Νέα

Πεινασμένη Ελλαδίτσα..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα AssFiller
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 37
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη των 15

Με το 21% των πολιτών της να ζούν στα όρια της φτώχειας, έχοντας εισόδημα κατώτερο του 60% του μέσου εθνικού εισόδηματος, η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην παλαιά Ευρώπη των «15» μαζί με την Ιρλανδία, με δεύτερη την Πορτογαλία (20%) και τρίτη την Ιταλία (19%). Το χαμηλότερο ποσοστό έχει η Σουηδία (9%).

Από το 21% του πληθυσμού που ζει στα όρια της φτώχειας στην Ελλάδα, το 33% είναι άνω των 65 ετών και συνταξιούχοι (32%).

Οι επιπτώσεις των κοινωνικών παροχών στη μείωση του ποσοστού φτώχειας διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Οι μικρότερες επιπτώσεις παρατηρούνται στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία. Στη χώρα μας, το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας χωρίς κοινωνικές παροχές είναι 23% και με τις παροχές μειώνεται μόνο στο 20%. Καμία σύγκριση με χώρες όπως η Δανία (από 29% σε 10%), η Σουηδία (από 17% σε 9%), το Λουξεμβούργο (από 23% σε 12%) και γενικά η Ευρώπη των 15 (από 24% σε 15%).

Τα όρια της φτώχειας δεν είναι τα ίδια: στην Ελλάδα, ένα νοικοκυριό με ένα άτομο θεωρείται ότι βρίσκεται στα όρια της φτώχειας όταν το ετήσιο εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσόν των 4.264 ευρώ. Στη Γερμανία, το αντίστοιχο ποσόν είναι 9.455 ευρώ και στο Λουξεμβούργο 13.863 ευρώ . Ο μέσος όρος στην Ευρώπη των 15 είναι 8.319 ευρώ το χρόνο, σχεδόν διπλάσιο ποσό σε σχέση με την Ελλάδα. Για μία τετραμελή οικογένεια, δύο ενήλικοι με δύο παιδιά, το κατώφλι της φτώχειας στην Ελλάδα είναι 8.955 ευρώ το χρόνο, στη Γερμανία είναι 19.855 ευρώ , ενώ στην Ευρώπη των 15 είναι 17.469 ευρώ.

Επιπλέον, ένας στους τρείς Ελληνες στερείται στοιχειωδών ανέσεων: μόνο το 38% του πληθυσμού έχει τη δυνατότητα να πάει μία εβδομάδα διακοπές σε ξενοδοχείο κάθε χρόνο, να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού ή τη δόση του δανείου χωρίς καθυστερήσεις, να έχει ως γεύμα κάθε δύο ημέρες κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι και να έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι του. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό, με εξαίρεση την Πορτογαλία. Το 26% του ελληνικού πληθυσμού δεν μπορεί να καλύψει οικονομικά τουλάχιστον μία από τις προαναφερθείσες «ανέσεις».

Επίσης, το 12% των Ελλήνων αδυνατούν να αγοράσουν αυτοκίνητο, δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό μετά την Πορτογαλία (17%). Οσον αφορά «ανέσεις» που έχουν σχέση με την κατοικία (έλλειψη υγρασίας, ηλιοφάνειας, εσωτερικής τουαλέτας...), το 27% δηλώνουν ότι τις στερούνται. Το αντίστοιχο ποσοστό των Πορτογάλων είναι 39%.

Ωστόσο, άλλο φτωχός στη Σουηδία ή στη Δανία και άλλο στην Ελλάδα. Στις χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά το 20% αντιμετωπίζει επίσης το φάσμα των στερήσεων, ενώ στη χώρα μας το ποσοστό φτάνει στο 60%...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/10/2007

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
88
Πόντοι
66
Το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη των 15

Με το 21% των πολιτών της να ζούν στα όρια της φτώχειας, έχοντας εισόδημα κατώτερο του 60% του μέσου εθνικού εισόδηματος, η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην παλαιά Ευρώπη των «15»

ΔΥΣΤΗΧΩΣ νομίζω ότι η κατάσταση ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ... που θα φαινόταν άμεσα αν σταματούσε η συνεχής χορήγηση δανείων και πιστωτικών καρτών που δημιουργούν μια πλασματική εικόνα για την αγοραστική δύναμη του σύγχρονου Ελληνα...

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
88
Πόντοι
66
Σημειωτέον, ότι το ΜΟΝΙΜΟ ΜΟΥ ΑΓΧΟΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ... είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ... όταν πχ Α.Ε. έχουν φτάσει στο σημείο να δίνουν μικροποσά έναντι των υποχρεώσεών τους και μια άλλη (μεταχρονολογημένη φυσικά) επιταγή για συμβψηφισμό κλπ... και ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΦΟΥ ΜΕΤΡΗΤΑ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΥΡΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!

OP
OP
A

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
όντως σε αυτό το κομμάτι (εμπόριο) η κατάσταση είναι μπουρδέλο...Προσπάθησε μην τους αφήνεις ανοιχτούς πάνω από το 5% του τζίρου (προηγούμενού έτους) ή πάρε τουλάχιστον το ΦΠΑ σε μετρητά εντός του μήνα.....(αναγνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο..αλλα το να τους χρηματοδοτεις δεν εχει νόημα εκτος και αν το κέρδος ειναι τόσο μεγαλο που μειώνει ρίσκο και κόστος χρηματοδότησης)

τώρα όσον αφορά τις κάρτες..γαματα...προείσπραξη μισθών....και αυτο μέχρι πότε??  :uglystupid:

Επισκέπτης
Εγώ γιατί βλέπω όμως κάτι Τζιπάρες στους δρόμους... τα μπουζούκια να είναι ΤΙΓΚΑ κάθε βράδυ σχεδόν... τα εστιατόρια full και μέσα τρώνε με 15 μασέλες... καλά για τις καφετέριες δεν μιλάμε... 4μιση ευρώπουλα ο καφές και ο κόσμος συρρέει κατά εκατοντάδες...!!!

Αλλά θα μου πείτε... η φτώχεια θέλει καλοπέραση!!!! Μουαχαχαχαχα :cheesy:

OP
OP
A

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Εγώ γιατί βλέπω όμως κάτι Τζιπάρες στους δρόμους... τα μπουζούκια να είναι ΤΙΓΚΑ κάθε βράδυ σχεδόν... τα εστιατόρια full και μέσα τρώνε με 15 μασέλες... καλά για τις καφετέριες δεν μιλάμε... 4μιση ευρώπουλα ο καφές και ο κόσμος συρρέει κατά εκατοντάδες...!!!

Η βιοθεωρεία του Έλληνα επικεντρώνεται σε 2 λέξεις : Δε γαμιέται  :grin:

Επισκέπτης
αν το Σαββατοκύριακο πας στο παζάρι του Πειραιά μέρα με την ημέρα θα δεις ότι όλο και περισσότεροι βρίσκουν διέξοδο στο να πάνε να ψωνίσουν διάφορα πράγματα ευτελούς αξίας γιατί οι τιμές στα καταστήματα είναι πλέον απαγορευτικές για τα περισσότερα πορτοφόλια.
και όχι μόνο αυτό αλλά ήδη άρχισαν και στην Αθήνα και ανοίγουν καταστήματα που πουλάνε μεταχειρισμένα ρούχα που εισάγονται από άλλες χώρες. 

Επισκέπτης

πόσοι είναι αυτοί ρε συναγωνιστή που το κάνουν αυτό? αν υπάρχουν στην χώρα 200 με  300 χιλιάδες που το κάνουν αυτό δεν μπορούμε να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι τα επί πλέον 10 εκατομμύρια Ελλήνων.

lordjim

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Like
72
Πόντοι
16
πόσοι είναι αυτοί ρε συναγωνιστή που το κάνουν αυτό? αν υπάρχουν στην χώρα 200 με  300 χιλιάδες που το κάνουν αυτό δεν μπορούμε να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι τα επί πλέον 10 εκατομμύρια Ελλήνων.
Φιλε μου
Δεν ξερω απο νουμερα, δεν εχω κατσει να υπολογισω, αλλα βλεπω καθημερινα ολες οι καφετεριες να ειναι γεματες κοσμο, πρωινες ωρες οταν κανονικα ολοι δουλευουνε, αυτο ειναι ανεργια με οτι συνεπαγεται ή τεμπελια;
Μηπως τα στοιχεια ειναι πλασματικα;
Και αναφερομαι μονο στα στοιχεια της ερευνας και οχι στους συνταξιουχους γιατι αυτοι οντως πεινανε οι ανθρωποι.

Επισκέπτης
Σωπατε ρε....μια χαρα ειμαστε. Στο Αφγανισταν να δειτε τι γινεται.

dorian69

Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2007
Like
0
Πόντοι
1
να υπενθυμισω και 2 ακομη στατιστικες?
οχι μονο στην Ε.Ε. αλλα και στον κοσμο ολο, ο Ελληνας ειναι πρωτος σε ιδιοκτησια (τμ/κατοικο) κατοικιας, τοσο πρωτης οσο και δευτερης κατοικιας, με δευτερο αλλα σε τεραστια αποσταση (πανω απο 20τμ/κατοικο διαφορα) τον Γερμανο.
Αυτο εχει επιπτωση σε πολλες αλλες στατιστικες, οπως παραδειγμα δυνατοτητα διακοπων, αγορας αυτοκινητου κλπ.
Επισης η Ελλαδα εχει την υψηλοτερη μαυρη οικονομια (κοντα στο 35%) στην παλαια Ευρωπη των 15... αρα τα πραγματα ειναι ελαφρως καλυτερα απ αυτα που δειχνουν οι αριθμοι.

Δεν παυει βεβαια να υπαρχει και η φτωχεια, για την οποια φοβαμαι οτι τα πραγματα θα γινονται χεοροτερα αντι για καλυτερα

Επισκέπτης
Φιλε μου
Δεν ξερω απο νουμερα, δεν εχω κατσει να υπολογισω, αλλα βλεπω καθημερινα ολες οι καφετεριες να ειναι γεματες κοσμο, πρωινες ωρες οταν κανονικα ολοι δουλευουνε, αυτο ειναι ανεργια με οτι συνεπαγεται ή τεμπελια;
Και αναφερομαι μονο στα στοιχεια της ερευνας και οχι στους συνταξιουχους γιατι αυτοι οντως πεινανε οι ανθρωποι.
ο Έλληνας είναι μαγκιά κλανιά και κώλο φινιστρίνη, όμως αυτό δεν λέει και τίποτα και ο Ρώσος θέλει κάθε μέρα το λιγότερο 3 μπουκάλια βότκα και το χαβιάρι του, αλλά η πείνα πείνα.

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Φιλε μου
καλημερα. οπως ειχα γραψει και σε ενα αλλο παρομοιο θρεντ και με ειχαν κραξει στην ελλαδα το μεγαλυτερο ποσοστο δεν ειναι η ανεργια αλλα η αεργια. δηλαδη απο τους 20 καταγεγραμμενους ανεργους οι 13 δουλευουν κανονικα αλλα και 2 δουλειες πολλες φορες(οχι οτι ειναι ζωη αυτη ) και οι υπολοιποι 7 οταξν ο οαεδ τους στειλουν σε δουλεια με βασικο μισθο και ικα αν δεν ειναι η δουλεια των ονειρων τους δεν τη περνουν. ετσι ειναι και μετα σου λενε το 11% της ελλαδας ειναι ανεργοι. ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
910
Πόντοι
96
Σωπατε ρε....μια χαρα ειμαστε. Στο Αφγανισταν να δειτε τι γινεται.

Ετσι ειναι στην ΑΜΟΡΦΩΤΗ Ελλαδα μονο μαλακιες λέμε. Καποτε λέγαμε οτι ειμασταν ΠΡΩΤΟΙ στα Βαλκανια. Παει η πρωτια! Τωρα λεμε οτι ειμαστε καλυτερα απο την Αιγυπτο αυριο απο την Κενυα μεθαυριο απο την Μπουργκινα Φασο. Υποτιθεται οτι η λέξη ανθρωπος βγαινει απο το ανω θροσκω δλδ κοιταω προς τα ΠΑΝΩ ειμεις κοιταμε να μην ειμαστε ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ. ΟΚ για λιγο θα ειμαστε προτελευταιοι μεχρι να ερθουμε τελευταιοι!!!

Στην Ελληνικη κοινωνία για ΠΡΩΤΗ ισως φορά δημιουργουνται ΚΑΣΤΕΣ (οχι παστες). Παλια ο εργατης πηγαινε για καφε με το αφεντικό του γιατι δεν ειχανε τοσο τραγικη κοινωνίκη διαφορα μπορει να ειχανε και συγγενεια ή να ηταν γειτονες ή συγχωριανοι. Τωρα απο την μια η "μουρη" απο την αλλη η ΤΡΟΜΕΡΗ ανισοτητα οδηγει τα αφεντικα να κανουν παρεα με αφεντικα και οι εργατες μεταξύ τους!!

Τελος οσον αφορα το εργασιακο απο ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ πειρα δεν θα συμβουλευα καποιον να συμβιβαστει με χαμηλότερα!! Δεν υπαρχουν πια προοπτικες ανόδου! Αν ξεκινησεις απο τα χαμηλα ΕΚΕΙ θα μεινεις. Αν ξεκινησεις απο τη μεση ΙΣΩΣ να κανεις κατι ισως να μεινεις πάντα στη μεση!  Στο φιναλε ας γινεις μεταναστης με γραβάτα!!!!

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Τελος οσον αφορα το εργασιακο απο ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ πειρα δεν θα συμβουλευα καποιον να συμβιβαστει με χαμηλότερα!! Δεν υπαρχουν πια προοπτικες ανόδου! Αν ξεκινησεις απο τα χαμηλα ΕΚΕΙ θα μεινεις. Αν ξεκινησεις απο τη μεση ΙΣΩΣ να κανεις κατι ισως να μεινεις πάντα στη μεση!  Στο φιναλε ας γινεις μεταναστης με γραβάτα!!!!
ρε φιλαρακι για πες μου τι εννοεις να μην ξεκινησει απο χαμηλα?

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
910
Πόντοι
96
  Γιατι δεν υπάρχει ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!  Το να εχεις ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ειναι κακο σε μια ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ οικόνομία.

πχ στα 25 πηγα σε μια μεγαλη εταιρεια για interview για θέση πωλητη στα Δωδεκάννησα! στην ερωτηση παγίδα "πως βλέπεις τον εαυτο σου σε 5 χρόνια?"  η "σωστη" απαντηση ηταν "πωλητη στα Δωδεκάνησσα" και οχι "εχω όραμα"!!!

Σημερα οι βολεμενοι ψαχνουν ΥΠΗΡΕΤΕΣ. η εκφραση "ειναι πολύ δυσκολο να βρεις υπηρεσία Μπετυ μου" εχει γίνει "δεν μπορω να βρω εναν ανθρωπο". Γιατι βεβαια τον θες με Αγγλικα Γαλλικα Γερμανικα κομπιουτερ και αμοιβη ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥ εργατη. Αν θες να πληρωνεις λίγα παρε εναν εργατη και μαθε του Αγγλίκα και κομπιουτερ!!!

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
ναι αλλα ΔΕΝ εισαι υπουργος...

Stories

Νέο!

Stories