Νέα

Παύλος Χαικάλης Μου έδιναν 2-3 εκατ. για να ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα paraskeuas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 51K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Μηνύματα
34.760
Like
6.236
Πόντοι
1.406
Όχι, εχει σημασια να εξακολουθήσω να φωναζω ακομη και τοτε. Για να μην πεισει κι αλλους ο ανοητος.
Ναι ρε συ αλλα εδω με τους ιδιους "ανοητους"(ως υποθεση εργασιας τους ονομαζω ανοητους,ανοητος μπορει να εισαι εσυ η εγω) συζητας εδω μεσα συνεχεια,εσυ και καποιοι αλλοι βριζετε αυτους αυτοι βριζουν εσας,και συνεχιζεται ενας  φαυλος κυκλος στειρας αντιπαραθεσης επι μερες,τι μερες μηνες :- Κανενας δεν προκειται να πεισει τον αλλον να αλλαξει γνωμη,η καθε πλευρα ειναι πεπεισμενη για την ηλιθιοτητα της αλλης,και δεν νομιζω να υπαρχει κανα τρελο κοινο απο πισω που να μπορει να επηρεαστει(εμεις και εμεις ειμαστε). Και ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι βγαζετε απο ολο αυτο το πραγμα :think:
Τωρα θα μου πεις και και εσυ δεν συμμετεχεις σε αυτο το παπατζιλικι? Ναι αμαρτωλος και εγω,αλλα εσεις ρε τυποι καπου εχετε καει,και δεν αξιζει.Αυτα ,φιλικα παντα
 

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Μηνύματα
3.258
Like
3
Πόντοι
16
περασαν τα μεσανυχτα θα πουμε ενα παραμυθι για να παμε για υπνο.
μια φορα κι εναν καιρο σε μια μακρινη χωρα ζουσε ενας βαρκαρης, ο οποιος εβγαζε το ψωμι του περνωντας τους κατοικους του βασιλειου με τη βαρκα του απο τη μια οχθη του ποταμου στην αλλη
καμια φορα ο βαρκαρης καθυστερουσε στη διαδρομη ενω πολλοι διαμαρτυρονταν οτι τα ναυλα ηταν ακριβα.
οι διαμαρτυριες φουντωναν κατα του βαρκαρη μεχρι που καποιοι αγανακτησμενοι υπηκοοι του βασιλειου αποοφασισαν να βγαλουν το βαρκαρη και να μπει στη θεση του καποιος αλλος
ομως κανεις δεν ηξερε να κουμανταρει τη βαρκα.
τοτε ειπε ενας: δε με νοιαζει ποιος θα μπει, αρκει να φυγει ο βαρκαρης, βαρεθηκα την ακριβεια και τα χασομερια του
μετα απο πολυ κουβεντα και επειδη κανεις δεν ηθελε να αναλαβει αποφασισαν να βαλουν στη θεση του βαρκαρη ενα γαιδαρο.
στο πρωτο ταξιδι ο γαιδαρος βουλιαξε τη βαρκα και οι υπηκοοι του βασιλειου βρεθηκαν στον πατο του ποταμου τουμπανιασμενοι απο τον πνιγμο και με κλαδιά στον κωλο.
και ζησανε αυτοι καλα κι εμεις καλυτερα.
ονειρα γλυκα


Μια φορά κι έναν καιρό ο σαπιοκοιλιάς βασιλιάς μιας πλουσιας χώρας είχε ξεσκισει το λαο του στην πεινα και τη μιζερια.
Παπαδαριο, αυλικοι και ευγενείς γαμουσαν και τρωγαν του σκασμού.
Την ιδια στιγμή που αυτοι έβαζαν τη φαρίνα στα μαλλιά τους για να αποκτήσουν αυτο το λευκο χρωμα της μοδας, το ποπολο πεθαινε απο την πείνα.
Ώσπου μια μερα το ποπολο ξεσηκώθηκε και τους εδωσε το κωλάντερο κυριολεκτικα στο χέρι.
Πρεπει να πελεκήθηκαν μαζι με το βασιλιά και τη γκαου βασιλισσα και αρκετες χιλιάδες αριστοκρατών και υποστηρικτών τους.

Η μακρινή αυτη χώρα ήταν η Γαλλία.
Η Γαλλική επανασταση τερματησε τη φεουδαρχική δουλεία ως αποδεκτό τρόπο ζωης στην Ευρώπη κι επανεφερε την ξεχασμενη δημοκρατία στο προσκήνιο.

Η επνανασταση πρακτικα απετυχε, αφου οι επαναστατες αυτοπελεκηθηκαν και μεταξυ τους στο τελος κι οι Γαλλοι κατεληξαν με νεο αυτοκρατορα το Ναπολέοντα που ρημαξε τη χωρα με τους πολεμους του.
Παρολα αυτα εκανε η Γαλλικη Επανασταση ενα μεγαλο βημα μπροστα προς το σήμερα.

Από τοτε συνηθιζεται οι καταπιεσμενοι να κρεμανε στα μανταλάκια τους καταπιεστες.
 

NITRO

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Μηνύματα
5.941
Κριτικές
161
Like
5.826
Πόντοι
37.127
μήπως και αυτός κινδυνολογεί ?

Σκληρές αλήθειες για την κατάσταση που πρόκειται να δημιουργηθεί τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά στη χώρα ειπώθηκαν στη συνάντηση του κ. Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, παρόντος και του κ. Γιάννη Δραγασάκη.

Ο κ. Προβόπουλος είναι ο άνθρωπος που χειρίστηκε με επιτυχία τη μεγαλύτερη τραπεζική κρίση των τελευταίων ετών, με τις εκροές δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και αποκορύφωμα τις διπλές εκλογές του 2012. Και όπως έχει ομολογήσει ο ίδιος, εκείνες οι ημέρες ήταν οι δυσκολότερες της ζωής του.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε το γεγονός ότι ο κ. Προβόπουλος εκείνη την περίοδο χειρίστηκε την κατάσταση διακριτικά και χωρίς δημόσιες δηλώσεις, σε αντίθεση με τον σημερινό διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, και γι’ αυτό τον κάλεσε σε μια συνάντηση που κράτησε μιάμιση ώρα και έκαναν μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση για όλα τα κρίσιμα οικονομικά θέματα που αφορούν τη χώρα. Και όπως ήταν φυσικό, το θέμα-εφιάλτης των ημερών, το οποίο αφορά στο ενδεχόμενο ενός bank run, ήταν στο βασικό μενού της συζήτησης των τριών ανδρών, δεδομένης της εμπειρίας του πρώην κεντρικού τραπεζίτη.

Η άποψη που φέρεται να κατέθεσε ο κ. Προβόπουλος προβλημάτισε ιδιαίτερα τους συνομιλητές του. Αεροπλάνα με λεφτά από τα θησαυροφυλάκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα υπάρξουν αυτή τη φορά, ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά, φέρεται να είπε. Οι ερωτήσεις που ακολούθησαν την εκτίμηση του έμπειρου τραπεζίτη δεν έκρυβαν την αγωνία για το πόσο δύσκολα μπορούν να γίνουν τα πράγματα, πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ένα ενδεχόμενο bank run και πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα να οδηγηθούμε σε εκλογές με τα ΑΤΜ και τις τράπεζες να παρέχουν περιορισμένη ρευστότητα στους καταθέτες.


Το τότε και το σήμερα

Ο κ. Προβόπουλος φέρεται ότι εξιστόρησε την παρελθούσα κατάσταση, διασαφηνίζοντας παράλληλα ότι το τότε με το σήμερα δεν έχει καμία σχέση και δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους γιατί πολύ απλά τότε ήμασταν μέσα σε πρόγραμμα ενώ σήμερα υπό προθεσμία μόλις δύο μηνών και με όλα τα μέτωπα ανοιχτά.

Μάλιστα φέρεται να είπε ότι το 2012 είχε προβλέψει και είχε φροντίσει από πριν να υπάρξει μηχανισμός στήριξης με επαρκή ρευστότητα στις τράπεζες και γι’ αυτό αντέξαμε. Υπενθύμισε δε ότι οι συνολικές καταθέσεις από 243 δισ. το 2009 έχουν πέσει σήμερα στα 163 δισ. ευρώ.

Από τα 70 περίπου δισ. ευρώ που έφυγαν από τις τράπεζες, υπολογίζεται ότι τα 30 δισ. κατευθύνθηκαν στο εξωτερικό και τα υπόλοιπα 40 δισ. κάτω από τα στρώματα ή μέσα σε σεντούκια, εκ των οποίων τα 20 δισ. περίπου αναλήφθηκαν την κρίσιμη περίοδο πριν από τις εκλογές του 2012.

Σήμερα, όμως, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και τα περιθώρια ελιγμών πολύ περιορισμένα, καθώς το κλίμα είναι επιβαρυμένο και ο κ. Μάριο Ντράγκι αλλά και οι δανειστές θέλουν να έχουν στο χέρι και προεκλογικά και μετεκλογικά την Ελλάδα και όλους όσοι την εκπροσωπούν ώστε να διασφαλιστούν τα συμφωνηθέντα αλλά και τα 300 δισ. ευρώ που μας έχουν δανείσει οι Ευρωπαίοι. Στο σημείο αυτό της συνομιλίας λέγεται ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μάθει μέχρι ποιου ποσού εκροές από τα 35 δισ. ευρώ που κυκλοφορούν στη χώρα μπορεί να αντέξει το σύστημα.

Μεταφορά ευρώ από την ΕΚΤ
Κοντέινερ μεταφέρουν χρήματα από την ΕΚΤ στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου τον Μάρτιο του 2013, εποχή της κορύφωσης της κρίσης. Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα υπάρξουν για την Ελλάδα ούτε κοντέινερ, ούτε αεροπλάνα

Η απάντηση που πήρε σίγουρα προκάλεσε νέους προβληματισμούς. Επί του παρόντος η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία και είναι αντιμετωπίσιμη. Αν όμως οι αναλήψεις, είτε με τη μορφή ρευστού είτε με τη μορφή εμβασμάτων, ξεπεράσουν τα 15 δισ. ευρώ, τότε μπαίνουμε σε κόκκινο συναγερμό, φέρεται να είπε ο κ. Προβόπουλος.

Ο κ. Ντράγκι θα παραπέμψει τις ελληνικές τράπεζες στον ELA (Emergency Liquidity Assistance - προσωρινή ρευστότητα που παρέχεται σε φερέγγυο τραπεζικό σύστημα), αλλά μόνο σε όσες διαθέτουν ενυπόθηκες εγγυήσεις. Πλην όμως οι ελληνικές τράπεζες σήμερα δεν διαθέτουν πλέον τέτοιες εγγυήσεις και γι’ αυτό είναι carta blanca οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. Η επόμενη ερώτηση εξέφραζε την ανησυχία και ήταν απότοκος των σκληρών διαπιστώσεων του πρώην κεντρικού τραπεζίτη: Φοβάστε ότι μπορούμε να πάμε σε εκλογές με περιορισμούς στις αναλήψεις από τις τράπεζες όπως έγινε στην Κύπρο;

Η απάντηση για άλλη μια φορά ανέβασε την αδρεναλίνη των συνομιλητών του. Φέρεται να είπε ότι βεβαίως και το φοβάται.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας, αλλά και ο εκ των οικονομικών του συμβούλων κ. Δραγασάκης άλλαξαν την κουβέντα  και ανέπτυξαν την εκτίμησή τους ότι οι Ευρωπαίοι θα τους δώσουν και χρόνο και θα περικόψουν το χρέος γιατί αυτό είναι το συμφέρον τους αν θέλουν να προστατέψουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Αποψη που φαίνεται ότι δεν συμμερίζεται ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος επειδή του ζητήθηκε είπε τη γνώμη του: είναι προτιμότερο, εφόσον αναλάβουν την εξουσία, να  πάνε με μια πρόταση-πακέτο η οποία θα περιλαμβάνει αποδοχή των μέτρων που απαιτούν οι δανειστές, αλλά με σημαντική μέριμνα για ανθρωπιστική βοήθεια στη βάση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με μια τολμηρή πρόταση για  τη ρύθμιση του χρέους πέραν των όσων έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα το κόμμα, τα οποία δεν θέλουν καν να ακούσουν οι Ευρωπαίοι.



ΣΥΡΙΖΑ και επενδύσεις

Στη συνέχεια, όπως πληροφορηθήκαμε, ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Προβόπουλο ότι το κόμμα του επιθυμεί διακαώς την ανάπτυξη, ο συνομιλητής του, όμως, φέρεται να εξέφρασε, μέσα στο πλαίσιο της αστικής ευγένειας που τον διακρίνει, επιφυλάξεις, καθώς ανάπτυξη χωρίς φρέσκο χρήμα επενδυτών και αποκρατικοποιήσεις, πάντα κατά την άποψή του, δεν γίνεται.  Και όπως είναι λογικό, επ’ ουδενί λόγω βοηθούν το επενδυτικό κλίμα οι πάγιες προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν γίνει, ούτε οι προειδοποιήσεις-απειλές προς υποψήφιους ξένους επενδυτές που σκέφτονται να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς αποκρατικοποιήσεων ότι θα χάσουν τα λεφτά τους.

Συζήτηση, όμως, έγινε μεταξύ των τριών και για το Ελληνικό Δημόσιο, με τον κ. Τσίπρα να εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και την αναποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών. Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι το χάλι που υπάρχει σήμερα οφείλεται στις λάθος επιλογές των οριζόντιων μειώσεων, ενώ η αναδιάρθρωση θα έπρεπε να γίνει με την αποκοπή ενός κομματιού από το υπερβάλλον προσωπικό με παράλληλα κίνητρα σε αυτούς που θα έμεναν έτσι ώστε να γίνουν υπεύθυνοι και παραγωγικοί στην εργασία τους. Εκεί πάντως που συμφώνησαν είναι ότι η πολιτική εκκρεμότητα δεν μπορεί να πλανάται στη χώρα επί μακρόν και ότι χρειάζεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο το συντομότερο δυνατόν. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει σοβαρά τόσο η προϋπολογισμένη ανάπτυξη για το 2015 όσο και το πρωτογενές πλεόνασμα.  Σε γενικές γραμμές, πάντως, η συζήτηση κρίθηκε ως ιδιαιτέρως εποικοδομητική και ο κ. Τσίπρας ζήτησε  από τον κ. Προβόπουλο, αν το επιθυμεί και ο ίδιος, να τα λένε πιο συχνά, αφήνοντας στο παρελθόν αυτά που κάποτε τους χώριζαν.
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.117
Like
5.778
Πόντοι
1.206
Φοβάμαι πως δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ πιθανότητα να ΜΗΝ γίνει bank run! Το bank run δημιουργείται ακόμη και ως αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία! Δηλαδή αν οι καταθέτες φοβηθούν πως θα γίνει τότε θα σπεύσουν να πάρουν τα χρήματά τους για να "προλάβουν", οπότε θα γίνει!

Και μόνο με την υποψία πως θα βγει ο Σύριζα ακόμα κι οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του θα φροντίσουν να έχουν μια κάποια ρευστότητα πρόχειρη, στο σπίτι τους έστω. Ευρώ θα είναι εξ άλλου δεν απαξιώνεται αν το έχεις στα χέρια σου.
Οι μόνοι που δεν θα σπεύσουν είναι όσοι δεν έχουν ούτε ευρώ στην τράπεζα, αλλά το σύστημα δεν βασίζεται σ' αυτούς έτσι κι αλλιώς.
 

NITRO

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Μηνύματα
5.941
Κριτικές
161
Like
5.826
Πόντοι
37.127
Φοβάμαι πως δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ πιθανότητα να ΜΗΝ γίνει bank run! Το bank run δημιουργείται ακόμη και ως αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία! Δηλαδή αν οι καταθέτες φοβηθούν πως θα γίνει τότε θα σπεύσουν να πάρουν τα χρήματά τους για να "προλάβουν", οπότε θα γίνει!

Και μόνο με την υποψία πως θα βγει ο Σύριζα ακόμα κι οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του θα φροντίσουν να έχουν μια κάποια ρευστότητα πρόχειρη, στο σπίτι τους έστω. Ευρώ θα είναι εξ άλλου δεν απαξιώνεται αν το έχεις στα χέρια σου.
Οι μόνοι που δεν θα σπεύσουν είναι όσοι δεν έχουν ούτε ευρώ στην τράπεζα, αλλά το σύστημα δεν βασίζεται σ' αυτούς έτσι κι αλλιώς.

εγώ το μήνυμα που βλέπω σε όλο αυτό είναι πρόσεχε γιατι θα πατε σε εκλογές με κλειστα ΑΤΜ και η πόυτσα που θα πέσει δεν περιγράφεται με αγανακτησμένους Συριζαίους να πετροβολούν τράπεζες, ΧΑ με κουμπούρια στους δρόμους να πουλάνε περιφρούρηση στα ΑΤΜ και γερόντια να περιμένουν την νύχτα σε ουρές για αναλήψεις 50 ευρώ....
Γινεται και ωραία ταινία αυτό ...  
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.117
Like
5.778
Πόντοι
1.206
εγώ το μήνυμα που βλέπω σε όλο αυτό είναι πρόσεχε γιατι θα πατε σε εκλογές με κλειστα ΑΤΜ και η πόυτσα που θα πέσει δεν περιγράφεται με αγανακτησμένους Συριζαίους να πετροβολούν τράπεζες, ΧΑ με κουμπούρια στους δρόμους να οπουλάνε περιφρούρηση στα ΑΤΜ και γερόντια να περιμένουν την νύχτα σε ουρές για αναλήψεις 50 ευρώ....
Γινεται και ωραία ταινία αυτό ...   

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αυτό! Κατά πάσαν πιθανότητα θα συμβεί.
Εδώ θα είμαστε και θα το σχολιάσουμε.

Να θυμίσω εδώ πως όταν προ 2-3 μηνών είχα προβλέψει πως ο Αμερικάνος θα γαμήσει τον Πούτιν ασάλιωτα χωρίς να ρίξει ούτε μια σφαίρα, απλά με την δύναμη του οικονομικού του μεγέθους, είχα αντιμετωπισθεί με ειρωνίες και εξυπναδούλες. Τώρα που συνέβη όλοι εκείνοι που με λοιδορούσαν κάνουν την πάπια.
Αμφιβάλεις πως κι εδώ το ίδιο θα συμβεί;
 

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
68.111
Like
90
Πόντοι
866
Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αυτό! Κατά πάσαν πιθανότητα θα συμβεί.
Εδώ θα είμαστε και θα το σχολιάσουμε.

Να θυμίσω εδώ πως όταν προ 2-3 μηνών είχα προβλέψει πως ο Αμερικάνος θα γαμήσει τον Πούτιν ασάλιωτα χωρίς να ρίξει ούτε μια σφαίρα, απλά με την δύναμη του οικονομικού του μεγέθους, είχα αντιμετωπισθεί με ειρωνίες και εξυπναδούλες. Τώρα που συνέβη όλοι εκείνοι που με λοιδορούσαν κάνουν την πάπια.
Αμφιβάλεις πως κι εδώ το ίδιο θα συμβεί;

:2funny:
 

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
11.773
Like
0
Πόντοι
166
Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αυτό! Κατά πάσαν πιθανότητα θα συμβεί.
Εδώ θα είμαστε και θα το σχολιάσουμε.

Να θυμίσω εδώ πως όταν προ 2-3 μηνών είχα προβλέψει πως ο Αμερικάνος θα γαμήσει τον Πούτιν ασάλιωτα χωρίς να ρίξει ούτε μια σφαίρα, απλά με την δύναμη του οικονομικού του μεγέθους, είχα αντιμετωπισθεί με ειρωνίες και εξυπναδούλες. Τώρα που συνέβη όλοι εκείνοι που με λοιδορούσαν κάνουν την πάπια.
Αμφιβάλεις πως κι εδώ το ίδιο θα συμβεί;

Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Το "δεν είναι και σενάριο επιστημονικής φαντασίας" και το "κατα πάσα πιθανότητα θα συμβεί" απέχουν πάρα πολύ... Συμφωνώ ότι δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας το να υπάρξει απειλή από την ΕΚΤ και να αναγκαστούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας για κάποιον καιρό.

Αλλά τί να κάνουμε; Αυτό θέλουμε. Αυτές είναι οι διαδικασίες. Βουλή ανίκανη να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαλύεται. Θα περιμένουν μέχρι να εκλεγεί η επόμενη Βουλή εάν δεν εκλεγεί ΠτΔ από αυτήν.

Δεν έχουν επιλογή οι Τροϊκανοί.
 

NITRO

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Μηνύματα
5.941
Κριτικές
161
Like
5.826
Πόντοι
37.127
κατάλαβες gianevan? τι να κάνουμε έτσι είναι δεν έχουν επιλογή οι Τροικανοί...θα αναγκαστούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας για λίγο καιρό που λέει και ο Βαρουφάκης ...όπως κάνουν πάντα οι Ελληνες και μας έχει αποδείξει η ιστορία αυτού του τόπου ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ρεεεεεε και όλοι τους .....Αεεεεεεερααααααααα κουφάλες Ευρωπαίοι και σας φάγαμε θα αμολύσουμε τα πάκια που κρύβουμε σπίτια μας ζωσμένα με εκρηκτικά μέσα στην Ευρωβουλή και μετά σου λέω εγώ αν χορεύουν οι αγορές ή όχι  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: 
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.347
Κριτικές
1
Like
32.283
Πόντοι
8.006
εγώ το μήνυμα που βλέπω σε όλο αυτό είναι πρόσεχε γιατι θα πατε σε εκλογές με κλειστα ΑΤΜ και η πόυτσα που θα πέσει δεν περιγράφεται με αγανακτησμένους Συριζαίους να πετροβολούν τράπεζες, ΧΑ με κουμπούρια στους δρόμους να πουλάνε περιφρούρηση στα ΑΤΜ και γερόντια να περιμένουν την νύχτα σε ουρές για αναλήψεις 50 ευρώ....
Γινεται και ωραία ταινία αυτό ...  
Δεν φοβάσαι ότι οι αριστεροι θα σε πουν καταστροφολογο και θα σε λοιδορησουν?
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.117
Like
5.778
Πόντοι
1.206
Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Το "δεν είναι και σενάριο επιστημονικής φαντασίας" και το "κατα πάσα πιθανότητα θα συμβεί" απέχουν πάρα πολύ... Συμφωνώ ότι δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας το να υπάρξει απειλή από την ΕΚΤ και να αναγκαστούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας για κάποιον καιρό.

Αλλά τί να κάνουμε; Αυτό θέλουμε. Αυτές είναι οι διαδικασίες. Βουλή ανίκανη να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαλύεται. Θα περιμένουν μέχρι να εκλεγεί η επόμενη Βουλή εάν δεν εκλεγεί ΠτΔ από αυτήν.

Δεν έχουν επιλογή οι Τροϊκανοί.

Συγνώμη αλλά το "Δεν σε δανείζω άλλο αν διακυρύσσεις πως δεν έχεις καμία πρόθεση να μου αποπληρώσεις τα όσα μου χρωστάς ήδη!" δεν μου φαίνεται ως "απειλή", ως αυτονόητο μου φαίνεται...
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.117
Like
5.778
Πόντοι
1.206
Δεν φοβάσαι ότι οι αριστεροι θα σε πουν καταστροφολογο και θα σε λοιδορησουν?

Νομίζεις πως θέλουμε να συμβεί αυτό; Δεν ζούμε σ' αυτήν την χώρα, δεν δουλεύουμε εδώ; Δεν έχουμε τα σπίτια μας κι οτιδήποτε άλλο;
Μακάρι να ΜΗΝ συμβεί αυτό! Το πως δεν θα συμβεί δεν μας έχει εξηγήσει κανένας βέβαια...
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.347
Κριτικές
1
Like
32.283
Πόντοι
8.006
Συγνώμη αλλά το "Δεν σε δανείζω άλλο αν διακυρύσσεις πως δεν έχεις καμία πρόθεση να μου αποπληρώσεις τα όσα μου χρωστάς ήδη!" δεν μου φαίνεται ως "απειλή", ως αυτονόητο μου φαίνεται...
Γιατι όχι ρε? Δεν ειμαστε μαγκες που μας τρεμουν ολοι τελικα?
Α λες ε?

Ειπαμε.

Τρεις ωρες να κλεισουν τα ΑΤΜ, 3% θα παρει ο συριζα.
Και εννοείται οσοι εχουν πει εδώ μεσα εξυπναδουλες "τι χειροτερο μπορει να μας συμβει" θα φανε μπινελικι ασυλληπτο.
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.347
Κριτικές
1
Like
32.283
Πόντοι
8.006
Νομίζεις πως θέλουμε να συμβεί αυτό; Δεν ζούμε σ' αυτήν την χώρα, δεν δουλεύουμε εδώ; Δεν έχουμε τα σπίτια μας κι οτιδήποτε άλλο;
Μακάρι να ΜΗΝ συμβεί αυτό! Το πως δεν θα συμβεί δεν μας έχει εξηγήσει κανένας βέβαια...
Η Ιστορια θα καταγραψει τους υπευθυνους.
Και καποιοι θα ντρεπονται για δεκαετιες και θα φοβούνται να κυκλοφορησουν...
 

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Μηνύματα
3.035
Like
2
Πόντοι
16
εγώ το μήνυμα που βλέπω σε όλο αυτό είναι πρόσεχε γιατι θα πατε σε εκλογές με κλειστα ΑΤΜ και η πόυτσα που θα πέσει δεν περιγράφεται με αγανακτησμένους Συριζαίους να πετροβολούν τράπεζες, ΧΑ με κουμπούρια στους δρόμους να πουλάνε περιφρούρηση στα ΑΤΜ και γερόντια να περιμένουν την νύχτα σε ουρές για αναλήψεις 50 ευρώ....
Γινεται και ωραία ταινία αυτό ...  

Επισης θα πεσει επιδημια πανουκλας, θα εισβαλλουν οι Βησιγοτθοι και θα εκραγει ο Βεζουβιος  :2funny:
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.117
Like
5.778
Πόντοι
1.206
Επισης θα πεσει επιδημια πανουκλας, θα εισβαλλουν οι Βησιγοτθοι και θα εκραγει ο Βεζουβιος  :2funny:

Τί χαριτωμένα αστειάκια!
Σου μιλάμε με επιχειρήματα και μας λες ευφυολογήματα...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom