Να καταθέσω και εγώ την άποψή μου επί του θέματος.
Πέρυσι το χειμώνα, έχοντας πάει ήδη μια φορά στο παρελθόν, σχεδίασα ένα Σ/Κ διαμονής στην Πράγα. Ήθελα όμως μια λιγότερο τουριστική και πιο 'τοπική' εμπειρία αυτή την φορά, έχοντας ακριβώς στο μυαλό μου μπας και καταφέρω και γνωρίσω καμιά ντόπια γκόμενα.
Απευθύνθηκα λοιπόν σε ένα πολύ καλό μου φίλο Τσέχο και του είπα να μου συστήσει 2-3 μπαρ και κλαμπ που συνάζουν ντόπιοι και όχι τουρίστες. Όντως, μου έδωσε ονόματα και διευθύνσεις τονίζοντας μου ότι εκεί ακριβώς θα βρω τους μέσους Τσέχους και Τσέχες που βγαίνουν το σ/κ για να διασκεδάσουν.
όντως λοιπόν, για να μην τα πολυλογώ, πήγαμε με τον φίλο μου σε ένα από τα κλαμπ που μας είχε συστήσει, την Παρασκευή το βράδι, κόσμος πολύς να περιμένει στην ουρά, εκ πρώτης όψεως το βράδι προμηνυόταν αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον...
όση ώρα περιμέναμε στην ουρά,(κανά 45λεπτο, μπορεί και περισσότερο) για να μπούμε μέσα άρχισα να παρατηρώ τον κόσμο και το περιβάλλον γύρω μου. Δεν παρατήρησα άλλον ξένο στην ουρά, αντίθετα εγώ και ο φίλος μου ξεχωρίζαμε σαν την μύγα μες το γάλα, και λόγω ντυσίματος βέβαια. όλες οι επιγραφές ήταν στα τσέχικα, νεαρόκοσμος να περιμένει να μπει μέσα, γενικά όντως όπως ο Τσέχος φίλος μου μου είχε πει, ήταν ένα τυπικό κλαμπ για Τσέχους. Ολα ωραία ως εδώ. Περιμένοντας βέβαια τόση ωρα μέχρι να μπούμε μέσα, παρατήρησα, εκτός βέβαια της κιτς αμφίεσης αντρών-γυναικών (την οποία την προσπερνάω ως ένα σημείο αν και από τις κοπέλες δεν το περίμενα τόσο για να πω την αλήθεια..), ότι γενικά όλες οι γκόμενες ήταν ήταν ή μέτριες ή κάτω του μετρίου. Τελοσπάντων, θα έτυχε λέω ,δεν μπορεί. Με τα πολλά, μπαίνουμε μέσα και καθόμαστε πάνω από 3 ώρες στο μαγαζί. Εκεί πια παθαίνω πολιτισμικό σοκ, διότι σταδιακά αρχίζω να αντιλαμβάνομαι ότι παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, η μέση Τσέχα (το κορίτσι της διπλανής πόρτας ας πούμε), είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΤΡΙΑ από την μέση Ελληνίδα εμφανισιακά, ενώ από άποψη ντυσίματος κτλ δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τις δικές μας.
Επίσης παρατήρησα ότι τα όποια λίγα ωραία μουνιά υπήρχαν εκεί μέσα, όλα μα όλα συνοδεύονταν. Γενικά , το μόνο καλό με το μαγαζί ήταν ο πολύ φτηνές τιμές που είχε στα ποτά. Κατά τα άλλα , πλήρης απογοήτευση. Για να μην προσθέσω βέβαια και το γεγονός ότι σαν κλασικές κεντροευρωπαίες αγνοούσαν παντελώς την έννοια του eye contact που έχουμε εδώ στην Μεσόγειο εν γένει...
Φεύγοντας από το μαγαζί, συζητώ το θέμα με τον φίλο μου, φοβούμενος μήπως εγώ ήμουν υπερβολικός ή υπέρμετρα αυστηρός στις κρίσεις μου και ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Ο φίλος μου έιχε την ίδια αρνητική άποψη για την ομορφιά των γυναικών και για το γεγονός ότι δεν έπαιζαν καθόλου, αλλά, αντίθετα, κατηγόρησε τον φίλο μου τον Τσέχο, ότι μας έστειλε σε μαλακία μαγαζί.
Γι'αυτούς τους λόγους, για να μην χαραμιστεί και το Σάββατο βράδι μας κυνηγώντας χείμερες, με συνοπτικές διαδικασίες μας πήγα στο sweet paradise, όπου με κόστος 80 ευρώ περίπου, γαμάς για 1 ώρα και για 2 σίγουρα φορές, πραγματικά συμπαθητικά, αν μη τι άλλο μουνιά. very cost effective...
Το προσωπικό μου συμπέρασμα-παρατηρήσεις μετά από αυτά που είδα είναι ότι ενδεχομένως σαν λαός να μην έχουν αυτό που λέμε ΄ένας μέσος όρος ομορφιάς¨, όπως έχουμε εδώ στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία κ.ο.κ. , αλλά αντιθέτως, εκε ί είναι ή του ύψους ή του βάθους, ή 8α είναι πραγματικά μουνάρες, ή θα είναι κάτω του μετρίου.
Μετά από κανά μήνα όταν ξανασυνάντησα τον φίλο μου τον Τσέχο, του εθεσα διακριτικά το ζήτημα και μου απάντησε ότι οι πολύ ωραίες κοπέλες βρίσκονται είτε στην Σλοβακία είτε στις περιοχές της Τσεχίας που συνορεύουν με την Σλοβακία και συνήθως τροφοδοτούν τα διάφορα ecorts agencies και τα καλά FKK της Πράγας, το οποίο βέβαια εξηγεί εν μέρει αρκετά πράγματα...
Τώρα, όσον αφορά την προοπτική του καμακιού, σαφώς βέβαια και υπάρχει, απλά εγώ θα προσέθετα μια άλλη διάσταση : καμάκι σε τουρίστριες... Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα την πόλη και κινήθηκα σε μέρη τουριστικά, παρατήρησα πως σαφώς και υπάρχουν περιθώρια για γνωριμίες. Ας πούμε, στο μεγάλο 4οροφο κλαμπ δίπλα από την γέφυρα του Καρόλου που μαζεύει τουρίστες, άνετα παίζεις μπάλα. Έχει πάντα κόσμο και τις μικρές ώρες, ακριβώς επειδή πρόκειται για ξένους τουρίστες και όχι για ντόπιους, και λόγω του ότι οι τιμές στις μπύρες είναι εξωφρενικά χαμηλές, όλοι μα όλοι πίνουν και είναι πιο χαλαροί στην προσέγγιση.
Επίσης, σε ένα από τα γνωστά μπαρ της Πράγας, στο Τρέτερς, που φημίζεται για τα κοκταίλ του και συνιστούν οι τουριστικοί οδηγοί γενικά, όταν πήγα , έτυχε να κάτσω δίπλα από μια παρέα που αποδείχτηκε ετερόκλητη¨: ήταν 2 γερμανίδες και 1 αμερικανός, ο οποίος τις γνώρισε εκεί στο μπαρ. Όταν έκλεισε το μπαρ, ο τύπος έφυγε μαζί με την καλύτερη από τις δύο και η άλλη έφυγε μόνη της!!!
Άρα , περιθώρια για κοννέ υπάρχουν σίγουρα, όπως και άλλωστε σε κάθε άλλη πόλη στον κόσμο.
Πάντως εγώ την επόμενη φορά που θα αποφασίσω να πάω προς τα εκεί, αν βρεθώ στην Πράγα, θα καταφύγω στις σίγουρες cost effective λύσεις, και ενδεχομένως να δοκιμάσω να κινηθώ προς Μπρατισλάβα, όπου ενδεχομένως τα πράγματα να είναι κατά τι καλύτερα από πλευράς ομορφιάς γυναικών και προσέγγισης. Ίδωμεν βέβαια...