Νέα

Πάρνηθα ...ΤΕΛΟΣ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Altec73
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 368
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Σε όποιο forum κι αν μπώ σήμερα, όλοι κλαίνε και φωνάζουν για την Πάρνηθα...

Εγώ πάλι πως είμαι σίγουρος οτι σε κανα-δυο μήνες μπροστά στην κάλπη πάλι τα ίδια 300 μοσχάρια θα ψηφίσουμε για να μας κανονίζουν την ζωή ?
Πώς είμαι σίγουρος οτι ο Πολύδωρας θα βγεί πρώτος, άντε δεύτερος στους ψήφους ??

ʼρα είμαστε όλοι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !
Στο καβούκι μας λοιπόν όλοι και καλά έγινε και κάηκε η Πάρνηθα γιατί δεν μας άξιζε να την έχουμε.

Υ.Γ. Και η Πάρνηθα δεν κάηκε για να την κάνουν οικόπεδα, έτσι κι αλλιώς δεν μπορούνε να το κάνουνε γιατί είναι Εθνικός Δρυμός (μόνο στα λόγια...)
Μακάρι να την είχαν κάψει για να την χτίσουν, τουλάχιστον θα υπήρχε κάποιος λόγος.
Η Πάρνηθα κάηκε γιατί τα μοσχάρια που έχουν την ευθύνη να την φυλάξουν δεν κατάφεραν να πράξουν το καθήκον τους.
Γιατί άφησαν την φωτιά απο τα Δερβενοχώρια (που προφανώς την έβαλαν για να κάνουν την περιοχή οικόπεδα) να φτάσει στην Πάρνηθα. Το φταίξιμο είναι 100% της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου της Πάρνηθας.

Υ.Γ. Ήθελα τώρα να δώ τα μούτρα αυτού του αρχιδιού του δασοφύλακα που καθότανε στο κιόσκι και σου έκανε έλεγχο στο αμάξι αν έχεις κόψει χαμομήλι απο το βουνό... :ak: :ak: να του δώσω συγχαρητηρια για την αφοσίωση του...

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
ʼρα είμαστε όλοι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ! Στο καβούκι μας λοιπόν και καλά έγινε και κάηκε η Πάρνηθα γιατί δεν μας άξιζε να την έχουμε.

Και όμως, εγω πιστεύω ότι αξίζουμε την Πάρνηθα.

Γιατί την πιο πολύ δουλειά την έκαναν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές και όχι οι ξεδιάντροποι άχρηστοι της Βουλής, ούτε και οι υψηλόμισθοι Δημόσιοι Υπάλληλοι επιλεγμένοι με αλάνθαστο κομματικό κριτήριο.

Πολυάτακτε, δεν ξέρω αν το κείμενο είναι δικό σου. Αλλα οι παρακάτω γραμμές με εκφράζουν και αποτελούν προτάσεις ενδιαφέρουσες

"Λέω να αρχίσω τις περιπολίες και να ρίχνω αλάτι στα μπετά των νέων κτιρίων που θα φυτρώνουν.

Δεν είναι δύσκολο...
Λεω επίσης να αρχίσω να καίω όλα τα μηχανήματα που θα ανέβουν να φτιάξουν δρόμους και τα αυτοκίνητα των νέων κατοίκων επίσης...
Μαζί με τα χλωρά, καίγονται και τα ξερά. Έτσι δεν παίζεται το παιχνίδι;
Αλλά κι αυτοί οι νέοι «οικιστές» ξέρουν που μπλέκουν...
Λέω να αρχίσω να τρομοκρατώ όσους σκοπεύουν να αγοράσουν «οικόπεδο» εκεί γύρω. Να τους πείσω ότι αυτή η γειτονιά είναι χειρότερη από γκέτο. Κι ότι οι επενδύσεις τους εκεί είναι αμφίβολες.
Λέω να περνάω νυχτιάτικα και να ουρλιάζω, χαλώντας τον ύπνο του δικαίου των νέων οικιστών.
Τα ζώα δεν θα ενοχληθούν, είμαι σίγουρος πως δεν θα συχνάζουν πια.
Λέω να γίνω «τρομοκράτης» και να αγωνιστώ για τα δίκαια της φύσης. Όχι τα δικά μου.
Και να μην σταματήσω τις εξορμήσεις, μέχρι κάποιος από τους μαλάκες εκεί πάνω, να με πείσει ότι θα αφήσουν το βουνό στην ησυχία του."

Ολοι στο κάλεσμα 8/7. Μόνο αν φοβηθούν οτι θα χάσουν την κουτάλα θα ενδιαφερθούν πραγματικά

Δράση. Τώρα.

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Όλα τα λαμόγια έχουν πέσει πάνω στα δάση γιατί αναμένεται η Ελλάδα να ενστερνισθεί την οδηγία της Ε.Ε όπου θα υπάρχουν δύο μόνο ειδών χρήσεις γής : 1.Οικιστική (όλες οι μή δασικές εκτάσεις μπαίνουν στο σχέδιο πόλης ή οικισμού άρα χτίζεις) και 2.Δασική όπου απαγορεύεται δια ροπάλου κάθ χτίσιμο.
Γιαυτό τρέχουν τα λαμόγια να κάψουν ότι έμεινε,να προλάβουν μην τους χαλάσουν οι δουλειές

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Σε όποιο forum κι αν μπώ σήμερα, όλοι κλαίνε και φωνάζουν για την Πάρνηθα...

Εγώ πάλι πως είμαι σίγουρος οτι σε κανα-δυο μήνες μπροστά στην κάλπη πάλι τα ίδια 300 μοσχάρια θα ψηφίσουμε για να μας κανονίζουν την ζωή ?
Πώς είμαι σίγουρος οτι ο Πολύδωρας θα βγεί πρώτος, άντε δεύτερος στους ψήφους ??

ʼρα είμαστε όλοι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !
Στο καβούκι μας λοιπόν όλοι και καλά έγινε και κάηκε η Πάρνηθα γιατί δεν μας άξιζε να την έχουμε.

Υ.Γ. Και η Πάρνηθα δεν κάηκε για να την κάνουν οικόπεδα, έτσι κι αλλιώς δεν μπορούνε να το κάνουνε γιατί είναι Εθνικός Δρυμός (μόνο στα λόγια...)
Μακάρι να την είχαν κάψει για να την χτίσουν, τουλάχιστον θα υπήρχε κάποιος λόγος.
Η Πάρνηθα κάηκε γιατί τα μοσχάρια που έχουν την ευθύνη να την φυλάξουν δεν κατάφεραν να πράξουν το καθήκον τους.
Γιατί άφησαν την φωτιά απο τα Δερβενοχώρια (που προφανώς την έβαλαν για να κάνουν την περιοχή οικόπεδα) να φτάσει στην Πάρνηθα. Το φταίξιμο είναι 100% της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου της Πάρνηθας.

Υ.Γ. Ήθελα τώρα να δώ τα μούτρα αυτού του αρχιδιού του δασοφύλακα που καθότανε στο κιόσκι και σου έκανε έλεγχο στο αμάξι αν έχεις κόψει χαμομήλι απο το βουνό... :ak: :ak: να του δώσω συγχαρητηρια για την αφοσίωση του...
Σ Ω Σ Τ Ο Σ !!!!!

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Πηγή: , 02/07/07

Εντάξει, από εδώ και πέρα η αυτοδικία στρεφόμενη σε εμπρηστές είναι πράξη εν βρασμώ ψυχής και απόλυτα δικαιολογημένη.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
"Νέα δεδομένα εισέρχονται στην υπόθεση της καταστροφής της Πάρνηθας, μετά τη δήλωση βόμβα του διευθύνοντος συμβούλου δικτύου μεταφοράς της ΔΕΗ, Γιάννη Βασδέκη.

Ο κ. Βασδέκης αποκάλυψε ότι οι πυλώνες της ΔΕΗ στα Δερβενοχώρια είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας αμέσως μόλις ξέσπασε η φωτιά, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της κατάσβεσης.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε πως μπορούσαν να γίνουν ρίψεις νερού από αέρος, το γνώριζαν και δεν ξέρω γιατί δεν έκαναν τίποτα", αναρωτήθηκε."

flyeron

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Η Πάρνηθα πρέπει να είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία δεν υφίσταται θέμα εμπρησμού. Είναι χαρακτηρισμένος εθνικός δρυμός, δεν υφίσταται θέμα οικιστικής αξιοποίησης. Το πιθανότερο είναι το σενάριο που γράφει η Κύρα Αδάμ στην Ελευθεροτυπία, η οποία ήταν και μάρτυρας: έφυγε σπινθήρας από τη ΔΕΗ και κανένας στόκος δεν είχε καθαρίσει το χώρο από γύρω. Μετά ακολούθησαν τα γνωστά με τον κακό συντονισμό της Πυροσβεστικής και η φωτιά τους ξέφυγε. Είναι θέμα μαλακίας, όχι δόλου.

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
Κάπου άκουσα πώς βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί αν δεν κάνω λάθος....

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Τη μεγαλη πυρκαγια του 1995 τη θυμοσαστε; Τοτε που ειχε γεμισει η Αθηνα καπνοι; Ειχε κλεισει η Μαραθωνος! Τοτε λεγανε οτι δεν ηταν εμπρησμοι, αλλα κατι πουλακια αθελα τους κουβαλησανε φρυγανα και βοηθησαν στην ταυτοχρονη αναζωπυρωση και κατι αλλες τετοιες μαλακιες!!!

Επισκέπτης
Παιδια ολοι ειστε πολυ οργισμενοι και το καταλαβαινω αλλα πρεπει να ξερετε πως τμημα της Παρνηθας ειναι ηδη καταπατημενο,χτισμενο,απολυτως νομιμοποιημενο και εντος σχεδιου πολεως(!)εδω και χρονια.Μιλαω για την Ιπποκρατειο Πολιτεια η υπαρξη της οποιας ειναι χοντρο σκανδαλο αφου ειναι χτισμενη μεσα σε δασικη εκταση και η ιστορια της δεν ειναι προσφατη αλλα εχει τριανταρησει εδω και χρονια.Βιλαρες μεσα στο δασος(κυριολεκτικα)για να παιρνουν καθαρο αερα τα παιδακια μεγαλογιατρων,μεγαλοδικηγορων,πολιτικων και αλλων φουκαραδων και αναξιοπαθουντων.Ξαναλεω ολα αυτα ειναι πλεον νομιμα(η πιο σωστα νομιμοποιημενα)εδω και πολλα μα πολλα χρονια.Ασε που αλλοι οικισμοι απο την ανατολικη πλευρα με την μεθοδο τσιμπα απο δω-τσιμπα απο κει προελαυνουν αργα αλλα σταθερα εδω και καμποσα χρονια εναντια στον εχθρο δασος.Το ονειρο του καθε μαλακα αυτο ειναι αλλωστε.Μια βιλαρα,μεσα στο δασος εννοειται για να "παρει αξια το σπιτι",για να πηγαινει τα weekend με το jeep και να "ξεκουραζεται" μεσα στην φυση οπως Αμερικη.Γιατι μπορει ο νεοελληνας να ειναι αντιαμερικανος πολιτικα(λεμε τωρα), αλλα ειναι απολυτως αμερικανοδουλος      πολιτισμικα.

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Φιλε, με την κομματικη πειθαρχια που υπαρχει, τι 151 τι 251 . Το ιδιο ειναι. Η καθε κυβερνηση θα κανει του κεφαλιου της! Αν καποιος τολμησει να πει οχι, τοτε διαγραφεται και εξαφανιζεται απο τον πολιτικο βιο

ναι αλλα ειδες τί επαθαν με τον κατσικη το 1993 και με τον σαμαρα....τους τσουζει και τους φοβιζει η ισχνη πλειοψηφια...εστω και η ανοδος ενος τριτου κομματος!

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Παιδια ολοι ειστε πολυ οργισμενοι και το καταλαβαινω αλλα πρεπει να ξερετε πως τμημα της Παρνηθας ειναι ηδη καταπατημενο,χτισμενο,απολυτως νομιμοποιημενο και εντος σχεδιου πολεως(!)εδω και χρονια.Μιλαω για την Ιπποκρατειο Πολιτεια η υπαρξη της οποιας ειναι χοντρο σκανδαλο αφου ειναι χτισμενη μεσα σε δασικη εκταση και η ιστορια της δεν ειναι προσφατη αλλα εχει τριανταρησει εδω και χρονια.Βιλαρες μεσα στο δασος(κυριολεκτικα)για να παιρνουν καθαρο αερα τα παιδακια μεγαλογιατρων,μεγαλοδικηγορων,πολιτικων και αλλων φουκαραδων και αναξιοπαθουντων.Ξαναλεω ολα αυτα ειναι πλεον νομιμα(η πιο σωστα νομιμοποιημενα)εδω και πολλα μα πολλα χρονια.Ασε που αλλοι οικισμοι απο την ανατολικη πλευρα με την μεθοδο τσιμπα απο δω-τσιμπα απο κει προελαυνουν αργα αλλα σταθερα εδω και καμποσα χρονια εναντια στον εχθρο δασος.Το ονειρο του καθε μαλακα αυτο ειναι αλλωστε.Μια βιλαρα,μεσα στο δασος εννοειται για να "παρει αξια το σπιτι",για να πηγαινει τα weekend με το jeep και να "ξεκουραζεται" μεσα στην φυση οπως Αμερικη.Γιατι μπορει ο νεοελληνας να ειναι αντιαμερικανος πολιτικα(λεμε τωρα), αλλα ειναι απολυτως αμερικανοδουλος      πολιτισμικα.

+απειρο........και εχω και πελατες εκει που μενουν στην ιπποκρατειο πολιτεια...στην κυριολεξια μουνοπαιδα!γαμημενοι νεοπλουτοι τσιλιμπουρδοβλαχοι που μολις πιασατε την καλη πηγατε στα "in" μερη της αττικης για να αναπνεετε πιο high αερα απο οτι εμεις....με τις πρωτες βροχες ομως θα παρετε τα παπαρια μας και ας μενετε μεσα στα τζακουζια και στις σαλοναρες......Την φυση αρχιδονεοπλουτοι δεν μπορειτε να την νικησετε...αλλα δυστυχως μαζι με σας θα παρει η μπαλλα και τους υπολοιπους!

Επισκέπτης
Ο flyeron(τον οποιο εκτιμω πολυ εδω μεσα)αναφερει οτι δεν τιθεται θεμα οικιστικης αξιοποιησης,δηλ.τσιμενταρισματος,αφου η παρνηθα ειναι νομικα χαρακτηρισμενος εθνικος δρυμος.Πολυ σωστα αλλα το ξερατε οτι οικιστικος συνεταιρισμος δικαστικων εχει καταπατησει αρχαιολογικο χωρο και στη συνεχεια δικαιωσε εαυτον στα δικαστηρια απεναντι στην αρχαιολογικη υπηρεσια?Σιγα μην κωλωσουμε τωρα στον εθνικο δρυμο,και στον τυμβο του Μαραθωνα θα χτισουμε.Μην τρεφετε ψευτικες ελπιδες παιδια η νεοελλαδα ποτε δεν πεθαινει...

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Like
2
Πόντοι
1
+
Πολυάτακτε, δεν ξέρω αν το κείμενο είναι δικό σου. Αλλα οι παρακάτω γραμμές με εκφράζουν και αποτελούν προτάσεις ενδιαφέρουσες

Ολοι στο κάλεσμα 8/7. Μόνο αν φοβηθούν οτι θα χάσουν την κουτάλα θα ενδιαφερθούν πραγματικά

Δράση. Τώρα.
Φιλε enforcer, το κειμενο που διαβασες με εκφραζει απολυτα και ειναι συρραφη σκεψεων που δανειστηκα απο φιλους , οργισμενοι οπως κι εγω , με την τραγωδια που συνετελεσθη σ αυτο το υπεροχο βουνο.
Δεν θα ξεχασω την απορια των μικρων μου παιδιων( 6,5 χρ) , οταν την περασμενη Πεμπτη το βραδυ, βλεποντας απο την αυλη του σπιτιου μου, το βουνο τυλιγμενο στις φλογες, να με ρωτουν με απορια......μπαμπα γιατι καινε το βουνο;;;; Τι ν απαντησεις σ αυτο το ευλογο ερωτημα;;;Το ποσο σκαταδες ειμαστε σαν λαος;;Το ποιοι γαμημενοι πολιτικοι μας κυβερνανε;;; Το τι σαπιλα υπαρχει σ αυτο τον γαμημενο και καλοβολεμενο ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ;;; ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΡΑΓΕ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;;;
Ναι ρε πουστη μου,οσο περνα απο το χερι μου , θα δεινοπαθησουν ποιοι τολμησουν να συλλησουν αυτο το βουνο...

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ?......THE DAY AFTER TOMMOROW....η ταινία...κοντά είναι....τους υπεύθυνους.....ΕΚΤΕΛΕΣΗ...με συνοπτικές διαδικασίες.....ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ?....ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΜΥΓΕΣ.....σε λίγα χρόνια...ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ...

krotalias

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2006
Like
7
Πόντοι
6
Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι πως ορισμενοι μπορουν να ειναι τοσο μεγαλοι υποκριτες.Ανθρωποι που ζουν με τα λεφτα μου και τα δικα σας , που θα επρεπε να με σεβονται και να δουλευουν για εμενα οπως κανω εγω για τους εργοδοτες μου και αυτοι οι αξιωματουχοι του κολου μου μιλανε για αναδασωσεις και μαλακιες και το τι θα κανουμε και το τι πρεπει να κανουμε , ενω αυτοι (δεν λεω βαλανε την φωτια γιατι ειναι μεγαλη και βαρια κουβεντα) δεν βγηκαν να παραδεχτουν καμια ευθυνη και καμια αδιαφορια τους . Ειναι αυτοι που πανε και χτιζουν μετα εκει και αν οχι οι ιδιοι πανε οι κολλητοι τους και μετα κλαιγονται .
Επισης πολλες φορες βλεπω στην τηλεωραση οτι επιασε φωτια στο ενα σημειο ή στο αλλο και εκτος απο κατι φουκαραδες που καταστρεφονται οι περιουσιες τους , ειναι και κατι καριολιδες που βγαινουν και κλαινε που καηκε η βιλα τους που ηταν μεσα στα πευκα!Πως ρε αλητη εχτισες μεσα στο δασος???Ποιος σου το επετρεψε???
Μακαρι να μπορουσε να σου καει το σπιτι και εσυ ο ιδιος και κανενα αλλο δενδρο...

bixlas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουν 2007
Like
4
Πόντοι
1
οι Τουρκοι πρακτορες βαζουν τις φωτιες...

usb2.0

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Επισης πολλες φορες βλεπω στην τηλεωραση οτι επιασε φωτια στο ενα σημειο ή στο αλλο και εκτος απο κατι φουκαραδες που καταστρεφονται οι περιουσιες τους , ειναι και κατι καριολιδες που βγαινουν και κλαινε που καηκε η βιλα τους που ηταν μεσα στα πευκα!Πως ρε αλητη εχτισες μεσα στο δασος???Ποιος σου το επετρεψε???
Μακαρι να μπορουσε να σου καει το σπιτι και εσυ ο ιδιος και κανενα αλλο δενδρο...

+1.000
παρανάλωμα να γίνουν όλοι, που έχουν και το θράσος τα μουνόπανα να φωνάζουν πού είναι το κράτος. Πού ήταν όταν καταπατούσες ρε ξεφτίλα? Ψόφα τώρα σαν τα ελάφια ρε πούστη και άσε μας στην ησυχία μας.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
"Στις 7 το απόγευμα της Τρίτης το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ οργανώνει διαδήλωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Μια διαφορετική κινητοποίηση διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή 8 Ιουλίου. Μέσω μηνύματος που αποστέλλεται στα κινητά τηλέφωνα, καλούνται οι πολίτες στη Βουλή με αίτημα την άμεση αναδάσωση της Πάρνηθας.

Την ίδια μέρα ποδηλάτες θα κάνουν το γύρο του βουνού για να εκφράσουν το δικό τους αίτημα για άμεση αναδάσωση της Πάρνηθας.

Την ερχόμενη Πέμπτη 12 Ιουλίου το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ διοργανώνει συναυλία στην πλατεία του τελεφερίκ."

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom