Νέα

Ορίστε που έχει καταντήσει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Υπουργός
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 396
  • Εμφανίσεις 26K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ασφαλώς και τα κάνουν φίλε γουώρχολ, όπως επίσης οι πιο χωμένοι από αυτούς ξέρουν από το Β' έτος ποιο μεταπτυχιακό θα κάνουν (διότι το έχουν δεδομένο ότι θα γίνουν δεκτοί) και πού θα δουλέψουν μετά (ανεργία, ποια ανεργία; )..

Δεν φταίνε όμως αυτοί αλλά εκείνος που με το νόμο τους έκανε ισότιμους εταιρους σε όλα μέσα στα πανεπιστήμια....

Και φυσικά, ας μην πούμε τί κάνουν οι ΠΚΣιτες στις φοιτητικές εστίες όπου έχουν το πάνω χέρι....

Επισκέπτης
Οκ λοιπόν, χαίρομαι που θες(;) να το συζητήσουμε str81977. Θα σε παρακαλούσα πάντως να κατεβάσεις και πάλι τους τόνους. Και να μην αρχίσεις τις γενικές απαξιώσεις για τις παρατάξεις των "απίθανων" (ΕΑΑΚ, ΔΑΡΑΣ κλπ), εν αντιθέσει με τις εξ ορισμού (δικού σου όμως) "σοβαρές" παρατάξεις ΔΑΠ, ΠΑΣΠ κλπ. Ότι δεν κατανοείς, π.χ. τη δυναμική των μικρών παρατάξεων στα Πανεπιστήμια, δεν είναι απαραίτητο και να το χλευάζεις.

Αν μου επιτρέπεις δε, θα σου κάνω και ένα μικρό μάθημα ιστορίας, μιας και ήμουνα παρών, ως πρωτοετής, στη συνέλευση της Νομικής Αθηνών που ψήφισε την κατάληψη ως διαμαρτυρία για το νόμο 815 που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του (γέρου) Καραμανλή, το Δεκέμβρη του 1979. Το αμφιθέατρο της ΦΜΣ ήταν κατάμεστο, είχε σπάσει κάθε ρεκόρ προσέλευσης, που αμφιβάλλω αν έχει καταρριφθεί και τώρα ακόμα. Η πρόταση για την κατάληψη πέρασε με πρόταση των ανεξάρτητων συσπειρώσεων και των αριστεριστών (που τόσο συμπαθείς!), σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή της ΚΝΕ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κάτι που αποδεικνύει νομίζω και το άτοπον των ισχυρισμών περί "φοιτητοπατέρων" κομματόσκυλων που υπαινίσσεσαι. Αν εμπιστεύεσαι την κρίση μου δε, ήταν και η πρώτη φορά που το φοιτητικό κίνημα έδειξε σοβαρές τάσεις ενηλικίωσης. Όχι φυσικά μόνο γιατί πέρασε σε επίπεδο μιας πιο "μετωπικής" ας πούμε διαμαρτυρίας, αλλά και γιατί έβαλε και το σπόρο για μια ουσιαστική θεώρηση του πανεπιστημίου εκ μέρους των φοιτητών (και ελπίζω να μην απορρίπτεις κάτι τέτοιο). Πράγμα που δυστυχώς δεν πολυβλέπω πια στις φοιτητικές διεργασίες, όσο γίνεται να τις παρακολουθώ απο εφημερίδες και τηλεόραση. Βία και νοθεία φυσικά και ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ, απορώ δε πως υιοθετείς αβασάνιστα τέτοιες φήμες, θα σε προκαλούσα πάντως να τις αποδείξεις (με στοιχεία, όχι του στυλ μου είπε ο τάδε που είχε γκόμενα την τάδε κλπ).

Όσο για τον ψυχίατρο, κάνε ότι νομίζεις!  :)

Επισκέπτης
προσωπικα θεωρω τους πκσιτες πιο εντιμους!!!αλλα βλεπεις οταν διαλεγεις να πορευτεις με τη μειοψηφια,και μαλιστα με την συγκεκριμενη ιδεολοδια,ξερεις πτι αυτα θα τα ακους!!παντως οταν μπαινουν μεσα στις σχολες τιποτα χρυσαυγιτες να τα σπασουν οι πκσιτες κατεβαινουν να τους ανοιξουν τα κεφαλια!!οι αλλοι κρυβονται στις τουαλετες!!!

Επισκέπτης
Θα έλεγα να μην το εστιάσουμε μόνο υπέρ μιας και μόνο παράταξης warhol, αλλά να το δούμε γενικότερα.

Επισκέπτης
Και παρεμπιπτόντως, ΚΑΜΜΙΑ κατάληψη δεν έγινε ΠΟΤΕ για συμπαράσταση στη Νικαράγουα, τους Ζαπατίστας η για τους "ταξικούς αγωνιστές" που λέει ο str81977. Ο οποίος, αν έχει ΣΤΟΙΧΕΙΑ περί του αντιθέτου, παρακαλείται να τα φέρει!

Επισκέπτης
αφου βλεπεις οτι εκει το πανε!!!!!οποιος ειναι κκε η φιλικα προσκειμενος σε αυτο ειναι κακος,μαλακας,κτλ κτλ!!!!!νυσαφι πια!!!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Το 1979 ήμουν 2 χρονών και τα πράγματα (ίσως) ήταν αλλιώς....

Το 1995-99  ήμουν φοιτητής και αυτά που λέω..τα έζησα από πρώτο χέρι...Μη ρωτάς ωσαν εισαγγελέας ονόματα λες και θα συντάξεις κατηγορητήριο..ʼλλωστε έχει επέλθει παραγραφή (νομίζω- εσύ ως νομικάριος που είσαι θα ξέρεις καλύτερα)

Μέσα σε 20 χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά φίλε hrys...
Η αντίληψη ότι το πανεπιστήμιο είναι χώρος κοινωνικών αγώνων έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις..Μεταξύ μας ήταν ξεπερασμένη ακόμη και τότε αλλά συγχωρείται η γενι΄λα σου λόγω μεταπολίτευσης και μη εκτόνωσης όπως όλοι οι ευρωπαίοι τη 10 ετία του ' 60...Σήμερα όμως;
Και αν ακόμη ήταν χώρος αγώνων, αυτοί δεν θα έπρεπε να στρέφονται κατά του ίδιου του πανεπιστημίου....

Είχε μια φαγούρα ο μπους στο δεξί παπάρι αν οι έλληνες φοιτητές δεν κάνουν μαθήματα για να πολεμήσουν τον - άδικο και αδικαιολόγητο- πόλεμο στο Ιράκ...

Με την αντιμετώπιση του πανεπιστημίου εν έτει 2006 με όρους 1976 το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αναβαθμίσουμε τα ιδιωτικά (και όλως τυχαίως αγγλοσαξωνικά κατά κανόνα)  ΑΕΙ- και μην μου πεις΄για το αρ. 16...Έχει καταργηθεί προ πολλού και δεν το ξέρει ακόμα το κακόμοιρο!

Τα πάντε ρει και ουδέν μένει...Έτσι μου είπε ο ψυχίατρός μου τουλάχιστον και εγώ δεν έχω λόγο να τομ αμφισβητήσω..

anacondatoyboy

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
0
προσωπικα θεωρω τους πκσιτες πιο εντιμους!!!αλλα βλεπεις οταν διαλεγεις να πορευτεις με τη μειοψηφια,και μαλιστα με την συγκεκριμενη ιδεολοδια,ξερεις πτι αυτα θα τα ακους!!παντως οταν μπαινουν μεσα στις σχολες τιποτα χρυσαυγιτες να τα σπασουν οι πκσιτες κατεβαινουν να τους ανοιξουν τα κεφαλια!!οι αλλοι κρυβονται στις τουαλετες!!!
Ωραιο ειναι αυτο που λεσ warhal αλλα δυστηχος τα πραγματα δεν ειναι ετσι παντα !!!το αυγο του φιδιου(χρυσαυγιτεσ και λοιπεσ δημοκρατικεσ δυναμεισ.....)ειναι ηδη μεσα στισ σχολεσ πολλεσ φορεσ συγκαλιμενοι απο την δαπ και οταν κανουν διαφορεσ ιστοριεσ εκτοσ απο αυτουσ που κρυβονται στισ τουαλετες οι οι πκσιτεσ εχουν την αποψη οτι οι χρυσαυγιτεσ πρεπει να αγνοηθουν και λιγοι ειναι αυτοι που θα πανε να τουσ διωξουν
Εκτοσ αυτου οι πκσιτες εχουν τιν ιδια αποψη για τουσ χρυσαυγιτεσ καθως και γιαυτους που κηνηγανε οι χρυσαυτες (αναρχικα στεκια 'η  αριστεριστες)
αν και συμφωνω με το οτι σιγουρα ειναι πιο εντιμοι απο αλουσς κοματικοποιημενουσ φοιτητεσ στο συγκεκριμενο κομματι κανουν μεγαλα  λαθοι θα πλακωθουν στο ξυλο πιο ευκολα για μια σκισμενηγ αφισα τους παρα για το αν διπλα μερικοι χρυσαυγιτες σαπιζουν στο ξυλο μια κοπελα των εαακ η αναρχικων συσπειρωσεων

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Να πω την αμαρτία μου πάντως, βαμμένο ακροδεξιό όσο ήμουν φοιτητής και μάλιστα στη Θεσσαλονικη που όσο να' ναι έχει μπόλικους "εθνικιστές" δεν είχα γνωρίσει..Ούτε και θυμάμαι να παίζουν ξύλο αριστεροί- δεξιοι...

ΠΚΣιτες- ΝΑΡιτες πολλές φορές πλακώνονταν...Με δεξιούς ποτέ...

Επισκέπτης
οταν ημουν φοιτητης ετυχε να γινει μανουρα με ακροδεξιους πολλες φορες!!!!ξερεις που ξεκιναγε?εσκαγαν μυτη οι χρυσαυγιτες στις σχολες για να τα σπασουν και μολις το παιρναμε πρεφα καβατζωναμε οτι βρισκαμε μπροστα μας και πηγαιναμε!χωρις μα,μου ,γιατι κτλ!!απλα θελαμε να τους πεταξουμε εξω!!ειδιακ στο φιλοσοφικο που ηταν ο αδελφος μου γινοταν χαμος!!!οι πκσιτες δεν θα πλακωθουν πολυ συχνα με αριστεριστες!αυτο το κανουν οι αναρχικοι κατα κυριο λογο!!παντως αν χρειαστει οποιοσδηποτε βοηθεια,ο πκσιτης θα χωθει!αυτο ειναι νομος!!!!

Επισκέπτης
Ναι βρε str81977, αλλά αναπαράγεις φήμες που (νομίζω οτι σου απέδειξα) οτι δεν ισχύουν. Τόσο για νοθείες στην καταμέτρηση ψήφων (δεν το απέδειξες), όσο και για το γεγονός οτι οτι ΚΑΜΜΙΑ κατάληψη δεν έγινε για τους λόγους που ανέφερες (Νικαράγουα κλπ, επίσης δεν το απέδειξες). Και όσο κι αν τα πάντα ρει, συμφωνώ κι εγώ με τον ψυχολόγο σου, δηλαδή οτι τα πανεπιστήμια της εποχής μου δεν είναι τα ίδια με αυτά της δικής σου εποχής, τελειώνεις το post σου με μία ακόμα ανακρίβεια. Πότε αλήθεια έστω και ΜΙΑ σχολή έκανε κατάληψη για τον -άδικο κλπ- πόλεμο στο Ιράκ; Μήπως βαθιά μέσα σου εύχεσαι ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΣ μέσα στη φοιτητική κοινότητα να μην έχει εξωσχολικές ανησυχίες, οπότε -ακόμα και στις δραματικές συνθήκες σπουδών που βιώνει- να μην αντιδράσει με τον τρόπο που ΕΚΕΙΝΟΣ θα επιλέξει; Με δυο λόγια, θέλεις φοιτητές "φύτουλες" που κοιτάνε τα μαθήματά τους και μόνο η φοιτητές με ενδιαφέροντα; Έστω κι αν αυτά τα ενδιαφέροντα (η οι τρόποι αντίδρασης) ενδεχομένως να σε βρίσκουν κάθετα αντίθετο. Είναι ζήτημα δημοκρατίας νομίζω. Το σύνθημά σου είναι "μάγκες, μην τολμήσετε και κουνηθείτε";

spiounos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2006
Like
1
Πόντοι
0
θέλεις φοιτητές "φύτουλες" που κοιτάνε τα μαθήματά τους και μόνο η φοιτητές με ενδιαφέροντα;

Φοιτητές έχουμε λογιών λογιών, πανεπιστήμια δεν έχουμε και υποδομές.......

και δεν μιλάω για εξοπλισμό και τα λοιπά............ απλα και λίγο πρασινάκι δεν βλάπτει.............τι σκατά τα θέλουν τα 30 (π.χ.) διαφορετικά κτήρια.....1 για κάθε σχολη;    Μια ενοιαία Πανεπιστημιούπολη τουλάχιστον στην Αθήνα δεν μπορούν να κάνουν;    Τι σκατά δηλαδη?
(εγώ το 98 πήγα στη σχολή που είχα περάσει......και απο εκεί κατευθείαν  Λονδίνο -καβάτζα γιατι την ήξερα τη φόλα- γιατί πάτησα το πόδι μου στα κτήρια και παντού βρόμα και καφρίλα.......

Επισκέπτης
Οπότε, spiounos, είναι που είναι τα πανεπιστήμια στην κατάσταση που περιέγραψες, εμείς θα τους δώσουμε ακόμα μια κλωτσιά να πάνε πιο κάτω, απαξιώνοντας τους πάντες και τα πάντα; Η δεν καταλαβαίνεις πως αυτό ακριβώς επιδιώκουν όσοι οραματίζονται την απόλυτη ιδιωτικοποίηση των πάντων;

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Με την αντιμετώπιση του πανεπιστημίου εν έτει 2006 με όρους 1976 το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αναβαθμίσουμε τα ιδιωτικά (και όλως τυχαίως αγγλοσαξωνικά κατά κανόνα)  ΑΕΙ- και μην μου πεις΄για το αρ. 16...Έχει καταργηθεί προ πολλού και δεν το ξέρει ακόμα το κακόμοιρο!

Well played, well said...

spiounos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2006
Like
1
Πόντοι
0
Οπότε, spiounos, είναι που είναι τα πανεπιστήμια στην κατάσταση που περιέγραψες, εμείς θα τους δώσουμε ακόμα μια κλωτσιά να πάνε πιο κάτω, απαξιώνοντας τους πάντες και τα πάντα; Η δεν καταλαβαίνεις πως αυτό ακριβώς επιδιώκουν όσοι οραματίζονται την απόλυτη ιδιωτικοποίηση των πάντων;

Για να πάς εσύ στο πανεπιστήμιο πληρώνει ο μπαμπάς και η μαμά για μια ζωή μέσα απο την εφορία.......σωστά;..........
Ε όχι κύριε .......δεν ανέχομαι να πληρώνουν οι δικοί μου μια ζωή και εγώ να παρακολουθώ μαθήματα μέσα σε τρόγλες....

Είμαι υπέρ της ιδιοτικοποίησης γιατί ξέρω απο προσωπική εμπειρία οτι όταν σκάς τα τάλαρα ζεστά ζεστά........σέβεσαι και το περιβάλλον το οποία συντηρείται απο αυτά τα τάλαρα.......ενώ στην Ελλάδα ο καθένας μπορεί να πάρει οτιδήποτε και να αρχίσει την δική του "διακοσμιση" σε οποιοδήποτε τοίχο πανεπιστημίου που συντηρείται απο τα δικά μου λεφτάκια που τα πληρώνω μια ζωή...........

Εχω άδικο?

Επισκέπτης
Φυσικά και έχεις άδικο!
Χωρίς παρεξήγηση, τα έχεις σκεφτεί καλά αυτά που λες;

Επισκέπτης
Και λες αυτές τις σαχλαμάρες; Αλήθεια, τι ηλικία έχεις;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom