Νέα

Ορίστε που έχει καταντήσει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Υπουργός
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 396
  • Εμφανίσεις 26K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

illusion30

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Μηνύματα
5
Like
0
Πόντοι
0
Manolo τα έχεις μπερδέψει αρκετά στο θέμα περί αναρχίας. Ποιος σου είπε οτι οι αναρχικοί αποκυρήσσουν την βία; Αυτούς που κάνόυν τα επισόδεια τους ξέρεις; Είσαι τόσο σίγουρος οτι είναι ρεμάλια; Αμφιβάλλω αν γνωρίζεις εκδηλώσεις του αναρχικού χώρου εκτός από τα επισόδεια που δείχνει η tv. Σύμφωνα με τα γραφόμενά σου, είναι παράδοξο για κάποιον που αυτοαποκαλείται αναρχικός να έχει οικογένεια!!! Ξέχασες να μας γράψεις από ποιούς υποκινούνται και τα σπάνε. Στην προβοκατορολογία καλός είσαι.
 

kmule

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2006
Μηνύματα
77
Like
0
Πόντοι
0
Μπορεί ο αντιεξουσιαστικός χώρος να μην αποκυρήσσει την βία, αλλά σίγουρα αποκυρήσσει την τυφλή βία. Αυτήν που προφανώς δεν πολυ αποκυρρήσουν τα όργανα της τάξης δέρνοντας αδιακρίτως όλες τις κοινωνικές ομάδες που διαμαρτύρονται για κάτι, ακόμα και τους συναδέλφους τους.
 

Επισκέπτης
Γιά νά ξαναγυρίσουμε στό θέμα τών Πανεπιστημίων καί τού επιπέδου τους.

Είδε κανείς τήν χθεσινή εκπομπή τών Φακέλλων(Παπαχελάς)?

Σύγκριση  δύο Πανεπιστημίων(Ιατρικές σχολές) τού Yale καί τής Θεσσαλονίκης.Αφορά δύο πρωτοετείς φοιτητές(καί οί δύο ήταν πρώτοι στίς εισαγωγικές) από τούς οποίους ό ένας προτίμησε τό Yale(μέ υποτροφία) καί ή άλλη τήν Θεσσαλονίκη.

Καί φυσικά υπάρχει τό χάος από τό ξεκίνημα τής χρονιάς.

Μήν πεί κανείς ότι συγκρίνονται ανόμοια,τό ερώτημα είναι γιατί ή Θεσσαλονίκη(καί ή κάθε Θεσσαλονίκη) νά μήν είναι στό επίπεδο ενός κολού ξένου Πανεπιστημίου?

Βέβαια στο Yale τά δίδακτρα είναι 40.000 ? τόν χρόνο(τά στοιχεία από τήν εκπομπή) αλλά νομίζω καί σέ αυτό τό θέμα σηκώνει συζήτηση...


 

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
820
Like
6
Πόντοι
6
Φίλε SONID δυστυχώς δεν είδα την εκπομπή. Σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον. Κρίμα.

Τέλος πάντων, κανένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο δεν θα είναι σε θέση να παράσχει υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο σπουδών γιατί

1. δεν το αφήνουν οι βολεμένοι καθηγητές που δεν δέχονται να αξιολογηθούν και τα τσεπώνουν από χίλιες μεριές

2. Η παρούσα κατάσταση βολεύει τους περισσότερους φοιτητές και φοιτητοπατέρες - κομματόσκυλα.

Μην κοιτάς τα δίδακτρα των 40 χιλιάδων γιατί τη "δωρεάν" ελληνική παιδεία την πληρώνεις ήδη εσύ, εγώ και πολύς κόσμος μέσω της εφορίας.
 

andreoug

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.508
Κριτικές
22
Like
390
Πόντοι
6.055
Στο Yale ειναι 40.000. Δεν ειναι αναγκη να πας  εκει. Εκτος αυτου ειναι προσαρμοσμενα στ Αμερικάνικα δεδομένα. Υπαρχει και εκτεταμενο προγραμμα υποτροφιών, τοσο εκτεταμενο ώστε υπάρχει χώρος για επιμελεις Ελληνες. Και το παληκαρι ηταν αριστο παράδειγμα. Συμμετεχω κύριοι στο σύστημα, πρωτεύω απόλυτα και σας φτύνω τα αχούρια σας. Ουτε πλουσιος να με παει ο μπαμπας εξω, ουτε αποτυχημενος να τρεχω στη Ρουμανια. Πρωτος των πρωτων με υποτροφία σ ενα απο τα καλυτερα πανεπιστημια στον κοσμο. Το απολυτο φτυσιμο στην Ελληνικη πραγματικότητα. Αυτους πρεπει να δειχνουν τα καναλια!

Ποσο κοστιζουν τα φροντιστηρια στην Ελλαδα για εστω 3 χρονια? To Deree δηλαδη ειναι απλησιαστο? Ασχετα αν αξιζει ως σχολειο ή όχι. Το Alba? Το AIT?  Ειναι καλό παράδειγμα για το πόσο θα κόστιζαν θεσμοθετημενα ιδιωτικα στην Ελλαδα. Λες και τωρα δεν συμμετεχουν στην αγορα εργασίας. Η υποκρισια μας τρωει σαν σαπίλα σε όλους τους τομεις.
 

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
820
Like
6
Πόντοι
6
Νομίζω ότι πρώτοι το παράδειγμα έχουν δώσει οι γιοί - κόρες των πρωτοκλασσάτων πολιτικών που ούτε φροντιστήρια ούτε πανελλήνιες ούτε τίποτα - βούρ Αμερική ή άντε Αγγλία.

Οι υπόλοιποι μικρομεσαίοι απλά παλέψτε για μια θέση σε ένα παρωχημένο εκπαιδευτικό σύστημα, παίρνοντας με καθυστέρηση (καταλήψεις κλπ) ένα πτυχίο χωρίς αντίκρυσμα.

Προφανώς και το θέμα έχει και τις ταξικές του διαστάσεις αφού όποιος έχει φράγκα φεύγει έξω σε καλό πανεπιστήμιο ενώ όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα, απλά πάρτε πλέμπα.
 

kmule

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2006
Μηνύματα
77
Like
0
Πόντοι
0
Κατά την γνώμη μου και τα δύο πανεπιστήμια κάνουν τέλεια την δουλειά τους. Η μόνη τους διαφορά που έπρεπε ούτως η άλλως να υπάρχει είναι πως σε προετοιμάζουν με διαφορετικό τρόπο για μια διαφορετική πραγματικότητα. Το μεν Αριστοτέλειο εμπεριέχει ότι ακριβώς χρειάζεται για την προετοιμασία του σπουδαστή για την ελληνική πραγματικότητα, όπως αυτή εκθειάζεται σε δεκάδες άλλα threads εδώ μέσα. Τα στοιχεία αυτά είναι το κομματικό μέσο/γλύψιμο, βασικό στοιχείο επιβίωσης και  επικράτησης στην ελληνική πραγματικότητα, τα πισώπλατα μαχαιρώματα σε συμφοιτητές υπό την έννοια του ότι όσοι είναι εντός κομματικών μονοπατιών έχουν τα SOS θέματα, τις λύσεις για τις δύσκολες εργασίες τα κοννέ με τους καθηγητές κτλ. που τα κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό για τους "εκτός" και τους αφήνουν στο σκοτάδι, ενώ τα μοιράζουν απλόχερα στους απανταχού εξυπηρετητές και γλείφτες του κόμματος-παράταξης. Ένα άλλο στοιχείο για το οποίο σε προετοιμάζει το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι η αναξιοκρατία αφού όσοι έχουν στα χέρια τους τα προαναφερόμενα περνούν τα μαθήματα 10-10 και ας μην τους πολυκόβει, ενώ οι υπόλοιποι, όσο έξυπνοι και να είναι, συνήθως τους βγαίνει ο πάτος για να πάρουν ένα 5-6 αφού είναι αδύνατο να διαβάσει κανείς τα κακογραμμένα και δυσνόητα βιβλία ελλήνων καθηγητών ή κακομεταφρασμένα αγγλικά βιβλία. Τέλος το ελληνικό πανεπιστήμιο σε προετοιμάζει τέλεια για την αδυσώπητη και παράλογη ελληνική γραφειοκρατεία, αφού δεν βρίσκεις άκρη ούτε με καθηγητές αλλά ουτε και με τα αρμόδια όργανα της σχολής (γραμματείες, γραφεία κτλ
) αν δεν απευθυνθείς σε κάποιον γνωστό-φίλο φοιτητοπατέρα και δεν ανταλλάξεις αυτές τις εξυπηρετήσεις με την ψήφο σου στην εκάστοτε παράταξη του στις φοιτητικές εκλογές.  Από εκεί και πέρα όπως άλλωστε είπε και ο Παπαχελλάς είναι η επιμονή κάποιων ή το πάθος τους για την επιστήμη που έχουν επιλέξει που θα τους κάνει καλούς επιστήμονες, αλλά  με δική τους υπερπροσπάθεια και συνήθως και με διάβασμα-έρευνα εκτός πανεπιστημιακών συγγραμάτων. Υποθέτω (αφού δεν είχα ποτέ επαφή με την αμερικάνικη πραγματικότητα) πως το Yale κάνει την αντίστοιχη δουλειά για προετοιμασία στην αμερικάνικη πραγματικότητα αφού έχοντας λύσει αυτά τα θέματα σε βάζει στο τριπάκι του ανταγωνισμού και του να δείξεις το τι πραγματικά αξίζεις πάνω στον τομέα σου, αφού έχεις όλα τα εφόδια, απρόσκοπτα να τον μελετήσεις και να τον αναπτύξεις όσο εκτενώς θέλεις με προοπτική φυσικά να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου σε μια αρένα αξιοκρατικού ανταγωνισμού.  Το ίδιο μπορούν πάντα να κάνουν βέβαια και οι Έλληνες φοιτητές, αφού όμως έχουν ξεπεράσει τα εμπόδια που προβάλλονται στον δρόμο τους από την ελληνική πραγματικότητα...

ΥΓ: Δεν νομίζω το παιδί που πήγε στο Yale να πήγε απλά με τις επιδόσεις του, όσο άριστες και αν ήταν. Έχω εντύπωση πως σε τόσο μεγάλα πανεπιστήμια δεν γίνεται να πάρεις υποτροφία απλά με τέλειες ελληνικές λυκειακές επιδόσεις και πως σχεδόν σίγουρα χρειάζεσαι συστάσεις από κάποιον καθηγητή-πρώην απόφοιτο του πανεπιστημίου ή κάτι τέτοιο. Γενικά δεν νομίζω πως υφίσταται σαν επιλογή η υποτροφία σε τόσο μεγάλα πανεπιστήμια για όλους τους Έλληνες μαθητές, όσο άριστοι και αν είναι. 
 

Επισκέπτης
Φίλοι andreoug καί sincity πιάσατε ακριβώς τό νόημα.

Μπορεί τά 40 χιλιάρικα νά φαίνονται μεγάλο ποσό αλλά τελικά ίσως δέν είναι.΄Αν υπολογίσεις διάφορα "κρυφά" π.χ χάσιμο χρόνου από καταλήψεις,φροντιστήρα,"δωρεάν" βιβλία,κόστος πού έχει ένας πεισματάρης φοιτητής στήν Ελλάδα γιά νά βρεί πηγές σέ σύγκριση μέ τίς τεράστιες βιβλιοθήκες κτλ.

΄Αρα κρυβόμαστε πίσω από τό δάκτυλο μας μέ τήν δωρεάν παιδεία...

Δέν θά μπορούσε τόσα χρόνια τό πανεπιστήμιο τής Θεσσαλονίκης ή όποιας άλλης πόλης νά γίνει ένα καλό περιφεριακό πανεπιστήμιο τής Νοτιοανατολικής Ευρώπης καί νά μαζεύει φοιτητές καί από άλλες χώρες τών Βαλκανίων καί τής Ανατολικής Ευρώπης?

Αλλά όπως λέει καί ό φίλος υπάρχει πλέον μία πανίσχυρη συντεχνία καθηγητών καί φοιτητών κομματοσκύλων πού θάβουν τά πάντα.

Τό κορίτσι τής εκπομπής(από ένα χωριό τής Δράμας νομίζω-πρώτο στήν Ιατρική) πήγε γιά νά κάνει εγγραφή.Τήν παρέλαβαν λοιπόν οί εκπρόσωποι τών κομματικών νεολαιών γιά νά τήν κάνουν "φροντιστήριο".Μία απο αυτές "¨ξαπλωμένη" σέ 3 καρέκλες τήν έκανε μάθημα γιά το δικαίωμα τής διαφορετικότητας καί άλλα τέτοια αστεία.Φυσικά τό εξάμηνο θά χαθεί.

Τήν ίδια ώρα στό Yale κάνουν εργαστήρια από τόν πρώτο μήνα καί οι καθηγητές απαντούν στίς απορίες μέ e-mail..

Πραγματικά λυπάσαι όταν βλέπεις κάτι τέτοια.
 

andreoug

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.508
Κριτικές
22
Like
390
Πόντοι
6.055
ΥΓ: Δεν νομίζω το παιδί που πήγε στο Yale να πήγε απλά με τις επιδόσεις του, όσο άριστες και αν ήταν. Έχω εντύπωση πως σε τόσο μεγάλα πανεπιστήμια δεν γίνεται να πάρεις υποτροφία απλά με τέλειες ελληνικές λυκειακές επιδόσεις και πως σχεδόν σίγουρα χρειάζεσαι συστάσεις από κάποιον καθηγητή-πρώην απόφοιτο του πανεπιστημίου ή κάτι τέτοιο. Γενικά δεν νομίζω πως υφίσταται σαν επιλογή η υποτροφία σε τόσο μεγάλα πανεπιστήμια για όλους τους Έλληνες μαθητές, όσο άριστοι και αν είναι. 

Προφανως. Συμφωνοι.  Ο συγκεκριμενος απ ότι καταλαβα ειχε τον αδερφο του εκει ,μετα τις σπουδες στην Ελλαδα. Αλλα σχετικα και με το ταξικο που ειπε αλλος φιλος. Ο Παπαχελας δεν βρηκε καποιο πλουσιόπαιδο που το στειλε ο μπαμπας εξω. Το παληκαρι περασε πρωτος/δευτερος  στην Ιατρικη, επαιξε δηλαδη το παιχνιδι κανονικα, το κερδισε και μετα το φτυσε. Τον εβλεπα και τον καμαρωνα.

Και για να μην παρεξηγηθω. Θεωρω τον Παπαχελά μεγάλο λαμόγιο για γνωστά θέματα, αλλα κάνει τηλεόραση και όχι βόθρο. Ειχε 10 λεπτά ρεπορτάζ για το γάλα και έμαθα όλα όσα ήθελα να ξέρω και δεν έδειξαν τα 'δελτία΄ σε 50 ώρες.
 

andreoug

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.508
Κριτικές
22
Like
390
Πόντοι
6.055
Δέν θά μπορούσε τόσα χρόνια τό πανεπιστήμιο τής Θεσσαλονίκης ή όποιας άλλης πόλης νά γίνει ένα καλό περιφεριακό πανεπιστήμιο τής Νοτιοανατολικής Ευρώπης καί νά μαζεύει φοιτητές καί από άλλες χώρες τών Βαλκανίων καί τής Ανατολικής Ευρώπης?


Τήν ίδια ώρα στό Yale κάνουν εργαστήρια από τόν πρώτο μήνα καί οι καθηγητές απαντούν στίς απορίες μέ e-mail..

Πραγματικά λυπάσαι όταν βλέπεις κάτι τέτοια.

Το άλλο που επεσήμανα ήταν ότι δεν υπάρχει προβολή. βλεπουμε αν τσακωνεται η Χ παρουσιάστρια και τι βρακί φοράει ο Ψ. Προσπάθεις γίνονται κι εδώ. Υπάρχει καλό Αγγλόφωνο  MBA στο Οικονομικο που το παρακολουθουν αρκετοί αλλοδαποί ΚΑΙ από την Ευρώπη. Φυσικά όχι 'δωρεάν'. Απορώ πως δεν το χουν πάρει χαμπάρι τα απολιθώματα από τις κόβες να το κόψουν.
 

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Μηνύματα
3.400
Κριτικές
1
Like
924
Πόντοι
96
  Ωραια τα λέτε ολοι και συμφωνω αλλα και εμεις εχουμε την χωρα που μας αξιζει. Γκρινιαζουμε 4 χρονια για καταντια στην υγεια στην παιδεια κλπ λεμε οτι φταινε τα κομματα και αλλα  και μετα παμε και δινουμε 90% στους ιδιους και στους ιδιους. Ριξτε ενα μαυρο στον Μαυρογιαλουρο,  ψηφιστε Βεργηδες, Λεβεντηδες και αλλους ασχετους να πεσουν τα μεγαλα κομματα στο 50% να βαλουν μυαλο. Δεν γκρινιαζουμε για την ρεμουλα και το βολεμα γκρινιαζουμε που δεν μπορουμε και εμεις να βρουμε ενα μεσο να μας βολεψει .
 

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Μηνύματα
412
Like
6
Πόντοι
1
εχετε ποτε αναλογιστει πως γινεται κανεις καθηγητης πανεπιστημιου στην Ελλαδα? Ποσα χρηματα διατιθενται για ερευνα ? Σε ποιους φοιτητες αναφερονται τα προγραμματα διδασκαλιας ? Απο πια ποιοτητας σχολεια προερχονται οι φοιτητες αυτοι ? Για τα ποσα χρηματα ξοδευουν οι γονεις γιατι τα σχολεια ειναι ανικανα να προσφερουν ποιοτικη η καλυτερα πραγματικη γνωση ?  

Αστε 'το ρε παιδια ειναι πονεμενη ιστορια - και εμεις παρακολουθουμε στην ΤV ανουσιες μαλακιουλες / οχι για την διεκδικηση και την αντιπαραθεση αλλα για το αν εχουν οι δασκαλοι το (αυτονοητο) δικαιωμα της απεργιας και αν ειναι συμφωνο με το νομο να απεργουν οι λιμενεργατες επικουρικα στην απεργια των δασκαλων!!

Και η κορη μου παει σχολειο αφου εχει παρακολουθησει 2 ωριτσες fashion channel  για να δει τι θα φορεσει.....
 

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
820
Like
6
Πόντοι
6
Δυστυχώς το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, και ειδικά τα προπτυχιακά, παραμένουν επίτηδες σε χαμηλό επίπεδο που βολεύει όλους - καθηγητές και φοιτητές. Και φυσικά τις κυβερνήσεις τους.

Κατά τη γνώμη  μου το θέμα είναι και ταξικό γιατί ευκαιρίες για σπουδές σε πραγματικά καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού δυστυχώς έχουν όσοι διαθέτουν ή το απαιτούμενο χρηματικό ποσό (θα επανέλθω αργότερα σε αυτό) ή τις γνωριμίες για υποτροφία ή/ και συστάσεις.

Δυστυχώς η ελληνική οικογένεια από ένα μέσο επίπεδο και κάτω δε γνωρίζει τις όποιες δυνατότητες ή αδυνατεί να υπολογίσει το πραγματικό κόστος "σπουδών" σε κάποια από τις ελληνικές πόλεις. Κόστος για παρακολούθηση χαμηλού επιπέδου σπουδών (ξεπερασμένες γνώσεις, υποβαθμισμένη υποδομή, αρχαίες σημειώσεις, μαθήματα όχι απο καθηγητή αλλά από αναπληρωτή).

Είναι τουλάχιστον προκλητικό απέναντι στην κοινωνία το να βγαίνουν καθηγητές και να ζητάνε κονδύλια για την παιδεία και άυξηση μισθών τη στιγμή που οι ίδιοι όχι μόνο ΔΕΝ  κάνουν τη δουλειά τους αλλά σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια αναβάθμισης, ενω φυσικά τα τσεπώνουν από χίλες μεριές
 

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Μηνύματα
1.297
Like
9
Πόντοι
16
Η διαφορά ανάμεσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο και το Αγγλοαμερικάνικο (ή κατ'επέκταση καθε άλλο εκτός κάποιων χωρών της Αφρικής ίσως) δεν βρίσκεται στους καλούς φοιτητές, αλλά από τους μέτριους και κάτω. Ένας καλός απόφοιτος Ελληνικού πανεπιστημίου δεν έχει μεγάλες διαφορές από τον καλό απόφοιτο ενός ξένου πανεπιστημίου. Ο κακός απόφοιτος (του 5 με το ζόρι) έχει τεράστια διαφορά από τον κακό απόφοιτο ενός Αγγλικού ή Αμερικάνικου Πανεπιστημίου. Ο πρώτος μπορεί να έχει πάρει πτυχίο και να μην έχει πάρει μυρωδιά, ενώ ο δεύτερος κάποια βασικά στην επιστήμη του τα έχει εμπεδώσει.

Τώρα για το κόστος της παιδείας στην Ελλάδα. Το σύστημα που διαμορφώθηκε με τον νόμο πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια του 1982 και τις αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις στα σχολεία της ίδιας εποχής είναι ένα σύστημα ισότητας προς τα κάτω και αναξιοκρατίας που ευνοεί τους έχοντες και κατέχοντες ενώ υποτίθεται ότι επιδίωκε το αντίθετο.

Και εξηγούμαι. Ποιός ευνοείται στον ανταγωνισμό της εργασίας με το σημερινό σύστημα; Το παιδί που πηγαίνει σε δημόσιο σχολείο και μετά σε δημόσιο πανεπιστήμιο ή το παιδί που ο πατέρας του έχει λεφτά και το στέλνει στα καλά ιδιωτικά σχολεία και σε πανεπιστήμιο στο εξωτερικό; Ποιόν ευνοεί η δημόσια παιδεία τελικά; Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται οτι πριν το 1980 το ιδιωτικό σχολείο στην Ελλάδα ήταν πλήρως απαξιωμένο με εξαίρεση ένα-δύο (κολλέγιο, Μωραίτη). Ντρεπόσουν τότε να πεις ότι πήγαινες σε ιδιωτικό σχολείο. Αντίστοιχα ντρεπόσουν να πεις ότι δεν μπήκες στο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και πήγες Ιταλία ή Ρουμανία.

Αυτό το δήθεν σύστημα ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Πραγματική ισότητα είναι η ισότητα ευκαιριών που αναδεικνύει τους άξιους και δεν ισοπεδώνει όλους σε ένα κοινό παρανομαστή μετριότητας. Αυτά ούτε στην Σοβιετική Ένωση δε συνέβαιναν.
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
60
Πόντοι
66
....Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται οτι πριν το 1980 το ιδιωτικό σχολείο στην Ελλάδα ήταν πλήρως απαξιωμένο με εξαίρεση ένα-δύο (κολλέγιο, Μωραίτη).

Ασε ρε studian! Και εγώ απ τους μεγαλύτερους είμαι! Για το κολλέγιο δεν έχω να πω, αλλά για του Μωραϊτη... Οι μισοί συνομήλικοι (που κάνμε παρέα τότε - εγώ σε δημόσιο πήγαινα) πέθαναν πριν απ τα 40 τους ΑΠ ΤΗ ΠΡΕΖΑ! Μερικοί ακόμα σέρνονται! Κανα-δυό μόνο κατάφεραν να "καθαρίσουν"!

Ντρεπόσουν τότε να πεις ότι πήγαινες σε ιδιωτικό σχολείο.
Αυτό είναι σωστό. "Εκπαιδευτήρια Φλώρα Διαμαντή" το θυμάται κανείς? Αλλά και στου Μωραϊτη το ίδιο ντρεπόντουσαν!
(Συνήθως ήταν πλούσιοι που ΕΙΧΑΝ λεφτά να πάνε στο κολλέγιο, αλλά κόλο για διάβασμα δε μπορούσαν να στρώσουν).
 

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Μηνύματα
1.297
Like
9
Πόντοι
16
Ρε συ Σταύρο στο παράδειγμα της εξαίρεσης κόλλησες; απλώς ανέφερα δύο χάριν επιχειρήματος. ʼντε βγάλε του Μωραίτη! εκεί θα τα χαλάσουμε; Δεν έχω καμμία όρεξη να περιπτωσιολογήσω και να ανοίξω μια ατέρμονη συζήτηση περί σχολείων ονομαστικά. ʼλλο είναι το επιχείρημα μου, με το οποίο μάλλον συμφωνείς.
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.246
Like
476
Πόντοι
36
Αλλά του Μωραΐτη (ΔΕΝ πήγαινα) είχε πολύ καλό βόλλεϋ. Και τώρα χάντμπολ. :grin: :grin:

Στο πλαίσιο της ΠΑΣΟΚικής "ισότητας" καταργήθηκαν και τα πρότυπα δημόσια σχολεία, όπου έμπαινες με εξετάσεις. Και οι βουλευταράδες/πατέρες του έθνους/αρχιερείς της ισότητας έστελναν και στέλνουν τα παιδιά τους στο Κολλέγιο... :jerking:
 

Επισκέπτης
[quote author=andreoug

Και για να μην παρεξηγηθω. Θεωρω τον Παπαχελά μεγάλο λαμόγιο για γνωστά θέματα, αλλα κάνει τηλεόραση και όχι βόθρο. Ειχε 10 λεπτά ρεπορτάζ για το γάλα και έμαθα όλα όσα ήθελα να ξέρω και δεν έδειξαν τα 'δελτία΄ σε 50 ώρες.
[/quote]

Δέν ξέρω άν είναι λαμόγιο,πάντως κατά κανόνα βρίσκει στόχο.' Οπως είπες καί γιά τό γάλα σέ λίγα λεπτά,τά είπε όλα.
 

Επισκέπτης
Αυτό το δήθεν σύστημα ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες. Πραγματική ισότητα είναι η ισότητα ευκαιριών που αναδεικνύει τους άξιους και δεν ισοπεδώνει όλους σε ένα κοινό παρανομαστή μετριότητας. Αυτά ούτε στην Σοβιετική Ένωση δε συνέβαιναν.

Αυτό είναι τό πρόβλημα στήν Ελλάδα γενικότερα.΄Η ισότητα θεωρείται πρός τήν μετριότητα καί ακόμη πιό κάτω.Τό ίδιο έγινε καί στήν υγεία(νοσοκομεία κτλ).Δέν μπορούμε νά  προσφέρουμε κάτι καλύτερο,τότε κατεβάζουμε τό επίπεδο γιά όλους πρός τά κάτω.

Βγάζει καί ένα σύνδρομο κόμπλεξ ή όλη κατάσταση.
 

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
4.547
Like
11
Πόντοι
16
Στο πλαίσιο της ΠΑΣΟΚικής "ισότητας" καταργήθηκαν και τα πρότυπα δημόσια σχολεία, όπου έμπαινες με εξετάσεις. Και οι βουλευταράδες/πατέρες του έθνους/αρχιερείς της ισότητας έστελναν και στέλνουν τα παιδιά τους στο Κολλέγιο... :jerking:

αυτά τα κοπρόσκυλα οι ΠΑΣΟΚΟΙ και  γαμήσανε την Ελλάδα. Μας κάνανε χώρα με πολίτες που επιδιώκουν την "ήσσονα προσπάθεια".

Στην εποχή μου (είμαι 50 χρόνων) όποιος πήγαινε σε ιδιωτικό ήταν ο κουμπούρας, που δεν είχε τον απαραίτητο δείκτη νοημοσύνης για να μάθει τα στοιχειώδη. Τότε το σχολείο ήταν ΣΧΟΛΕΙΟ, ο δάσκαλος ήταν ΔΑΣΚΑΛΟΣ και όχι σαν τους σημερινούς οι οποίοι όταν μιλάνε στις 2 φράσεις κάνουν 4 συντακτικά λάθη και όταν γράφουν στην κάθε λέξη κάνουν δύο ορθογραφικά λάθη. Και πάνω από όλα ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΙ με ευθύνη και μεράκι για την εργασία τους.
Μπορεί τότε να μην μαθαίναμε όλα αυτά τα πράγματα που βλέπω σήμερα να μαθαίνουν τα παιδιά μου αλλά αυτά που διδασκόμασταν τα μαθαίναμε και ακόμη τα θυμόμαστε.

Οσο για τα πανεπιστήμια. Μην τα λέτε μπουρδέλα, διότι τα μπουρδέλα είνα σωστά οργανωμένες επιχειρήσεις οι οποίες επιτελούν τον σκοπό τους που είναι η παροχή υπηρεσιών και η μεγιστοποίηση της απόδοσης των κεφαλαίων. Τα πανεπιστήμια είναι επιεικώς ένα μπάχαλο, όπου ο κομματισμός και η ημιμάθεια έχει επικρατήσει. Κάποτε ο καθηγητής πανεπιστημίου ήταν "ο κύριος καθηγητής" σήμερα δεν τον γνωρίζεούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του.

Αστα να πάνε. βαδίζουμε όπισθεν ολοταχώς.

Edit Andreoug, διαγραφτηκε υβριστικη φραση για τάφο!!!! αποθανόντα. Μην τρελαθούμε.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom