λενε οτι ο πληθυσμος της ελλαδας συνεχως γερναει...θα προσθετα επισης οτι τα γηρατεια ερχονται πια πολυ πιο γρηγορα,απο την τριτη κιολας δεκαετια της ζωης σε πολλες περιπτωσεις...
παρατηρω γυρω μου ολο κ πιο συχνα νεους που εχουν περασει τα πρωτα -αντα να εχουν παραιτηθει απο τη ζωη...χανονται απο φιλους,κολλητους απο δραστηριοτητες που τυχον ειχαν στο παρελθον...μοναδικη τους απολαυση κανενας αγωνας στην tv,κανα στοιχηματακι,γηπεδο,dvd κ ακαταπαυστο downloading ταινιων...αν τυχει κ βρουν κ καμια γκομενα τοτε ειναι που χανονται κ απο προσωπου γης τιμωντας στο επακρο την μουνοδουλια
αναρωτιεμαι ποσο λακαμας ειναι ο ελληνας για να χαραμιζει την καλυτερη δεκαετια της ζωης του 30-40 στο να σαπιζει καθημερινα στη πολυθρονα...οταν καπως παει να σταθει επαγγελματικα,να βγαλει τα πρωτα φραγκα κ εχει πια ολες τις προυποθεσεις να ζησει ανεξαρτητος κ ωραιος αυτος πεφτει σε μονιμο ληθαργο...
αντιθετα βλεπεις πολλες γυναικες να συνεχιζουν την ξεφρενη ζωη που κανανε...spa,πεντικιουρ,μανικιουρ,τεννις,πινγκ,πονγκ,γαμοι,βαφτησια,κηδειες,shopping,συνεστιασεις για τη σωτηρια της καρετα καρετα...δεν εχουν σταματημο...
αλιθεια που ειναι ο συγχρονος playboy?που ειναι τα δικα του θελω,οι δικες του αναγκες κ επιθυμιες του συγχρονου αντρα...?τα ονειρα του περιοριζονται στην ξαπλα αγκαλια με το τηλεκοντρολ?!μονο αν τυχον βρει καποιο θηλυκο ξαφνικα αναγεννιεται απο τις σταχτες του ως δια μαγειας κ αρχιζει να τρεχει στα γκαλα,στα θεατρα,τους σινεμαδες κ στα μαγαζια με βιολογικα τροφιμα,οχι απαραιτητα γιατι το θελει ο ιδιος,αλλα γιατι τον σερνει η γκομενα...
με λιγα λογια αισχος...τι αλλο θα μπορουσε να αναφωνησει κανεις?ζουμε σε μια χωρα που τα παντα καθοριζονται απο το μουνι...δεν ειμαι μισογυνης,ουτε αντιθετος στις υγιεις ανθρωπινες σχεσεις,αλλα το κακο εχει παραγινει...τα παντα εξαρτωνται απο τα χουγια κ τις επιθυμιες της εκαστοτε γκομενας...οι αντρες απλα ακολουθουν,απλα παρατηρουν,κομπαρσοι της ζωης,αντι για πρωταγωνιστες...το οτι εχει κακομαθει λοιπον η συγχρονη γυναικα σημερα μηπως οφειλεται κ στον αντρα κ οχι απαραιτητα μονο στην ιδια...?
κ αλιθεια σε σας αναφερομαι συναγωνιστες...πατησατε ξαφνικα τα 30 κ δεν εχετε αναγκη να βγειτε εξω με ενα φιλαρακι σας να τα πειτε,να βολταρετε οπως παλια,να κανετε καμια "τρελλα" ωστε να δωσετε λιγο χρωμα στη ζωη σας?ποια ειναι η δικαιολογια για την απραξια σας...τα καναμε παλιοτερα αυτα...τα χορτασαμε?δηλαδη επειδη τα καναμε παλιοτερα δεν τα ξανακανουμε?τελειωσε η ζωη?ε,ριχτε μια ταφοπλακα απο πανω σας ρε μαγκες κ αραχτε αιωνιως...
κ να ταν μονο οι 30αρηδες....κ ομως οχι...παρατηρω ακομα κ 20χρονους να λενε "βαρεθηκα"...ποτε προλαβες ρε φιλε να βαρεθεις?τι εχεις ζησει για να βαρεθεις?επειδη πηγες σε 100 καφετεριεσ βαρεθηκες?
ταξιδεψες?εζησες μονος?γευτηκες πραγματα κ καταστασεις?η οι μαγκιες κ οι εμπειριες περιοριζονται στο τι εκανες τα πρωτα ετη μολις εφυγες απο το πατρικο σου για φοιτητης?εγω παντως βλεπω συνομιληκους σου ξενους που παιρνουν το τραινο πχ κ γυρνανε ολη την ευρωπη...
βλεπω μεχρι κ ζευγαρια που δεν εχουν κλεισει καν τα 25 κ να λενε "σκεφτομαστε να παμε σε κανα νησακι ησυχο της αγονης γραμμης να αραξουμε...ηλιοθεραπεια,ψαρεμα κ ταβερνα" δηλαδη στα 50 σου φιλε μου τι θα κανεις?
δεν ξερω,αλλα εχω την εντυπση οτι αυτη η χωρα κατοικειται απο ζωντανους νεκρους...κ ισως το επομενο sequel της ομωνυμης ταινιας θα επρεπε να γυριστει εδω.....