Νέα

Περί καπνιστών κλπ...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kinezokyprios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 39K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Νέος Νόμος απαγόρευσης του καπνίσματος...

• Υπέρ!

Ψήφοι: 3 75,0%
  • Κατά...

Ψήφοι: 1 25,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    4
OP
OP
K

kinezokyprios

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Αγγλία θέλουν να μας κάνουν και ακόμα χειρότερα θα έλεγα!!! γουστάρω να καπνίζω και κανένας δεν έχει δικαίωμα να μου το απαγορεύσει!! Δεν είπαμε να είμαστε γαϊδούρια και να φουμάρουμε χωρίς να σκεφτόμαστε τους γύρω μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κάθε φασιστάκος, παγκοσμιοποιητής από της ΗΠΑ ή την ΕΕ, θα μου καταστείλει τα δικαιώματα μου! Αύριο, που θα είναι παράνομο το γαμήσι, γιατί το παγκόσμιο κράτος δεν θα ανέχετε να βάλεις σε κίνδυνο την γενετικά προκαθορισμένη πολιτική του, τότε θα καταλάβεις ότι το πρώτο βήμα έγινε όταν σου έκοψε το τσιγάρο. και υπόψιν εγώ προσωπικά με το ζόρι να καπνίσω 2-3 τσιγάρα την μέρα, δεν με πειράζει κιολας να μην καπνίσω, με ενοχλεί ότι πάνε να μας το κόψουν με το στανιό!!!

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Στην Αγγλία τον παιρνουν κιολας. πρέπει να τον παρουμε κι εμεις; ας γινει ουσιαστικος διαχωρισμος..φιλε μου  οταν πας το βραδυ σε ενα μπαρ και πινεις τα ποτακια και τα σφηνακια σου,δεν μπορει να σου απαγορευει ο καθενας το καπνισμα..ειδικα απο τη στιγμη που ολοι καπνιζουν..και να σου πω κατι; γιατι θα πρεπει οι καπνιστες να εγκλωβιστουνκαι να μην εχουν οι αντικαπνιστες το δικαιωμα της επιλογης να πανε καπου που υπαρχει τσιγαρο ή να μεινουν σπιτι τους;

Σώπα ρε φίλε!Δηλαδή εγώ που δεν καπνίζω να μη βγω 1 Σάββατο έξω επειδή γουστάρετε να καπνίζετε.Να μην πάω σε 1 ταβέρνα με φίλους να πιω 1 κρασί γιατί εσείς θα καπνίζετε.Και δεν είναι μόνο η Αγγλία.Τουλάχιστον 10 κράτη της ΕΕ έχουν τον αντικαπνιστικό νόμο.Δικαίωμα σου να φουμάρεις όσο θες,όμως δεν έχεις δικαίωμα να μου γεμίζεις τα πνευμόνια νικοτίνη.

panoramix1982

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Ξέρεις πως θα πε΄σουν τα πρόστιμα βροχή;Θα κάνει ντου η αστυνομία σε νυχτομάγαζα και η καλύτερη τους να ρίξουν 500 πρόστιμα των 200 ευρώ να τα οικονομήσουν.

στα 2-3 μπαράκια - στεκια που παωκαπνιζει το 95 % των ατομων που πηγαινουν εκει απο απλους πελατες,θαμωενες, π[ροσωπικο κτλ..αν λοιπον δεν μπορουν να καπνισουν και απλως δεν πηγαινουν στο μαγαζι, λες ο ιδιοκτητης να πονέσει για το προστιμο των 500 ευρω οταν ολοι οι καπνιστες καθε βραδυ του κανουν λογαριασμο μερικα χιλιάρικα;

panoramix1982

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Σώπα ρε φίλε!Δηλαδή εγώ που δεν καπνίζω να μη βγω 1 Σάββατο έξω επειδή γουστάρετε να καπνίζετε.Να μην πάω σε 1 ταβέρνα με φίλους να πιω 1 κρασί γιατί εσείς θα καπνίζετε.Και δεν είναι μόνο η Αγγλία.Τουλάχιστον 10 κράτη της ΕΕ έχουν τον αντικαπνιστικό νόμο.Δικαίωμα σου να φουμάρεις όσο θες,όμως δεν έχεις δικαίωμα να μου γεμίζεις τα πνευμόνια νικοτίνη.

δίκιο έχεις!!! ο καθενας το βλεπει απο τη δικη του οπτικη γωνια!Άρα ποιο ειναι καλυτερο; να υπαρχουν μαγαζια που θα ειναι καπνιστων και μαγαζια μη καπνιστων. και ο καθενας θα πηγαινει οπου θελει!!

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Αγγλία θέλουν να μας κάνουν και ακόμα χειρότερα θα έλεγα!!! γουστάρω να καπνίζω και κανένας δεν έχει δικαίωμα να μου το απαγορεύσει!! Δεν είπαμε να είμαστε γαϊδούρια και να φουμάρουμε χωρίς να σκεφτόμαστε τους γύρω μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κάθε φασιστάκος, παγκοσμιοποιητής από της ΗΠΑ ή την ΕΕ, θα μου καταστείλει τα δικαιώματα μου! Αύριο, που θα είναι παράνομο το γαμήσι, γιατί το παγκόσμιο κράτος δεν θα ανέχετε να βάλεις σε κίνδυνο την γενετικά προκαθορισμένη πολιτική του, τότε θα καταλάβεις ότι το πρώτο βήμα έγινε όταν σου έκοψε το τσιγάρο. και υπόψιν εγώ προσωπικά με το ζόρι να καπνίσω 2-3 τσιγάρα την μέρα, δεν με πειράζει κιολας να μην καπνίσω, με ενοχλεί ότι πάνε να μας το κόψουν με το στανιό!!!

Και γω σε πληροφορώ ότι είναι πολλοί καπνιστές στην Αγγλία,όμως κανείς δεν έχει πρόβλημα να κάνει υπομονή όταν είναι σε κλειστό χωρο να βγει εξω να καπνίσει.Βέβαια αυτό που σας χρειάζεται και σε σας είναι να πάει το πακέτο των 20 τσιγάρων 7 ευρώ όπως εδώ και 4 ευρώ κάνει το πακέτο των 10.Να δεις μετά πως θα το κόψετε.

panoramix1982

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
στα 2-3 μπαράκια - στεκια που παωκαπνιζει το 95 % των ατομων που πηγαινουν εκει απο απλους πελατες,θαμωνες,

προσωπικο κτλ..αν λοιπον δεν μπορουν να καπνισουν και απλως δεν πηγαινουν στο μαγαζι, λες ο ιδιοκτητης να πονέσει για το προστιμο των 500 ευρω οταν ολοι οι καπνιστες καθε βραδυ του κανουν λογαριασμο μερικα χιλιάρικα;

OP
OP
K

kinezokyprios

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2007
Like
0
Πόντοι
1
και επίσης αμα δεν γουστάρεις να καπνίζεις δεν σε πιέζει κανείς να το κάνεις. μου θυμίζει την υστερικιά χαζογκόμενα πριν 12 χρόνια που ερχόταν επίτηδες στο καπνιστήριο του τρένου (Αθήνα-Καλαμάτα δρομολόγιο) και έκανε φασαρία ότι την ενοχλεί ο καπνός!!! και όταν της λέγαμε μην έρχεσαι τότε εδώ, ούρλιαζε ότι δεν την σεβόμαστε!!! έλεος!!!!

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
και επίσης αμα δεν γουστάρεις να καπνίζεις δεν σε πιέζει κανείς να το κάνεις. μου θυμίζει την υστερικιά χαζογκόμενα πριν 12 χρόνια που ερχόταν επίτηδες στο καπνιστήριο του τρένου (Αθήνα-Καλαμάτα δρομολόγιο) και έκανε φασαρία ότι την ενοχλεί ο καπνός!!! και όταν της λέγαμε μην έρχεσαι τότε εδώ, ούρλιαζε ότι δεν την σεβόμαστε!!! έλεος!!!!
καλα σε εκοψα για καλαματιανο εσενα τυπε μου ;)
το πιασες μεγαλε μεγαλε εεεεεε
:2funny:

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
προσωπικο κτλ..αν λοιπον δεν μπορουν να καπνισουν και απλως δεν πηγαινουν στο μαγαζι, λες ο ιδιοκτητης να πονέσει για το προστιμο των 500 ευρω οταν ολοι οι καπνιστες καθε βραδυ του κανουν λογαριασμο μερικα χιλιάρικα;

Πρώτα απόόλα θα εγκατασταθουν υποχρεωτικά ανιχνευτές καπνού και όταν πάει κάποιος να ανάψει τσιγάρο θα χτυπάει συναγερμός και θα βγαίνουν όλοι εξω λόγω πιθανής πυρκαγιάς.Που σημαίνει τέλος η βραδιά.Έτσι επιβάλλεται το με΄τρο και όχι μόνο με ελέγχους.Για να αποφύγουν τέτοια να δεις πυο θα σε ψάχνουν στην πόρτα για τσιγάρα..

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
To μόνο που μου τη σπάει είναι ότι στο τρένο πλέον απαγορεύεται το κάπνισμα παντού...

Γενικά αν και καπνιστής είμαι υπερ του νόμου γτ δεν χρωστάνε οι άλλοι να αναπνέουν τον καπνό χωρίς να έχουν επιλέξει να καπνίζουν....

Αλλά ρε φασιστόμουτρα αν θέλω να πάω Αθήνα - Αλεξανδρούπολη που είναι 15 ώρες με τρένο γτ με αναγκάζεται να μην καπνίζω...
Το καλύτερο θα ήταν να είχαν ένα βαγόνι για καπνιστές με εξαερισμό κτλ...

Αλλά που.... Στην Ελλάδα αυτά...

Έχω άδικο μήπως ?

xistis

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2007
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
1.240
Ρε παιδιά για ηρεμήστε οι καπνιστές!Είναι τόσο τρελό το να απαγορεύεται το κάπνισμα μέσα σε μαγαζιά,εστιατόρια,ταβέρνες,καφετέριες,nightclub και bar?Μπορείτε να καπνίζετε στους δρόμους,στις πλατείες,στα σπίτια σας.Αν εργάζεστε μπορείτε στο διάλλειμα σας να πάτε έξω και να κάνετε το τσιγάρο σας.Τι σας φταίνε οι άνθρωποι που δεν καπνίζουν;Σκεφτήκατε μικρά παιδιά που τα γεμίζετε καρκίνο;Ανθρώπους με καρδιά και άλλα προβλήματα υγείας;Δεν είανι δυνατόν για μια κωλοσυνήθειά σας να αποτρέπονται άνθρωποι απο το να απολαμβάνουν διαφορα πράγματα για να αποφύγουν τον καπνό.

Ελάτε έξω Αγγλία και να δείτε όλοι που δεν καπνίζει κανείς σε κειστούς χώρους και απαγορεύεται και στα λεωφορεία και παντού.

Στην αγγλια απαγορευεται παντου και στην ολλανδια επιτρεπονται τα παντα....και παντου. το θεμα ειναι εδω τι κανουμε.

Και αν εφαρμοστει ο νομος στην ελλαδα θα πρεπει να βρεθει και λυση για τουσ καπνιστες οχι απαγορευεται παντου και τελειωσε

panoramix1982

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Πρώτα απόόλα θα εγκατασταθουν υποχρεωτικά ανιχνευτές καπνού και όταν πάει κάποιος να ανάψει τσιγάρο θα χτυπάει συναγερμός και θα βγαίνουν όλοι εξω λόγω πιθανής πυρκαγιάς.Που σημαίνει τέλος η βραδιά.Έτσι επιβάλλεται το με΄τρο και όχι μόνο με ελέγχους.Για να αποφύγουν τέτοια να δεις πυο θα σε ψάχνουν στην πόρτα για τσιγάρα..

Τέλεια....θα ζησουμε οι νεότεροι δεκαετίες 30 , 40 και 50...επιστροφη σε τεκέδες!!!!!!!!!!!!!!!!

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
Και γω σε πληροφορώ ότι είναι πολλοί καπνιστές στην Αγγλία,όμως κανείς δεν έχει πρόβλημα να κάνει υπομονή όταν είναι σε κλειστό χωρο να βγει εξω να καπνίσει.Βέβαια αυτό που σας χρειάζεται και σε σας είναι να πάει το πακέτο των 20 τσιγάρων 7 ευρώ όπως εδώ και 4 ευρώ κάνει το πακέτο των 10.Να δεις μετά πως θα το κόψετε.
Σόρρυ φιλαράκι αλλά σίγουρα εκεί που είσαι και έχει 4 ευρώ πακέτο με 10 τσιγάρα ο βασικός μισθός δεν θα είναι 600 ευρώ . Μην ακούω αηδίες

OP
OP
K

kinezokyprios

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2007
Like
0
Πόντοι
1
να μας φτιαξουν πλήρως λειτουργικούς χώρους παντού για να καπνίζουμε ελεύθερα, αν δεν γουστάρουν την παρέα μας! αλλά με το στανιό δεν πρόκειται να καταφέρουν να μας το κόψουν!!! κανονικά οι μη-καπνιστές έπρεπε να ξεσηκωθούν για τα δικαιώματα των καπνιστών, έαν εχουν υποφέρει τόσο πολύ όσο λένε και έχουν ανθρωπιστική και δημοκρατική τσίπα πάνω τους!!!! Αλλά όταν είσαι αρτηριοσκληρωτικός παρτάκιας δεν σε ενδιαφέρει για τον συνάνθρωπο και τα δικαιώματα του. Καθαρή υποκρισία!!!

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
:rockon:

Συνημμένα

• Thank you for smoking.jpg
    Thank you for smoking.jpg
    22,8 KB · Εμφανίσεις: 22
  • Thank%20You%20For%20Smoking%20Poster.jpg
    Thank%20You%20For%20Smoking%20Poster.jpg
    44,1 KB · Εμφανίσεις: 52

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Σόρρυ φιλαράκι αλλά σίγουρα εκεί που είσαι και έχει 4 ευρώ πακέτο με 10 τσιγάρα ο βασικός μισθός δεν θα είναι 600 ευρώ . Μην ακούω αηδίες

Ο βασικός μισθός είναι 1200 ευρώ,΄μως το ενοίκιο είναι σε μια πόλη σαν το Manchester μαζί με λογαριασμούς 800 ευρώ και βάλε.Οι μεταφορές πιο ακριβές από Ελλάδα.Οπότε;;

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Πριν 4 μήνες πέθανε ο πατέρας μου από το κωλοτσίγαρο.Από καρκίνο του πνεύμονα με μεταστάσεις στον εγκέφαλο.Κινεζοκύπριε,έχασες τον πατέρα σου από το κωλοτσιγάρο να δεις πώς είναι;Κι ευτυχώς,ταλαιπωρήθηκε μόνο 1.5 μήνα.Να είναι στο κρεβάτι,να μην μπορεί να σηκωθεί,ένας άνθρωπος που δεν καθόταν στο σπίτι,και έκανε γεωργικές εργασίες μέχρι και 1 μήνα πριν το ανακαλύψουμε τι έχει.Και από οικονομικό κόστος;Πολλά λεφτά.Σε 3 μήνες χαλάσαμε πάνω από 1800€ και ευτυχώς το ταμείο του τα κάλυψε όλα.Αξονικές,μαγνητικές,ακτινοβολίες εγκεφάλου,βιοψίες πνεύμονα κλπ.Δεν ξέρω πόσων ετών είσαι,αλλά αναλογίσου τι θα είσαι στα 50 σου ή και πιο νωρίς.Αντί να κοιτάμε ένα καλύτερο περιβάλλον για να ζούμε,μας λες είναι δικαίωμα σου να καπνίσεις.Ναι δικαίωμα σου είναι.Στο σπίτι σου κάνε ότι θέλεις.Έξω,δίπλα σε άλλους που δε γουστάρουν να καπνίσουν δεν έχεις δικαίωμα να καπνίσεις.Αν θέλεις να πεθάνεις είναι δικαίωμα σου.Αλλά δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις "κουμάντο" στη ζωή μου.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
να μας φτιαξουν πλήρως λειτουργικούς χώρους παντού για να καπνίζουμε ελεύθερα, αν δεν γουστάρουν την παρέα μας! αλλά με το στανιό δεν πρόκειται να καταφέρουν να μας το κόψουν!!! κανονικά οι μη-καπνιστές έπρεπε να ξεσηκωθούν για τα δικαιώματα των καπνιστών, έαν εχουν υποφέρει τόσο πολύ όσο λένε και έχουν ανθρωπιστική και δημοκρατική τσίπα πάνω τους!!!! Αλλά όταν είσαι αρτηριοσκληρωτικός παρτάκιας δεν σε ενδιαφέρει για τον συνάνθρωπο και τα δικαιώματα του. Καθαρή υποκρισία!!!

Μήπως θέλεις και αποζημίωση;Αν θέλεις να καπνίσεις να πας έξω με -5 βαθμούς και βροχή και χιόνι και με 45 βαθμούς καύσωνα.Η υγεία έχει προτεραιότητα.

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
134
Πόντοι
4.215
Απο την εμπειρία μου οι φανατικοί αντικαπνιστές είναι τα πιο σπαστικά και αντιπαθητικά άτομα. Προσωπικά καπνίζω, αλλα όχι πολλύ και δεν θέλω να ενοχλώ τον κόσμο με το τσιγάρο μου. Αμα κάθεται κάποιος δίπλα μου αποφευγω να καπνίσω η απομακρύνομαι, ενώ φροντίζω να φυσάω τον καπνό μου προς τα πάνω για να μήν ενοχλείται ο κόσμος. Ομως οι περισσότεροι "αντικαπνιστές" ενοχλούνται όχι τόσο απο τον καπνό αλλα απο την εικόνα του τσιγάρου. Είναι πραγματικα εκνευριστικό να κάθεται ο άλλος στα δύο μέτρα απο εσένα και να σου ζητάει να σβήσεις το τσιγάρο (με επιθετικό τόνο κιόλας) επειδή και καλά τον ενοχλεί. Το χειρότερο είναι οτι απο τότε που ψηφίστικε ο νόμος οι περισσότεροι έχουν πάρει ένα χαιρέκακο ύφακι λές και μας τιμωρούν για κάτι που τους κάναμε.

Η υπερβολή τους είναι απο ενοχλητική έως εξωφρενική. Ενοχλούνται απο το τσιγάρο αλλα χλαπακιάζουν τα βρωμοσουβλάκια με τα ξύγκια, το αλάτι και τα βρωμόλαδα μηχανής (ο Μπαιρακτάρης αφήνει κάθε πρωί τα παγωμένα σουβλάκια του στο δρόμο μέσα σε νάιλον για πολλές ώρες, γαμάτο έτσι;), καθώς και τα μεταλαγμένα τρόφημα που είναι γεμάτα χημεικά και φυτοφάρμακα. Επείσης όλοι χέστηκαν που ζούμε μέσα στην βρώμα και στο καυσαέριο, που μας στερούν το ένα δικαίωμα μετά το άλλο και μας πλασάρουν την κάθε ραδιενεργή μαλακία που θέλουν να πουλήσουν (για τα κινητά μιλάω). Μια πρώην φίλη μου, μου την έλεγε για το τσιγάρο και αυτή χλαπάκιαζε στα McDonalds που όλοι ξέρουμε πόσο υγειηνά είναι.

Επίσης κανείς δεν σκευτεται τους καταστηματάρχες και τους μαγαζάτορες. Αυτοί που έχουν καφετέριες, μπάρακια και κλάμπ, θα έχουν μεγάλο πρόβλημα στις μέρες που έρχονται. Όσοι είναι κάτω απο 70τμ θα τα κάνουν μαγαζιά καπνιστών, και γενικά η έξοδος για καφέ και για ποτό θα αλλάξει σε πολλούς τομείς.

Εγώ προτείνω όσοι έχουν καφετέριες να τις κάνουν καφέ αποκλειστικά για καπνιστές, αφού δεν φαίνεται να σκευτονται κανέναν άλλον απο την ευθραυστη και ευαίσθητη υγειούλα τους, γιατι ως γνωστών αν ακόμα μυρίσουν τον καπνό του τσιγάρου θα τους πέσουν τα δάχτυλα και θα σαπίσουν τα δόντια τους. Αλήθεια θέλω να δω τις φάτσες αρκετών γνωστών μου όταν ο/η σύντροφος τους θα πιάνει την πάρλα με τους υπόλοιπους καπνιστές που θα κάνουν το τσιγάρο τους στον δρόμο την ώρα που αυτός/η θα πίνει καφέ μόνος του.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom