Νέα

Περιφορά λειψάνων - Τι ρεζιλικια είναι αυτά.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DmtrsxXx
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 359
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης

εχεις απολυτο δικιο
το μονο παρακλαδι του χριστιανισμου που εξελιχτηκε καπως
(εξ αρχης το 1500 ηταν ριζοσπαστες) αλλα και συνεχομενα
ειναι οι προτεσταντες
ορθοδοξοι και καθολικοι εμειναν κολλημενοι
λες και η κοινωνια η και (κυριως) η τεχνολογια δεν εξελιχθηκε καθολου 2000 χρονια τωρα

ισλαμισμος = καφριλικη + απολυτη ανελευθερια
και το λεω εγω που ειμαι απ τους μεγαλυτερους αντιρατσιστες αλλα η αληθεια να λεγετε
ο ινδουισμος λογω καστων ακυρος
ιουδαισμος και αυτος εμεινε κολλημενος οχι 2 αλλα 3000 χρονια
βουδισμος νοτιανατολικης ασιας (θεραβαντα)
λατρεψε το βουδα σα θεο
ενω ο ιδιος δεν ισχυριστηκε ποτε κατι τετοιο
και φτανουμε στη ιαπωνια
μιξη βουδισμου με την αρχαια θρησκεια σιντο
κωδικας ηθικης περισσοτερο παρα θρησκεια
και στη κινα μιξη βουδισμου
ταοισμου (λαο τσε) και φιλοσοφιας κομφουκιου
αυτο κι αν ειναι κωσικας ηθικης-φιλοσοφια παρα θρησκεια
βλεπουμε λοιπον
πως οσες "θρησκειες"
εξελιχθηκαν
και δεν εμειναν κολλημενενες
σε αναχρονιστικες αντιληψεις
και οι κοινωνιες τους εξελιχθηκαν
πολιτισμικα και κοινωνικα και οικονομικα
προτεσταντες (αμερικη, αγγλια, γερμανια, σκανδιναυια)
ιαπωνια
και εσχατως κινα
που σε μερικες δεκαετιες θα εχει και το αντιστοιχο βιοτικο επιπεδο

εχεις απολυτο δικιο
ειναι οι προτεσταντες
λες και η κοινωνια η και (κυριως) η τεχνολογια δεν εξελιχθηκε καθολου 2000 χρονια τωρα

και το λεω εγω που ειμαι απ τους μεγαλυτερους αντιρατσιστες αλλα η αληθεια να λεγετε
λατρεψε το βουδα σα θεο
και φτανουμε στη ιαπωνια
βλεπουμε λοιπον
πως οσες "θρησκειες"
εξελιχθηκαν
ιαπωνια
και εσχατως κινα

εχεις απολυτο δικιο
ειναι οι προτεσταντες

λατρεψε το βουδα σα θεο
και φτανουμε στη ιαπωνια
βλεπουμε λοιπον
πως οσες "θρησκειες"
εξελιχθηκαν
ιαπωνια
και εσχατως κινα

Infinite loop

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.428
Πόντοι
366
Ενώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που στο 2015 πιστεύουν σε θεούς και δαίμονες είναι λογικό... Σε 100 το πολύ χρόνια ο άνθρωπος θα έχει καταφέρει να δημιουργήσει τεχνητή νοημοσύνη και νανοτεχνολογία με εφαρμογή στην ιατρική ή θα μπορούν να δημιουργηθούν τεχνητά ανθρώπινα μέλη πράγμα που θα καταστήσει τον άνθρωπο αθάνατο ων... αλλά οι μπουρτζοβλαχόθρησκοι ονειρεύονται παράδεισους, θεούς και θρησκείες και προσπαθούν να αποδείξουν κιόλας ότι κάποιος έφτιαξε το σύμπαν. Το ότι ο άνθρωπος ως είδος για την επιβίωση του τόσα χρόνια έχει βασιστεί σε 3-4 βασικούς πυλώνες. Όπως παρατήρηση, εξέταση, πείραμα, λογική δεν τους λέει κάτι είναι προτιμότερο να πιστεύεις ότι υπάρχει ένας αόρατος παπάρας στον ουρανό, που σε αγαπάει αλλά θέλει να σε βλέπει να βασανίζεσαι όσο ζεις γιατί σε τεστάρει.. Όπως θεωρούν εξίσου λογικό παραμύθια όπως κόλαση, παράδεισος, δαίμονες και αγίοι... Μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούσα ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε ότι θέλει, δικαίωμα του είναι, πλέον δυσανασχετώ, νιώθω λες και ο άνθρωπος δεν πάει παρακάτω δεν αντιλαμβάνεται τον κόσμο του, δεν μπαίνει καν στην διαδικασία να μελετήσει την θρησκεία του και τις άλλες θρησκείες για να καταλάβει ότι πρόκειται για το ίδιο παραμύθι που ανα τους αιώνες προσαρμόζεται στην εκάστοτε κοινωνία και εποχή. 12 θεοί στην αρχαία Αίγυπτο, 12 θεοί στην αρχαία Ελλάδα, 12 απόστολοι στον Χριστιανισμό. Θεός ΡΑ στην αρχαία Αίγυπτο ο θεός του ήλιου επειδή ο άνθρωπος φοβόταν το σκοτάδι και Άνουβης αν θυμάμαι καλά του σκότους. Κάτι ανάλογο με Θεό και διάβολο με λίγα λόγια... Δηλαδή ΑΥΤΑ τα πίστευαν οι άνθρωποι πρίν 4 χιλιάδες χρόνια είναι δυνατόν να πιστεύουν οι άνθρωποι στις μέρες μας σε τέτοια παραμύθια; Ας πάμε παρακάτω σαν είδος κάποια στιγμή και ας κλείσουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτή την μαύρη σελίδα που λέγεται θρησκεία...
προσυπογραφω

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Σοβαρά τώρα, λέω ότι ο ανθρωπος έχει το φόβο του θανάτου από πάντα.
Οι διάφορες θρησκείες του καθησυχάζουν αυτό το φόβο δίνοντάς του την απάντηση ότι υπάρχει και μεταθάνατον ζωή. Για να τον έχουν όμως πειθαρχημένο του ρίχνουν και την απειλή ότι αν δεν καθίσει καλά σε αυτή τη ζωή θα περάσει μαύρες ώρες στην επόμενη. Η απειλή αυτή μεταφράζεται σε εξουσία και η εξουσία σε χρήμα. Δε νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου σε αυτά.

Σοβαρά μιλάω κι εγώ.
Ο άνθρωπος ΑΠΕΚΤΗΣΕ το φόβο του θανάτου από τότε που άρχισε το μυαλό του να δουλεύει διαφορετικά από τα υπόλοιπα είδη.

Σκέψου όμως: Ενώ λόγω της διανόησης αυτό είναι εν μέρει φυσικό να συμβεί, οι θρησκείες το καλλιεργούν στο έπακρον. Τους λόγους στους εξήγησα νωρίτερα.

Τώρα για το "δέον γενέσθαι", δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κανέναν να πιστεύει ό,τι μαλακία κατεβάσει η κούτρα του, ή του πουν να πιστεύει και τον πείσουν.
ΑΛΛΑ:
Όταν οι "κάστες" που τρώνε απ' αυτή την υπόθεση (δηλ. οι εκκλησίες) αρχίζουν να επιβάλλουν πράματα σε ευρείες μάζες (μέσω νομοθεσίας, θεσμών, εθίμων, κλπ), τότε εκεί πρέπει να μπει χέρι. Π.χ. η αεροδιακομιδή του "αγίου φωτός" από τα Ιεροσόλυμα κάθε χρόνο που κοστίζει ένα σκασμό λεφτά τα οποία πληρώνονται ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥ, πρέπει να σταματήσει.
Όπως και η περιφορά της εικόνας της Τήνου από άγημα του ΠΝ, και με την παρουσία φρεγάτας. Όποιος (στρατεύσιμος ή μόνιμος) επιθυμεί να πάει να κουβαλήσει το έπιπλο, να του δώσουν άδεια για να πάει, και να πάει. Δεν λέω όχι σ' αυτό. Αλλά δεν χρειάζεται να καίει πετρέλαιο η "Λήμνος" (F465) για να τρέχει σε τέτοια.

Τέτοιες αλλαγές, εγώ λέω πως πρέπει να γίνουν.

Διαφωνώ μαζί σου στο κομμάτι που λες ότι οι "κανόνες" και οι φόβοι που βγαίνουν από τη θρησκεία κάνουν τους ανθρώπους καλύτερους. Δεν ισχύει.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
θα χρειαστεί να αποζημιώσουμε πλήρως για όλη την περιουσία η οποία παραχωρήθηκε σε αντάλαγμα της μισθοδοσίας των ιερέων με νόμους του κράτους...
ακόμη και αν τα ελληνικά δικαστήρια αποφασίσουν το αντίθετο θα καταπέσει στο διεθνές δικαστήριο...
και είναι πολλά τα λεφτά...

Παίζεται αυτό που λες.
Αν κάποτε φτάσει το θέμα ως εκεί:
1) Ναι, θα είναι μπλεγμένο. Η μισθοδοσία του κλήρου είναι αποτέλεσμα ΣΥΜΒΑΣΗΣ, οπότε θα πάει δικαστικά. Αλλά για πόσο διάστημα θα πρέπει να συνεχίζεται αυτή? Και για πόσους παπάδες?
2) Στη διένεξη θα συνυπολογιστούν πολλά. Μεταξύ των οποίων και φόροι τους οποίους η εκκλησία δεν έχει πληρώσει, απαλλαγμένη με νόμους.
3) Στην τελική, δεν νομίζω να τους χρωστάμε. Δηλαδή τι, θα έπρεπε όλη η γη της χώρας να είναι υπό την ιδιοκτησία τους και οι καλλιεργητές να την νοικιάζουν? Για πάντα? (Εννοώ ότι σκέψου τι θα γινόταν αν ΔΕΝ είχε δοθεί η γη στους πρόσφυγες το 1928. Ποια θα ήταν η κατάσταση σήμαρα?)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Παίζεται αυτό που λες.
Αν κάποτε φτάσει το θέμα ως εκεί:
1) Ναι, θα είναι μπλεγμένο. Η μισθοδοσία του κλήρου είναι αποτέλεσμα ΣΥΜΒΑΣΗΣ, οπότε θα πάει δικασικά. Αλλά για πόσο διάστημα θα πρέπει να συνεχίζεται αυτή? Και για πόσους παπάδες?
2) Στη διένεξη θα συνυπολογιστούν πολλά. Μεταξύ των οποίων και φόροι τους οποίους η εκκλησία δεν έχει πληρώσει, απαλλαγμένη με νόμους.
3) Στην τελική, δεν νομίζω να τους χρωστάμε. Δηλαδή τι, θα έπρεπε όλη η γη της χώρας να είναι υπό την ιδιοκτησία τους και οι καλλιεργητές να την νοικιάζουν? Για πάντα? (Εννοώ ότι σκέψου τι θα γινόταν αν ΔΕΝ είχε δοθεί η γη στους πρόσφυγες το 1928. Ποια θα ήταν η κατάσταση σήμαρα?)

(1) η σύμβαση είναι ξεκάθαρη... εσαεί και για όσους ιερείς αποφασίζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή όπως διάολο ονομάζεται.. εξάλλου υπάλληλοι του είναι
(2) φόρους για την περιουσία που παρέδωσε δεν μπορείς να υπολογίσεις... φόρους στην λοιπή περιουσία δεν μπορείς να επιβάλλεις αναδρομικά (εφόσον δια νόμου απαλλασόταν) πλην μόνον για το τελευταίο οικονομικό έτος
(3) το ηθικό μέρος το αφήνω απέξω και μένω στο νομικό...

στην τελική θα σαγονιάσουνε κανένα τριαντάρι δις και θα έχουνε να πορεύονται εις τον αιώνα τον άπαντα...

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Σοβαρά μιλάω κι εγώ.
Ο άνθρωπος ΑΠΕΚΤΗΣΕ το φόβο του θανάτου από τότε που άρχισε το μυαλό του να δουλεύει διαφορετικά από τα υπόλοιπα είδη.

Σκέψου όμως: Ενώ λόγω της διανόησης αυτό είναι εν μέρει φυσικό να συμβεί, οι θρησκείες το καλλιεργούν στο έπακρον. Τους λόγους στους εξήγησα νωρίτερα.

Τώρα για το "δέον γενέσθαι", δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κανέναν να πιστεύει ό,τι μαλακία κατεβάσει η κούτρα του, ή του πουν να πιστεύει και τον πείσουν.
ΑΛΛΑ:
Όταν οι "κάστες" που τρώνε απ' αυτή την υπόθεση (δηλ. οι εκκλησίες) αρχίζουν να επιβάλλουν πράματα σε ευρείες μάζες (μέσω νομοθεσίας, θεσμών, εθίμων, κλπ), τότε εκεί πρέπει να μπει χέρι. Π.χ. η αεροδιακομιδή του "αγίου φωτός" από τα Ιεροσόλυμα κάθε χρόνο που κοστίζει ένα σκασμό λεφτά τα οποία πληρώνονται ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥ, πρέπει να σταματήσει.
Όπως και η περιφορά της εικόνας της Τήνου από άγημα του ΠΝ, και με την παρουσία φρεγάτας. Όποιος (στρατεύσιμος ή μόνιμος) επιθυμεί να πάει να κουβαλήσει το έπιπλο, να του δώσουν άδεια για να πάει, και να πάει. Δεν λέω όχι σ' αυτό. Αλλά δεν χρειάζεται να καίει πετρέλαιο η "Λήμνος" (F465) για να τρέχει σε τέτοια.

Διαφωνώ μαζί σου στο κομμάτι που λες ότι οι "κανόνες" και οι φόβοι που βγαίνουν από τη θρησκεία κάνουν τους ανθρώπους καλύτερους. Δεν ισχύει.

ΟΚ έχουμε διαφορετική αντίληψη περί της χρησιμότητας ή μη της εκκλησίας και της θρησκείας γενικότερα.Δεκτόν.Γι' αυτό έχουμε δημοκρατία για να μπορούμε να συζητάμε.

Επειδή όμως έχουμε δημοκρατία η απόφαση που παίρνουμε οι πολλοί δεσμέυει κι εσένα τη μειοψηφία για να την εφαρμόσεις.Άρα θα συνεχίσουμε να σου παίρνουμε τους φόρους για να μεταφέρουμε το Άγιο Φώς και για την περιφορά της Παναγίας της Τήνου.

Εσύ πάλι θα συνεχίσεις να εκφράζεις τη διαφωνία σου και παράλληλα θα συνεχίσεις να πληρώνεις μέχρι να γίνεις πλειοψηφία και να καταργήσεις ότι δε σου αρέσει.

Τώρα συμφωνούμε;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
ΑΛΛΑ:

Καλά, εδώ ο Πανάρας ο Καμμένος, υπουργός αριστερής κυβέρνησης και κατά τεκμήριο άθεης ανάγκασε όλους τους αξιωματικούς του Πυροβολικού που βρίσκονταν στην Αττική να πάνε να υποδεχθούν και να συνοδεύσουν τα λείψανα.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Το θεμα Θεος,θρησκειες κλπ το εχει κλεισει επιτυχημενα ο Επικουρος.
Απο εκει κ περα,παντου υπαρχουν καθυστερημενοι,βλαμμενοι κ διανοητικα αναπηροι να πιστευουν οτι θελουν.
Παντως οπως ο Νιτσε,ετσι και εγω,εχω διαπιστωσει πως η μεγαλυτερη ΚΑΤΑΡΑ της ανθρωποτητας ειναι οι Χριστιανοι.
Ποσο μαλλον οι ελληνες χριστιανοταλιμπαν θα προσθετα...

Πριν μια εβδομαδα ηταν ο Ντωκινς στην Ελλαδα.Η ομιλια ειναι στο youtube.Δειτε την.

Ποσταρε τ λινκ μπρο

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Καλά, εδώ ο Πανάρας ο Καμμένος, υπουργός αριστερής κυβέρνησης και κατά τεκμήριο άθεης ανάγκασε όλους τους αξιωματικούς του Πυροβολικού που βρίσκονταν στην Αττική να πάνε να υποδεχθούν και να συνοδεύσουν τα λείψανα.

γιατί εσύ έχεις την εντύπωση ότι κυβερνάει ο τσίπρας ?? ο πανάρας κανει κουμάντο και καθημερινά το δείχνει...

rainbow76az

Νέο Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2015
Like
0
Πόντοι
0
η αναγκη του ανθρωπου να απευθυνεται σε κατι ανωτερο απο τη φθαρτη και περιορισμενη του υπαρξη....

και τα συστηματα που ηταν βασισμενα στην αθεια (βλ πρωην κομμουνιστικα)ας θυμηθουμε τι εκαναν:
κατηργησαν το θεο και θεοποιησαν ανθρωπους
βαλσαμωσαν και "προσκυνουσαν" το πτωμα του Λενιν και του Δημητρωφ, οποτε τι συζηταμε?

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
ΟΚ έχουμε διαφορετική αντίληψη περί της χρησιμότητας ή μη της εκκλησίας και της θρησκείας γενικότερα. Δεκτόν. Γι' αυτό έχουμε δημοκρατία για να μπορούμε να συζητάμε.

Επειδή όμως έχουμε δημοκρατία η απόφαση που παίρνουμε οι πολλοί δεσμέυει κι εσένα τη μειοψηφία για να την εφαρμόσεις.Άρα θα συνεχίσουμε να σου παίρνουμε τους φόρους για να μεταφέρουμε το Άγιο Φώς και για την περιφορά της Παναγίας της Τήνου.

Εσύ πάλι θα συνεχίσεις να εκφράζεις τη διαφωνία σου και παράλληλα θα συνεχίσεις να πληρώνεις μέχρι να γίνεις πλειοψηφία και να καταργήσεις ότι δε σου αρέσει.

Τώρα συμφωνούμε;

Όχι, δεν συμφωνούμε.
Οπότε θα προσπαθώ να πληρώνω τα λιγότερα δυνατά, δηλαδή θα φοροαποφεύγω/φοροδιαφεύγω. Θέλετε εσείς οι πολλοί να με βάζετε να πληρώνω τις ανοησίες σας? Πολύ καλά, ελάτε να με πιάσετε (αν μπορείτε).

Ξέρεις, δεν είναι το ίδιο με το "δεν έχω παιδιά, επομένως να μην πληρώνω για σχολεία". Δεν είναι λόξα σου το να έχεις εσύ παιδιά, απ' τη φύση σου βγαίνει. Και καλώς έχεις. Εγώ που είμαι στριμμένο άντερο και δεν μου κάθεται γυναίκα, και δεν έχω, δεν έχω δικαίωμα να σου πηγαίνω κόντρα. Θα πληρώνω για τα παιδιά σου, αφού η κοινωνία έχει πει να πληρώνει για να μορφώνονται όλα τα παιδιά, κι ας μην έχω. Και υπάρχει λογική σ' αυτό, γιατί αν μορφώνονται τα παιδιά θα γίνει καλύτερη η χώρα, επομένως κι εγώ ωφελούμαι.

Δεν θα πληρώνω όμως για να βγάζεις βόλτα κόκκαλα ή χαλκομανίες. Σε αυτό, δεν υπάρχει καμία λογική. Γουστάρεις να το κάνεις? Κάνε το, αλλά "εξόδοις σου".

Αυτό που λες περί δημοκρατίας είναι σαν την περίπτωση μιας ομάδας ανθρώπων (π.χ. 50 φίλαθλοι εντός ενός πούλμαν που πάνε σε έναν αγώνα για να τον δουν, και βλέπουν έξω απ' το πούλμαν έναν πεζό με κασκόλ της αντίπαλης ομάδας). Αποφασίζουν (οι περισσότεροι) να κατέβουν και να τον τουλουμιάσουν χωρίς λόγο στο ξύλο, έτσι για πλάκα. Εγώ που επίσης είμαι μέσα στο πούλμαν, ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να τον δείρω τον άνθρωπο. Ε, δεν μπορείς να επικαλείσαι την πλειοψηφία και να με βάλεις με το ζόρι να συνεισφέρω τις γροθιές μου.

Υπάρχουν όρια στο τι μπορεί/επιτρέπεται να επιβάλλει η "πλειοψηφία", και στο τι δεν μπορεί/δεν επιτρέπεται. Αν υποστηρίζεις ότι η πλειοψηφία μπορεί να επιβάλλει τα πάντα, τότε αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι φασισμός.

Δεν εκπλήσσομαι όμως να βλέπω τέτοιες απόψεις από ανθρώπους που συνηγορούν υπέρ της αναγκαιότητας ύπαρξης θρησκειών, μια που η ιστορία των θρησκειών έχει πληθώρα τέτοιων παραδειγμάτων να επιδείξει. Είναι γνωστές οι μέθοδοι εξαναγκασμού (που φτάνανε μέχρι βασανιστήρια, θανάτους και πυρές) που έχουν εφαρμοστεί κατά όποιων έχουν κατά καιρούς τολμήσει να αμφισβητήσουν την "ορθότητα" των ιερατείων.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
(1) η σύμβαση είναι ξεκάθαρη... εσαεί και για όσους ιερείς αποφασίζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή όπως διάολο ονομάζεται.. εξάλλου υπάλληλοι του είναι
(2) φόρους για την περιουσία που παρέδωσε δεν μπορείς να υπολογίσεις... φόρους στην λοιπή περιουσία δεν μπορείς να επιβάλλεις αναδρομικά (εφόσον δια νόμου απαλλασόταν) πλην μόνον για το τελευταίο οικονομικό έτος.
(3) το ηθικό μέρος το αφήνω απέξω και μένω στο νομικό...

στην τελική θα σαγονιάσουνε κανένα τριαντάρι δις και θα έχουνε να πορεύονται εις τον αιώνα τον άπαντα...
Οι ερωτήσεις μου είναι καλοπροαίρετες, γιατί δεν ξέρω. Δεν πάω να σου κάνω τον έξυπνο:
-Την έχεις διαβάσει τη σύμβαση του 1928? (εγώ όχι).
(1) Δηλαδή αν το Υπουργείο αποφασίσει και πει "Θα έχω 30 παπάδες υπαλλήλους που θα τους πληρώνω σε όλη τη χώρα" μπορεί να το κάνει? Η σύμβαση δεν προσδιορίζει κάτι?
(2) Δεν έχω καμία αντίρηση:
α) Να έχει η εκκλησία περιουσία. Όπως κάθε πολίτης, Α.Ε., σύλλογος, κλπ. Αλλά όμως η μεταχείρηση του κράτους απέναντι σε αυτόν τον ιδιοκτήτη περιουσίας να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ με αυτή που εφαρμόζεται απέναντι σε όλους. Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι. Είναι "πιο χαριστική". Κάνω λάθος?
β) Να μπορεί ο καθένας να χαρίζει την περιουσία του (πριν ή μετά θάνατον) και στην εκκλησία, ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ να την χαρίσει και στον οποιονδήποτε, συγγενή του ή μη. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που η περιουσία της εκκλησίας αυξάνει διαρκώς - μην νομίζει κανείς ότι αυξάνει επειδή οι διαχειριστές της είναι ικανοί και την αυγατίζουν. Και πάλι όμως, η μεταχείρηση απέναντι σε αυτή τη μεταβίβαση περιουσίας πρέπει να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ με αυτή που εφαρμόζεται για όλες τις άλλες μεταβιβάσεις.
Δεν αποδέχομαι δηλαδή να πρέπει να πληρώσω φόρο κληρονομιάς ή γονικής παροχής, και να ΑΠΑΛΛΑΣΕΤΑΙ η εκκλησία από τέτοιους φόρους (που νομίζω ότι ισχύει).
Ας αρχίσει από φέτος να εφαρμόζεται αυτό, και θα δεις ότι πολύ σύντομα η μοίρα της εκκλησιαστικής περιουσίας θα είναι η ίδια με τις περιουσίες των ανθρώπων που δεν μπορούν να τις διατηρήσουν...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Οι ερωτήσεις μου είναι καλοπροαίρετες, γιατί δεν ξέρω. Δεν πάω να σου κάνω τον έξυπνο:
-Την έχεις διαβάσει τη σύμβαση του 1928? (εγώ όχι).
(1) Δηλαδή αν το Υπουργείο αποφασίσει και πει "Θα έχω 30 παπάδες υπαλλήλους που θα τους πληρώνω σε όλη τη χώρα" μπορεί να το κάνει? Η σύμβαση δεν προσδιορίζει κάτι?
(2) Δεν έχω καμία αντίρηση:
α) Να έχει η εκκλησία περιουσία. Όπως κάθε πολίτης, Α.Ε., σύλλογος, κλπ. Αλλά όμως η μεταχείρηση του κράτους απέναντι σε αυτόν τον ιδιοκτήτη περιουσίας να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ με αυτή που εφαρμόζεται απέναντι σε όλους. Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι. Είναι "πιο χαριστική". Κάνω λάθος?
β) Να μπορεί ο καθένας να χαρίζει την περιουσία του (πριν ή μετά θάνατον) και στην εκκλησία, ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ να την χαρίσει και στον οποιονδήποτε, συγγενή του ή μη. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που η περιουσία της εκκλησίας αυξάνει διαρκώς - μην νομίζει κανείς ότι αυξάνει επειδή οι διαχειριστές της είναι ικανοί και την αυγατίζουν. Και πάλι όμως, η μεταχείρηση απέναντι σε αυτή τη μεταβίβαση περιουσίας πρέπει να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ με αυτή που εφαρμόζεται για όλες τις άλλες μεταβιβάσεις.
Δεν αποδέχομαι δηλαδή να πρέπει να πληρώσω φόρο κληρονομιάς ή γονικής παροχής, και να ΑΠΑΛΛΑΣΕΤΑΙ η εκκλησία από τέτοιους φόρους (που νομίζω ότι ισχύει).
Ας αρχίσει από φέτος να εφαρμόζεται αυτό, και θα δεις ότι πολύ σύντομα η μοίρα της εκκλησιαστικής περιουσίας θα είναι η ίδια με τις περιουσίες των ανθρώπων που δεν μπορούν να τις διατηρήσουν...

(1) την έχω διαβάσει αλλά δεν την θυμάμαι και απέξω... πάντως ο αριθμός των ιερέων που πληρώνει το κράτος καθορίζεται από τον αριθμό των μητροπόλεων, των ενοριών (κάποτε γινόταν και οι εκλογές σύμφωνα με τις ενορίες) και τον πληθυσμό οπως προκύπτει από τις απογραφές
(3) η εκκλησία φορολογείται σήμερα για τις προσόδους από τα μη εκκλησιαστικά ακίνητα και κινητά (διαμερίσματα, κτίρια, μετοχές κλπ) με τον ίδιο τρόπο που φορολογούνται όλα τα φιλανθρωπικά σωματεία (Χαμόγελο τπυ Παιδιού κλπ κλπ)... δεν φορολογείται για τις προσόδους από το παγκάρι και δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ για τους χώρους λατρείας ... αυτό είναι το καθεστώς που ισχύει φορολογικά

σε ότι αφορά φόρο δωρεάς ισχύει ότι ακριβώς ισχύει για όλα τα φιλανθρωπικά σωματεία υπάρχει γενναία μείωση στον φόρο δωρεάς ή κληρονομίας που πρέπει να πληρώσουν (δεν θυμαμαι λεπτομέρειες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
κατά την ταπεινή μου άποψη οι σχέσεις κρατους και εκκλησίας μπορούν να παραμείνουν ως έχουν με τις εξής τροποποιήσεις

(1) αλλαγή του χαρακτήρα της διδασκαλίας των θρησκευτικών και από βασικό περιεχόμενο την διδασκαλία της χριστιανικής ορθοδόξου πίστης να μετατραπεί σε θρησκειολογικό (εξέταση των θρησκειών και του περιεχομένου τους).. εναλλακτικά θα μπορούσε να σπάσει σε δύο μαθήματα από τα οποία το ένα θρησκειολογία (υποχρεωτικό) και το άλλο θρησκευτικά (προαιρετικό όπως και σήμερα)

(2) φορολήγηση των εκκλησιαστικών προσόδων από περιουσία και των μη λατρευτικών ακινήτων στα επίπεδα των κοινών θνητών... πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα καταπέσει στο ΣτΕ λόγω του ότι είναι δυσμενές έναν τι ενός μόνον φιλανθρωπικού σωματείου και είτε θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα είτε σε κανένα...

(3) σταμάτημα των μαλακιών περί αγίου φωτός και ιερών κειμηλίων ... όποιος υπουργός, βουλευτής, στέλεχος κλπ θέλει να παρευρεθεί ας πάει χωρίς να το διατυμπανίζει...

από κει και πέρα το για κάποιους βασικό που είναι το σταμάτημα της μισθοδοσίας από το κράτος απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ και ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να γίνει...

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.776
Πόντοι
10.686
:offtopic: Προσωπικά,και αν είχα ίδιον όφελος,είτε άμεσο,(δηλαδή μισθοδοτούμενος),είτε έμμεσο,(προμηθευτής πχ),δεν θα είχα πρόβλημα να προσκυνήσω οποιονδήποτε και ότιδήποτε,από τον Βούδα έως και τον... Κούδα!Το αυτό ισχύει και για τις υπόλοιπες λατρευτικές δραστηριότητες,όπως ποδόσφαιρο,πολιτικά κόμματα,κλπ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom