«Δεν έχω προσαρμοστεί στην Μπάρτσα»
Υπομονή ζήτησε από τον κόσμο της Μπαρτσελόνα ο Τιερί Ανρί.«Ο Ανρί της Αρσεναλ, ήταν στην Αρσεναλ. Τώρα είμαι στη Μπαρτσελόνα και θα δείτε έναν διαφορετικό παίκτη, γιατί ακριβώς παίζω σε μια διαφορετική ομάδα. Ίσως να μην έχω βρεθεί ακόμη στην καλύτερη κατάστασή μου, αλλά συνεχίζω να προσπαθώ και στη συνέχεια είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσω περισσότερο την ομάδα», είπε ο Γάλλος στράικερ σε συνέντευξη Τύπου στο Καμπ Νου.
Επίσης, για τις διαφορές ανάμεσα στην προηγούμενη ομάδα του και τη «Μπάρτσα», τόνισε: «Είναι εντελώς διαφορετικό το στιλ παιχνιδιού. Παίζουν με γρήγορες πάσες και η μπάλα έρχεται πολύ γρήγορα σε μένα. Όμως, πρέπει να προσαρμοστώ εγώ στην ομάδα κι όχι το αντίθετο. Χρειάζεται χρόνος. Η Μπαρτσελόνα παίζει με τον τρόπο αυτόν εδώ και χρόνια, είναι το στιλ της και πρέπει να το υιοθετήσω».
Ο Ανρί στη συνέχεια διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να είναι δυσαρεστημένος από τη θέση την οποία αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα. Ο Φρανκ Ράικαρντ τον χρησιμοποιεί από τα αριστερά και στον Τύπο γράφθηκε ότι αυτό δυσαρεστεί τον Ανρί. Ο Γάλλος σταρ όμως ήταν κατηγορηματικός: «Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι πως νιώθω πολύ άνετος σε αυτή την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος. Διάβασα διάφορα δημοσιεύματα για εμένα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο τεχνικός με ρώτησε αν μπορώ να παίξω στα πλάγια και αυτή είναι η απόφαση του.»