Νέα

Πάρνηθα ...ΤΕΛΟΣ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Altec73
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 368
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Φιλε, με την κομματικη πειθαρχια που υπαρχει, τι 151 τι 251 . Το ιδιο ειναι. Η καθε κυβερνηση θα κανει του κεφαλιου της! Αν καποιος τολμησει να πει οχι, τοτε διαγραφεται και εξαφανιζεται απο τον πολιτικο βιο

σωστα, αλλα εχει εξασφαλισει μεχρι και τα δωδεκάκις τρισέγγονά του.. ;)

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
δεν ειναι ωραιο να ευχεσαι επωδυνο και αργο θανατο σε κανεναν ανθρωπο για οτιδηποτε και αν εχει κανει......απ'αλλου κρινομεθα ετσι και αλλιως...καταλαβαινω βεβαια την αγανακτηση σου αλλα πιστεψε με και εγω ειμαι πολυ τσαντισμενος και στεναχωρημενος για την καμμενη γη σε ολη την ελλαδα!Αλλα αν και οξυμωρο σχημα απο την αλλη χαιρομαι γιατι οι αθηναιοι θα παθουμε αυτο που μας αξιζει.....και αντι για τηλεοπτικες εκπομπες της βασιας λοη και ακριβα ψωνια και εστιατορια θα ψαχνουν λαγουμι για να γλυτωσουν απο τη μανια της φυσης!ευχομαι την επομενη φορα ο καυσωνας να ειναι 60 βαθμους υπο σκιαν και να καουν τα δερματα και τα σπλαχνα ολων αυτων που εκαναν την τελευταια εικοσαετια την ζωη των σωστα σκεπτομενων πολιτων και ανθρωπων αυτης της βρωμοπολης μπουρδελο!Αντε στο διαολο να πατε......θα παρετε ενα αρχιδι στις εκλογες ολοι σας.....ΚΚΕ στο 20%Αυτος πρεπει να ειναι ο στοχος μας.....Να βγει οποιος απο τους 2 πουστηδες αλλα με τοσο ισχνη πλειοψηφια που το παραμικρο σκανδαλο-προβλημα που θα βγει στη φορα να προκαλεσει ξανα εκλογες....μονο με 151 εδρες μουνοσκυλα θα σας βγαλουμε στις εκλογες....εκει να σας εχουμε στην πιεση...μουνοσκυλα!

Στον προσωπικό μου κώδικα τιμής, ο εμπρησμός δάσους και η εκουσια δολοφονία αθώων ζώων είναι απο τα σοβαρότερα εγκλήματα.

Δολοφονία με σκοπό το κέρδος.

Εγκλημα που επηρρεάζει αρνητικά τη ζωή  εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων αλλα και των παιδιών τους, για να βγάλει παράνομα φράγκα κάποιος πίθηκος.

Δεν ειχα σκοπό να πω κατι ωραίο. Ηταν μια ειλικρινής ευχή που ελπίζω να πιάσει τόπο.

Δεν ξέρω απο που και αν κρινόμαστε και πότε και τα λοιπά. Οποιος εγκλημάτισε πρέπει να πληρώσει στη ζωή αυτή - με όποιο είδος δικαιοσύνης. Συμβατικό ή μη.

Η Πάρνηθα ήταν το κορυφαίο έγκλημα. Δε θα περάσει έτσι. Και το λέω ξέροντας οτι δεν είμαι μόνος. Οχι μόνο στα σαιτ αυτό. Τωρα αν κάποιοι εμφανιστούν να κάνουν περιφράξεις και τους πάρει κάποιος απο την ομάδα περιφρούρησης χαμπάρι, εκει...

Σιγα μην περιμένω να αποδοθεί δικαιοσύνη μέσω της ψήφου. Εδω δεν είναι πολιτκό θέμα αλλα κάτι πολύ πιο ουσιαστικό που χρειάζεται δράση και μάλιστα δυναμική. Πάντα με σωστό σχεδιασμό και τολμη.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Πολύ δίκιο έχει ο Enforcer και συμφωνώ απόλυτα. Δηλαδή θυσιάζεται ολόκληρο περιβάλλον ,δάσος , οικοσύστημα κλπ κλπ με τεράστιες επιπτώσεις σε έναν ολόκληρο λαό και βάλε ( γιατί η φύση δε γνωρίζει σύνορα) απλά για να βγάλει χρήματα ένα υπανθρωποειδές πουτανόσπερμα και να πουλάει και μούρη μετά. Πείτε μου ειλικρινά ένα λόγο τέτοια σιχάματα γιατί να ζουν.
ʼμα κάποιοι πολίτες, τον έπιαναν βρείτε έναν πειστικό λόγο να μην έκαιγαν ζωντανό αυτό το σιχαμένο και εμετικό καθίκι. Γιατί θυσιάζει τόσα και τόσα, απλά για το σκατοτόμαρό του, γ@ μω την ώρα και τη στιγμή πο ξεσκιζόταν το μ@νι που τον ξέρναγε.

Αυτή τη στιγμή προς το παρόν εύχομαι με όλη μου την καρδιά τις χειρότερες κατάρες για αυτά τα πουτανογεννήματα και όλο τους το σόι. Αργότερα, σε μια πιο ήρεμη κατάσταση χρειάζεται να πράξουμε δραστικότερα. Μη περιμένετε από άλλους να σας σώσουν. Αυτενέργεια και μόνο.

Το χειρότερο είναι ότι κάτι τέτοια σιχαμένα σκατά, όχι μόνο θυσιάζουν  τη φύση για να γεμίσει η σαπιοκοιλάρα τους ( να έχουν να τρώνε καλύτερα τα σκουλήκια όταν με το καλό ψοφήσουν) αλλά το κάνουν και ύπουλα χωρίς κόστος για αυτούς. Το δάσος δε "μπορεί" να "αντισταθεί". Είναι κάτι "απροστάτευτο". Εκεί λοιπόν κρίνεσαι ως άνθρωπος πλέον.
Γιατί κάποιο τέτοιο σίχαμα να λέγεται άνθρωπος? Και γιατί να έχει δικαίωμα για ανθρώπινη μεταχείριση? Νομίζω σε μια υγιή κοινωνία τέτοια βρωμερά παράσιτα θα είχαν από καιρού ξεφτιλιστεί και απορριφθεί. Χωρίς έλεος και συγχώρεση και επιείκια. Αλλά κι εγώ τι κάθομαι και τα λέω αφού ζω σε μια κοινωνία που κάτι τέτοια καθίκια τα σέβονται κιόλας και τα έχουν ως παράδειγμα προς μίμηση? Μήπως όπως είπε και ο φίλτατος vasos κολυμπάμε κι εμείς μες στα σκατά? Και μας αξίζουν αυτά τα πράγματα...?

krotalias

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2006
Like
7
Πόντοι
6
εχω την εντυπωση ομως οτι αυτα τα καθαρματα δεν δρουν αμεσα.περιμενουν να περασει ενα ευλογο διαστημα και μολις εχει καπως ξεχαστει τοτε πανε και βαζουν φραχτες.κανεις δεν θα παει αυριο το πρωι αλλα σε 3,4 χρονια θα το κανουν.
γιατι δεν εχει παει κανεις αρμοδιος να δει αν εχουν χτιστει αλλα δαση που ειχαν καει παλιοτερα και να τους δεσουν αυτους που τα εχουν εκμεταλλευτει??????ειναι πολλες αυτες οι περιπτωσεις και δυστηχως περνανε στο ντουκου...

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Η Ελλάδα κολυμπά στα σκατά της ....

Εικόνα σου είμαι κοινωνία και γι'αυτό σου μοιάζω ...

Όσα συμβαίνουν έχουν σαν βάση τους τον Νεοέλληνα του σήμερα ... πάνω του βασίζονται, γι' αυτόν υπάρχουν και σ'αυτόν αναφέρονται ...

... με απλά λόγια : όλα είναι σκατά γιατι έχουμε καταντήσει σκατένιοι ....

athensfreelove

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
ριξτε μια ματια σε αυτο το αρθρο
[quote author=skidoo link=topic=11432.msg184312#msg184312date=1183301551]
Πολύ δίκιο έχει ο Enforcer και συμφωνώ απόλυτα. Δηλαδή θυσιάζεται ολόκληρο περιβάλλον ,δάσος , οικοσύστημα κλπ κλπ με τεράστιες επιπτώσεις σε έναν ολόκληρο λαό και βάλε ( γιατί η φύση δε γνωρίζει σύνορα) απλά για να βγάλει χρήματα ένα υπανθρωποειδές πουτανόσπερμα και να πουλάει και μούρη μετά. Πείτε μου ειλικρινά ένα λόγο τέτοια σιχάματα γιατί να ζουν.
ʼμα κάποιοι πολίτες, τον έπιαναν βρείτε έναν πειστικό λόγο να μην έκαιγαν ζωντανό αυτό το σιχαμένο και εμετικό καθίκι. Γιατί θυσιάζει τόσα και τόσα, απλά για το σκατοτόμαρό του, γ@ μω την ώρα και τη στιγμή πο ξεσκιζόταν το μ@νι που τον ξέρναγε.

Αυτή τη στιγμή προς το παρόν εύχομαι με όλη μου την καρδιά τις χειρότερες κατάρες για αυτά τα πουτανογεννήματα και όλο τους το σόι. Αργότερα, σε μια πιο ήρεμη κατάσταση χρειάζεται να πράξουμε δραστικότερα. Μη περιμένετε από άλλους να σας σώσουν. Αυτενέργεια και μόνο.

Το χειρότερο είναι ότι κάτι τέτοια σιχαμένα σκατά, όχι μόνο θυσιάζουν  τη φύση για να γεμίσει η σαπιοκοιλάρα τους ( να έχουν να τρώνε καλύτερα τα σκουλήκια όταν με το καλό ψοφήσουν) αλλά το κάνουν και ύπουλα χωρίς κόστος για αυτούς. Το δάσος δε "μπορεί" να "αντισταθεί". Είναι κάτι "απροστάτευτο". Εκεί λοιπόν κρίνεσαι ως άνθρωπος πλέον.
Γιατί κάποιο τέτοιο σίχαμα να λέγεται άνθρωπος? Και γιατί να έχει δικαίωμα για ανθρώπινη μεταχείριση? Νομίζω σε μια υγιή κοινωνία τέτοια βρωμερά παράσιτα θα είχαν από καιρού ξεφτιλιστεί και απορριφθεί. Χωρίς έλεος και συγχώρεση και επιείκια. Αλλά κι εγώ τι κάθομαι και τα λέω αφού ζω σε μια κοινωνία που κάτι τέτοια καθίκια τα σέβονται κιόλας και τα έχουν ως παράδειγμα προς μίμηση? Μήπως όπως είπε και ο φίλτατος vasos κολυμπάμε κι εμείς μες στα σκατά? Και μας αξίζουν αυτά τα πράγματα...?
[/quote]
εχω την εντυπωση ομως οτι αυτα τα καθαρματα δεν δρουν αμεσα.περιμενουν να περασει ενα ευλογο διαστημα και μολις εχει καπως ξεχαστει τοτε πανε και βαζουν φραχτες.κανεις δεν θα παει αυριο το πρωι αλλα σε 3,4 χρονια θα το κανουν.
γιατι δεν εχει παει κανεις αρμοδιος να δει αν εχουν χτιστει αλλα δαση που ειχαν καει παλιοτερα και να τους δεσουν αυτους που τα εχουν εκμεταλλευτει??????ειναι πολλες αυτες οι περιπτωσεις και δυστηχως περνανε στο ντουκου...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Αυτό που κατηγορούμε δεν είναι κυρίως ο εμπρησμός αλλά η καταπάτηση μετά τον εμπρησμό...

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
athensfreelove το κείμενο που παρέθεσες περιέχει χρήσιμες πληροφορίες

Δε λαμβάνει υπ΄όψιν του περιπτώσης οικοπεδοποίησης

Οι δορυφορικές φωτογραφίες που υπάρχουν στη διάθεση της WWF είναι πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία για όσους επίδοξους

Εχει δίκιο ο κροταλίας. Οι πηθικοι αυτοί θα περιμένουν να περάσει λίγος καιρός. Δεν πειράζει. Εμεις θα είμαστε εκει και μετά απο 8 χρόνια.

Περιφρούρηση, έλεγχος, δορυφορικές λήψεις, χρήση των ΜΜΕ, του ιντερνετ, των οικονομικών στοιχείων των εργαζομένων στο δασαρχείο και στο δήμο, της Ευρωπαικής Δικαιοσύνης. Και φυσικά, δυναμισμός. Δε θέλουμε πολλούς. Θέλουμε καλούς.

Δεν ξεχνάμε

NiLe

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Μαγκες ειναι λιπηρο ολο αυτο γιατι δεν εχουμε πολυ ζωη αν συνεχειστη αυτο με τα δαση,αν οχι εμεις τα παιδια μας σιγουρα,παρτε να διαβασετε ενα βιβλιο που πουλανε στα περιπτερα αν δεν κανω λαθος κανει 9 ευρο και λεγετε (AΛ ΓΚΟΡ   ΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ)θα παθετε ΣΟΚ με αυτα που θα διαβασετε μεσα....αυτο το βιβλιο λεει για το φαινομενο του θερμοκυπιου και ολα αυτα που θα παθουμε αν δεν προστατευσουμε την φηση τα δαση και την θαλασσα.
και θελω να κανω και μια ερωτηση λενε οτι της περισοτερες φορες περνει φωτια απο σκουπιδια οκ πες οτι το τρωμε το ψεμα.Που ειναι το κρατος να ψηφησει εναν ΝΟΜΟ στην βουλη και να λεει.΄Καθε δασος που θα καιγετε θα αναδασονετε,και εαν δουμε καποιον να χτυζει εκει θα πιγενη μεσα ισοβια΄...........αρε αυτο ειναι κρατος κρατος για τους λιγους και οι πολυ ας πεθανουν

Επισκέπτης
Στον προσωπικό μου κώδικα τιμής, ο εμπρησμός δάσους και η εκουσια δολοφονία αθώων ζώων είναι απο τα σοβαρότερα εγκλήματα.

Η Πάρνηθα ήταν το κορυφαίο έγκλημα. Δε θα περάσει έτσι. Και το λέω ξέροντας οτι δεν είμαι μόνος. Οχι μόνο στα σαιτ αυτό. Τωρα αν κάποιοι εμφανιστούν να κάνουν περιφράξεις και τους πάρει κάποιος απο την ομάδα περιφρούρησης χαμπάρι, εκει...

Σιγα μην περιμένω να αποδοθεί δικαιοσύνη μέσω της ψήφου. Εδω δεν είναι πολιτκό θέμα αλλα κάτι πολύ πιο ουσιαστικό που χρειάζεται δράση και μάλιστα δυναμική. Πάντα με σωστό σχεδιασμό και τολμη.

Φίλε είμαι μαζί σου, πολύ καλές οι απόψεις σου για το θέμα. Αν και νομίζω η ίδια η φύση θα αποδώσει δικαιοσύνη πολύ σύντομα :ak:

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Διαδώστε το ελευθερα!

Συνημμένα

• touristdeer2.jpg
    touristdeer2.jpg
    87,7 KB · Εμφανίσεις: 36
OP
OP
Altec73

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
68.467
Πόντοι
12.056
Eγω πιστευω οτι πρεπει να αφησουμε την φυση να γιατρεψει μονη τις τις πληγες τις γιατι οπου βαζει το χερακι του ο ανθρωπος γινετε μαλακια....
Στην τελικη ποιο βουνο γυρω απο την αττικη εχει αναδασωθει???
Ας ελπισουμε να βρεξει φετος δυνατα να ξεπλυθει η σταχτη και σιγα σιγα να αρχισει η φυση την δουλεια τις....

rokoss

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
16
Ας ελπισουμε να βρεξει φετος δυνατα να ξεπλυθει η σταχτη και σιγα σιγα να αρχισει η φυση την δουλεια τις....

να ελπιζεις να ΜΗΝ βρεξει δυνατα, ετσι θα δεις το κακο προσωπο και την εκδικητικοτητα της μαμας φυσης..

αλλα και απο την αλλη, αν δε βρεξει πολυ και περασει αλλος ενας ξερος χειμωνας σαν τον φετεινο, παλι θα εχουμε προβλημα, χειροτερο αυτη τη φορα.

μπρος γκρεμος...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Δε λαμβάνει υπ΄όψιν του περιπτώσης οικοπεδοποίησης

Νομίζω ότι το λέει ξεκάθαρα: «Έτσι ξεκίνησε μια, χωρίς προηγούμενο, οικοπεδοποίηση κάθε διαθέσιμης έκτασης στις περιαστικές περιοχές. Και όταν οι νόμιμες εκτάσεις τελείωσαν, άρχισε το παράνομο εμπόριο γης που απελευθέρωναν οι τυχαίες ή μη πυρκαγιές.»

Το πρόβλημα βέβαια είναι ακριβώς τι γίνεται μετά την φωτιά, γιατί μεγάλες πυρκαγιές γίνονται και στην Γαλλία, την Ισπανία και κυρίως στην Καλιφόρνια (πρόσφατα στο Lake Tahoe). Και εδώ οι διαφορές είναι σημαντικότατες.

Το ερώτημα μου είναι αν μπορεί όμως υπάρξει οποιαδήποτε προστασία του δάσους όταν η Ελλάδα αποτελεί μοναδική περίπτωση στις ανεπτυγμένες χώρες όπου δεν υπάρχει κτηματολόγιο. Μετά από τόσα χρόνια, τόσα κοινοτικά κονδύλια, τόσα δικά μας έξοδα (φορολογούμενοι) και πάλι κτηματολόγιο δεν έχουμε. Και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει δασικό κτηματολόγιο.

Καλές οι δορυφρορικές εικόνες, αλλά  το πρόβλημα είναι στην ερμηνεία τους. ʼλλωστε υπάρχουν αεροφωτογρφίες της ΓΥΣ που πάνε πολλά χρόνια πίσω, ποιος όμως θα τις χρησιμοποιήσει για να γκρεμίσει ότι έχει κτιστεί μέσα σε δάσος;

Και όλα ξεκινάνε από την ειδική θέση που έχει η κατοικία στην συνείδηση του Έλληνα. Η πρώτη του φιλοδοξία είναι να αποκτήσει ένα σπίτι για να το έχει πάνω από το κεφάλι του, και έτσι έχουμε φτάσει να διαθέτουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης παγκοσμίως. Αλλά μαζί με την πρώτη κατοικία έρχεται και η ανάγκη για το εξοχικό και παράλληλα πάντα θα υπάρχει το σπίτι στο χωριό.
Τι να σου κάνει το έρημο το δάσος μπροστά σε αυτή την τεράστια πίεση;

Να λοιπόν γιατί υπάρχουν 40 εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων που αν περάσει η αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος θα γίνουν οικόπεδα και γιατί (δήθεν) κακώς χαρακτηρίζονται δάση εκτάσεις που είναι χορτολιβαδικές.
Το παρακάτω είναι ιδιαίτερα ενημερωτικό:
www.oikologos.gr/News2007/0368.html]http://www.oikologos.gr/News2007/0368.html[/url]

Αν για κάτι πρέπει να λογοδοτήσει η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι μόνον οι ολιγωρίες στην περίπτωση της Πάρνηθας, η παντελής έλλειψη προετοιμασίας παρόλες τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις, οι ελλείψεις σε ανθρωπινό δυναμικό της Πυροσβεστικής και όλα τα γνωστά.

Είναι πρωτίστως αυτή η προσπάθεια αναθεώρησης του συντάγματος (τώρα το βρήκαν το βιολί, κάθε 5 χρόνια αναθεωρούν το σύνταγμα).  Αν νομίζουν ότι έτσι θα γίνει η ανασύσταση του κράτους και ότι εμείς θα το χάψουμε είναι γελασμένοι. (Σημειωτέον, Κωστάκη ψήφισα στις τελευταίες εκλογές).

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Το ερώτημα μου είναι αν μπορεί όμως υπάρξει οποιαδήποτε προστασία του δάσους όταν η Ελλάδα αποτελεί μοναδική περίπτωση στις ανεπτυγμένες χώρες όπου δεν υπάρχει κτηματολόγιο. Μετά από τόσα χρόνια, τόσα κοινοτικά κονδύλια, τόσα δικά μας έξοδα (φορολογούμενοι) και πάλι κτηματολόγιο δεν έχουμε. Και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει δασικό κτηματολόγιο.

Βολταίρε μπορεί να υπάρξει προστασία - με τους ίδιους όρους όμως

Αυτους του ανταρτοπολέμου

Δεν υπάρχουν κανόνες

Οποιος έκαψε την πάρνηθα ή το πήλιο και ονειρεύεται οικοπεδακια θα έχει να αντιμετωπίσει τακτικές ομοιες με αυτες που χρησιμοποίησε ο ίδιος. Και το ίδιο απόλυτες

Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο

Νομίζω ότι το θέμα σε θεωρητικό επίπεδο έχει σχεδόν εξαντληθεί

Το επόμενο στάδιο είναι ο σχεδιασμός και ακολουθεί η δράση. Κάποιες δράσεις μπορούν να γίνονται παράλληλα με το σχεδιασμό μιας και αποτελούν τακτικές οι οποίες ούτως ή άλλως θα ενσωματωθούν αλλα και δεν εξαρτώνται απο αυτόν

Μιας και έθιξες το θέμα των πολιτικών, εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν έχουν καταλάβει τις αλλαγές που έχουν υπάρξει στην κοινωνία και έχουν μείνει τραγικά πίσω στις εξελίξεις. Οι σημερινές δηλώσεις του ατόμου το οποίο εμφανίζεται ως πρωθυπουργός περι αναδάσωσης είναι αφελείς απο μέρους του. Αν το πιστεύει, ας προχωρήσει σε νομοθεσία. Αυτό δεν υποτίθεται οτι κάνουν όλοι οι τεμπέληδες της βουλής;

Εδω το θέμα δεν είναι πολιτκό, ειναι κάτι πολύ πιο σημαντικό και σοβαρό που αγγίζει όλους μας. Μερικοί θα αδιαφορήσουν, μερικοί θα γράψουν 2-3 αράδες εδω, κάποιοι θα παρακολουθούν το θέμα με ενδιαφέρον αλλα χωρίς να ειναι μέρος της λύσης.

Και άλλοι θα προσπαθήσουν να είναι μέρος της λύσης.

Ολους τους σέβομαι, ανήκω στους τελευταίους.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
[size=10pt][glow=red,2,300]8/7 - 19:00 ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ[/glow][/size]
Όλοι έξω από την Βουλή.Απάιτησε την αναδάσωση όλων των καμμένων εκτάσεων μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, απαίτησε δράση ΤΩΡΑ!
Μη μείνεις άπραγος αυτή την φορά.

Προώθησε αυτό το μήνυμα σε όσο πιο πολλούς μπορείς και κατέβα στους δρόμος στην πιό μαζική συγκέντρωση για το περιβάλλον.

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Δεν πέρασαν ούτε 4 μήνες από την τελευταία εκδρομή στην Πάρνηθα.

Ούτε 4 μήνες από την τελευταία ξάπλα κάτω από τα έλατα...

Ούτε 4 μήνες από εκείνο το μεσημέρι που μάζευα τις γόπες μου στο σελοφάν του πακέτου μου, για να μη μαγαρίσω την ομορφιά που έβλεπα. Τι μαλακας!

Σήμερα ο ουρανός γέμισε στάχτη.

Γιατί κάποιος αποφάσισε ότι μια-δυο-τριακόσιες βιλίτσες με θέα το καζίνο, θα γίνουν ανάρπαστες. Κι έτσι, θα βγάλει τόσα λεφτά, ώστε η τράπεζα να του προσφέρει «πρόσωπο» προκειμένου να εκτελεί δημόσια έργα...

Δεν ήτανε τυχαία η φωτιά. Δεν άναψε την πιο ζεστή μέρα του Ιούνη, αλλά μόλις έπιασε το βοριαδάκι.

Είμαι θυμωμένος. Πενθώ, όχι για τις επόμενες γενιές που θα ζήσουν στα πλημμυρισμένα βαλτοτόπια του Μοσχάτου, αλλά για τις χαμένες ανοιξιάτικες βόλτες μου, που θα έκαναν ανεκτή τη μιζέρια του καθημερινού τσιμέντου.

Μαζί μου πενθούν κι οι φίλοι μου. Και είναι κι εκείνοι οργισμένοι.

Και κάθε φορά που θα μιζεριάζουν στο τσιμεντένιο τους γραφείο, θα θυμώνουν ξανά, που δε μπορούν να ξεφύγουν. Κι αυτό θα γίνεται κάθε Παρασκευή για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Λέω λοιπόν να αρχίσω τις απειλές. Όχι τις «προειδοποιήσεις»...

Η Πάρνηθα φιλοξενεί τον Εγκέλαδο. Και είμαι σίγουρος ότι ο Τιτάνας θα φροντίσει να καθαρίσει το τοπίο του. Η φύση έπειτα θα το ξαναφυτέψει, όπως της αρέσει.

Λέω να βοηθήσω. Να κάνω τις αντισεισμικές κατασκευές λιγότερο αντισεισμικές.

Λέω να αρχίσω τις περιπολίες και να ρίχνω αλάτι στα μπετά των νέων κτιρίων που θα φυτρώνουν.

Δεν είναι δύσκολο...
Λεω επίσης να αρχίσω να καίω όλα τα μηχανήματα που θα ανέβουν να φτιάξουν δρόμους και τα αυτοκίνητα των νέων κατοίκων επίσης...
Μαζί με τα χλωρά, καίγονται και τα ξερά. Έτσι δεν παίζεται το παιχνίδι;
Αλλά κι αυτοί οι νέοι «οικιστές» ξέρουν που μπλέκουν...
Λέω να αρχίσω να τρομοκρατώ όσους σκοπεύουν να αγοράσουν «οικόπεδο» εκεί γύρω. Να τους πείσω ότι αυτή η γειτονιά είναι χειρότερη από γκέτο. Κι ότι οι επενδύσεις τους εκεί είναι αμφίβολες.
Λέω να περνάω νυχτιάτικα και να ουρλιάζω, χαλώντας τον ύπνο του δικαίου των νέων οικιστών.
Τα ζώα δεν θα ενοχληθούν, είμαι σίγουρος πως δεν θα συχνάζουν πια.
Λέω να γίνω «τρομοκράτης» και να αγωνιστώ για τα δίκαια της φύσης. Όχι τα δικά μου.
Και να μην σταματήσω τις εξορμήσεις, μέχρι κάποιος από τους μαλάκες εκεί πάνω, να με πείσει ότι θα αφήσουν το βουνό στην ησυχία του.

Τι λες; Πάμε μια «ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ»;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom