Pristine, σου παραθέτω τα αρχικά μου ποστ στην κουβεντα μας..
Λοιπόν, καταρχήν μιλάς με πρώην καπνιστή - όχι αντικαπνιστή. Από πιτσιρίκι έχω καπνίσει τα κέρατά μου. Αγνοείς βασικά πράγματα - θα πω μερικά και το ξανα-συζητάμε αύριο αν επιμένεις γιατί θα πάω για να την πέσω.
1. Το θέμα δεν είναι το δικαίωμα της επιλογής, αλλά δημόσιας υγείας και οικονομίας. Ναι - οικονομίας, καλά διάβασες. Η νοσηλεία & συντήρηση στη ζωή ασθενών που μάλλον θα πεθάνουν, κοστίζει δις.
2. Εσύ έχεις δικαίωμα να πεθάνεις, δεν έχεις όμως δικαίωμα να σκοτώνεις τους γύρω σου από το παθητικό κάπνισμα. Αν νομίζεις ότι σου λέω μαλακίες, ψάξτο στο Internet γιατί έχει αποδειχθεί επιστημονικά εδώ και χρόνια.
Εσύ μπορεί να καπνίζεις 3 πακέτα την ημέρα, αλλά να έχεις γονίδια προστασίας και να φτάσεις 90 - αλλά χτύπα ξύλο - το παιδί σου να το χάσεις στα 35 του χωρίς να έχει βάλει ποτέ τσιγάρο στο στόμα του.
Διάβασε άρθρα του Κρεμαστινού - καθηγητή καρδιολογίας αν νομίζεις ότι σου λέω μπούρδες. Δε σου μιλάει Αμερικανός μαλάκας υστερικός, αλλά Αθηναίος που κάπνιζε από το Γυμνάσιο και για 17 χρόνια και το έκοψε μαχαιριά. Κοστίζει στην τσέπη τη δικιά σου, την τσέπη όλων μας - στην υγεία των ανθρώπων που αγαπάς και στην αιθάλη που μολύνει όλο τον περιβάλλοντα χώρο.
Αν δε σε κάλυψα λυπάμαι πραγματικά, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω παρά να πω τούτο - από το γαμημένο το τσιγάρο έχασα και τον πατέρα μου από καρκίνο του πνεύμονα.
Καλό ξημέρωμα...