Νέα

Ουστ ρε πουλημένοι πολιτικοί...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sas1977
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 254
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
ΟΚ ρε συ Θεόφιλε, no prob.

Με την ίδια λογική, οι Έλληνες της Μελβούρνης είναι μια ελληνική μειονότητα στην Αυστραλία? Θέλω να πω, τρώνε ελληνικά φαγητά, παντρεύονται κατά κανόνα μεταξύ τους, λένε τη λέξη "μαλάκας" το ίδιο συχνά με εμάς, και ακούνε τον εκάστοτε παρουσιαστή του Fame Story να δίνει φιλιά και σε αυτούς που ακούνε από Αυστραλία.. Τί λες?

Πάντως βρήκες ένα σημείο που συμφωνείς σημαντικά με τους φίλους σου τους Αμερικανούς.. Βλέπεις και αυτοί (οι οποίοι είναι , ήταν και θα είναι Τουρκόφιλοι, μένουν πολλά χρόνια απόθεμα "φιλίας" για τις χάρες τύπου Ιντσιρλίκ) ανέφεραν πριν από 1-2 μήνες τον όρο τουρκική μειονότητα και ψαχνόντουσαν όλοι να δούνε γιατί να πούνε κάτι τέτοιο, στην ψύχρα.. Εσύ γιατί λες? Το κάνανε γιατί μελέτησαν την καταγωγή και τις συνήθειές τους και έκριναν ότι είναι τουρκική μειονότητα??

ʼσε τους Αμερικάνους, οι απόψεις μου δεν ετεροκαθορίζονται σε σχέση μ' αυτούς και τα συμφέροντά τους. Αλλά πέσμου: ΔΕΝ είναι Τούρκοι όσοι αισθάνονται έτσι στη Θράκη; Και αν δεν είναι Τούρκοι, προς τι η πρεμούρα να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο ώστε να μη μπορεί ποτέ να ξαναβγεί μειονοτικός (και έξω απο τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας) βουλευτής εκεί;

Επισκέπτης
Όλα τα κράτη του ΟΗΕ. Για σένα, ποιος ΔΕΝ είναι πολιτισμένος;
Και δεν μου απάντησες αν η λέξη "Γυφτοσκοπιανός" οριζει εθνότητα, και απο ποιο φορέα, πέραν της Χρυσής Αυγής ενδεχομένως.

Υπάρχει ακόμα ο ΟΗΕ;Τον αναγνωρίζεις;Πού ήταν όταν οι Καλοί Αμερικάνοι χτύπαγαν τους κακούς Σέρβους;Πού ήταν όταν οι καλοί Αμερικάνοι έμπαιναν στο Αφγανιστάν;Στο Ιρακ;Στο εμπάργκο στην Κούβα;Αυτούς πολιτισμένους τους λες;Ο ΟΗΕ δεν είναι αυτός που τους έχει αναγνωρίσει ως FYROM;

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Το Ελληνικό κράτος ποτέ δε μίλησε για αλλαγή συνόρων.Αντίθετα ο "σύντροφος" Ζίφκοφ (αν δεν κάνω λάθος το όνομα) το έχει πει!!!

Σύντροφος δικός σου; Γιατί δικός μου δεν είναι πάντως!

miata954

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2006
Like
2
Πόντοι
0
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Τι προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες
1. «Το άρθρο 2 της Διακηρύξεως της Βιέννης του 1993 προβλέπει ότι «όλοι οι λαοί έχουν το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού.»
Πρέπει να σημειωθεί ότι το άρθρο αυτό αναφέρεται σε λαούς και όχι σε μειονότητες, οι οποίες δεν έχουν το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού!
Ναι. Η μουσουλμανική μειονότητα δεν συνιστά λαό και δεν έχει το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού. Έχει μόνο τα δικαιώματα της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και όσα δικαιώματα προβλέπονται για όλες τις μειονότητες σε όλα τα κράτη.
2. Το άρθρο 19 της Διακηρύξεως της Βιέννης καθορίζει ότι «τα κράτη έχουν την υποχρέωση να εξασφαλίζουν ότι τα πρόσωπα που ανήκουν σε μειονότητες μπορούν να ασκήσουν πλήρως και αποτελεσματικώς όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες χωρίς καμιά διάκριση και σε πλήρη ισότητα ενώπιον του νόμου...Τα πρόσωπα που ανήκουν σε μειονότητες έχουν το δικαίωμα να απολαύσουν την δική τους κουλτούρα, να ασκήσουν την δική τους θρησκεία και να χρησιμοποιήσουν την δική τους γλώσσα ιδιωτικώς και δημοσίως, ελευθέρως και χωρίς παρεμπόδιση και διάκριση.» Καθίσταται σαφές ότι η συνθήκη δεν επιτρέπει πουθενά τον εθνικό αυτοκαθορισμό των μειονοτήτων, ούτε ορίζει τι είναι μειονότητα! Η προβλεπόμενη «απόλαυση της κουλτούρας» δεν μπορεί να εξισωθεί με τον εθνικό αυτοκαθορισμό...
3. Επίσης, το Διεθνές Σύμφωνο για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα στο άρθρο 1 αναφέρει ότι «όλοι οι λαοί έχουν το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού». Και σ� αυτήν την περίπτωση ο αυτοκαθορισμός αφορά «λαούς» και όχι μειονότητες! Το πρόβλημα με τις δηλώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου ξεκίνησε από ένα κείμενο που προετοίμασε κάποιο ...«Παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι», το οποίο προσυπέγραψαν οι Έλληνες μουσουλμάνοι βουλευτές, εναρμονιζόμενοι με την πάγια πολιτική της ?γκυρας, η οποία συστηματικώς παραβιάζει τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα, όσο και τα δικαιώματα των πολυάριθμων μειονοτήτων της Τουρκίας.
4. Τι αναφέρει όμως η Τελική Πράξη του Ελσίνκι του 1975; Στο άρθρο VII αναφέρει ότι κράτη «στο έδαφος των οποίων υπάρχει εθνική μειονότητα, θα σέβονται τα δικαιώματα των προσώπων που ανήκουν σε τέτοιες μειονότητες στην ισότητα ενώπιον του νόμου, θα τους παρέχουν την πλήρη δυνατότητα για την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών και κατ� αυτόν τον τρόπο θα προστατεύουν τα εύλογα συμφέροντά τους σ� αυτήν την σφαίρα».
Παρατηρούμε ότι η Τελική Πράξη αναφέρεται σε υπαρκτές εθνικές μειονότητες, την έννοια των οποίων δεν ορίζει.
Η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι θρησκευτική, σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης (κατ� απαίτηση της Τουρκίας, διότι οι Τουρκογενείς ήταν ελάχιστοι) και καμιά διεθνής συνθήκη δεν της δίνει το δικαίωμα του εθνικού αυτοκαθορισμού.
Επομένως, δεν υπάρχει καμιά νομική υποχρέωση της Ελλάδος να αποδεχθεί τον εθνικό καθορισμό της μουσουλμανικής μειονότητας σε Τουρκική, ούτε είναι πράγματι Τουρκική.
Οι 100.000 Έλληνες Μουσουλμάνοι ανήκουν σε τρεις βασικές κατηγορίες - Πομάκοι (γηγενείς Έλληνες Θρακιώτες της Ροδόπης, απόγονοι απομάχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που εξισλαμίστηκαν βιαίως πριν 3 αιώνες περίπου), Αθίγγανοι και Τουρκογενείς (οι πλείστοι των οποίων είναι απόγονοι εξισλαμισμένων Ελλήνων και άλλων υποτελών της Οθωμανικής τυραννίας).
Η άφρων απόφαση της κυβερνήσεως του Εθνικού Συναγερμού το 1954 από τον φόβο της Βουλγαρίας, να αποκαλέσει την μουσουλμανική μειονότητα Τουρκική, που διήρκεσε μόνο λίγα χρόνια, δεν δίδει σε κανέναν Έλληνα πολιτικό το δικαίωμα να επανέλθει σήμερα σ� αυτό το κλειστό ζήτημα.
Το συμπέρασμα είναι αυτονόητο για κάθε νουνεχή Έλληνα: Το αίτημα για μεταβολή της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας σε εθνική Τουρκική μειονότητα δεν στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο και όλοι οι σχετικοί ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί πρέπει να χαρακτηριστούν επιεικώς αφελείς.
Όσο για το αίτημα αναγνωρίσεως της ανύπαρκτης δήθεν «μακεδονικής» (σλαβο-σκοπιανής) μειονότητας, δεν πρόκειται παρά για μια καθαρώς αντεθνική πράξη.

Επισκέπτης
ʼσε τους Αμερικάνους, οι απόψεις μου δεν ετεροκαθορίζονται σε σχέση μ' αυτούς και τα συμφέροντά τους. Αλλά πέσμου: ΔΕΝ είναι Τούρκοι όσοι αισθάνονται έτσι στη Θράκη; Και αν δεν είναι Τούρκοι, προς τι η πρεμούρα να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο ώστε να μη μπορεί ποτέ να ξαναβγεί μειονοτικός (και έξω απο τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας) βουλευτής εκεί;

Τόσα χρόνια βγαίνουν μουσουλμάνοι βουλευτές.Ορθόδοξο Ελληνικής καταγωγής ξέρεις κάποιον στην Τουρκική εθνοσυνέλευση,που πέρασε και το Casus Beli πριν καμια 10ετία;

Κι εγώ αισθάνομαι Θεός.Θα έρθεις να με προσκυνήσεις;

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Υπάρχει ακόμα ο ΟΗΕ;Τον αναγνωρίζεις;Πού ήταν όταν οι Καλοί Αμερικάνοι χτύπαγαν τους κακούς Σέρβους;Πού ήταν όταν οι καλοί Αμερικάνοι έμπαιναν στο Αφγανιστάν;Στο Ιρακ;Στο εμπάργκο στην Κούβα;Αυτούς πολιτισμένους τους λες;Ο ΟΗΕ δεν είναι αυτός που τους έχει αναγνωρίσει ως FYROM;

FYROM μεταφράζεται στα ελληνικά ως "Γυφτοσκοπιανοί", η μήπως έχει και τον συστατικό όρο Μακεδονία; Λέω, μήπως!

Επισκέπτης
Πού ήσουν κρυμμένος ρε Mazda;Αυτά ήθελα να γράψω περίπου αλλά βαριέμαι θανάσιμα!

Επισκέπτης
Μην αφρίζεις, δεν με αγγίζουν αυτοί οι "αριστεροί". Αλλά εσύ τι είσαι; Δεν μου είπες. Κωλώνεις;

Το "Κωλώνεις" δεν είναι στο λεξιλόγιο μου μαγκάκο.Και αν θέλεις να μάθεις τι πρεσβεύω,αρκεί να σου πω ότι Πάλμε,Βίλι Μπράντ,Felipe Gonzalez είναι κάποιοι από τους πολιτικούς που θαυμάζω.

Ο όρος "Μακεδονία" υπάρχει,αλλά έπεται από το ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Και όποιος ξέρει Ελληνικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει.Αφού το έκτρωμα του Τίτο δεν είναι στην Γιουγκοσλαβία.

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6

Στις ερωτήσεις, και δη στις πρακτικές, απαντάς με ερωτήσεις? Έχουμε ελληνική μειονότητα στην Αυστραλία?
Και είναι Τούρκοι επειδή αισθάνονται? Αν ναι, καλύτερα να προσκυνήσουμε και τον dstp που αισθάνεται θεός.

Και επειδή πραγματικά αγνοώ κάποια απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, μπορείς εσύ ή κάποιος άλλος να με βγάλει από την άγνοιά μου?? Εντελώς ειλικρινά

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Τόσα χρόνια βγαίνουν μουσουλμάνοι βουλευτές.Ορθόδοξο Ελληνικής καταγωγής ξέρεις κάποιον στην Τουρκική εθνοσυνέλευση,που πέρασε και το Casus Beli πριν καμια 10ετία;

Κι εγώ αισθάνομαι Θεός.Θα έρθεις να με προσκυνήσεις;

Είναι ίδια η ποσόστωση της ελληνικής (αλήθεια, αυτή δεν είναι "χριστιανική"; ) μειονότητας σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες στην Τουρκία όπως με τους Τούρκους στην Θράκη;
Όπου υπάρχει συγκέντρωση πληθυσμού (π.χ. ελληνική μειονότητα στην Αλβανία), εκεί βγαίνουνε ελληνικής καταγωγής βουλευτές.
Και δεν σε προσκυνάω, να με συγχωρείς, είμαι άθεος. Εσύ όμως δεν μας είπες τι είσαι (θρησκευτικά τε και πολιτικά). Ξαναρωτάω: Κωλώνεις;

Επισκέπτης
Όσο είναι "Μακεδόνες" κάποιοι μαλάκες που πήραν μερικά φράγκα από τους Σκοπιανούς (το γύφτο δεν το βάζω αφού ενοχλεί τον Θεόφιλο!).

Επισκέπτης
Είναι ίδια η ποσόστωση της ελληνικής (αλήθεια, αυτή δεν είναι "χριστιανική"; ) μειονότητας σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες στην Τουρκία όπως με τους Τούρκους στην Θράκη;
Όπου υπάρχει συγκέντρωση πληθυσμού (π.χ. ελληνική μειονότητα στην Αλβανία), εκεί βγαίνουνε ελληνικής καταγωγής βουλευτές.
Και δεν σε προσκυνάω, να με συγχωρείς, είμαι άθεος. Εσύ όμως δεν μας είπες τι είσαι (θρησκευτικά τε και πολιτικά). Ξαναρωτάω: Κωλώνεις;

Φυσικά δεν υπάρχει η ίδια ποσόστωση,οι Τούρκοι μερίμνησαν και εξαφάνισαν τους Ελληνικής καταγωγής κατοίκους των παραλίων και της Κωνσταντινούπολης (δεν την λέω Istanbul βγάζω σπυριά)

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Η απόφαση της 20.10.2005 αφορά το Ουράνιο Τόξο και όχι την "τουρκική" μειονότητα. Το κείμενο εδώ.

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Στις ερωτήσεις, και δη στις πρακτικές, απαντάς με ερωτήσεις? Έχουμε ελληνική μειονότητα στην Αυστραλία?
Και είναι Τούρκοι επειδή αισθάνονται? Αν ναι, καλύτερα να προσκυνήσουμε και τον dstp που αισθάνεται θεός.

Και επειδή πραγματικά αγνοώ κάποια απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, μπορείς εσύ ή κάποιος άλλος να με βγάλει από την άγνοιά μου?? Εντελώς ειλικρινά

Φυσικά και έχουμε ελληνική (όπως και μακεδονική) μειονότητα στην Αυστραλία. Αλλά επειδή εκεί είναι πολιτισμένο κράτος, δεν τους κάνουν (των μειονοτικών) το βίο αβίωτο, ούτε τους βάζουν να καθαρίζουν καλλιόπες μόνο στο στρατό.
Και η απόφαση είναι της 20ης Οκτωβρίου 2005, δεν την έχω σκαναρισμένη δυστυχώς και βαριέμαι να αντιγράφω ολόκληρες σελίδες. Μπες στο ίντερνετ και θα τη βρεις.

Επισκέπτης
ʼσε που οι Έλληνες υπάρχουν στην περιοχή από τον 17αι Π.Χ εώ οι Τούρκοι ήρθαν περίπου στο 1000 Μ.Χ....

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Η απόφαση της 20.10.2005 αφορά το Ουράνιο Τόξο και όχι την "τουρκική" μειονότητα. Το κείμενο εδώ.

Το Ουράνιο Τόξο είναι οι καταγγέλοντες. Μπορείς όμως να μου πεις ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ λέει η απόφαση και αν χρησιμοποιεί τον όρο "μακεδονική μειονότητα";

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom