Νέα

Περιφορά λειψάνων - Τι ρεζιλικια είναι αυτά.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DmtrsxXx
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 359
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Τραμουντάνα, κοντινές απόψεις έχουμε.  :thumbsup:

ματακιας(1)

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2007
Like
79
Πόντοι
1
Επειδη αρκετα γραφτηκαν περι πολιτισμου και θρησκειας δεν εχω καταλαβει πως μπορουν αυτα τα δυο να συσχετιζονται.
Ισως καποιοι εδω μεσα δεν γνωριζετε οτι η εκλησια καθε μερα δινει σε χιλιαδες απορους συσιτια λεφτα και ασκει τεραστιο φιλανθρωπικο εργο που δεν χωραει σε μερικες σελιδες χαρτι ,το οποιο ομως ποτε μα ποτε δεν βγαινει να διαφημισει γιατι μια τετοια πραξη ειναι εναντια στους κανονες της .Το να βγαινουμε λοιπον να κοπαναμε φανατικα την εκκλησια και οποιον παρει ο χαρος δεν εχει νοημα κανενα απολυτως οποιος δεν το σεβεται την θρησκεια η το πιστευω απλα δεν ειναι νοημων
Ο κοσμος πιστευει στα θαυματα γιατι εχουν γινει και κατι χιλιαδες ανα τους αιωνες ,δεν λεω οτι δεν υπαρχει μεριδα ατομων της εκκλησιας που ενεργουν εχωντας σκοπο το χρημα ,αλλα αυτος δεν ειναι λογος να καταδικαστει το συνολο της εκκλησιας,αυτα συμβαινουν και θα συμβαινουν παντου σε καθε οργανισμο η οποιοδηποτε κοινωνικο συνολο.Το γεγονος οτι οι αρρωστοι ανθρωποι προσπαθουν να βρουν μια παρηγορια στον θεο σημαινει πολλα γι αυτους και νομιζω πως ειναι κατι οτι πρεπει να το σεβαστουμε ολοι

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
1) η εκλησια καθε μερα δινει σε χιλιαδες απορους συσιτια λεφτα και ασκει τεραστιο φιλανθρωπικο εργο που δεν χωραει σε μερικες σελιδες χαρτι ,το οποιο ομως ποτε μα ποτε δεν βγαινει να διαφημισει γιατι μια τετοια πραξη ειναι εναντια στους κανονες της .

2) Ο κοσμος πιστευει στα θαυματα γιατι εχουν γινει και κατι χιλιαδες ανα τους αιωνες ,

3) οι αρρωστοι ανθρωποι προσπαθουν να βρουν μια παρηγορια στον θεο σημαινει πολλα γι αυτους και νομιζω πως ειναι κατι οτι πρεπει να το σεβαστουμε ολοι

1) Δεν χρειάζεται να διαφημίσει τίποτα. Έχει αρκετούς σαν κι εσένα, που βγαίνουν και το διατυμπανίζουν.

2) Ου, βέβαια. Χιλιάδες. Δε βλέπεις? Κάθε μέρα και μερικές δεκάδες θαύματα γίνοτναι.

3) Μα, δεν είπε κανείς να μην σεβόμαστε την ΠΙΣΤΗ του άλλου! Θέλει να πιστεύει ότι ο καλός θεούλης θα τον κάνει καλά από τον καρκίνο του? Βεβαίως και να το πιστεύει. Ποιος τον εμποδίζει? Πήγε κανείς να του πει "Πιστεύεις μαλακίες, απαγορεύεται!" ?

4 (bonus): Αν εγώ δηλαδή πιστεύω ότι είμαι η μετενσάρκωση του Νοπολέοντα, δεν είμαι ελεύθερος να το κάνω? Ποιος με εμποδίζει? Ε, κατά τον ίδιο τρόπο είναι ελεύθερος και ο καθένας να πιστεύει ό,τι θέλει.

Tsarkitis

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2015
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Απάντηση στους κουμούνες.

Εσεις έχετε το λενιν τη μούμια σας και τον προσκυνάτε, παλιομαλάκες αχρείοι που το μυαλό σας ειναι να κατηγορείτε τους αντιπάλους σας, δηλαδή τους πάντες.
Ο καθένας προσκυνάει τα ιερά και τα όσια του. Μαλάκες κουμούνες. Ε μαλάκες.

Phineas.Freak

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2011
Κριτικές
5
Like
19
Πόντοι
1
Μερικά σκληρά αλλά καλοπροαίρετα και χωρίς καμμία διάθεση προσβολής σχόλια (με λίγα λόγια απλά παραθέτω την δική μου άποψη):

1.
...η εκλησια καθε μερα δινει σε χιλιαδες απορους συσιτια λεφτα και ασκει τεραστιο φιλανθρωπικο εργο...
...το ίδιο σημαντικό έργο είναι και αυτό του χαμόγελο του παιδιου! Αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να περιφέρει προσκυνητέα απομεινάρια πτωματων!

2.
...να κοπαναμε φανατικα την εκκλησια και οποιον παρει ο χαρος...
...τοκαλοπροαίρετο έργο της δεν της δίνει το "υπεράνω κριτικής" δικαίωμα...

3.
οποιος δεν το σεβεται την θρησκεια η το πιστευω απλα δεν ειναι νοημων...
Το ίδιο και όποιος το σέβεται και ταυτόχρονα το πιστεύει!

4.
Ο κοσμος πιστευει στα θαυματα...
...όχι όλος ο κόσμος παρά μόνον οι αφελείς, οι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου ή απλά άνθρωποι χαμηλής συναισθηματικής νοημοσύνης.

5.
δεν λεω οτι δεν υπαρχει μεριδα ατομων της εκκλησιας που ενεργουν εχωντας σκοπο το χρημα
...εγώ πάλι λέω ότι το χρήμα αποτελεί αυτοσκοπό της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιερωμένων

6.
Το γεγονος οτι οι αρρωστοι ανθρωποι προσπαθουν να βρουν μια παρηγορια στον θεο σημαινει πολλα...
...εγώ πάλι νομίζω ότι σημαίνει μόνο ότι έχουν γαλουχηθεί με την ψευδαίσθηση ότι πλησιάσει η ώρα του μεγάλου δικαστή που θα τους τιμωρήσει για την ζωή τους και είναι παραλυμένοι από τον φόβο τους.

7.
...και κάτι τελευταίο ρε φίλε. Αφού είσαι ένας γνήσιος χριστιανός (ή τουλάχιστον αυτό προσπαθείς να εμπνεύσεις), τι δουλειά έχεις μέσα σε ένα site που προάγει την πορνεία αφού η τελευταία αποτελεί μία από τις υπέρτατες αμαρτίες?
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι είτε ότι δεν έχεις καταλάβει που βρίσκεσαι είτε ότι δεν έχεις καταλάβει την αντιφατικότητα αυτών που πιστεύεις και κάνεις. Εκτός βέβαια αν μπήκες εδώ για να μας διδάξεις τον λόγο του κυρίου σου!

OP
OP
DmtrsxXx

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
517
Like
72.106
Πόντοι
41.129
Επειδη αρκετα γραφτηκαν περι πολιτισμου και θρησκειας δεν εχω καταλαβει πως μπορουν αυτα τα δυο να συσχετιζονται.
Ισως καποιοι εδω μεσα δεν γνωριζετε οτι η εκλησια καθε μερα δινει σε χιλιαδες απορους συσιτια λεφτα και ασκει τεραστιο φιλανθρωπικο εργο που δεν χωραει σε μερικες σελιδες χαρτι ,το οποιο ομως ποτε μα ποτε δεν βγαινει να διαφημισει γιατι μια τετοια πραξη ειναι εναντια στους κανονες της .Το να βγαινουμε λοιπον να κοπαναμε φανατικα την εκκλησια και οποιον παρει ο χαρος δεν εχει νοημα κανενα απολυτως οποιος δεν το σεβεται την θρησκεια η το πιστευω απλα δεν ειναι νοημων
Ο κοσμος πιστευει στα θαυματα γιατι εχουν γινει και κατι χιλιαδες ανα τους αιωνες ,δεν λεω οτι δεν υπαρχει μεριδα ατομων της εκκλησιας που ενεργουν εχωντας σκοπο το χρημα ,αλλα αυτος δεν ειναι λογος να καταδικαστει το συνολο της εκκλησιας,αυτα συμβαινουν και θα συμβαινουν παντου σε καθε οργανισμο η οποιοδηποτε κοινωνικο συνολο.Το γεγονος οτι οι αρρωστοι ανθρωποι προσπαθουν να βρουν μια παρηγορια στον θεο σημαινει πολλα γι αυτους και νομιζω πως ειναι κατι οτι πρεπει να το σεβαστουμε ολοι

μη λες οτι τα δινει η εκκλησια, οι πολιτες και οι εταιριες κανουν δωρεες στην εκκλησια και αυτες τα διανεμουν με την "Αποστολη", σιγα μη βαλει χερι στην τσεπη η εκκλησια να δωσει στον κοσμο,ασε που στα συσσιτια το 70% ειναι αλλοδαποι λαθρομεταναστες".... υποθαλπτει κιολας

ματακιας(1)

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2007
Like
79
Πόντοι
1
Η εκκλησια εχει τεραστια περιουσια απο δωρεες αιωνες τωρα αλλα μην ξεχνας οτι  εκλησσια δεν ειναι ιδιοκτησια κανενος δημιουργηθηκε για τον ιδιο τον ανθρωπο και φυσικα ποτε δεν εχει σταματησει να τον υπηρετει.Οσο για τους λαθρομεταναστες ο χριστιανισμος δεν κοιταει ουτε χρωματα ουτε θρησκευματα ουτε κανει διακρισεις.

OP
OP
DmtrsxXx

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
517
Like
72.106
Πόντοι
41.129
Η εκκλησια εχει τεραστια περιουσια απο δωρεες αιωνες τωρα αλλα μην ξεχνας οτι  εκλησσια δεν ειναι ιδιοκτησια κανενος δημιουργηθηκε για τον ιδιο τον ανθρωπο και φυσικα ποτε δεν εχει σταματησει να τον υπηρετει.Οσο για τους λαθρομεταναστες ο χριστιανισμος δεν κοιταει ουτε χρωματα ουτε θρησκευματα ουτε κανει διακρισεις.

ειναι η θρησκεια κοροιδο και πιαστε μου τον κωλο δηλαδη, αντε εσυ χριστιανος πραμα να ζητησεις φαγητο απο κανα τζαμι να σε δουμε στην τηλεοραση να σε αποκεφαλιζουν

Λιλα

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
3
Like
52
Πόντοι
66
Ρε χριστιανικα παπαρια ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΒΗΣΑΡΙΩΝ?Μηπως βρωμησε το πτωμα του που τρεχατε να προσκηνατε?Τι θαυμα ηταν αυτο παλι? ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ. :boobies: :boobies:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ρε χριστιανικα παπαρια ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΒΗΣΑΡΙΩΝ?Μηπως βρωμησε το πτωμα του που τρεχατε να προσκηνατε?Τι θαυμα ηταν αυτο παλι? ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ. :boobies: :boobies:

τώρα… έχει βρωμήσει εδώ και πολύ καιρό… περισσότερο και από τον κώλο του λεγκόλα…

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090
Ευλογημένα στυλό για τους μαθητές των Πανελλαδικών  :grin:

11096630_825179654184679_336904589003955007_n.jpg

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.778
Πόντοι
10.686
Πρόσφατα ''έπεσα'' σε σκηνικό,έναν παππά να ευλογεί τα... άλογα ενός ''φτιαγμένου'' αυτοκινήτου,μάλλον για να μην αφηνιάσουν και  την κοπανήσουν από το αφεντικό...  :jerking:

ματακιας(1)

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2007
Like
79
Πόντοι
1
ξερω καποιους που ακριβως οπως εσεις δεν πιστευαν μεχρι που υπήρξαν τυχεροι να ζησουν καποια θαυματα και εκαναν στροφη 180 μοιρων,δεν θα ασχοληθω αλλο με το θεμα γιατι ειναι τεραστιο και δεν μπορει να αναλωθει εδω και τοσο γρηγορα μπορει να μιλαμε ωρες και ουτε θα κατσω να αναφερθω στο τι προσεφερε ο χριστιανιμος στην ανθρωποτητα αυτα ειναι πραγματα πασιγνωστα μιας ομως που με κριτικαρεις για το τι κανω εγω εδω μεσα ως γνησιος χριστιανος,και ποιος σου πε οτι ειμαι κανενας αγιος στην τελικη, κανω την αυτοκριτικη μου ,θα σου προτεινα λοιπον απο το να κατακρινεις τους υπολοιπους τριγυρω σου μιας και αυτο ειναι το σπορ της εποχης ,να ξεκινησεις απο τον εαυτο σου πρωτα.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Όχι, δεν συμφωνούμε.
Οπότε θα προσπαθώ να πληρώνω τα λιγότερα δυνατά, δηλαδή θα φοροαποφεύγω/φοροδιαφεύγω. Θέλετε εσείς οι πολλοί να με βάζετε να πληρώνω τις ανοησίες σας? Πολύ καλά, ελάτε να με πιάσετε (αν μπορείτε).

Ξέρεις, δεν είναι το ίδιο με το "δεν έχω παιδιά, επομένως να μην πληρώνω για σχολεία". Δεν είναι λόξα σου το να έχεις εσύ παιδιά, απ' τη φύση σου βγαίνει. Και καλώς έχεις. Εγώ που είμαι στριμμένο άντερο και δεν μου κάθεται γυναίκα, και δεν έχω, δεν έχω δικαίωμα να σου πηγαίνω κόντρα. Θα πληρώνω για τα παιδιά σου, αφού η κοινωνία έχει πει να πληρώνει για να μορφώνονται όλα τα παιδιά, κι ας μην έχω. Και υπάρχει λογική σ' αυτό, γιατί αν μορφώνονται τα παιδιά θα γίνει καλύτερη η χώρα, επομένως κι εγώ ωφελούμαι.

Δεν θα πληρώνω όμως για να βγάζεις βόλτα κόκκαλα ή χαλκομανίες. Σε αυτό, δεν υπάρχει καμία λογική. Γουστάρεις να το κάνεις? Κάνε το, αλλά "εξόδοις σου".

Αυτό που λες περί δημοκρατίας είναι σαν την περίπτωση μιας ομάδας ανθρώπων (π.χ. 50 φίλαθλοι εντός ενός πούλμαν που πάνε σε έναν αγώνα για να τον δουν, και βλέπουν έξω απ' το πούλμαν έναν πεζό με κασκόλ της αντίπαλης ομάδας). Αποφασίζουν (οι περισσότεροι) να κατέβουν και να τον τουλουμιάσουν χωρίς λόγο στο ξύλο, έτσι για πλάκα. Εγώ που επίσης είμαι μέσα στο πούλμαν, ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να τον δείρω τον άνθρωπο. Ε, δεν μπορείς να επικαλείσαι την πλειοψηφία και να με βάλεις με το ζόρι να συνεισφέρω τις γροθιές μου.

Υπάρχουν όρια στο τι μπορεί/επιτρέπεται να επιβάλλει η "πλειοψηφία", και στο τι δεν μπορεί/δεν επιτρέπεται. Αν υποστηρίζεις ότι η πλειοψηφία μπορεί να επιβάλλει τα πάντα, τότε αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι φασισμός.

Δεν εκπλήσσομαι όμως να βλέπω τέτοιες απόψεις από ανθρώπους που συνηγορούν υπέρ της αναγκαιότητας ύπαρξης θρησκειών, μια που η ιστορία των θρησκειών έχει πληθώρα τέτοιων παραδειγμάτων να επιδείξει. Είναι γνωστές οι μέθοδοι εξαναγκασμού (που φτάνανε μέχρι βασανιστήρια, θανάτους και πυρές) που έχουν εφαρμοστεί κατά όποιων έχουν κατά καιρούς τολμήσει να αμφισβητήσουν την "ορθότητα" των ιερατείων.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ...Μόλις το είδα αυτό!!!

Να σου τα εξηγήσω λοιπόν με τη σειρά γιατί τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου.

Μπορείς να προσπαθήσεις να φοροαποφύγεις κι εγώ, ως πλειοψηφία, μπορώ να σε βάλω μέσα να κρατάς παρέα στους Πάκηδες σαν το Γαβαλά.Απλά πράγματα.

Όσο για το πχ με τα παιδιά να σου θυμήσω ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δωρεάν και ενιαίο σύστημα παιδείας και ο Ομπαμα έκανε την πρωτη απόπειρα για να φτιάξει δωρεάν σύστημα υγείας για τους άπορους με μεγάλες αντιδράσεις.Τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Το πχ των χούλιγκαν να το επεκτείνουμε λιγάκι;Αν αποφασίσει η Ελλάδα να κάνει ντού στα Σκόπια εσυ που δε συμφωνείς λες να μη σε καλέσουν στο στρατό;

Και τώρα στα  σοβαρά.

Στη δημοκρατία αποφασίζουμε οι πολλοί, εξ' ου και ΔΗΜΟ-κρατία από το ΔΗΜΟΣ, και εφαρμόζουμε ΟΛΟΙ!!! Το τι μπορώ να σου επιβάλλω να εφαρμόσεις είναι πολύ ξεκάθαρο και περιγράφεται στο Συνταγμα της Ελλάδος.Μπορώ να σου επιβάλλω οτιδήποτε δεν καταπατά τα ανθρώπινά σου δικαιώματα ΕΚΤΟΣ κι αν αυτό σου το επιβάλλω για το γενικό καλό!!!!

Πχ για να το καταλάβεις.Δε μπορώ να σου στερήσω το σπίτι σου.Είναι ανθρώπινο δικαίωμα η ατομική ιδιοκτησία.Εκτός αν έχει αποφασιστεί να περάσει ο δρόμος από πανω οπότε θα σου το απαλλοτριώσω και μάλιστα στην τιμή που θεωρώ εγώ κατάλληλη.Δε μπορώ να σου στερήσω την ελεύθερη μετακίνηση, είναι ανθρώπινο δικαίωμα.Εκτός αν έχεις Εμπολα οπότε θα σε βάλω σε καραντίνα για να προστατέψω τη δημόσια υγεία.Δε μπορώ να σου στερήσω τη ζωή,το πιο σημαντικό ανθρώπινο δικαίωμά σου!!! Εκτός αν είμαστε σε καιρό πολέμου και είσαι ένοχος εσχάτης προδοσίας οπότε σε κερναω μολύβι στον κρόταφο και ησυχάζω από σένα!!!

Εμείς λοιπον, οι πολλοί, έχουμε αποφασίσει ότι η κρατούσα θρησκεία του Ελληνικού κράτους είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός.Και γι' αυτό τον στηρίζουμε και η Εκκλησία της Ελλάδος έχει προνομοιακή μεταχείριση.Και έτσι θα παραμείνει μέχρι πάλι εμείς, οι πολλοί, να αποφασίσουμε αλλιώς.

Ξέρεις, πολλά πράγματα σήμερα τα θεωρούμε δεδομένα.Όμως η δημοκρατία, η αρχή της πλειοψηφίας,η ελευθερία έκφρασης, το κοινωνικό κράτος,τα εργασιακά δικαιώματα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο δυτικός πολιτισμός, ο ανθρωπισμός, η ανεξιθρησκεία, τα σύνορα μιας χώρας, η εθνική ομοιογένεια κλπ κλπ κλπ δε φύτρωσαν στα δέντρα.Πέθαναν πάρα πολλοί άνθρωποι και ο κόσμος ολόκληρος υπέφερε περιόδους παρατεταμένης καταστροφής για να τα κατακτήσουμε.Οι παππούδες μας πριν 70 χρόνια έζησαν σε μια εποχή και πολέμησαν ένα καθεστώς που σε έβαζε σε φούρνους για να κάνει σαπούνι, σε έκανε πειραματόζωο και είλωτα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης επειδή ήσουν Εβραίος, τσιγγάνος, ομοφυλόφιλος, δίδυμος ,αριστερός κτλ χωρίς να έχεις κάνει τίποτα.Επίσης εζησαν σε μια εποχή όπου εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από ασιτία και κατέφυγαν στον κανιβαλισμό στον ουκρανικό λιμό του 1932 επειδή κάποιος μαλάκας ονόματι Σταλιν προσπάθησε να εφαρμόσει τις θεωρίες του περι κολεκτιβοποίησης.Σε μια εποχή που οι γυναίκες γίνονταν πουτάνες επειδή μια ΚΑΡΙΟΛΑ ονόματι Αλεξάνδρα Κολοντάι τους είπε ότι η οικογένεια και η ηθική είναι κατάλοιπα του αστικού καθεστώτος.Με αποτέλεσμα οι γονείς να γίνονται αιμομείκτες με τα παιδιά τους επειδή δεν τα γνώριζαν.Επίσης κατέληγαν σε γκουλάγκ επειδή τόλμησαν να εκφράσουν διαφορετική άποψη.Και οι γονείς μας έζησαν σε μια εποχή όπου ο Πολ Ποτ ξεπάτωσε το 20% του πληθυσμού της Καμπότζης, της χώρας του, και οι Αμερικάνοι κατέστρεψαν με τα χημικά τους μια ολόκληρη χώρα, το Βιετνάμ, η οποία ακόμα και σήμερα παραμένει κατεστραμμένη.Μια εποχή όπου η μαύρη έγκυος της Νότιας Αφρικής ή της Νεας Ορλέάνης δεν είχε δικαίωμα να πάει στο γιατρό και γεννούσε στα χωράφια λόγω απαρτχαιντ.

Όταν έρχεσαι εσύ, έχοντας πιεί τα ουζάκια σου, και απαιτείς, επειδή δε γουστάρεις τους παπάδες, να αλλάξουμε το παρόν καθεστώς  παρουσιάζοντας τις θεωρίες  σου χωρίς να έχεις μετρήσει τα αποτελέσματά τους μην περιμένεις να σε πάρω σοβαρά.Εκθέσου στην κρίση της πλειοψηφίας κι αν συμφωνεί μαζί σου εφάρμοσε τη δικτατορία του προλεταριάτου ή όποια άλλη μαλακία θέλεις.Μέχρι τότε γαργάρες με ξύδι!!!! :birdman: :birdman: :birdman: :birdman:

Όσο για το τι είναι φασισμός να σε ενημερώσω ότι φασισμός είναι μια έκφραση του ιταλικού εθνικισμού και ναζισμός του γερμανικού.Η λέξη που μάλλον ψάχνεις είναι απλά δικτατορία.Για να βλέπουμε και ποιος από τους 2 μας είναι αμόρφωτος υιοθετημένο του Κροπότκιν με απολυτήριο Λυκείου 10,5!!! :2on1: :2on1: :2on1: :2on1: :2on1: :2on1:

Εγγρ.
24 Νοε 2014
Κριτικές
1
Like
35
Πόντοι
6
Αναμένω φίλτατε... :hi: :hi: :hi: :hi:

:rockon:
Το λοιπωωων! περνεις μια μεγαααλη κατσαρολα, πας στον χασαπη, του ζητας μοσχαρισια κοκκαλα σπασμενα, περνας και απο τον μαναβη τσιμπας κρεμιδια καροτα και σελερι!
Πας σπητι!
αραδιαζεις τα κοκκαλα σε ενα ταψι, κοβεις τα λαχανικα μεγαλα κομματια, τα αραδιαζεις και αυτα σε ενα αλλο και τα πασπαλιζεις με ελαιολαδο και κανα 2 κουταλιες πελτε!
χωνεις κοκκαλα στο φουρνο να ψυθουν 180 κανα 1 μιση ωρα, κανα μισαωρο  πριν βγαλεις τα κοκκαλα βαζεις και τα λαχανικα να γινουν(αν καψαλισκουνε δεν τρεχει καστανο :) )
Μεταφερεις κοκκ και λαχαν στην ρολατατσα :grin: και σκεπαζεις με ΚΡΥΟ νερο, την βαζεις στην φωτια, μετρια φωτια μεχρι να παρει βραση με μετα στην χαμιλοτερη δυνατη φωτια  για να σηγοβρασει.... πας για υπνο :grin: , το πρωι ψαρευεις τα κοκκ και τα λαχανικα απο την κατσαρολα και τσιτωνεις την φωτια στο φουλ και φερνεις το ζουμι να φτασει λιγο πιο κατω απο το μισο της κατσαρολας, σουρωνεις το ζουμι... ετοιμος    ξερο :wanker:  :grin: :grin: :hi:

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Να σου τα εξηγήσω λοιπόν με τη σειρά γιατί τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου.

Μπορείς να προσπαθήσεις να φοροαποφύγεις κι εγώ, ως πλειοψηφία, μπορώ να σε βάλω μέσα να κρατάς παρέα στους Πάκηδες σαν το Γαβαλά.Απλά πράγματα.

Όσο για το πχ με τα παιδιά να σου θυμήσω ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δωρεάν και ενιαίο σύστημα παιδείας και ο Ομπαμα έκανε την πρωτη απόπειρα για να φτιάξει δωρεάν σύστημα υγείας για τους άπορους με μεγάλες αντιδράσεις.Τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Το πχ των χούλιγκαν να το επεκτείνουμε λιγάκι;Αν αποφασίσει η Ελλάδα να κάνει ντού στα Σκόπια εσυ που δε συμφωνείς λες να μη σε καλέσουν στο στρατό;

Και τώρα στα  σοβαρά.

Στη δημοκρατία αποφασίζουμε οι πολλοί, εξ' ου και ΔΗΜΟ-κρατία από το ΔΗΜΟΣ, και εφαρμόζουμε ΟΛΟΙ!!! Το τι μπορώ να σου επιβάλλω να εφαρμόσεις είναι πολύ ξεκάθαρο και περιγράφεται στο Συνταγμα της Ελλάδος.Μπορώ να σου επιβάλλω οτιδήποτε δεν καταπατά τα ανθρώπινά σου δικαιώματα ΕΚΤΟΣ κι αν αυτό σου το επιβάλλω για το γενικό καλό!!!!

Πχ για να το καταλάβεις.Δε μπορώ να σου στερήσω το σπίτι σου.Είναι ανθρώπινο δικαίωμα η ατομική ιδιοκτησία.Εκτός αν έχει αποφασιστεί να περάσει ο δρόμος από πανω οπότε θα σου το απαλλοτριώσω και μάλιστα στην τιμή που θεωρώ εγώ κατάλληλη.Δε μπορώ να σου στερήσω την ελεύθερη μετακίνηση, είναι ανθρώπινο δικαίωμα.Εκτός αν έχεις Εμπολα οπότε θα σε βάλω σε καραντίνα για να προστατέψω τη δημόσια υγεία.Δε μπορώ να σου στερήσω τη ζωή,το πιο σημαντικό ανθρώπινο δικαίωμά σου!!! Εκτός αν είμαστε σε καιρό πολέμου και είσαι ένοχος εσχάτης προδοσίας οπότε σε κερναω μολύβι στον κρόταφο και ησυχάζω από σένα!!!

Εμείς λοιπον, οι πολλοί, έχουμε αποφασίσει ότι η κρατούσα θρησκεία του Ελληνικού κράτους είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός.Και γι' αυτό τον στηρίζουμε και η Εκκλησία της Ελλάδος έχει προνομοιακή μεταχείριση.Και έτσι θα παραμείνει μέχρι πάλι εμείς, οι πολλοί, να αποφασίσουμε αλλιώς.

Ξέρεις, πολλά πράγματα σήμερα τα θεωρούμε δεδομένα.Όμως η δημοκρατία, η αρχή της πλειοψηφίας,η ελευθερία έκφρασης, το κοινωνικό κράτος,τα εργασιακά δικαιώματα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο δυτικός πολιτισμός, ο ανθρωπισμός, η ανεξιθρησκεία, τα σύνορα μιας χώρας, η εθνική ομοιογένεια κλπ κλπ κλπ δε φύτρωσαν στα δέντρα.Πέθαναν πάρα πολλοί άνθρωποι και ο κόσμος ολόκληρος υπέφερε περιόδους παρατεταμένης καταστροφής για να τα κατακτήσουμε.Οι παππούδες μας πριν 70 χρόνια έζησαν σε μια εποχή και πολέμησαν ένα καθεστώς που σε έβαζε σε φούρνους για να κάνει σαπούνι, σε έκανε πειραματόζωο και είλωτα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης επειδή ήσουν Εβραίος, τσιγγάνος, ομοφυλόφιλος, δίδυμος ,αριστερός κτλ χωρίς να έχεις κάνει τίποτα.Επίσης εζησαν σε μια εποχή όπου εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από ασιτία και κατέφυγαν στον κανιβαλισμό στον ουκρανικό λιμό του 1932 επειδή κάποιος μαλάκας ονόματι Σταλιν προσπάθησε να εφαρμόσει τις θεωρίες του περι κολεκτιβοποίησης.Σε μια εποχή που οι γυναίκες γίνονταν πουτάνες επειδή μια ΚΑΡΙΟΛΑ ονόματι Αλεξάνδρα Κολοντάι τους είπε ότι η οικογένεια και η ηθική είναι κατάλοιπα του αστικού καθεστώτος.Με αποτέλεσμα οι γονείς να γίνονται αιμομείκτες με τα παιδιά τους επειδή δεν τα γνώριζαν.Επίσης κατέληγαν σε γκουλάγκ επειδή τόλμησαν να εκφράσουν διαφορετική άποψη.Και οι γονείς μας έζησαν σε μια εποχή όπου ο Πολ Ποτ ξεπάτωσε το 20% του πληθυσμού της Καμπότζης, της χώρας του, και οι Αμερικάνοι κατέστρεψαν με τα χημικά τους μια ολόκληρη χώρα, το Βιετνάμ, η οποία ακόμα και σήμερα παραμένει κατεστραμμένη.Μια εποχή όπου η μαύρη έγκυος της Νότιας Αφρικής ή της Νεας Ορλέάνης δεν είχε δικαίωμα να πάει στο γιατρό και γεννούσε στα χωράφια λόγω απαρτχαιντ.

Όταν έρχεσαι εσύ, έχοντας πιεί τα ουζάκια σου, και απαιτείς, επειδή δε γουστάρεις τους παπάδες, να αλλάξουμε το παρόν καθεστώς  παρουσιάζοντας τις θεωρίες  σου χωρίς να έχεις μετρήσει τα αποτελέσματά τους μην περιμένεις να σε πάρω σοβαρά.Εκθέσου στην κρίση της πλειοψηφίας κι αν συμφωνεί μαζί σου εφάρμοσε τη δικτατορία του προλεταριάτου ή όποια άλλη μαλακία θέλεις.Μέχρι τότε γαργάρες με ξύδι!!!!

Θες εξυπναδίτσες? Θα τις έχεις!

Ναι, μπορεί να έχω μερικά πράματα μπερδεμένα στο μυαλό μου. Για να τα έχω όμως μπερδεμένα, σημαίνει πως έχω μυαλό. Ενώ σε σένα, δεν παρατηρείται κάτι ανάλογο.

Μπορείς να με βάλεις μέσα ως φοροαποφεύγοντα? Δοκίμασε! Μάλλον δεν θα επαληθευθείς. Απόδειξη δε αυτού που σου λέω είναι το πόσοι φοροαποφεύγουν σε αυτή την «ωραία» χώρα (που αποφασίζει η πλειοψηφία).

Δεδομένο είναι αυτό που ο καθένας θεωρεί δεδομένο. Για μένα π.χ. δεδομένο είναι ότι τα παιδιά ΟΛΟΥ του κόσμου πρέπει να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Αν στις ΗΠΑ ο Ρήγκαν δεν το θεωρούσε και ο Ομπάμα το προσπάθησε, δεν με αφορά. Αφορά αυτούς εκεί.
Για σένα δεδομένο είναι ότι πρέπει εγώ να πληρώνω για να σου έρχεται το «άγιο» σου φως από την Παλαιστίνη. Ε, για μένα δεν είναι.

Μαθήματα περί δημοκρατίας αλλού, όχι εδώ. «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» είναι μια έννοια σαφώς προσδιορισμένη, και ετυμολογικά και ιστορικά. Στην ετυμολογία καλά τα πας, είναι όπως το λες. Ιστορικά, δημοκρατία είναι το σύστημα που ίσχυε στην αρχαία Αθήνα, και μόνο αυτό. Δεν έχουμε λοιπόν αυτό το σύστημα σήμερα εδώ. Θες να το πούμε «Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία»? Θες να το πούμε «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία»? Δεκτά και τα δύο. «Δημοκρατία» πάντως (σκέτη), ΔΕΝ έχουμε.

«Κρατούσα θρησκεία» είναι για σένα και τους ομοίους σου. Για μένα δεν είναι. Σας έχω χεσμένους, και σένα, και τους ομοίους σου, και τους παπάδες σας, και όλα όσα όλοι εσείς πρεσβεύετε και πιστεύετε.
Πρόσεξε:
Δεν πρόκειται ποτέ να σου πω «Μην πιστεύεις». Ελεύθερος άνθρωπος είσαι, μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις. Το ίδιο κι εγώ όμως. Αφού λοιπόν δεν πιστεύω (δε μου κολλάει βρε παιδί μου, πως να το κάνουμε τώρα), αρχίδια κρατούσα είναι η τάδε, κι ας το λέει και το σύνταγμα, και η ομόνοια, και η κολιάτσου. Δεν πιστεύω, δεν ΣΕ πιστεύω, πάει τελείωσε. Κρατούσα μπορεί να είναι για σένα, που την πιστεύεις, για μένα δεν είναι. Χώνεψε το.

Για να μην το παρατραβάω, ΣΤ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ αν με παίρνεις στα σοβαρά ή όχι. Η διαφορά μας είναι ότι εμένα μεν στ’ αρχίδια μου, ενώ εσύ δεν μπορείς να με γράψεις.
Μια άλλη διαφορά μας είναι ότι όταν εγώ ακούω αυτά που λες απλώς σε οικτίρω, ενώ εσύ όταν ακούς αυτά που λέω εγώ εκνευρίζεσαι.
Και γι’ αυτό βρίσκεις διάφορα επιχειρήματα τύπου Πολ Ποτ, Βιετνάμ, και μαύρες γκαστρωμένες σε χωράφια.

Να είσαι καλά με το φτωχό μυαλό σου.
Και τους πλούσιους παπάδες σου.

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.778
Πόντοι
10.686
...............................................................................
Και τους πλούσιους παπάδες σου.
Για όλα τα παραπάνω περί ερμηνείας των όρων ''Δημοκρατία'',''Ανθρώπινα δικαιώματα'',''Αρχή της πλειοψηφίας'',κλπ,θα υπάρχουν πολλές και αντικρουόμενες απόψεις.Αλλά ότι η Εκκλησία και το παπαδαριό είναι ''μαγαζί γωνία'',νομίζω ότι θα συμφωνήσουν άπαντες,ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων...

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
η Εκκλησία και το παπαδαριό είναι ''μαγαζί γωνία'',
Χρυσορυχείο ταιριάζει καλύτερα σαν όρος.

Μα,
Είναι δυνατό να μου λέει απ' την μια ότι:
"Θα πληρώνεις φόρους κι αν δεν πληρώνεις θα σε χώνω μέσα γιατί είμαι η πλειοψηφία και αυτό αποφάσισα",
Κι απ' την άλλη ότι:
"Αποφάσισα επίσης ότι το χρυσορυχείο μου δεν θα πληρώνει φόρους".
Και από την τρίτη:
"Όταν θέλω να κάνω εργασίες συντήρησης (ετήσιες) στο χρυσορυχείο μου θα πληρώνονται απ' τους φόρους σου".

Γιατί αυτά λέει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom