Απο την εμπειρία μου οι φανατικοί αντικαπνιστές είναι τα πιο σπαστικά και αντιπαθητικά άτομα. Προσωπικά καπνίζω, αλλα όχι πολλύ και δεν θέλω να ενοχλώ τον κόσμο με το τσιγάρο μου. Αμα κάθεται κάποιος δίπλα μου αποφευγω να καπνίσω η απομακρύνομαι, ενώ φροντίζω να φυσάω τον καπνό μου προς τα πάνω για να μήν ενοχλείται ο κόσμος. Ομως οι περισσότεροι "αντικαπνιστές" ενοχλούνται όχι τόσο απο τον καπνό αλλα απο την εικόνα του τσιγάρου. Είναι πραγματικα εκνευριστικό να κάθεται ο άλλος στα δύο μέτρα απο εσένα και να σου ζητάει να σβήσεις το τσιγάρο (με επιθετικό τόνο κιόλας) επειδή και καλά τον ενοχλεί. Το χειρότερο είναι οτι απο τότε που ψηφίστικε ο νόμος οι περισσότεροι έχουν πάρει ένα χαιρέκακο ύφακι λές και μας τιμωρούν για κάτι που τους κάναμε.
Η υπερβολή τους είναι απο ενοχλητική έως εξωφρενική. Ενοχλούνται απο το τσιγάρο αλλα χλαπακιάζουν τα βρωμοσουβλάκια με τα ξύγκια, το αλάτι και τα βρωμόλαδα μηχανής (ο Μπαιρακτάρης αφήνει κάθε πρωί τα παγωμένα σουβλάκια του στο δρόμο μέσα σε νάιλον για πολλές ώρες, γαμάτο έτσι;), καθώς και τα μεταλαγμένα τρόφημα που είναι γεμάτα χημεικά και φυτοφάρμακα. Επείσης όλοι χέστηκαν που ζούμε μέσα στην βρώμα και στο καυσαέριο, που μας στερούν το ένα δικαίωμα μετά το άλλο και μας πλασάρουν την κάθε ραδιενεργή μαλακία που θέλουν να πουλήσουν (για τα κινητά μιλάω). Μια πρώην φίλη μου, μου την έλεγε για το τσιγάρο και αυτή χλαπάκιαζε στα McDonalds που όλοι ξέρουμε πόσο υγειηνά είναι.
Επίσης κανείς δεν σκευτεται τους καταστηματάρχες και τους μαγαζάτορες. Αυτοί που έχουν καφετέριες, μπάρακια και κλάμπ, θα έχουν μεγάλο πρόβλημα στις μέρες που έρχονται. Όσοι είναι κάτω απο 70τμ θα τα κάνουν μαγαζιά καπνιστών, και γενικά η έξοδος για καφέ και για ποτό θα αλλάξει σε πολλούς τομείς.
Εγώ προτείνω όσοι έχουν καφετέριες να τις κάνουν καφέ αποκλειστικά για καπνιστές, αφού δεν φαίνεται να σκευτονται κανέναν άλλον απο την ευθραυστη και ευαίσθητη υγειούλα τους, γιατι ως γνωστών αν ακόμα μυρίσουν τον καπνό του τσιγάρου θα τους πέσουν τα δάχτυλα και θα σαπίσουν τα δόντια τους. Αλήθεια θέλω να δω τις φάτσες αρκετών γνωστών μου όταν ο/η σύντροφος τους θα πιάνει την πάρλα με τους υπόλοιπους καπνιστές που θα κάνουν το τσιγάρο τους στον δρόμο την ώρα που αυτός/η θα πίνει καφέ μόνος του.