apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
στην κολομβια απαγορευται το καπνισμα τυπε μου?τυπε οι κολμβιανοι ειναι τσακαλια δεν ειναι μαλακες.
στην κολομβια απαγορευται το καπνισμα τυπε μου?τυπε οι κολμβιανοι ειναι τσακαλια δεν ειναι μαλακες.
στη κολομβια ολα επιτρεποντε τυπε.αρκει να μην ενοχλεις τα κολομβιανα συντροφια,γιατι σου φορανε τη γραβατα κατευθειαν.στην κολομβια απαγορευται το καπνισμα τυπε μου?
Τελικά ή είσαι πολύ βλάκας ή επίτηδες λές όλη την ώρα τις ίδιες και τις ίδιες μαλακίες γιατί δεν έχεις τίποτα άλλο να πείς. Ναι ρε ηλίθιε το δικαιωμά μου να είμαι υγειής είναι σπουδαιότερο απο το δικό σου να καπνίζεις. Ξέρεις ποιός το λέει? Η κοινή λογική ζώο, ε ζώο. Και δεν θα την καταργήσεις εσύ, ούτε κανένας άλλος μαλάκας σαν εσένα. Επίσης που ξέρεις αν εγώ έχω κουρσάρα ή όχι? Ρε ναρκωτικά παίρνεις? Πάλι αυθαίρετα συμπεράσματα βγάζεις για να έχεις κάτι να λές. Και είπαμε το αυτοκίνητο έχει και μια άλφα χρησιμότητα, το γαμοτσιγαρό σου εκτός απο να κάνεις το κέφι σου, που αλλού εξυπηρετεί?Δέν θα με αποπροσανατολίσεις. Πές μου στην περίπτωση του ανθρώπου που σου είπα τι άλλο παράδειγμα θα σκαρφιστείς να πείς για να αγιοποιήσεις το τσιγάρο? Γιατί αμμιγώς επι του θέματος δεν έχεις πεί και τίποτα. Τι να πείς άλλωστε και να μη φανείς γραφικός...Και φασιστας και ψωνιο! Καλα δεν ντρεπεσαι ολοκληρος αντρας να λες οτι τα δικα σου δικαιωματα ειναι πιο υψηλου επιπεδου απο των αλλων? Να τα χεσω τα βιβλια σου ρε αμα δεν εχεις τη στοιχειωδη ανθρωπιστικη παιδεια! Ενας παρτακιας και μισος εισαι! Και οσον αφορα τη θεσ/νικη με τις απανθρωπες συνθηκες που εχουνε δημιουργησει οι ομοιοι σου και εσυ βεβαια, αυτο δεν σου ελεγα και πιο πριν? Οτι δεν σε πειραζει να αναπνεεις καυσαερια γιατι πως αλλιως θα δειξεις την κουρσαρα σου! Σε αυτο το φαινομενο εισαι απαθης μαζα! Μονο για να καπελωσεις τις ελευθεριες των αλλων κοπτεσαι! Ψωναρα, υποκριτη, φασιστα!
Ωραίος ρε μάγκα τα είπες όλα έτσι είναι ακριβώς... και εγώ που στο λέω είμαι κατά του τσιγάρου...άλλο να είσαι κατά όμως και άλλο να κάνεις κάτι φασιστικά...Ξεκινώ δηλώνοντας τη θέση μου. Είμαι φανατικός καπνιστής και θεωρώ το συγκεκριμένο νόμο φασιστικό και απλώς απαράδεκτο. Πριν πέσετε να με φάτε ενημερώνω ότι δεν πολυβγαίνω έξω (είμαι σπιτόγατος και τους νόμους σπίτι μου τους βάζω εγώ ) οπότε ως καπνιστή ο νόμος δε με πολυαπασχολεί. Με απασχολεί όμως ως πολίτη. Το ότι πολύ άνθρωποι αναπνέουν τον καπνό μας είναι επιεικώς εγκληματικό. Το ότι το δικαίωμα στον καθαρό αέρα είναι πολύ υψηλότερο του δικαιώματος στον καπνό είναι αυτονόητο. Όμως δεν φταίει κανένας καπνιστής να του κόψουν με το ζόρι τη συνήθεια ούτε και κανένας αντικαπνιστής να του πλασσάρεται από το κράτος ο ρόλος του ρουφιάνου και να του πετάνε κατά τέτοιο τρόπο το μπαλλάκι ώστε να κάνει καταγγελίες και να τιτλοφορείται δικαίως ή αδίκως ρουφιάνος. Το θέμα εδώ είναι θέμα ηθικής αντιμετώπισης του νόμου απέναντι σε καπνιστες και μη κι όχι η συμπεριφορά των μεν στους δε. Το να υπάρχουν μέτρα κατά του καπνίσματος είναι απαράιτητο. Όχι τέτοια μέτρα όμως. Υπάρχει ή όχι η τεχνολογία να εγκατασταθούν "αρχιδάτα" συστήματα εξαερισμού σε όλους τους χώρους που θα ρουφάνε τον καπνό σαν τουρμπίνα αεροπλάνου με αποτέλεσμα να μη βλάπτεται ακόμα κι ο κολλητός που δεν καπνίζει αλλά σεβόμενος το βίτσιο μας κάθεται μαζί μας σε τραπέζι καπνιστών? Άντε και κλείσαμε τουσ καπνιστές σε γυάλες. Το κολλητάρι και πάλι θα ντουμανιάζει ενώ στην περίπτωση του καλού εξαερισμου δε θα υπήρχε τέτοιο ζήτημα. Πέραν του εξαερισμού σε χώρους που ΔΕΝ υπάρχει κάποιο show που όλοι θέλουν να κάτσουν μπροστά και να παρακολουθήσουν (βλ. μπουζούκια, live stages γενικότερα, στριπτιζάδικα κλπ) μπορούν όντως να τοποθετηθούν τζάμια αλλά και πάλι ο εξαερισμός είναι απαραίτητος για το κολλητάρι που προανέφερα. Όμως επειδή οι πουτάνες που μας κυβερνάνε σκάσανε 28 δις ευροπουλάκια στις τράπεζες και έχουν φάει τα χίλια μύρια όσα, δε θέλουν να σκάσουν λεφτά για τέτοιου είδους μέτρο αλλά προτιμούν το φασιστικό νόμο. Είναι αναμφίβολο ότι στον κόσμο που ζούμε τα ανήθικα μέτρα μπορούν να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Θα αναφερθώ στα αυτοκίνητα μιας και όπως είδα πριν έγινε θέμα. Γίνονται τα χίλια δυο άπειρα δυστυχήματα. Βάλανε ζώνες ασφαλείας, αερόσακους, esp, dsc, μούπες σούπες μανταλάκια. Τα δυστυχήματα συνεχίζονται. Θα μπορούσαμε λοιπόν απλά να αφαιρέσουμε τις ζώνες ασφαλείας και να τοποθετήσουμε ένα μυτερό παλούκι επάνω στο τιμόνι που η μύτη του θα απέχει είκοσι πόντους απο το πρόσωπο μας. Όυτε ζώνες ασφαλείας ούτε έξοδα για μελέτες ούτε τίποτα. Και την επόμενη μέρα κανείς δε θα πήγαινε με πάνω από 10 χλμ την ώρα ούτως ώστε ποτέ να μην αναγκαστεί να φρενάρει απότομα (πόσο μάλλον να τρακάρει) γιατί το παλούκι θα του τρύπαγε το κεφάλι. Αποτέλεσμα? Το καλύτερο δυνατό! Τα τροχαία θα έπεφταν στο μηδέν και το κόστος θα περιοριζόταν στην αγορά και τοποθέτηση του παλουκιού. Γιατί λοιπόν δεν παίρνουμε αυτό ως παράδειγμα και να φτιάξουμε έτσι όλους μας τους νόμους. Όποιος καπνίζει χόρτο ή ομολογεί που το βρήκε ή εκτελείται με συνοπτικές διαδικασίες. Άυριο το πρωί θα είχαμε στη φυλακή όλους τους εμπόρους ναρκωτικών. Όποιος μετανάστης δεν έχει χαρτιά πετιέται στη θάλασσα. Αύριο το πρωί το πρόβλημα θα είχε λυθει. Οι προσωπικές ελευθερίες του καθενός αποτελούσαν αποτελούν και πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν απειλή κατά της κοινωνίας. Η τιμωρία αυτών όμως πρέπει να είναι η δικαιότερη δυνατή κι όχι η συμφέρουσα δυνατή κατα τη γνώμη μου. Αυτά. Αν σας κούρασα... καλά έκανα!!!
Έτσι είναι φίλε μου...Ξεκινώ δηλώνοντας τη θέση μου. Είμαι φανατικός καπνιστής και θεωρώ το συγκεκριμένο νόμο φασιστικό και απλώς απαράδεκτο. Πριν πέσετε να με φάτε ενημερώνω ότι δεν πολυβγαίνω έξω (είμαι σπιτόγατος και τους νόμους σπίτι μου τους βάζω εγώ ) οπότε ως καπνιστή ο νόμος δε με πολυαπασχολεί. Με απασχολεί όμως ως πολίτη. Το ότι πολύ άνθρωποι αναπνέουν τον καπνό μας είναι επιεικώς εγκληματικό. Το ότι το δικαίωμα στον καθαρό αέρα είναι πολύ υψηλότερο του δικαιώματος στον καπνό είναι αυτονόητο. Όμως δεν φταίει κανένας καπνιστής να του κόψουν με το ζόρι τη συνήθεια ούτε και κανένας αντικαπνιστής να του πλασσάρεται από το κράτος ο ρόλος του ρουφιάνου και να του πετάνε κατά τέτοιο τρόπο το μπαλλάκι ώστε να κάνει καταγγελίες και να τιτλοφορείται δικαίως ή αδίκως ρουφιάνος. Το θέμα εδώ είναι θέμα ηθικής αντιμετώπισης του νόμου απέναντι σε καπνιστες και μη κι όχι η συμπεριφορά των μεν στους δε. Το να υπάρχουν μέτρα κατά του καπνίσματος είναι απαράιτητο. Όχι τέτοια μέτρα όμως. Υπάρχει ή όχι η τεχνολογία να εγκατασταθούν "αρχιδάτα" συστήματα εξαερισμού σε όλους τους χώρους που θα ρουφάνε τον καπνό σαν τουρμπίνα αεροπλάνου με αποτέλεσμα να μη βλάπτεται ακόμα κι ο κολλητός που δεν καπνίζει αλλά σεβόμενος το βίτσιο μας κάθεται μαζί μας σε τραπέζι καπνιστών? Άντε και κλείσαμε τουσ καπνιστές σε γυάλες. Το κολλητάρι και πάλι θα ντουμανιάζει ενώ στην περίπτωση του καλού εξαερισμου δε θα υπήρχε τέτοιο ζήτημα. Πέραν του εξαερισμού σε χώρους που ΔΕΝ υπάρχει κάποιο show που όλοι θέλουν να κάτσουν μπροστά και να παρακολουθήσουν (βλ. μπουζούκια, live stages γενικότερα, στριπτιζάδικα κλπ) μπορούν όντως να τοποθετηθούν τζάμια αλλά και πάλι ο εξαερισμός είναι απαραίτητος για το κολλητάρι που προανέφερα. Όμως επειδή οι πουτάνες που μας κυβερνάνε σκάσανε 28 δις ευροπουλάκια στις τράπεζες και έχουν φάει τα χίλια μύρια όσα, δε θέλουν να σκάσουν λεφτά για τέτοιου είδους μέτρο αλλά προτιμούν το φασιστικό νόμο. Είναι αναμφίβολο ότι στον κόσμο που ζούμε τα ανήθικα μέτρα μπορούν να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Θα αναφερθώ στα αυτοκίνητα μιας και όπως είδα πριν έγινε θέμα. Γίνονται τα χίλια δυο άπειρα δυστυχήματα. Βάλανε ζώνες ασφαλείας, αερόσακους, esp, dsc, μούπες σούπες μανταλάκια. Τα δυστυχήματα συνεχίζονται. Θα μπορούσαμε λοιπόν απλά να αφαιρέσουμε τις ζώνες ασφαλείας και να τοποθετήσουμε ένα μυτερό παλούκι επάνω στο τιμόνι που η μύτη του θα απέχει είκοσι πόντους απο το πρόσωπο μας. Όυτε ζώνες ασφαλείας ούτε έξοδα για μελέτες ούτε τίποτα. Και την επόμενη μέρα κανείς δε θα πήγαινε με πάνω από 10 χλμ την ώρα ούτως ώστε ποτέ να μην αναγκαστεί να φρενάρει απότομα (πόσο μάλλον να τρακάρει) γιατί το παλούκι θα του τρύπαγε το κεφάλι. Αποτέλεσμα? Το καλύτερο δυνατό! Τα τροχαία θα έπεφταν στο μηδέν και το κόστος θα περιοριζόταν στην αγορά και τοποθέτηση του παλουκιού. Γιατί λοιπόν δεν παίρνουμε αυτό ως παράδειγμα και να φτιάξουμε έτσι όλους μας τους νόμους. Όποιος καπνίζει χόρτο ή ομολογεί που το βρήκε ή εκτελείται με συνοπτικές διαδικασίες. Άυριο το πρωί θα είχαμε στη φυλακή όλους τους εμπόρους ναρκωτικών. Όποιος μετανάστης δεν έχει χαρτιά πετιέται στη θάλασσα. Αύριο το πρωί το πρόβλημα θα είχε λυθει. Οι προσωπικές ελευθερίες του καθενός αποτελούσαν αποτελούν και πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν απειλή κατά της κοινωνίας. Η τιμωρία αυτών όμως πρέπει να είναι η δικαιότερη δυνατή κι όχι η συμφέρουσα δυνατή κατα τη γνώμη μου. Αυτά. Αν σας κούρασα... καλά έκανα!!!
Πηγαινε στο περαμα, στο ρεντη, στο κερατσινι κλπ. να σου πουν εκει τι χρησιμοτητα εχει το τσιγαρο. Οσον αφορα το επιπεδο σου....πραγματικα λυπαμαι! Ρεσιταλ βρισιας! Και επιτελους παραδεχτηκες στα ισια οτι θεωρεις οτι τα δικα σου δικαιωματα ειναι ποιο σημαντικα απο των αλλων! Τοσο καιρο γιαυτο σε ελεγα φασιστα και το απεδειξες μονος σου! ΑΑΑ και για να τελειωνουμε μια και καλη, ποιος σου ειπε εσενανε οτι οι καπνστες εχουνε την απαιτηση να υπαρχουνε μονο χωροι για καπνιζοντες? Εμεις τουλαχιστον εχουμε τη στοιχειωδη ευαισθησια και δημοκρατικοτητα να ζηταμε ξεχωριστους χωρους ωστε ολοι να ειναι ευχαριστημενοι και να μην μπλεκει ο ενας στα ποδια του αλλου! Για δες τη δικη σας σταση ομως? Εσυ καταχαρηκες με την πιθανοτητα να μπορεις να καρφωνεις κοσμο ο οποιος τυχαινει να εχει διαφορετικες αντιληψεις με σενα! Ειμαι σιγουρος οτι μολις εφαρμοστει ο σκατονομος αυτος, δεν θα χαρεις ουτε με αυτο και θα απαιτησετε να φυλακιζονται οι καπνιστες ( ξερω οτι το ονειρο σου θα ητανε να εκτελουνται).Και κατι τελευταιο, καθε συνταγμα καθε χωρας, οριζει ρητα τα δικαιωματα που εχουν οι πολιτες της, ουτε κανει ποιοτικο ουτε ποσοτικο διαχωρισμο των δικαιωματων! Εσυ φαινεται εισαι πανω και απο τους νομους και πανω και απο το συνταγμα και μπορεις με βαση τη δικη σου (κοινη λογικη), να οριζεις οτι ολων των αλλων τα δικαιωματα ειναι κατω απο τα δικα σου! Και βεβαια για πολλοστη φορα απεφυγες να απαντησεις στα ερωτηματα που εθεσα(δεν ειναι μονο το αυτοκινητο, αλλα ειναι και αυτο) γιατι απλα δεν εχεις να απαντησεις! γιαυτο αναλωνεις το δικαιωμα σου να μου απαντας στο να εξαπολυεις βρισιες! Παρτο χαμπαρι, ο νομος αυτος ειναι αντισυνταγματικος! Θα τον πολεμισουμε και θα τον καταργησουμε! Και τοτε να δεις τι θα παθει το κολαρακι σου απο ολους αυτους που θα εχεις καρφωσει παλιορουφιανε!
Πρώτον όποιος δεί όλη την αντιπαραθεσή μας απο την αρχή θα καταλάβει ποιός έχει το επίπεδο και ποιός όχι. Που μου πέρασες 2 φορές απο τη φάση του χαβαλέ στη σοβαρότητα και τούμπαλιν, ενώ εγώ απο την αρχή μιλάω με επιχειρήματα.Tώρα αν εσύ πραγματικά προσάπτεις σε εμένα οτι βρίζω, πήγαινε μερικές σελίδες πίσω. Δές τα πόστ σου και ξαναμίλα. Όχι απλά βρίζεις, αλλά γίνεσαι σαχλός με τις κλανιές και ότι άλλη φαιδρότητα γράφεις. Όσο για τις μαλακίες παραδείγματα που εξακολουθείς να ζητάς απαντήσεις, πέρα απο το ότι ήδη σου απάντησα πώς ότι είναι κατά της δημόσιας υγείας πρέπει να τιμωρείται, η επιχειρηματολογική σου βάση είναι το λιγότερο σαθρή. Όλα αυτά που λές με κάποιο μαγικό τρόπο τα κάνουν μόνο οι μη καπνιστές και οι καπνιστές όχι? Για αυτό το λόγο δεν μπαίνω καν στο κόπο να πιάσω ένα ένα τα παραδείγματα που λές γιατί απλά η αφετηρία της σκέψης σου (λέμε τώρα) είναι εντελώς αυθαίρετη και μόνο να αποπροσανατολίσει μπορεί. Όσες φιλότιμές προσπάθειες και να κάνεις δεν θα πέσω στη παγίδα σου. Αποφεύγεις συστηματικά να απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτω και το μόνο που ξέρεις είναι να πετάς χαρακτηρισμούς τύπου φασίστα, υποκριτή και άλλα τέτοια, αυτοπροσδιοριζόμενος ώς προοδευτικός, αληθινός κτλ. Εάν ήσουν σε ομάδα αντιλογίας θα γέλαγαν με αυτά που λές πραγματικά. Σου ξαναλέω αμμιγώς για το θέμα του καπνίσματος έχεις να πείς κάτι? Όσο για τους χώρους μόνο για καπνίζοντες είναι απλά γελοίο, διότι σε μια παρέα δεν είναι όλοι μόνο καπνιστές ή μόνο μη καπνιστές. Αυτό και μόνο φτάνει για να καταλάβει κανείς οτι είναι μη πρακτικό...Πηγαινε στο περαμα, στο ρεντη, στο κερατσινι κλπ. να σου πουν εκει τι χρησιμοτητα εχει το τσιγαρο. Οσον αφορα το επιπεδο σου....πραγματικα λυπαμαι! Ρεσιταλ βρισιας! Και επιτελους παραδεχτηκες στα ισια οτι θεωρεις οτι τα δικα σου δικαιωματα ειναι ποιο σημαντικα απο των αλλων! Τοσο καιρο γιαυτο σε ελεγα φασιστα και το απεδειξες μονος σου! ΑΑΑ και για να τελειωνουμε μια και καλη, ποιος σου ειπε εσενανε οτι οι καπνστες εχουνε την απαιτηση να υπαρχουνε μονο χωροι για καπνιζοντες? Εμεις τουλαχιστον εχουμε τη στοιχειωδη ευαισθησια και δημοκρατικοτητα να ζηταμε ξεχωριστους χωρους ωστε ολοι να ειναι ευχαριστημενοι και να μην μπλεκει ο ενας στα ποδια του αλλου! Για δες τη δικη σας σταση ομως? Εσυ καταχαρηκες με την πιθανοτητα να μπορεις να καρφωνεις κοσμο ο οποιος τυχαινει να εχει διαφορετικες αντιληψεις με σενα! Ειμαι σιγουρος οτι μολις εφαρμοστει ο σκατονομος αυτος, δεν θα χαρεις ουτε με αυτο και θα απαιτησετε να φυλακιζονται οι καπνιστες ( ξερω οτι το ονειρο σου θα ητανε να εκτελουνται).Και κατι τελευταιο, καθε συνταγμα καθε χωρας, οριζει ρητα τα δικαιωματα που εχουν οι πολιτες της, ουτε κανει ποιοτικο ουτε ποσοτικο διαχωρισμο των δικαιωματων! Εσυ φαινεται εισαι πανω και απο τους νομους και πανω και απο το συνταγμα και μπορεις με βαση τη δικη σου (κοινη λογικη), να οριζεις οτι ολων των αλλων τα δικαιωματα ειναι κατω απο τα δικα σου! Και βεβαια για πολλοστη φορα απεφυγες να απαντησεις στα ερωτηματα που εθεσα(δεν ειναι μονο το αυτοκινητο, αλλα ειναι και αυτο) γιατι απλα δεν εχεις να απαντησεις! γιαυτο αναλωνεις το δικαιωμα σου να μου απαντας στο να εξαπολυεις βρισιες! Παρτο χαμπαρι, ο νομος αυτος ειναι αντισυνταγματικος! Θα τον πολεμισουμε και θα τον καταργησουμε! Και τοτε να δεις τι θα παθει το κολαρακι σου απο ολους αυτους που θα εχεις καρφωσει παλιορουφιανε!
Όσο για το φίλο που λέει για αρχιδάτα συστήματα εξαερισμού, ακόμα και κάτι τέτοιο να γινότανε, σύμφωνοι θα αποτρεπόταν το ντουμάνι, αλλά ο καπνός που σκάει άμεσα απο το τσιγάρο σου στα μούτρα μου δεν απορροφάται απο κανένα σύστημα εξαερισμού...
Με τα καταλληλα συστήματα εξαερισμού ακόμα κι ο καπνός του τσιγάρου ( που ούτως ή άλλως ακολουθεί ανοδική πορεία) θα τραβιόταν καρφί προς τα πάνω. Ακόμα κι αυτό να μη γινόταν όμως τόσο αποτελεσματικά, θα μπορούσαν να χωρίζονται αξιοπρεπώς τα τετραγωνικά σε ζώνες καπνιστών μη καπνιστών (δίκαια μοιρασία όμως, όχι οι μεν πρώτο τραπεζι πίστα και οι δε γαλαρία) όπου μέχρι να σου σκάσει στα μούτρα ο καπνός από ένα τραπέζι 6 μέτρα μακριά θα τον είχε τραβήξει το βεντιλατέρ και ούτε μυρωδιά δε θα έπαιρνες. Κι όπως έγραψα και πιο πάνω σε ταβέρνες, καφέ και τα λοιπά το να τοποθετηθούν τζάμια είναι σωστό. Τώρα αν μου πεις ότι εγώ πήγα στα μπουζούκια κι ανέβηκα να χορέψω στην πίστα κι ο άλλος που χόρευε κάπνιζε δίπλα μου και ανέπνευσα για 43 δευτερόλεπτα τον καπνό του, νομίζω ότι αν από την 100% έκθεση στο παθητικό κάπνισμα που έχεις τώρα πέσεις στο 5% θα είναι μάλλον παράλογο να έχεις παράπονο. Είπαμε βλάπτει αλλά όχι και με την υποψία.Όσο για το φίλο που λέει για αρχιδάτα συστήματα εξαερισμού, ακόμα και κάτι τέτοιο να γινότανε, σύμφωνοι θα αποτρεπόταν το ντουμάνι, αλλά ο καπνός που σκάει άμεσα απο το τσιγάρο σου στα μούτρα μου δεν απορροφάται απο κανένα σύστημα εξαερισμού...