Νέα

Περί καπνιστών κλπ...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kinezokyprios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 39K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Νέος Νόμος απαγόρευσης του καπνίσματος...

• Υπέρ!

Ψήφοι: 3 75,0%
  • Κατά...

Ψήφοι: 1 25,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    4

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Προσωπικά δεν καπνίζω, αντίθετα μάλιστα ενοχλούμαι από τον καπνό.

Συμφωνώ με την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους (δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία κτλ), χώρους εργασίας, και μέσα μεταφοράς, διαφωνώ όμως με την επιβολή του μέτρου σε όλους του άλλους ιδιωτικούς χώρους και ειδικά σε κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, καφετέριες κτλ.

Εκεί το κράτος θα πρέπει να επιβάλει εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού/καθαρισμού με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά καθώς και την ανάρτηση ειδικού σήματος στην είσοδο για το αν το μαγαζί είναι καπνιζόντων ή όχι - από εκεί και πέρα το κάθε αφεντικό θα πρέπει να αποφασίσει μόνο του την πολιτική που θα ακολουθήσει και ο κάθε πελάτης να διαλέξει ανάλογα.

Επειδή έτυχε να διαβάσω το σχετικό νόμο πάντως, είμαι βέβαιος ότι θα είναι παντελώς ανεφάρμοστος – και θα οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Επειδή έτυχε να διαβάσω το σχετικό νόμο πάντως, είμαι βέβαιος ότι θα είναι παντελώς ανεφάρμοστος – και θα οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις.
τι λεει?
πες κατι αστειο που γραφει

edmondDantes

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
το οτι κρατας αρχειο των ποστσ μου σημαινει η οτι με παραδεχεσαι, η οτι ειμαι αντιθετος στην πληρωμενη σου αποστολη η και τα δυο! χαχαχα

το site κρατάει αρχείο.
Αναζήτηση ονομάζεται η πολύπλοκη αυτή πράξη.  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Το τσιγάρο πιθανώς να έχει προκαλέσει και εγκεφαλικές βλάβες.

edmondDantes

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Η μεγαλυτερη σπαταλη δημοσιου χρηματος απο το συστημα υγειας γινεται για την περιθαλψη των τραυματιων απο τροχαια! Εχεις να πεις τιποτε σε αυτο?

θανάτωση αντί περίθαλψης.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
τι λεει?
πες κατι αστειο που γραφει

θα σου πώ ένα που θυμάμαι χαρακτηριστικά: Προσωρινή σφράγιση της επιχείρησης σε περίπτωση που συλληφθεί ο διαχειριστής της υπότροπος να επιτρέπει το κάπνισμα για 4η φορά ... Φαντάσου τώρα σε ένα μεγάλο κλειστό κλάμπ να πρέπει να βάλει το αφεντικό του γκάρσονες να παίζουν μπουνιές με τους πιωμένους καπνιστές-πελάτες για να αποφύγει την καρφωτή από τον Χ υπερευαίσθητο αντικαπνιστή ή τον βαλτό ρουφιάνο του ανταγωνιστή του ...

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Μια μικρή σχετική ιστορία:

Πριν αρκετά χρόνια είχα πάει ΗΠΑ, επίσκεψη σε εργοστάσιο. Στο διάλειμμα της ξενάγησης βγαίνω από τη πλαϊνή πόρτα να κάνω ένα τσιγαράκι (να καπνίσω μέσα φυσικά ούτε λόγος να γίνεται). Λοιπόν, εκεί που απολάμβανα το τσιγαράκι μου βλέπω το φρουρό της κεντρικής πύλης να έρχεται τρέχοντας, να φωνάζει και να κουνάει τα χέρια. Όταν έφτασε κοντά μου λέει: "sir, put out the cigarette immediately!". "Τι έγινε ρε πούστη μου?" λέω μέσα μου και του εξηγώ ότι δεν είμαι μέσα, είμαι σε εξωτερικό χώρο. Και μου απαντάει: "No no, even here you cannot smoke, this is a non-smoking site!!"

Για να καπνίσεις δηλ. έπρεπε να βγεις έξω από τη πύλη!!!

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Χωρίς πλάκα, τέτοιες συμπεριφορές ό,τι και να μου πει ο φίλος str8 είναι υπερβολικές. Ας μη το παρακάνουμε. Βρίσκω το νόμο μια χαρά, όπως είπε και ο Υπουργός μας είναι "αντικαπνιστικός νόμος προσαρμοσμένος στις Μεσογειακές συνήθειες" και προσωπικά συμφωνώ. Μεταξύ μας έχει τόσα παράθυρα που λίγα πράγματα θα αλλάξουν, πράγμα που είναι καλό γιατί και οι μη καπνιστές θα έχουν κάποια προστασία και ο καπνιστές θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το τσιγαράκι τους, έστω με περιορισμούς.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866

Πριν αρκετά χρόνια είχα πάει ΗΠΑ, επίσκεψη σε εργοστάσιο. Στο διάλειμμα της ξενάγησης βγαίνω από τη πλαϊνή πόρτα να κάνω ένα τσιγαράκι (να καπνίσω μέσα φυσικά ούτε λόγος να γίνεται). Λοιπόν, εκεί που απολάμβανα το τσιγαράκι μου βλέπω το φρουρό της κεντρικής πύλης να έρχεται τρέχοντας, να φωνάζει και να κουνάει τα χέρια. Όταν έφτασε κοντά μου λέει: "sir, put out the cigarette immediately!". "Τι έγινε ρε πούστη μου?" λέω μέσα μου και του εξηγώ ότι δεν είμαι μέσα, είμαι σε εξωτερικό χώρο. Και μου απαντάει: "No no, even here you cannot smoke, this is a non-smoking site!!"

Χωρίς πλάκα, τέτοιες συμπεριφορές ό,τι και να μου πει ο φίλος str8 είναι υπερβολικές. Ας μη το παρακάνουμε. Βρίσκω το νόμο μια χαρά, όπως είπε και ο Υπουργός μας είναι "αντικαπνιστικός νόμος προσαρμοσμένος στις Μεσογειακές συνήθειες" και προσωπικά συμφωνώ. Μεταξύ μας έχει τόσα παράθυρα που λίγα πράγματα θα αλλάξουν, πράγμα που είναι καλό γιατί και οι μη καπνιστές θα έχουν κάποια προστασία και ο καπνιστές θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το τσιγαράκι τους, έστω με περιορισμούς.
εισαι τυπος ονομα και πραγμα  :2funny:
που μπορουμε να διαβασουμε τον νομο ρε παιδια?

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Ο σχετικός νόμος βρίσκεται εδώ ...

Ρε πούστη μου απορώ με το γκουβέρνο μερικές φορές ... υπάρχει άνθρωπος που να έχει ζήσει στο πραγματικό κόσμο έστω και λίγο και να πιστεύει ότι μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα κάτι τέτοιο?

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
αποτι διαβασα προχειρα θα γινουν ειδικοι χωροι στα μαγαζια για τους καπνιστες?
και τι θα αλλαξει με οτι ισχυει τωρα δηλαδη?

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
...Με την κουρσα θα πηγαινετε στα μπουζουκια, θα σκορπατε ελευθερα τα δηλητηρια στην ατμοσφαιρα, θα πινετε και τα ουισκακια σας(γιατι βεβαια δεν σας ενοχλει η πωληση αλκοολ σε κοινοχρηστους χωρους) και θα βγαινετε στους δρομους να σκοτωνετε και καναν ανυποψιαστο γιατι ως γνωστον το μονο που βλαπτει την κοινωνια ειναι το τσιγαρο! Ολα τα αλλα ειναι "οικολογικα"!!! Θανατος στους καπνιστες λοιπον!
Τι γελοια υποκειμενα ειστε! Διπροσωποι μεχρι αηδιας!Δημοκρατες μεχρι εκει που βλεπετε!Απογονοι τοι εφιαλτη και του Ορεστη Ματσα!

Memosan, είσαι απίστευτος..

Δεν ξέρω αν το 'θελες αλλά συνδύασες στο ανύπαρκτο πρόσωπο του "Ορέστη Μάτσα"

τον Ορέστη Μακρή, με χαρακτηριστικό τύπο τον "μεθύστακα"

methistakas.jpg

και τον Αρτέμη Μάτσα, στον χαρακτηριστικό τύπο του ρουφιάνου..

roufianos.jpg

και τα δύο μέσα στο πνεύμα του post που έγραφες  :cheesy:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Το non smoking site δεν είναι τίποτα...
Φαντάσου να πέσεις σε non smoking ct!

:2funny: :2funny:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Η μεγαλυτερη σπαταλη δημοσιου χρηματος απο το συστημα υγειας γινεται για την περιθαλψη των τραυματιων απο τροχαια! Εχεις να πεις τιποτε σε αυτο?

Και επειδή κάποιοι κρετίνοι οδηγούν μεθυσμένοι (κατά κανόνα καπνιστές, στο γνωστό υφάκι ξερόλα "δεν θα μου πει εμένα ο μπάτσος πόσο θα πιω") πρέπει να καπνίζεις όπου σταθείς και όπου βρεθείς;

edmondDantes

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Δεν μας ειπες τι αποδεικνυουν οι παραθεσεις? εχω αδικο και στα δυο?

δεν αποφασίζω εγώ.

εγώ απλά παραθέτω.

ο καθένας κρίνει μοναχός.

εγώ τα συμπεράσματά μου τα έβγαλα μελετώντας για 5 λεπτά τα γραφόμενά σου.

δεν ασχολούμαι περαιτέρω. τα 5 λεπτά ήταν ήδη πολλά.

edmondDantes

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Και επειδή κάποιοι κρετίνοι οδηγούν μεθυσμένοι (κατά κανόνα καπνιστές, στο γνωστό υφάκι ξερόλα "δεν θα μου πει εμένα ο μπάτσος πόσο θα πιω") πρέπει να καπνίζεις όπου σταθείς και όπου βρεθείς;

το μοντέλο έχει ως εξής:

με συμφέρει ο νόμος; τον εφαρμόζω ακόμα και διαπράττοντας αυτοδικία.

δε με συμφέρει ο νόμος; είναι φασιστικός και τον παραβιάζω σε κάθε ευκαιρία.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Παλιότερα το κάπνισμα επιτρέπονταν στις αεροπορικές πτήσεις. Οι τελευταίες σειρές της καμπίνας (και της πρώτης θέσης) προορίζονταν για καπνιστές.

Πλην όμως αποτελούσε μεσοβέζικη λύση κυρίως για δύο λόγους:
α) Δεν είναι δυνατή η απευθείας απαγωγή του καπνού του τσιγάρου. Ένα μέρος του εκπνεόμενου καπνού και του καπνού από το τσιγάρο διαχέονταν στην καμπίνα.
β) Γίνεται ανακυκλοφορία του αέρα στα αεροπλάνα.

Έτσι βρήκαν ότι για κάποιον που κάθονταν δίπλα στους καπνιστές ήταν σαν να εισέπνεε όλα τα τοξικά συστατικά του καπνού 1 τσιγάρου μέσα σε 30 λεπτά. Δηλαδή για μία πτήση 5 ωρών για Λονδίνο ο παθητικός καπνιστής ήταν σα να κάπνιζε 10 τσιγάρα.

Αλλά δεν είνα μόνον αυτό. Υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι είναι αλλεργικοί στον καπνό του τσιγάρου και μπορεί να πάθουν κρίση άσθματος από τον δευτερογενή καπνό του τσιγάρου και να πεθάνουν. Αυτό έγινε σε αεροπλάνο της Ολυμπιακής προς την Νέα Υόρκη το 1998:
Στον ιπτάμενο τεκέ της Ολυμπιακής
Η Ολυμπιακή το πήγε δικαστικά, έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, μέχρι να χάσει πανηγυρικά και να πληρώσει 1,4 εκατομμύρια δολλάρια αποζημίωση στην οικογένεια του αποθανόντα.

Προφανώς κάποια στιγμή απαγορεύτηκε τελείως το κάπνισμα, έπεσε η σχετικη γκρίνια για τα "δικαιώματα" των καπνιστών, είπαν "Και πως θα την βγάλω 15 ώρες άκαπνος σε πτήση για την Αυστραλία" πλην όμως δεν τους πέρασε. Σήμερα κανένας δεν διανοείται να καπνίσει σε οποιαδήποτε πτήση οπουδήποτε στον κόσμο.

Και όπως έγινε στα αεροπλάνα, έτσι έγινε και στα τραίνα και τα λεωφορεία.

Μέχρι στο Μετρό έχει απαγορευθεί το κάπνισμα.
Ποιός διανοείται να καπνίσει στις αποβάθρες του Μετρό ή ακόμη και στους χώρους των σταθμών;;

edmondDantes

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
έχω μια διαφωνία

πρώτα σε εθίζουν στο κάπνισμα και μετά στο απαγορεύουν σε σημείο βασανισμού;

μήπως οι σύγχρονες κοινωνιες είναι ολίγο σαδομαζοχιστικές;

edmondDantes

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
τελικα να δεις που θα συμφωνησουμε στο τελος! Αφου παρακολουθεις τα ποστσ μου θα εβλεπες οτι το πρωτο που εγραψα ειναι για την υποκρισια του νομου αυτου! Δηλαδη επιτρεπεται η πωληση αλλα ποινικποιειται η χρηση ενος προϊοντος! Και οτι ολο αυτο γινεται για να μπορεσουν να περασουν ευκολοτερα υψηλοτατες φορολογιες κλπ. Αυτη η πρακτικη των κυβερνησεων ειναι κουτοπονηρη και μας αφορα ολους! Διαφωνεις και σαυτο?

δε με ενδιαφέρει ο πειθαναγκασμός.

εκφράζω κάποιες ανησυχίες.

η αλήθεια δεν είναι μονοσήμαντη ποτέ.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
τελικα να δεις που θα συμφωνησουμε στο τελος! Αφου παρακολουθεις τα ποστσ μου θα εβλεπες οτι το πρωτο που εγραψα ειναι για την υποκρισια του νομου αυτου! Δηλαδη επιτρεπεται η πωληση αλλα ποινικποιειται η χρηση ενος προϊοντος! Και οτι ολο αυτο γινεται για να μπορεσουν να περασουν ευκολοτερα υψηλοτατες φορολογιες κλπ. Αυτη η πρακτικη των κυβερνησεων ειναι κουτοπονηρη και μας αφορα ολους! Διαφωνεις και σαυτο?

Τι λες ρε παπάρα.

Και οι καπότες πουλιούνται νόμιμα, αυτό σημαίνει ότι εσύ μπορείς να γαμάς στην μέση του δρόμου ή σε όποιο μέρος θες;

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Πάντως η αναλογία με τα τροχαία ατυχήματα δεν παίζει αφού εκεί το σύστημα είναι εξαιρετικά επιεικές …

πχ Τα δικαστήρια απαλλάσσουν εγκληματίες-οδηγούς σε βαριά μέθη που με υπαιτιότητα τους προκάλεσαν θανατηφόρο ατύχημα από την κατηγορία του «ενδεχόμενου δόλου», και έτσι γλυτώνουν την ψειρού. Ή καλύπτουν τα έξοδα νοσηλείας, αποκατάστασης και πρόωρης συνταξιοδότησης (ύψους πολλών 100δων χιλιάδων ευρώ) σε ηλίθιους καραγκιόζηδες που οδηγούσαν χωρίς κράνος μηχανή ή χωρίς ζώνη αυτοκίνητο και υπέστησαν κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις συνεπεία ατυχήματος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom