το...εγώ δεν γνωριζω αλλα δεν θα δυσκολευτώ να το πιστεψω.
Αυτά είναι τα πρακτικά. Το τι πιστεύει ο καθένας είναι άλλου παππά ευαγγέλιο. Μπορεί οι 100 να ήταν στο πάμε και οι 200 να ήταν φίλοι του παύλου που ένιωσαν δικαωμένοι. Ποιος θα τους τσουβαλιάσει ή θα τους κρίνει τι έχει στο μυαλό του ο καθένας?
Ναι κοίτα να δεις....ο μόνος τρόπος να προσεγγίσεις αν επηρεάστηκε το δικαστήριο από τον όχλο έξω....είναι να εξετάσεις αν η απόφαση στέκει νομικά.Οκ, με ρωτας κατι αλλο τωρα, τη γνωμη μου για την αποφαση.
Ενω μιλουσαμε για το θεμα αν επηρεαζεται ή οχι απο τον κοσμο η δικαιοσυνη.
Θα προτιμουσα να μην πω τιποτα επι της αποφασης. Με συγχωρεις.
Οχι, δεν λεω αυτο.Ναι κοίτα να δεις....ο μόνος τρόπος να προσεγγίσεις αν επηρεάστηκε το δικαστήριο από τον όχλο έξω....είναι να εξετάσεις αν η απόφαση στέκει νομικά.
Αλλιώς τι να συζητήσουμε? Που να ξέρω εγώ αν επηρεάστηκε ή όχι? Αν εσύ που είσαι του επαγγέλματος δεν την σχολιάζεις σίγουρα τείνω να συμπεράνω ότι δεν έστεκε νομικά.