Νέα

Πλήρωμα πλοίου σκότωσε επιβάτη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kiriakoboy
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 88K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Υ.Γ.
Προσωπικα τα παιδια μου θα προσπαθησω να τα μαθω να μη βαζουν τους εαυτους τους σε τετοιες στιγμες ακραιου στρες. Σημασια δεν εχει να εχεις δικιο αλλα να επιβιωσεις και να εισαι ζωντανος στις αντιξοοτητες της ζωης κοντρα στο γενικο κοινωνικο ρευμα των θυματων και της καταπιεσης. Ειτε κυκλοφορεις στο κεντρο της αθηνας μεσανυχτα ειτε παιζεις τσαμπουκαδες με αγνωστους. Σε εδιωξαν 2 φορες καταπιε το και κατεβα κατω. Μεγαλυτερη αξια παντα εχει να εχεις συναισθηματικο και εγκεφαλικο ελεγχο. Ολες οι λαθος στιγμες που μου εχουν συμβει ειναι οταν παροτι καποιος αλλος φταιει εβαλα τον εαυτο μου σε αυτη τη κατασταση απο περηφανεια η εγωισμο.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.755
Πόντοι
2.356
Κάποια εποχή, πολύ μακρινή, είχα αποφασίσει να μπαρκαρω, για την καυλα μου κσι μόνο. Για να βγάλω το ναυτικό φυλλάδιο ήταν υποχρεωτικό να περάσω από Σχολή σωστικών και πυροσβεστικών μέσων. Είναι υποχρέωση όλων οσων σκοπεύουν να ασχοληθούν με το ναυτικό επάγγελμα. Απλά στα παιδιά των Σχολών πλοιαρχων/μηχανικών κάνουν κάποιες χρονικές διευκολύνσεις στην παρακολούθηση των μαθημάτων. Δίνεις κάποιες εξετάσεις στο τέλος και μόλις περάσεις, ενημερωνεις ΥΕΝ και μητρώο και είσαι σενιος για μπαρκο.
Ότι και να λένε κάποια "ορθολογιστικά" ζώα, με κάτι σχόλια δεξιά και αριστερά, ΔΕ ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ ΆΝΘΡΩΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ. Ειδικά για λόγους ασφαλείας, τους οποίους επικαλούνται τα ζώα αυτά.
Εν τω μεταξύ διαβάζω ότι ο άτυχος είχε εισιτήριο, το οποίο είναι εν γνώσει του λιμενικού.

Τελευταία τροποποίηση:
  • Like
Αντιδράσεις: koskam

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.641
Πόντοι
1.706
Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια ναυτιλιακή που δίνει εντολές στους υπαλλήλους της ''αν δεν έχουν εισιτήριο πετάξτε τους στη θάλασσα για παραδειγματισμό"

Απλά ύπαρχου μερικά χοντρά ζώα όπως αυτοί στο βίντεο που επειδή έχουν μικρή πουτσα και καθόλου ζωή γενικότερα...παίρνουν τον ρόλο τους (ειδικά αν είναι ένστολος) τόσο σοβαρά που νομίζουν ότι κάνουν πραγματικό κουμάντο...ενώ στην πραγματικότητα είναι σαν τις κοπέλες που σε βάζουν στην θέση σου στο θέατρο....απλά με στολή.

Οι τύποι τον πέταξαν στην θάλασσα και έφυγαν μέσα έκλεισαν την γέφυρα και όλα καλά. :confused:
Κι όμως, εκεί κάτω είναι ο νούμερο δυο του πλοίου που εποπτεύει τη φόρτωση, ο Ύπαρχος. Κουμάντο κάνει αλλά κανείς δεν μπορεί να του δώσει τέτοια εντολή για να κάνει ότι έκανε χθες. Ούτε εταιρεία, ούτε καπετάνιος, ούτε λιμενικό.
Απλά μουνόπανο.

cuturu

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Like
728
Πόντοι
96
Δε λεω αυτο. Λεω οτι καποιες φορες μεσα στο στρες γινονται πραγματα τα οποια δε θελει κανεις και τα μετανιωνεις για μια ζωη.
Υπαρχει και η συγκυρια στη ζωη. Δεν ειναι ολα αιτιο-αιτιατο.

Ο υπαλληλος για εμενα δεν ηθελε να τον ριξει μεσα στο νερο και μολις επεσε φαινεται αμεσως να παγωνει και να καταλαβαινει τι μαλακια εκανε.

Μεγαλυτερο λαθος πιθανοτατα ειναι οτι δε πιστεψε οτι θα πνιγει και δεν ειδοποιησε κανεναν η να παρει ασυρματο τον καπετανιο να σταματησει τις μηχανες αμεσα κλπ.

Οπως και να εχει θα τιμωρηθει, απλα δε γουσταρω αιμοσταγεις δημοσιογραφικες αλητικες ατακες οτι τον δολοφονησαν, η εταιρεια φταιει, πως του εδωσαν δουλεια ενος τετοιου εγκληματια κλπ ελλαδιτικες κλοουνιες.
δηλαδη τ ρα αληθεια πιστευεις οτι υπαρχει ναυτικος της ακτοπλοιας ειδικα, και της θεσης και της εμπειριας του εν λογω που πιστευει οτι αν πεσει ανθρωπος στο νερο νε αυτα τα απονερα που κανει η προπελα( η οποια τιθεται εν κινησει πριν ακομα φυγει το πλοιο-δωσει προσω δηλ.) εχει ελπιδες να σωθεια και ποιες ειναι αυτες; , ή θα τον παρει η προπελα, ή η δι η κατω , ή θα κτυπησει σοβαρα απο την δινη στο κριπιδωμα... δεν ξερω τι σκεφτοταν αληθεια...τα παντα ειμαι ετοιμος να ακουσω απο μερους του , αλλωστε το ξερεις καλα και εσυ ο ηλιθιος ειναι αηττητος....

• Like
Αντιδράσεις: koskam

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.853
Πόντοι
9.931

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Κι όμως, εκεί κάτω είναι ο νούμερο δυο του πλοίου που εποπτεύει τη φόρτωση, ο Ύπαρχος. Κουμάντο κάνει αλλά κανείς δεν μπορεί να του δώσει τέτοια εντολή για να κάνει ότι έκανε χθες. Ούτε εταιρεία, ούτε καπετάνιος, ούτε λιμενικό.
Απλά μουνόπανο.
Αυτό λέω καμία ναυτιλιακή δεν έχει τέτοιες πρακτικές ούτε θα τις ήθελε.

Προφανώς ο συγκεκριμένος παίρνει πιο σοβαρά από ότι θα έπρεπε το ''κουμάντο'' που κάνει στη βάρδια του.....

όπως είναι κάποιοι σεκιουριτάδες σε σούπερ μάρκετ και υπηρεσίες που νομίζουν ότι φυλάνε τον πρόεδρο των ΗΠΑ....

το θέμα είναι ότι αυτός δεν ήταν καν επαγγελματίας γιατί ποιος επαγγελματίας θα έπαιζε ξύλο πάνω στη γέφυρα για την δίκη του ασφάλεια πρωτίστως...και μόνο αυτό δείχνει ότι αυτός δεν πήγε να κάνει τη δουλειά του...αλλά να βγάλει το άχτι του.

Φαντάζομαι ότι τώρα που θα γυρνάει με το καράβι δεν θα αισθάνεται τόσο μάγκας που θα τον περιμένουν με τα βραχιολάκια στο λιμάνι.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Δηλαδή ο ορθολογικός εγκέφαλος λέει ότι όταν ο άλλος πάει να ανέβει στο πλοίο ενώ απαγορεύεται ο εκπαιδευμένος υπάλληλος παίζει ξύλο μαζί του πάνω στη γέφυρα ενώ ανεβαίνει και όταν τον πετάει στο νερό φεύγει σαν να μη συμβαίνει τίποτα?

Όχι να τον αφήσει να μπει μέσα για την ασφάλεια όλων και να τον παραδώσει στο λιμενικό στο επόμενο λιμάνι?

Τι ακούμε ρε παιδιά :confused:

Πανω απο 10 φορες εχω δει με τα ματια μου να διωχνουν ατομα που πανε να ανεβουν την ωρα που ανεβαινει η γεφυρα και φευγει το πλοιο.

Ο υπαλληλος πρεπει να σε διωξει. Εχουν παρει εντολη και τους πιεζουν οπως κανει καθε αλλος υπαλληλος.

Να τους παρουν ολους πανω και να τους αφησουν στο επομενο λιμανι?

Ο ορθολογικος εγκεφαλος που εχει ματια και βλεπει καταλαβαινει τι εγινε στη στιγμη.
Εντελως ατυχη στιγμη που για εμενα φταινε και οι 2. Οτι και να λεει το συνολο του πλανητη.

Τη φυλακη δε τη γλυτωνει ο τυπος.
Το οτι δε καλεσε κανεναν ειναι το μεγαλο λαθος του, εαν σταματαγε τις μηχανες το πλοιο ο καπετανιος πιθανον να μην ειχε πνιγει.

Εσυ φτιαξε το στορυ στο μυαλο σου οτι ηξερε ο υπαλληλος οτι ειχε φυγει στον αερα η γεφυρα και τον πεταξε επιτηδες για να τον πνιξει κιολας.

Ολα ευκολα τα λετε εσεις με φρεντο εσπρεσσο. Αφου συμβει το κακο.

Τελευταία τροποποίηση:

DayStalker

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Φεβ 2020
Like
7.654
Πόντοι
2.306
Στο vesselfinder φαινονται καθαρά οι ώρες. Το πλοιο απεπλευσε στις 21.23 και επεστρεψε στο λιμάνι στις 22.35 . Ξεκάθαρα στα παπάρια τους , δεν ασχολήθηκαν καν , έφυγαν για Κρήτη. Γι αυτό και μόνο , ισόβια να στρώσουν χαρακτήρα. Κι όταν βγουν , ας βγάλουν στο κλαρί την πουτάνα τη μάνα τους για να επιζήσουν.

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.641
Πόντοι
1.706
Αυτό λέω καμία ναυτιλιακή δεν έχει τέτοιες πρακτικές ούτε θα τις ήθελε.

Προφανώς ο συγκεκριμένος παίρνει πιο σοβαρά από ότι θα έπρεπε το ''κουμάντο'' που κάνει στη βάρδια του.....

όπως είναι κάποιοι σεκιουριτάδες σε σούπερ μάρκετ και υπηρεσίες που νομίζουν ότι φυλάνε τον πρόεδρο των ΗΠΑ....

το θέμα είναι ότι αυτός δεν ήταν καν επαγγελματίας γιατί ποιος επαγγελματίας θα έπαιζε ξύλο πάνω στη γέφυρα για την δίκη του ασφάλεια πρωτίστως...και μόνο αυτό δείχνει ότι αυτός δεν πήγε να κάνει τη δουλειά του...αλλά να βγάλει το άχτι του.

Φαντάζομαι ότι τώρα που θα γυρνάει με το καράβι δεν θα αισθάνεται τόσο μάγκας που θα τον περιμένουν με τα βραχιολάκια στο λιμάνι.
Δεν κατάλαβες, από τα ξημερώματα έχει επιστρέψει το πλοίο στον Πειραιά και μαζί με τον καπετάνιο και άλλους 2 κρατούνται.
Σε λίγο θα τους πάνε εισαγγελέα.

Από την άλλη, δουλειά του είναι να είναι εκεί κάτω και να κάνει κουμάντο. Αυτός θα φορτώσει το πλοίο με οχήματα και επιβάτες και θα πεί το που/πως/πότε.
Ε δεν μπορεί όμως να κάνει την υπέρτατη μαλακία που έκανε χθες.

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.939
Πόντοι
6.166
Τα μουνόπανα σκότωσαν έναν ανάπηρο σκατα στον τάφο τους οι μουλοι. Δεν τον πετάς ρε μουνι στο νερό αφού ξέρεις ότι θα πνίγει .

DayStalker

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Φεβ 2020
Like
7.654
Πόντοι
2.306

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
δηλαδη τ ρα αληθεια πιστευεις οτι υπαρχει ναυτικος της ακτοπλοιας ειδικα, και της θεσης και της εμπειριας του εν λογω που πιστευει οτι αν πεσει ανθρωπος στο νερο νε αυτα τα απονερα που κανει η προπελα( η οποια τιθεται εν κινησει πριν ακομα φυγει το πλοιο-δωσει προσω δηλ.) εχει ελπιδες να σωθεια και ποιες ειναι αυτες; , ή θα τον παρει η προπελα, ή η δι η κατω , ή θα κτυπησει σοβαρα απο την δινη στο κριπιδωμα... δεν ξερω τι σκεφτοταν αληθεια...τα παντα ειμαι ετοιμος να ακουσω απο μερους του , αλλωστε το ξερεις καλα και εσυ ο ηλιθιος ειναι αηττητος....

Δε πιστευω τιποτα.

Ο τυπος εκανε κατι εν βρασμω ψυχης ουτε καταλαβαινει τι ακριβως εκανε στη πραγματικοτητα.
Περιμενες εκεινη τη στιγμη να εχει το μυαλο να παρει τη σωστη αποφαση?

Οταν μπαινει σε τετοιες στιγμες παγωνεις.

Προφανως φταιει και θα τιμωρηθει.
Επρεπε να ειχε δει οτι η γεφυρα εφυγε και να μη τον ξανασπρωξει.

Αλλα μην ακουω για δολοφονους εταιρειες, καπετανιους, ποσο αξιζει μια ζωη κλπ.

cuturu

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Like
728
Πόντοι
96
το γεγονός ότι με την Επικεφαλίδα ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΧΗ έχεις μετατραπεί σε Κατήγορο, Εισαγγελέα, Δικαστή και Ένορκος ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, δεν κατανοείς πόσο επικίνδυνο είναι για την Κοινωνία; Θα υπενθυμίσω σε όλους όσους σκέπτονται με τον τρόπο αυτό, ότι το Κάρμα είναι μεγάλη Σκύλα, και κανείς δεν γνωρίζει ποιον θα δαγκώσει. Αφήστε το Νομικό Σύστημα να κάνει τη δουλειά του
το εχουμε δει το νομικο συστημα φιλε και πως λειτουργει και πως παραμορφωνει τα γεγονοτα και πως και ποτε αποδιδεται δικαιοσυνη, ρωτα τους συγγενεις του Σαμινα και σε λιγα χρονια τους συγγενεις των Τεμπων ετσι προχειρα προχειρα...δεν χρειαζεται να εισαι ουτε κατηγορος, εισαγγελεας, ουτε δικαστης ενορκος για να βγαλεις συμπερασμα και να εχεις ανθρωπινα αντανακλαστικα οπως πονο θλιψη χαρα λυπη οργη...

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.641
Πόντοι
1.706
Ορίστε και η κατηγορία

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Πανω απο 10 φορες εχω δει με τα ματια μου να διωχνουν ατομα που πανε να ανεβουν την ωρα που ανεβαινει η γεφυρα και φευγει το πλοιο.

Ο υπαλληλος πρεπει να σε διωξει. Εχουν παρει εντολη και τους πιεζουν οπως κανει καθε αλλος υπαλληλος.

Να τους παρουν ολους πανω και να τους αφησουν στο επομενο λιμανι?

Ο ορθολογικος εγκεφαλος που εχει ματια και βλεπει καταλαβαινει τι εγινε στη στιγμη.
Εντελως ατυχη στιγμη που για εμενα φταινε και οι 2. Οτι και να λεει το συνολο του πλανητη.

Τη φυλακη δε τη γλυτωνει ο τυπος.
Το οτι δε καλεσε κανεναν ειναι το μεγαλο λαθος του, εαν σταματαγε τις μηχανες το πλοιο πιθανον να μην ειχε πνιγει.

Εσυ φτιαξε το στορυ στο μυαλο σου οτι ηξερε ο υπαλληλος οτι ειχε φυγει στον αερα η γεφυρα και τον πεταξε επιτηδες για να τον πνιξει κιολας.

Ολα ευκολα τα λετε εσεις με φρεντο εσπρεσσο. Αφου συμβει το κακο.
Εγώ πάλι νομίζω ότι εσύ αναλύεις λάθος μια κατάσταση που φαίνεται καθαρά τι έγινε...δε χρίζει ανάλυσης.

Ενώ δεν το έχω διαβάσει είμαι 100% σίγουρος ότι σε κάποιο πρωτόκολλο στους κανονισμούς αφέλειας θα αναγράφει ότι την ώρα που το πλοίο φεύγει δεν πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι πάνω στη γέφυρα....είμαι ακόμα πιο σίγουρος ότι όταν εκπαιδεύονται αυτοί δεν τους δίνουν οδηγίες να σπρώχνουν τον κόσμο που πάει να ανεβεί προς τη θάλασσα. Δεν υπάρχει κανένα σύμπαν που αυτό δεν είναι παράτυπο. Ναι προφανώς να τους πάρουν όλους μαζί και να τους κατεβάσουν στο επόμενο λιμάνι...σοβαρά αναρωτιέσαι?

Εγώ δεν είπα ότι ήθελε να τον πνίξει..εγώ είπα ότι πήρε την δουλεία του πολύ σοβαρά...και προφανώς είχε τον αέρα να κάνει κάτι τέτοιο...γιατί πρέπει να έχεις αέρα για να σπρώξεις τον άλλον στην θάλασσα.

Όπως και να το δεις ο λιμενικός δεν ακολούθησε κανέναν κανονισμό και έδρασε ως τραμπούκος......δεν υπάρχει δικαιολογία άγχους εν βρασμό και άλλες τέτοιες μπαρούφες.....δεν κρατούσε όπλο ο τύπος....να ανεβεί στο καράβι για να μη το χάσει προσπαθούσε.

cuturu

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Like
728
Πόντοι
96
Δε πιστευω τιποτα.

Ο τυπος εκανε κατι εν βρασμω ψυχης ουτε καταλαβαινει τι ακριβως εκανε στη πραγματικοτητα.
Περιμενες εκεινη τη στιγμη να εχει το μυαλο να παρει τη σωστη αποφαση?

Οταν μπαινει σε τετοιες στιγμες παγωνεις.

Προφανως φταιει και θα τιμωρηθει.
Επρεπε να ειχε δει οτι η γεφυρα εφυγε και να μη τον ξανασπρωξει.

Αλλα μην ακουω για δολοφονους εταιρειες, καπετανιους, ποσο αξιζει μια ζωη κλπ.
Οταν δρας σε θεση ευθυνης οπως δρας και εχεις ευθυνη για ζωες ναι δικαιουμαι να ρωτω ποσο κοστιζει μια ζωη....

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.641
Πόντοι
1.706
το εχουμε δει το νομικο συστημα φιλε και πως λειτουργει και πως παραμορφωνει τα γεγονοτα και πως και ποτε αποδιδεται δικαιοσυνη, ρωτα τους συγγενεις του Σαμινα και σε λιγα χρονια τους συγγενεις των Τεμπων ετσι προχειρα προχειρα...δεν χρειαζεται να εισαι ουτε κατηγορος, εισαγγελεας, ουτε δικαστης ενορκος για να βγαλεις συμπερασμα και να εχεις ανθρωπινα αντανακλαστικα οπως πονο θλιψη χαρα λυπη οργη...
Μιας και το έγραψες, ο καπετάνιος και ο ύπαρχος του Σάμινα ακόμα ως ναυτικοί δουλεύουν?
Απαλλάχθηκαν? Αθωώθηκαν?

athal

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Κριτικές
39
Like
4.650
Πόντοι
6.555
εφτασε στην γλυφαδα και μετα καταλαβαν οτι ειχε πεσει ανθρωπος στην θαλασσα, οταν τους δακτυλιασαν για να γυρισουν πισω.!!!
BH.jpg

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.853
Πόντοι
9.931

ririkonav

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
48
Like
6.548
Πόντοι
11.445
Μιας και το έγραψες, ο καπετάνιος και ο ύπαρχος του Σάμινα ακόμα ως ναυτικοί δουλεύουν?
Απαλλάχθηκαν? Αθωώθηκαν?
πηγαν φυλακη και τους πηραν τα φυλαδια ρε τυπε , τι να δουλευουν .....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom