Νέα

Περί καπνιστών κλπ...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kinezokyprios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 39K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Νέος Νόμος απαγόρευσης του καπνίσματος...

• Υπέρ!

Ψήφοι: 3 75,0%
  • Κατά...

Ψήφοι: 1 25,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    4

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ρε μαλάκες πάρτε το χαμπάρι.

Το κάπνισμα του τσιγάρου βασικά ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ τον καπνιστή από τον καρκίνο του πνεύμονα, του λάρυγγα, του φάρυγγα, από τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά, από το εμφύσημα.

Ρεεεεεεε, που ζείτε;;

OP
OP
K

kinezokyprios

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Φίλε το προσωπικό σου δράμα δεν θέλω να το σχολιάσω, τα συλλυπητηρια μου πάντως ειλικρινά. Το θέμα δεν είναι η υγεία που είναι επιλογή του καθενός πως θα την χειριστεί ως ένα σημείο. Το θέμα είναι η ελευθερία που βάναυσα καταστέλλουν!

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Ρε μαλάκες πάρτε το χαμπάρι.

Το κάπνισμα του τσιγάρου βασικά ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ τον καπνιστή από τον καρκίνο του πνεύμονα, του λάρυγγα, του φάρυγγα, από τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά, από το εμφύσημα.

Ρεεεεεεε, που ζείτε;;
πεστα ρε τυπε
αυτο λεω και εγω αλλα δεν με πιστευουν
:2funny:
καργα τσιγαρο μαγκες

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
134
Πόντοι
4.215
Πριν 4 μήνες πέθανε ο πατέρας μου από το κωλοτσίγαρο.Από καρκίνο του πνεύμονα με μεταστάσεις στον εγκέφαλο.Κινεζοκύπριε,έχασες τον πατέρα σου από το κωλοτσιγάρο να δεις πώς είναι;Κι ευτυχώς,ταλαιπωρήθηκε μόνο 1.5 μήνα.Να είναι στο κρεβάτι,να μην μπορεί να σηκωθεί,ένας άνθρωπος που δεν καθόταν στο σπίτι,και έκανε γεωργικές εργασίες μέχρι και 1 μήνα πριν το ανακαλύψουμε τι έχει.Και από οικονομικό κόστος;Πολλά λεφτά.Σε 3 μήνες χαλάσαμε πάνω από 1800€ και ευτυχώς το ταμείο του τα κάλυψε όλα.Αξονικές,μαγνητικές,ακτινοβολίες εγκεφάλου,βιοψίες πνεύμονα κλπ.Δεν ξέρω πόσων ετών είσαι,αλλά αναλογίσου τι θα είσαι στα 50 σου ή και πιο νωρίς.Αντί να κοιτάμε ένα καλύτερο περιβάλλον για να ζούμε,μας λες είναι δικαίωμα σου να καπνίσεις.Ναι δικαίωμα σου είναι.Στο σπίτι σου κάνε ότι θέλεις.Έξω,δίπλα σε άλλους που δε γουστάρουν να καπνίσουν δεν έχεις δικαίωμα να καπνίσεις.Αν θέλεις να πεθάνεις είναι δικαίωμα σου.Αλλά δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις "κουμάντο" στη ζωή μου.

φίλε λυπάμαι για τον Πατέρα σου αλλα εμένα ο παππούς μου κάπνιζει 75 χρόνια (κοντέυει τα 90) και ποτέ δεν είχε πρόβλημα με το τσιγάρο. Και μιλάμε για πακέτα καθώς και για φυσικό καπνό που τον καλλιεργούσε. Δεν είναι μόνο το κάπνισμα που προκαλεί πρόβλημα αλλα ένα σύνολο παραγόντων μέσα στα οποία είναι και το κάπνισμα. Όταν κάποιος κάνει άσχημη ζωή γενικότερα, θα τον χτυπήσει απο παντού. Ενός φίλου μου το στομάχι κόντεψε να τρυπίσει απο τις κόκα-κόλες αλλα δεν κάπνισε ποτέ στην ζωή του. Γιατι να μήν απαγορευσουμε τις κοκα κόλες;

kauliarogatos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2008
Κριτικές
8
Like
1
Πόντοι
606
Γιατί αρχηγέ μου πίνωντας κοκα κολα δεν έβλαπτε και τους δίπλα του

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
134
Πόντοι
4.215
και εγώ όταν καπνίζω δεν βλάπτω κανένα εκτός απο μερικούς κατα φαντασίαν ασθενείς που στην θέα του αναμένου τσιγάρο τους κόβει κρύος ιδρώτας.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
φίλε λυπάμαι για τον Πατέρα σου αλλα εμένα ο παππούς μου κάπνιζει 75 χρόνια (κοντέυει τα 90) και ποτέ δεν είχε πρόβλημα με το τσιγάρο. Και μιλάμε για πακέτα καθώς και για φυσικό καπνό που τον καλλιεργούσε. Δεν είναι μόνο το κάπνισμα που προκαλεί πρόβλημα αλλα ένα σύνολο παραγόντων μέσα στα οποία είναι και το κάπνισμα. Όταν κάποιος κάνει άσχημη ζωή γενικότερα, θα τον χτυπήσει απο παντού. Ενός φίλου μου το στομάχι κόντεψε να τρυπίσει απο τις κόκα-κόλες αλλα δεν κάπνισε ποτέ στην ζωή του. Γιατι να μήν απαγορευσουμε τις κοκα κόλες;

Ναι,και εγώ ξέρω άτομα που κάπνιζαν πολλά χρόνια και ζουν.Στα νοσοκομεία που περιφερόμουν με τον πατέρα μου έκανα ένα μίνι γκάλοπ.Στους 10 ερωτηθέντες πάσχοντες από καρκίνο,οι 7 κάπνιζαν.Τυχαίο;Και αν έκανα γκάλοπ στους πάσχοντες από καρδιακά νοσήματα,κι εκεί θα έβρισκα πολλούς.Ναι και οι κοκακόλες κάνουν κακό.Και στο λέω εγώ που σαν μαλάκας πίνω 600ml την ημέρα.Αλλά δεν καπνίζω,δεν πίνω αλκοόλ,περπατάω πολλά χλμ,έστω και αν έχω κάποια κιλά παραπάνω (7 κιλά από το ιδανικό).Αν καπνίζεις,δεν περπατάς επειδή παίρνεις το Ι.Χ,πίνεις και μερικά ποτά συστηματικά,τη γάμησες τη ζωή σου.

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
134
Πόντοι
4.215
Ναι,και εγώ ξέρω άτομα που κάπνιζαν πολλά χρόνια και ζουν.Στα νοσοκομεία που περιφερόμουν με τον πατέρα μου έκανα ένα μίνι γκάλοπ.Στους 10 ερωτηθέντες πάσχοντες από καρκίνο,οι 7 κάπνιζαν.Τυχαίο;Και αν έκανα γκάλοπ στους πάσχοντες από καρδιακά νοσήματα,κι εκεί θα έβρισκα πολλούς.Ναι και οι κοκακόλες κάνουν κακό.Και στο λέω εγώ που σαν μαλάκας πίνω 600ml την ημέρα.Αλλά δεν καπνίζω,δεν πίνω αλκοόλ,περπατάω πολλά χλμ,έστω και αν έχω κάποια κιλά παραπάνω (7 κιλά από το ιδανικό).Αν καπνίζεις,δεν περπατάς επειδή παίρνεις το Ι.Χ,πίνεις και μερικά ποτά συστηματικά,τη γάμησες τη ζωή σου.

τώρα έρχεσαι στα λόγια μου. Όταν κάποιος τρώει σαν ζώω, χωρίς να προσέχει, όταν δεν αθλήται και δεν περπατάει, όταν καταναλώνει αλκοόλ και άμα καπνίζει παραπάνω, τότε οδευει προς το νοσοκομείο. Το κάπνισμα μόνο του σαφώς και ενοχλεί αλλα δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας.

OP
OP
K

kinezokyprios

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2007
Like
0
Πόντοι
1
φιλε kauliarogatos εννοειται οτι βλαπτεις τους γυρω σου οταν πινεις κοκα κολα στα μουλωχτα (και οι υπολοιποι ανυποψιαστοι δεν μπορουμε να απομακρυνθουμε) και αμολας κατι ρεψιματα που με κάνουν να ξεράσω! Ενώ όταν ανάβω στα φανερά ένα τσιγάρο έχεις την επιλογή να το δεις και να απομακρυνθείς αν σε ενοχλει!

mpoufos

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2005
Like
18
Πόντοι
1
Οποιος δεν καταλαβαινει οτι η ελευθερια καθενος τελειωνει εκει που αρχιζει του αλλου ειναι τουλαχιστον ακοινωνητος και ηλιθιος

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
τώρα έρχεσαι στα λόγια μου. Όταν κάποιος τρώει σαν ζώω, χωρίς να προσέχει, όταν δεν αθλήται και δεν περπατάει, όταν καταναλώνει αλκοόλ και άμα καπνίζει παραπάνω, τότε οδευει προς το νοσοκομείο. Το κάπνισμα μόνο του σαφώς και ενοχλεί αλλα δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας.

Όταν καπνίζεις δίπλα από κάποιον,ξέρεις αν έχει κάποιο πρόβλημα υγεία ή κάποια προδιάθεση;Προφανώς όχι.Γιατί τον εκθέτεις σε επιπλέον κίνδυνο;Αν θέλω να καπνίσω,αγοράζω πακέτο δεν χρειάζομαι να αναπνέω τον καπνό σου.Επίσης με εκνευρίζουν κάποιοι μαλάκες,που μόλις φτάνει το λεωφορείο στη στάση,πριν μπουν τραβούν 2-3 τζούρες από το κωλοτσίγαρο τους και εκπνέουν τον βρωμοκαπνό σε συνδυασμό με τη βρωμερή ανάσα τους μέσα στο όχημα.Δε σέβονται κανέναν.Αν έχει αυτός δικαίωμα,έχω κι εγώ δικαίωμα στην καθαριότητα.Και στην υγεία φυσικά.

Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
7
Like
2
Πόντοι
66
ΔΙκιο εχεις
αλλα πιστεψε με
σιγα-σιγα ετσι θα παει,η θα απαγορευτουν ολα αυτα τα σκατα η απο μονος του ο λαιτζικος θα τα κοψει,ηδη στην γειτονια μου εχουν ανοιξει δυο μαγαζια υγειηνης διατροφης
και απο οτι εχω ακουσει υπαρχει οργασμος αυτων των μαγαζιων.
παιδια το περιβαλλον στις πολεις εχει γινει χειροτερο απο ποτε(εαν τελειωσω το μεταπτυχιακο σκεφτομαι να φυγω επαρχια,ακομα και αν χασω τις πουτανιτσες)

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Ok δεκτο να κοπει το καπνισμα σε δημοσιους χωρους κλπ! δεν ειναι κανενας ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να υποφερει το δικο μου καπνο!
ΑΛΛΑ να κανουν χωρους και για τους καπνιστες! οι μεν να σεβονται τους δε και το αντιθετο!!
απο 1 Ιουλιου που θα απαγορευτει το τσιγαρο σε καφετεριες κλαμπ και μπουζουκια ταβερνες γιατι στα υπολοιπα τραπεζς τρενα αεροπλανα λεωφορια ποτε δεν επιτρεποταν.............ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ! και να το θυμηθειτε!
και γιατι?
γιατι υπαρχει ΝΟΜΟΣ οπου λεει οτι πανω απο καποια τετραγωνικα μετρα 70+ νομιζω το τσιγαρο θα  ΕΠΙΤΡΠΕΤΑΙ!!!!!!
παντα σε ενα νομο θα υπαρχει και μια δικλειδα!!!!!!

ass-sniper

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Το χειροτερο ειναι οτι ορισμενοι αποκτησανε το θρασος να χαρακτηριζουν το καπνισμα σε δημοσιους χωρους δικαιωμα.Εσεις που καπνιζετε και υπερασπιζεστε τη συνηθεια σας με τοσο παθος,σκεφτειτε οτι αυτο που κανετε κανει ΜΕΓΑΛΟ κακο στην υγεια αυτων που ειναι κοντα σας και μπορει να τους οδηγησει σταδιακα και σε βαθος χρονου ακομα και στο θανατο.Απλα επειδη φροντισανε οι καπνοβιομηχανιες να μην ενημερωθειτε απο μικρη ηλικα δεν το συνηδητοποιειτε.Δεν εχετε δικαιωμα να καπνιζετε οταν βρισκονται διπλα σας μη καπνιστες για τον ιδιο λογο που δεν εχει δικαιωμα ενας μεθυσμενος να οδηγαει και για τον ιδιο λογο που δεν εχει το δικαιωμα ενας ψυχασθενης με δολοφονικες τασεις να σκοτωνει κοσμο.Καταλαβατε τωρα γιατι το καπνισμα δεν ειναι δικαιωμα?

casteliano

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2009
Κριτικές
22
Like
0
Πόντοι
11
αυτες οι μαλακιες απαγορευσεις κτλ στον Ελληνα δε μετρανε μια
ο Ελληνας ανεκαθεν γουσταρε τον κινδυνο τη ζουλα και το σημερα και οχι το αυριο.
οσα προστιμα και να ριξουν το τσιγαρακι μας θα το αναβουμε οπου και οποτε το γουσταρουμε
ουτε Γερμανοι, ουτε Σουηδοι ουτε Αγγλοι ειμαστε
τα ιδια ελεγαν και για τα προστιμα στον ΚΟΚ και 2 χρονια τωρα ολοι σχεδον οδηγανε αμαξι χωρις ζωνη και τα μισα μηχανακια δεν εχουν κρανος.
παρτε φορα λοιπον ευρωπαιοι με τους νομους σαν και κλαστε τα μας, το τσιγαρο μονο ο χαρος θα μας το κοψει ειτε σας αρεσει ειτε οχι

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
προσωπικα δεν μ ενδιαφερει αν θελετε να κανετε κακο στον εαυτο σας
ουτε μ ενοχλει να καπνιζετε.. οσο δεν ενοχλειτε εμενα
αν σεβεστε πρωτα εσεις, τους υπολοιπους πρεπει να σας σεβονται κ αυτοι

τ οτι δεν σας νοιαζει η υγεια σας.. ειναι δικο σας προβλημα
ξερω κοπελα που ειχε καρκινο σε ηλικια κατω των 25! το ξεπερασε αλλα το καπνισμα ενω της ειπαν οι γιατροι να το κοψει, δεν το εκοψε.. οποτε μετα απ αυτο τι να πεις...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
να μας φτιαξουν πλήρως λειτουργικούς χώρους παντού για να καπνίζουμε ελεύθερα, αν δεν γουστάρουν την παρέα μας! αλλά με το στανιό δεν πρόκειται να καταφέρουν να μας το κόψουν!!! κανονικά οι μη-καπνιστές έπρεπε να ξεσηκωθούν για τα δικαιώματα των καπνιστών, έαν εχουν υποφέρει τόσο πολύ όσο λένε και έχουν ανθρωπιστική και δημοκρατική τσίπα πάνω τους!!!! Αλλά όταν είσαι αρτηριοσκληρωτικός παρτάκιας δεν σε ενδιαφέρει για τον συνάνθρωπο και τα δικαιώματα του. Καθαρή υποκρισία!!!

Ρε κινεζοτέτοιε έχεις την εντύπωση ότι όταν σου αρχίζουν τις αξονικές, όταν σε τιγκάρουνε στην χημειοθεραπεία, όταν σου ανοίγουν το πλεμόνι και το κόβουν, όταν σου κονταίνουν τον λάρυγγα και σου βάζουν μικροφωνάκι, όταν σου περνάνε τα stents, όταν σου ανοίγουν τον θώρακα για 3πλά και 4πλά by-pass, όταν σε τιγκάρουν στην μορφίνη ότι πληρώνεις εσύ;;;;
Έχεις την εντύπωση ότι φθάνουν οι ασφαλιστικές σου εισφορές;;;;;

Πάρε για να μάθεις τι μας κοστίζεις:

[size=15pt]- 700.000 ημέρες νοσηλείας στο ΕΣΥ οφείλονται σε παθήσεις που προκλήθηκαν λόγω του καπνίσματος.
- 2,14 δισ. ευρώ είναι το άμεσο κόστος για το κράτος (φάρμακα, νοσήλια, ιατρικές υμβουλές) των ασθενειών που προκαλεί το κάπνισμα.
- 200-300 εκατ. ευρώ ετησίως μπορούν να εξοικονομηθούν για το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη μείωση των καπνιστών κατά 15%.
[/size]

Και θέλεις και να σου φτιάξουν και ειδικούς χώρους για το τσιγαράκι σου;;;

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Τα πάντα διορθώνονται πολύ πιο απλά χωρίς απαγορεύσεις και άλλες φασίζουσες νοοτροπίες.
Οι γαμωταβέρνες, τα γαμωμπαράκια, οι γαμωκαφετέριες και όλα τα υπόλοιπα γαμωκαταστήματα να σέβονται τον πέλατη και να μην στοιβάζουν σε χώρο ιδανικό για 100 άτομα 1500 άπλυτους μούσκαρους και μουσκαροκώλες (αλλά που αρχίδια να εφαρμόσουμε τους γαμωνόμους που έχουμε, ας βγάλουμε άλλους γαμωνόμους) .
Επίσης να βάλουν και κανένα γαμωκλιματιστικό που να ανανεώνει τον γαμωαέρα.
Αυτά και ούστ 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom