Νέα

Πάρνηθα ...ΤΕΛΟΣ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Altec73
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 368
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Ήρθε στο μεϊλ ,μου και το παραθέτω σχεδόν αυτολεξεί...

"Οι απόψεις είναι σαν τις κωλότρυπες ? ο καθένας έχει από μία.

Οι καταγγελίες δεν είναι σαν τις κωλότρυπες ? ο καθένας έχει από δέκα.

Αυτές τις μέρες κάθε πολιτικάντης, κάθε συνδικαλιστής και κάθε δημοσιογράφος καλλιεργεί την καρριέρα του πάνω στις στάχτες του Δρυμού.

Μέσα από την ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα σκουπιδιών παραπληροφόρησης σταχυολογώ τα ακόλουθα :

Η φωτιά ξεκίνησε την Τετάρτη από το Στεφάνι, όταν ένα πευκάκι κάτω από ένα πυλώνα υψηλής τάσης έπιασε φωτιά, προφανώς από σπίθες των καλωδίων
Το μοναδικό (!) πυροσβεστικό όχημα της περιοχής έφτασε εντός λεπτών, αλλά το κανόνι της μάνικας δεν λειτούργησε. Οι πυροσβέστες έφυγαν για να «ενημερώσουν» και ο κόσμος τράβαγε φωτογραφίες με τα κινητά. (Αυτόπτης μαρτυρία της Κύρας Αδάμ στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ το Σάββατο. Δεν την διέψευσε κανείς).
Το πρωί της Πέμπτης ο δασάρχης Βοιωτίας ειδοποίησε την Πολιτική Προστασία, οτι κατά την εμπειρία του η φωτιά θα απειλήσει το Δρυμό. Η φωτιά έφτασε στο Δρυμό στις πέντε το απόγευμα, δηλαδή μετά από επτά ώρες.
Το απόγευμα της Πέμπτης στις επτά ο αντιδήμαρχος Αχαρνών μαζί με το Δασάρχη Πάρνηθας ανέβηκαν να εξετάσουν την κατάσταση για να δουν αν πρέπει να εκκενώσουν την κατασκήνωση στο Φλαμπούρι. Βρήκαν τη φωτιά στη βίλλα του Παπαδόπουλου. Τηλεφώνησαν στο Φούρλα, στην Πολιτική Προστασία, ο οποίος τους είπε να μην ανησυχούν γιατί η φωτιά είναι στα Δερβενοχώρια. Ο Δασάρχης είπε «Πάει την χάσαμε την Πάρνηθα». Μέσα στις επόμενες δύο ώρες είχαν καεί η Αγ. Τριάδα, το ΣΕΓΑΣ, η Κυρά, το Κεραμίδι, ο Αγ. Γεώργιος και ο Αέρας, δηλαδή ο πυρήνας του Δρυμού.
Η Πυροσβεστική ισχυρίστηκε «έλλειψη αντιπυρικών ζωνών» και «δυσπρόσιτο της περιοχής». ...χιλιάδες περιπατητές,ποδηλάτες, ορειβάτες,πρόσκοποι, αναρχοκομμουνιστές φυσιολάτρες, Αλβανοί και Έλληνες λαθρέμποροι ναρκωτικών γνωρίζουν οτι ο Δρυμός διασχίζεται εξ ολοκλήρου από δασικούς δρόμους πλάτους οκτώ μέτρων με διάσπαρτες τσιμεντένιες δεξαμενές νερού. Θυμηθείτε από πού γεμίζαμε τα παγούρια...

Θα μπορούσα να αναφέρω άλλα πενήντα τέτοια κομματάκια του πάζλ. Αυτά δεν είναι ούτε φήμες, ούτε κουτσομπολιά, ούτε εμπιστευτικές πληροφορίες που μόνο εγώ έχω. Είναι δημοσιοποιημένη πληροφορία από την Τηλεόραση. Βέβαια προϋπόθεση είναι να φοράει ο «πεφωτισμένος» τηλεθεατής τις ειδικές ηλεκτρονικές ωτασπίδες που κόβουν τις κραυγές και τις μαλακίες και αφήνουν να περνάει η ουσία.

Και αν σας στενοχώρησαν και εξόργισαν τα παραπάνω, θέλω να σας πω οτι δεν είναι τα χειρότερα. Αυτά θα μπορούσαν να είναι τραγικές ανεπάρκειες σε μια κρίσιμη στιγμή. Θα παίρναμε μερικά κεφάλια και το θέμα θα τελείωνε.

Οχι, αδέρφια ! Το χειρότερο είναι οτι η καταστροφή της Πάρνηθας ήταν προγραμματισμένη από το Επιχειρησιακό Δόγμα της Πυροσβεστικής.

Θυμηθείτε ποιό είναι !

Κατά σειρά προτεραιότητας προστατεύουμε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, φυσικό περιβάλλον.

Οταν καίγεται ένα δάσος η Πυροσβεστική κάνει αμυντικό κλοιό γύρω από κτίσματα. Και επειδή σχεδόν σε κάθε δάσος υπάρχουν κτίσματα, νόμιμα ή αυθαίρετα, όλα τα δάση είναι στη λίστα μελλοθανάτων.

Μη σας κάνει εντύπωση που καιγόταν η Κυρά και τα οχήματα ήταν στο Καζίνο ? εφάρμοζαν το Δόγμα.

Καταπληκτική δήλωση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής κ. Κόη. Την παραθέτω σχεδόν αυτολεξεί :

«Ερχόμουν με το ελικόπτερο από τη φωτιά στην Αργαλαστή και πετώντας πάνω από την Αυλίδα είδα οτι η φωτιά είχε πλησιάσει τα σπίτια. Με δική μου πρωτοβουλία απέσυρα τέσσερα αεροπλάνα από την Πάρνηθα και τα έστειλα στο Σχηματάρι.»

Ασχετα από το γεγονός οτι ο εν λόγω κύριος είναι ένας γραφειοκράτης μπο*****ς, πρέπει να συνειδητοποιήσετε οτι εφήρμοζε κατά γράμμα και με πρωτοβουλία το Δόγμα της Πυροσβεστικής. Δικαιούται τιμητική διάκριση !

Εδώ είναι η καρδιά του προβλήματος και για άλλη μία φορά δεν ασχολείται κανείς με το μοναδικό που έχει σημασία.

Σε αντιδιαστολή σας παραθέτω φράση από το διάγγελμα του Κύπριου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου σχετικά με τη φωτιά στο Τρόοδος :

«Τα σπίτια σε ένα-δύο χρόνια ξαναχτίζονται. Το δάσος θέλει εκατό χρόνια για να ξαναγίνει».

Μάλιστα, αδέρφια ...

Μην ασχολείστε με αποδόσεις ευθυνών ? Σκύψτε το κεφάλι και κλάψτε."

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Καποιος ειχε πει πως η ελλαδα θα ηταν 100 χρονια μπροστα αν δεν την ειχαν οι ελληνες....τι οικολογικη συνειδηση μωρε....εδω τους λες να μην πετανε τα χαρτια και να τα ανακυκλωνουνε και σου απαντανε "δε βαριεσαι...."
τωρα τους επιασε ο καημος σε κανα μηνα θα το εχουν ξεχασει και θα ξεσαλωνουν στις διακοπουλες τους και θα ξαναθυμηθουν τα χαλια της αθηνας οταν θα αρχισουν να πλυμμηριζουν το χειμωνα.....αλλα να αποκτησουν οικολογικη συνειδηση? τι λεμε τωρα....αυτα ειναι σαιενς φικσιον.....παλι καλα που ψιλομαθανε να μην πετανε τα σκουπιδια οπου βρουνε (εξω απο το αμαξι για παραδειγμα....) και καπως καθαρισε η αθηνα την οποια θυμαμαι παλιοτερα πανβρωμικη.....

usb2.0

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Φίλε πολύ άτακτε χαίρομαι παρα πολύ για όσα γράφεις

Πρέπει να σου πω ότι συμμερίζομαι τις απόψεις σου

Στη διάθεσή σου για άμεσες ενέργειες

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το έγκλημα που έγινε. Αισθάνομαι ότι αν δεν αντιδράσω θα προδώσω το βουνό που με μεγάλωσε. Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις Enforcer.  Δίψα για εκδίκηση και θέληση για δράση υπάρχει, θέλω να πιστεύω, από πολλούς εδώ μέσα και όχι μόνο.
Να μη μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

kosats

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2007
Like
0
Πόντοι
1
ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα ΟΛΟΙ έξω από την Βουλή. Απαίτησε την αναδάσωση όλων των καμμένων εκτάσεων. Μακρυά από πολιτικές σκοπιμότητες, ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ. Μην μείνεις άπραγος αυτή τη φορά. Κατέβα στους δρόμους στην πιο μαζική συγκέντρωση για το περιβάλλον.
κυκλοφορει απο σαιτ σε σαιτ.να ειστε εκει.

jimmye

Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2005
Like
1
Πόντοι
1
στις εκλογες ειστε ολοι τοσο μαλακες που θα πατε να ψηφισετε παλι!!! μονο εκει πονανε να το θυμαστε. μην παει να ψηφισει κανεις.

usb2.0

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Θα προσπαθήσω να κατέβω με όσο περισσότερο κόσμο μπορώ. Να δείξουμε στους απαθείς, εγκληματίες "ηγέτες" μας ότι δεν είμαστε οι ηλίθιοι που δεν αντιδρούν. Και κυρίως η δράση να συνεχιστεί πέρα από αυτή τη συγκέντρωση.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Αντιγράφω από το ΒΗΜΑ της 3/7/2007:

?Όλες οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν κηρύσσονται αναδασωτέες αυτόματα» είπε μετ? εμφάσεως ο Κ. Καραμανλής στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Ιωάννινα, λες και τόνιζε το πιο «επαναστατικό» μέτρο. Μα είναι συνταγματική επιταγή η κήρυξη ως αναδασωτέων των εκτάσεων που καίγονται ή αποψιλώνονται. Αυτό είναι η «καρμπόν» επικοινωνιακή τακτική κάθε κυβέρνησης, των υπουργών και πρωθυπουργών δεκαετίες τώρα?

Με τέτοιες δηλώσεις το Ποικίλον Όρος, ο Υμηττός, η Πεντέλη κάηκαν και ξανακάηκαν, χτίστικαν και ξαναχτίστικαν πάνω στα καμένα. Σε πάμπολλες περιπτώσεις, όπως σημειώνουν δασολόγοι, κηρύσσεται περιμετρικά μία καμένη περιοχή αναδασωτέα αλλά από εκεί και πέρα ξεκινά το παιγνίδι με τις εξαιρέσεις εκτάσεων, ενώ ελλείψει δασικών χαρτών αναζητούνται ποιες εκτάσεις είναι σε σχέδια πόλης, ποιες είναι αγροτικές, ποιες είναι στα όρια νόμιμα υφιστάμενων οικισμών, ποιες είναι οι εκτάσεις που έχουν αλλάξει νόμιμα χρήσεις. Ώσπου να  ξεκαθαριστούν τα αιτήματα πολιτών που διεκδικούν εκτάσεις η καλλιέργεια αυθαιρέτων ευδοκιμεί.

Είναι χαρακτηριστικό, επισημαίνει στο «Βήμα» ο δασολόγος ? μέλος του ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ κ. Ηλίας Αποστολίδης ότι μετά τις φωτιές του 1955 στην Πεντέλη χτίστηκαν εκτάσεις «όπως ο Αγ. Σπυρίδωνας (3.500 στρεμμάτων) που εξαιρέθηκε από την κήρυξη με βάση ένα παράνομο σχέδιο πόλης». ʼλλωστε, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπως σημειώνουν δασολόγοι, που αφορούν περιοχές οι οποίες εντάχθηκαν μονομερώς από το ΥΠΕΧΩΔΕ στο σχέδιο πόλης χωρίς προσυπογραφή του διατάγματος από τους τότε υπουργούς Γεωργίας, χωρίς επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος έναντι του Δημοσίου. Τα υλοποιεί η Πολεοδομία εκδίδοντας οικοδομικές άδειες, αφού δεν έχουν ανακληθεί ως άκυρα τέτοια προεδρικά διατάγματα.

Και αλλού:
Όπως εξηγούσαν μηχανικοί, η κήρυξη της αναδάσωσης περιλαμβάνει μια διαδικασία που διαρκεί 40 ημέρες και αφορά συγκεκριμένη περιοχή που οριοθετείται σαφώς στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα της αναδάσωσης. Επειδή όμως δεν υπάρχουν πλήρως καταγεγραμμένες οι δασικές περιοχές μέσω Κτηματολογίου και φυσικά επειδή δεν υπάρχει δασολόγιο, οι οριοθετήσεις των δασικών εκτάσεων που κηρύσσονται αναδασωτέες συνήθως αφορούν περιοχές μικρότερες κατά αρκετά χιλιάδες στρέμματα δάσους, προς όφελος προφανώς των επιτηδείων-καταπατητών. Αυτό είναι το «μυστικό» - όπως έλεγαν ? για τις πυρκαϊές, καθώς όλο και κάτι θα μείνει από τα καμένα προς οικοδόμηση.

Δυστυχώς η πείρα δείχνει ότι η προστασία κανενός δάσους δεν είναι εγγυημένη και το  γεγονός ότι η Πάρνηθα είναι Εθνικός Δρυμός θα δυσκολέψει μεν τους καταπατητές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τους αποτρέψει.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Βολταίρε το κείμενο που παραθέτεις λέει αλήθειες

Επιμένω όμως - Στην περίπτωση της Πάρνηθας δε θα γίνει έτσι. Στην περίπτωση αυτή ίσως πέσουν κορμιά - στην κυριολεξία.

Υπάρχει κόσμος που έχει εκνευριστεί με το έγκλημα που διαπράχτηκε, έχει κατανοήσει το τεράστιο οικολογικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και προβληματιστεί για το μέλλον των παιδιών του και το δικό του.

Οποιο λαμόγιο θέλει να βγάλει φράγκα δολοφονώντας και καίγοντας, θα πρέπει να είναι έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες.

Επαναλαμβάνω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται. Οποιοσδήποτε επιχειρήσει να χτίσει πάνω στα καμένα και στα πτώματα των ζώων, θα έχει να αντιμετωπίσει πράξεις βίας, γνήσιο προϊόν αυτοδικίας - όπως αυτή απορρέει από την αγανάκτηση και την ανάγκη προστασίας της φύσης αλλα και του καθενός απο εμάς. Η φράση αυτή αφορά, ιδιώτες, πολιτικούς και όλους τους αυλικούς τους.

Εδω θα εφαρμοστούν τακτικές ανταρτοπολέμου και όχι τακτικών διαδικασιών όπως είναι οι δικαστικές διαμάχες.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

whowho

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
77
Like
0
Πόντοι
2.067
Ενημέρωση για σχετικές δράσεις, που θα γίνουν από αύριο:

Μαζική αποστολή e-mail Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι.
Δείτε

Pistonizer

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1

N E C R O P O L I S

rey(1)

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
0
Το ερωτημα που απαντηθηκε με τον πιο δραματικο ισως τροπο...Η παρνηθα παειιιιι.
Αυτο ομως που παραμενει ομως ειναι το αλλο ερωτημα...η ζωημας κατα που παει?
Σε μια χωρα που το αυτονοητο εξακλουθει να αποτελει αντικειμενο ρουσφετιου...κανει ισως καποιους να καταλαβαινουν πια ειναι πανω κατω η (προδιαγεγραμμενη)πορεια που ακολουθουμε...και ας δηλωνουμε οτι αυτο δεν μας αρεση.
Τους πρασινους..τους μπλε...και τους φουξια(που ειπε και ενας φιλος)πολυδωρες εμεις τους δημιουργουμε αλλα και αυτο δεν μας αρεση.
Τους αλλοεθνεις συμαθητες των παιδιων μας...στα σχολεια καναμε ηδη τα παιδια μας να τους κοιτανε με λιγοτερο και απο μισο ματι...φυσικα και αυτο δεν μας αρεση.
Πληρωνουμε διαρκειας για να παρακολουθουμε ενα ποδοσφαιρο που δεν παιχτηκε ποτε απο παικτες αλλα απο παραγοντες και φυσικα αυτο και αν δεν μας αρεση.
Κυνηγαμε  πλεον τις γυναικες αλλων χωρων...γιατι απλα οι δικες μας παραξυπνησανε (οπως λεμε καποιοι) και δεν κανουν για τα γουστα μας...οχι οτι τις φοβομαστε  οχιιιιιιιιιιιιι αυτο και αν δεν μας αρεση.
Ωσπου τελικα ξυπναμε ενα πρωινο και κρινουμε οτι τιποτα απο τα παραπανω αλλα και για 1000 ...ακομη σαν τα παραπανω δεν μας αγκιζει και ετσει πορευομαστε εν ειρηνη....γαμοσταυριζοντας τους αλλους(ιθυνοντες)που θυμιζω εμεις εχουμε ετσει και αλλιως εκλεξει...και φυσικα αυτο μας αρεσηηηηηηηηηηηηηηηηη.
Τελος παραθετω και κατι σαν απαντηση για την πορεια μας σαν εθνος..αν εκτος απο την παρνηθα..δεν καψουμε και τα τερατα που κρυβουμε (δυστυχως)βαθια μεσα μας..το γραφω ετσει οπως το ακουσα...τον καιρο της γερμανικης κατοχης οταν οι γερμανοι εφτασαν και στην γειτονια μου..για να παρουν τον γιωργο..εγω ημουν στην πορτα του σπιτιου μου..μκηκα γρηγορα μεσα και δεν ειδα καν τι εγεινε,οταν μια αλλη μερα ηρθαν για να παρουν τον γιαννη εγω εκλεισα γρηγορα το παραθυρο μου και παλι δεν ειδα καν τι εγεινε..οταν την τριτη φορα ηρθαν για να παρουν εμενα..δεν ειχε μεινη κανειςςςςςςς.
Φυσικα απο τα παραπανω δεν εξαιρω διολου και τον  κακο μου εαυτο...ετσει για να μην νομισουν καποιοι οτι ηρθα σαν (αγγελος εξ αγγελος )απο μακρια που λει και ο σαβοπουλος.
Ευχαριστω για την υπομονη σας.

Pistonizer

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
Μα τα έχουμε ξαναματαπεί, αλλά η Επανάληψις μητηρ μαθήσεως.

Κύττα φίλε έχεις καλή άποψη.
Όμως...ο έλλην και δη ο νεο-έλλην βολεψιματίας δεν αλλάζει χαϊρι, φτάνει στο κουτί για να ρίξει
-μια πράσινη μούτζα στη μάπα του
-μέ ένα γαλάζιο πυρσό να αποτεφρώσει τα όνειρά του
-με ένα εθνόσημο να καρφώσει τη νοημοσύνη του
-με ένα σφυρί να καρφώσει το δρεπάνι στο μέλλον του
-με την παραίσθηση του ουράνιου τόξου να ξεχάσει το βόθρο που έχει πέσει
και πάει λέγοντας.

Η τραγωδία είναι ότι εκεί που παίζει δύναμη στα χέρια του καθενός μας εκεί μαλακιζόμαστε γιατί όπως έγραψα και χθες, υπάρχει η ελπίς της δημοσιοποιήσης που είναι σαρωτική ως σκέψη βολέματος κι επίσης υπάρχει ο βλαχομπατζανάκης βουλευτής που υποσχέθηκε.

Πως θα αλλάξει αυτό;
Μα είναι προφανές, θέλει μια υπέρβαση σε ατομικό επίπεδο με ειλικρίνεια μπροστά στον καθρέφτη.
Εναλλακτική Νο 1:
Κυττιέσαι κι αφού μουτζωθείς κόβεις τα χέρια σου.
Εναλλακτική Νο2:
Όταν φτάσεις στην κάλπη ρίχνεις μορταδέλα με το ψηφοδέλτιο σου, αυτή λιώνει σιγά σιγά και μέχρι το πέρας των εκλογών έχουν ακυρωθεί ΌΛΑ τα ψηφοδέλτια του εκλογικού κέντρου.
Εναλλακτική Νο3:
Ποτίζεις με LSD το φάκελο σου, όταν το κρατήσουν η απορρόφηση θα βγάλει εξωγήινους τοπικούς άρχοντες.

παίζουν κι άλλες...αλλά το θέμα είναι εδώ η Πάρνις. Ενώ από τα 80s είχε προταθεί μια σειρά 5 μέτρων με μη προσβάσιμες-λαϊτ προσβάσιμες-προσβάσιμες-μερικώς εκμεταλλεύσιμες περιοχές στην Παρνις, και το Μοντ Παρνές να γίνει μουσείο (μόνο έτσι δικαιλογήτω η ύπαρξή του εκεί)...δεν έγινε τίποτε κι από κανέναν ότι χρώμα και να είχε.

Οι υπαίτιοι είναι ελεύθεροι κι οι ηθικοί αυτουργοί (Εμείς) πάμε για να ξυπνήσουμε.

Πολύ φοβάμαι ότι μετά την Κυριακή θα παίξει προβοκατόρικη ενέργεια παραπλάνησης της κοινής σκέψης από τους μαστερς οφ πάππετς.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
893
Πόντοι
96
  Το βαρεθηκα και αυτο το κλαμμα με την Παρνηθα. Εμενα το αγαπημένο μου βουνο ηταν/ειναι η Πεντελη. καθε μερα που ξυπναγα την εβλεπα, την ανεβηκα (οσο μπορουσα) με το ποδηλάτο την ανεβοκατεβηκα με το αυτοκινητο για να παω για μπανιο, πηγα και μια σπηλια Νταβελη. Απο το 80 ως το 1996 που φυλαξα σκοπια στην κορυφη της ειχε μεινει η μιση το 97 ολοκληρωθηκε το χαος καηκε η υπόλοιπη και εχει μεινει ενα μικρο μερος στο φραγμα του μαραθωνα. Τι εγινε απο το 1998 μεχρι τωρα ΤΙΠΟΤΑ.

Ετσι θα γινει και με την Παρνηθα.

ΤΙΠΟΤΑ

Ανοιξτε και ενα thread ΠΗΛΙΟ Τελος να ειστε και 2 χρονια μπροστα απο τις εξελίξεις

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Βολταίρε το κείμενο που παραθέτεις λέει αλήθειες

Επιμένω όμως - Στην περίπτωση της Πάρνηθας δε θα γίνει έτσι. Στην περίπτωση αυτή ίσως πέσουν κορμιά - στην κυριολεξία.

Υπάρχει κόσμος που έχει εκνευριστεί με το έγκλημα που διαπράχτηκε, έχει κατανοήσει το τεράστιο οικολογικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και προβληματιστεί για το μέλλον των παιδιών του και το δικό του.

Οποιο λαμόγιο θέλει να βγάλει φράγκα δολοφονώντας και καίγοντας, θα πρέπει να είναι έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες.

Επαναλαμβάνω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται. Οποιοσδήποτε επιχειρήσει να χτίσει πάνω στα καμένα και στα πτώματα των ζώων, θα έχει να αντιμετωπίσει πράξεις βίας, γνήσιο προϊόν αυτοδικίας - όπως αυτή απορρέει από την αγανάκτηση και την ανάγκη προστασίας της φύσης αλλα και του καθενός απο εμάς. Η φράση αυτή αφορά, ιδιώτες, πολιτικούς και όλους τους αυλικούς τους.

Εδω θα εφαρμοστούν τακτικές ανταρτοπολέμου και όχι τακτικών διαδικασιών όπως είναι οι δικαστικές διαμάχες.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Kαι αυτό γιατί μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν. Στον καθένα βλέπεις πρέπει να μιλάς τη γλώσσα που καταλαβαίνει. Μερικοί απλά εκμεταλλεύονται τη διαφθορά του παρόντος συτήματος "δικαιοσύνης".

Καταλαβαίνεται τι είναι τώρα με τον καύσωνα, να ξέρετε ότι αντί για το ωραίο ,ζωντανό και δροσερό δασάκι στο βουνό που φαίνεται εκεί μακριά, υπάρχει ξεραίλα και στάχτες. Και επηρεάζεται το κλίμα της περιοχής.

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Πως από την Πάρνηθα καταλήγουμε(όπως δυστυχώς πάντα) σε ψυχογραφική ενδοσκόπηση με μεγάλη δόση γενικολογίας, δεν το καταλαβαίνω.

Όλονών οι συγγενείς ήταν κότες? Όλοι κρυφτήκανε από τους Γερμανούς? Τι έγινε ρε παιδιά? Εμένα η γιαγιά μου βγήκε μπροστά μην της κάψουν το σπίτι, ο παππούς μου έτρεχε στα βουνά. Τι έχει να λέει αυτό?

Επειδή δεν μου αρέσουν οι βλαχάρες χαμηλοκώλες, είμαι για τα μπάζα γιατρέ μου?
Επειδή δεν νιώθω άνετα με τους συντοπίτές μου, είμαι ανώμαλος?
Και πάει λέγοντας...
Έχουμε βρει την λύση σε όλα θεωρητικά. Είμαστε έλληνες, τι περίμενες? Ε ρε παιδιά! Και γώ Έλληνας είμαι αλλά δεν συμφωνώ. Τι να κάνω? Να αυτοπυρποληθώ?

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
  Καταλαβαίνεται τι είναι τώρα με τον καύσωνα, να ξέρετε ότι αντί για το ωραίο ,ζωντανό και δροσερό δασάκι στο βουνό που φαίνεται εκεί μακριά, υπάρχει ξεραίλα και στάχτες. Και επηρεάζεται το κλίμα της περιοχής.

Σώπα μωρέ... Τι τον ξετινάξαμε τον Κωτσόβολο και την Ηλεκτρονική? Εδώ βάλαμε clima και στο πατάρι. Εμείς να 'χουμε δροσά και οι υπόλοιποι να παν να γαμ...

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Δε θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το έγκλημα που έγινε. Αισθάνομαι ότι αν δεν αντιδράσω θα προδώσω το βουνό που με μεγάλωσε. Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις Enforcer.  Δίψα για εκδίκηση και θέληση για δράση υπάρχει, θέλω να πιστεύω, από πολλούς εδώ μέσα και όχι μόνο.
Να μη μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

Για μενα σημασια εχει φιλοι μου κι επειτα απο 3 μηνες να νοιωθουμε ετσι , οπως νοιωθουμε τωρα..ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ!!!
Πρεπι να βρουμε τροπους, αυτο το thread  που ανοιξαμε με την ΠΑΡΝΗΘΑ , ισως και με την βοηθεια των mods, να ανασυρεται καθε 26η του μηνα για να θυμιζει σε ολους εμας το κακο που εγινε..
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΘΕΙ!!!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Σώπα μωρέ... Τι τον ξετινάξαμε τον Κωτσόβολο και την Ηλεκτρονική? Εδώ βάλαμε clima και στο πατάρι. Εμείς να 'χουμε δροσά και οι υπόλοιποι να παν να γαμ...

Καταλαβαίνω ότι το λες ειρωνικά αλλά αυτό καλό είναι νομίζεις?

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Τελος λόγων

Αρχή πράξεων

Οποιος δεν είναι μέρος της λύσης, είναι μέρος του προβλήματος

Το όλο θέμα θα κριθεί με βάση το πόσο μπορούμε να συνεχίσουμε σε βάθος χρόνου