Νέα

Ορίστε που έχει καταντήσει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Υπουργός
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 396
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Todok οι καθηγητές είναι οι ίδιοι αλλά οι φοιτητές δεν είναι...Στα μεταπτυχιακά δε μαζεύεται όλη η...μαρίδα,αλλα περιορισμένοι καλοί φοιτητές.Ιδίως σε κάποια πανεπιστήμια με κύρος,αν δεν έχεις τουλάχιστον βαθμό 8,πολύ καλή πτυχιακή,αρκετά χρήματα,και καλές συστάσεις,δεν μπαίνεις που να έχεις το θεό μπάρμπα.Και μη νομίζεις ότι θα σού δώσει εργοδότης ή ακόμη περισότερο καθηγητής σύσταση αν είσαι άσχετος,και πήγενες στη σχολή μόνο για συνδυκαλισμό,γκόμενες,και καφεδάκι.Στην "πιάτσα" κανείς δε θέλει το όνομά του να είναι συνηφασμένο με αιώνιο φοιτητή,ή ρεμάλι.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Tα παν/μια με κύρος ποιά είναι; Γιατί νόμιζα ότι μιλάμε για ελληνικό παν/μιο που το γνωρίζουν όλοι πως λειτουργεί. Δηλαδή τα πράγματα είναι τόσο καλά που οι καθηγητές δίνουν συστάσεις με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια  :jerking: και απορρίπτουν τους συνδικαλιστές, όπως είχε δείξει και ο Τριανταφυλλόπουλος; Στο τέλος θα πιστέψετε και οι ίδιοι ότι όσοι έχουν μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό ανήκουν σε μία άλλη διάσταση, ανέγγιχτη από την προπτυχιακή πραγματικότητα, που δεν ξέρουν τίποτα από κόλπα και όλοι δουλεύουν σκληρότατα για την επιστήμη.

Και στην πιάτσα θα δεις πολλούς κουμπούρες που όταν με τα πολλά πάρουν πτυχίο λένε "τώρα είναι ο καιρός να κάνω και το μεταπτυχιακό μου".

Επισκέπτης
Εξαρτάται απο το πανεπιστήμιο.Πριν 2 χρόνια διάβαζα σε Ισπανική εφημερίδα μια κατάταξη των καλύτερων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων,και η ΑΣΟΕΕ και το Ε.Μ.Π ήταν σε υψηλή θέση,και σίγουρα σε καλύτερη θέση απο κάτι Αγγλικά της περιφέρειας.Οι συστατικές επιστολές δίδονται με το...σταγονόμετρο.Δε ρισκάρει ένας καθηγητής να δώσει επιστολή σε κάποιον που είναι άσχετος.Θα γίνει ρεζίλι.Και εαν γίνεται είναι για 1/10000.ʼσε που ο άσχετος θα φανεί στην πορεία.Αν επικαλείσαι "έρευνες" του Τριανταφυλόπουλου...Μάλλον δεν μπόρεσε να κάνει μεταπτυχιακό,αν τελείωσε προπτυχιακό βέβαια,και όλα του φταίνε.Σού είπα και πριν,ότι το μεταπτυχιακό βοηθάει τη σκέψη.Δεν είναι πανάκεια βέβαια,αλλά η επιστημονική έρευνα είναι χρήσιμη.Σε πληροφορώ ότι έχω κάνει 7 σεμινάρια με δικά μου λεφτά,που θα μπορούσα να τα αξιοποιήσω αλλιώς.Και όμως με βοήθησαν.Ακόμα και στη δουλειά μου,όταν με κάτι νέο που μαθαίνω,κάνω κάτι καλύτερα,και γρηγορότερα,είναι υπερ μου.Αν εσύ δε δέχεσαι το μεταπτυχιακό,δε σε υποχρεώνει κανείς να κάνεις.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Tα παν/μια με κύρος ποιά είναι; Γιατί νόμιζα ότι μιλάμε για ελληνικό παν/μιο που το γνωρίζουν όλοι πως λειτουργεί. Δηλαδή τα πράγματα είναι τόσο καλά που οι καθηγητές δίνουν συστάσεις με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια  :jerking: και απορρίπτουν τους συνδικαλιστές, όπως είχε δείξει και ο Τριανταφυλλόπουλος; Στο τέλος θα πιστέψετε και οι ίδιοι ότι όσοι έχουν μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό ανήκουν σε μία άλλη διάσταση, ανέγγιχτη από την προπτυχιακή πραγματικότητα, που δεν ξέρουν τίποτα από κόλπα και όλοι δουλεύουν σκληρότατα για την επιστήμη.

Και στην πιάτσα θα δεις πολλούς κουμπούρες που όταν με τα πολλά πάρουν πτυχίο λένε "τώρα είναι ο καιρός να κάνω και το μεταπτυχιακό μου".

Για να ποδοσφαιρικοποιησω λίγο τα πράγματα το προπτυχιακό σε αρκετές σχολές έχει τόση σχέση με το μεταπτυχιακό όση η Σουπερ Λιγκα με το Τσαμπιονς Ληγκ...

Μεταπτυχιακό δεν κάνουν κατά κανόνα οι κουμπούρες, τουλάχιστον όχι σε ελληνικό πανεπιστήμιο 1ον διότι δεν γίνονται δεκτοί λόγω χαμηλού βαθμού και 2ον διότι τελειώνουν τη σχολή σε τέτοια ηλικά που δεν τους παίρνει να κάνουν και κάτι άλλο...

Ότι παίζουν και τσάτσοι καθηγητών, βύσματα κτλ. είναι γεγονός αλλά σε μεγάλο βαθμό τα μεταπτυχιακά τα παρακολουθούν καλοί φοιτητές με ανεβασμένο επίπεδο...

Και σε ξαναρωτώ..Αυτά που λες τα είδες στο μεταπτυχιακό σου, τα άκουσες ή έδωσες πίστη σε ό,τι είδες στη Ζουγκλα;

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
O Tριανταφυλλόπουλος παρουσίασε ντοκουμέντα που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Όποιος δεν το παραδέχεται απλώς χώνει το κεφάλι του στην άμμο.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
O Tριανταφυλλόπουλος παρουσίασε ντοκουμέντα που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Όποιος δεν το παραδέχεται απλώς χώνει το κεφάλι του στην άμμο.

Και αν ακόμη ο Μάκης είχε δίκιο για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό της συγκεκριμένης σχολής (που τα ρεπορτάζ του δεν αντέχουν σε καμία λογική εξέταση συνήθως αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία), αυτό σημαίνει ότι ΟΛΑ τα μεταπτυχιακά ΟΛΩΝ των σχολών και ΟΛΟΙ οι φοιτητές που τα παρακολουθούν είναι για τον πούτσο;

Και εσύ ρε φίλε, ήταν να κάνεις μεταπτυχιακό και μόλις είδες το Μάκη σου κόπηκε η όρεξη;

Ma.Prw.

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απάτη θα είναι σε σχέση με τα αντίστοιχα του έξω όταν γίνουν. Γιατί το 80% των Ελλήνων ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στην απάτη. Το υπόλοιπο 20% απλά ψάχνουμε να βρούμε ο ένας τον άλλο μπας και πούμε καμμιά κουβέντα.

Απλά σκεφτείτε πόσα μούφα-μεταπτυχιακά distance-learning klein mein υπάρχουν στην Ελλάδα και πόσο στοιχίζουν. Φίλοι, οι Έλληνες δυστυχώς είμαστε κομπλεξικοί με τους έξω. Θέλουμε να πιστεύουμε πως ότι έρχεται απ' έξω είναι καλό και τα δικά μας είναι σκατά. Σε ΚΑΘΕ χώρα του εξωτερικού, 3-4 είναι τα βαρβάτα Πανεπιστήμια. Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι τα υπόλοιπα του εξωτερικού είναι τουλάχιστον οργανωμένα ενώ εδώ έχουμε ουσιαστικά μόνο το ΕΜΠ και ΌΛΑ είναι ανοργάνωτα και έρμαια του κάθε μαλάκα πρύτανη, καθηγητή, φοιτητή, παράταξης κλπ κλπ κλπ

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
200
Πόντοι
6.055
και τι εγινε αμα εχεις μεταπτυχιακο? θα βρεις πιο ευκολα δουλεια η μηπως το αντιθετο λεω εγω τωρα..εκτος αν μιλαμε για mba κ τετοια που σημαινει οτι εχεις ετοιμη την καρεκλα του διευθυντη!

Ma.Prw.

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Προσωπικά, τελείωσα το 2003 το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μπουρδέλα. Οργάνωση καμία, γραμματειακή υποστήριξη ελάχιστη, υλικοτεχνική υποδομή αστεία (στο μάθημα της στατιστικής μας πρότεινε η καθηγήτρια να κάτσουμε ανά 7 σε ένα PC ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΗΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑΒΛΙ ΚΑΙ ΜΠΥΡΕΣ). Όσο για τους καθηγητές, οι νεότεροι με θητεία στο εξωτερικό και κυρίως Γαλλία-Αμερική ήταν πολύ καλοί και σαν καθηγητές και σαν επιστήμονες και σαν άνθρωποι. Οι περισσότεροι όμως που είχαν "γράψει" χρόνια στο κουρμπέτι και γνωρίζαμε ότι εμπλέκονταν και με πολιτικά... ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ. Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός που είχε κατηγορηθεί επίσημα (δυστυχώς δεν βρίσκω πλέον το σχετικό link) για plagiarism (λογοκλοπή από ξένα papers) αλλά φυσικά δεν του έκαναν τίποτα.

Και η απόλυτη ένδεια φάνηκε όταν μετά από 2 χρόνια ξεκίνησα το MBA μου στο Surrey. Sorry, αλλά αν το ήξερα, χίλιες φορές να κάναμε οικογενειακώς το σκατό παξιμάδι και να πήγαινα εξαρχής για σπουδές σε ένα καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Ούτως ή άλλως, επειδή τα περισσότερα βιβλία του Πα.Πει. ήταν για γέλια, αγόραζα βιβλία από Amazon για τα αντίστοιχα μαθήματα.

Ma.Prw.

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
και τι εγινε αμα εχεις μεταπτυχιακο? θα βρεις πιο ευκολα δουλεια η μηπως το αντιθετο λεω εγω τωρα..εκτος αν μιλαμε για mba κ τετοια που σημαινει οτι εχεις ετοιμη την καρεκλα του διευθυντη!

Προσωπικά δεν με περιμένει καμία καρέκλα διευθυντή. Το κάνω για 2 λόγους:
1) να έχω περισσότερες επλίδες στο μέλλον να έχω μια καλύτερη επαγγελματική εξέλιξη και
2) το αντικείμενο της δουλειάς μου έχει να κάνει με business consulting, άρα το ΜΒΑ με βοηθάει άμεσα στη δουλειά μου.

Το μεταπτυχιακό δεν πρέπει να το κάνεις (κατά την γνώμη μου) ΓΙΑ ΝΑ βρεις δουλειά. Πιστεύω πως είναι καλύτερο και χρησιμότερο να το κάνεις ΑΦΟΥ έχεις βρει δουλειά και ξέρεις προς τα πού βαδίζεις επαγγελματικά. Γιατί κακά τα ψέμματα, πολλοί μπαίνουν σε διάφορες σχολές κατά τύχη (λόγω Πανελληνίων) και καταλήγουν να κάνουν εντελώς άσχετες δουλειές.

spiounos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2006
Like
1
Πόντοι
0
Προσωπικά, τελείωσα το 2003 το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μπουρδέλα. Οργάνωση καμία, γραμματειακή υποστήριξη ελάχιστη, υλικοτεχνική υποδομή αστεία (στο μάθημα της στατιστικής μας πρότεινε η καθηγήτρια να κάτσουμε ανά 7 σε ένα PC ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΗΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑΒΛΙ ΚΑΙ ΜΠΥΡΕΣ). Όσο για τους καθηγητές, οι νεότεροι με θητεία στο εξωτερικό και κυρίως Γαλλία-Αμερική ήταν πολύ καλοί και σαν καθηγητές και σαν επιστήμονες και σαν άνθρωποι. Οι περισσότεροι όμως που είχαν "γράψει" χρόνια στο κουρμπέτι και γνωρίζαμε ότι εμπλέκονταν και με πολιτικά... ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ. Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός που είχε κατηγορηθεί επίσημα (δυστυχώς δεν βρίσκω πλέον το σχετικό link) για plagiarism (λογοκλοπή από ξένα papers) αλλά φυσικά δεν του έκαναν τίποτα.

Και η απόλυτη ένδεια φάνηκε όταν μετά από 2 χρόνια ξεκίνησα το MBA μου στο Surrey. Sorry, αλλά αν το ήξερα, χίλιες φορές να κάναμε οικογενειακώς το σκατό παξιμάδι και να πήγαινα εξαρχής για σπουδές σε ένα καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Ούτως ή άλλως, επειδή τα περισσότερα βιβλία του Πα.Πει. ήταν για γέλια, αγόραζα βιβλία από Amazon για τα αντίστοιχα μαθήματα.

Άλλο ένα ζωντανό παράδειγμα για τα ελληνικά πανεπιστήμια κύριε hrys......γι' αυτό σκέψου πρίν ειρωνευτείς κάποιον!

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Για να είμαστε λίγο πρακτικοί. Μέχρι το επίπεδο Masters, όπως έχει διαμορφωθεί η εεληνική κοινωνία και επακόλουθα η αγορά εργασίας, είναι απαραίτητο για να κάνεις κάποια σοβαρή καριέρα. Αυτά για το τυπικό του πράγματος. Καλό είναι να το κάνεις στο εξωτερικό για να αποκτήσεις μια εμπειρία ζωής σε ξένη χώρα, να μάθεις καλά (?) μια ξένη γλώσσα και να γνωρίσεις και άλλες κουλτούρες. Όλα αυτά τα ουσιαστικά θα τα αποκτήσεις αν έχεις ανοιχτά τα αυτιά και τα μάτια.

Τώρα για Ph.D. είναι επιλογή του καθενός προσωπική και δεν συνδέεται με καριέρα. Αν κάνεις Ph.D. γιατί περιμένεις να βρεις μια καλύτερη θέση εργασίας (εκτός πανεπιστημίου και ερευνητικώνκέντρων) μην το κάνεις καλύτερα, είναι χάσιμο χρόνου. Πάντως όσα περισσότερα μαθαίνει κανείς τον βοηθούν να διαμορφώνει ένα τρόπο σκέψης και δουλειάς που σίγουρα θα του φανεί χρήσιμος και επαγγελματικά.

Όσον αφορά τα ελληνικά μεταπτυχιακά, η αλήθεια είναι ότι έχει δυσκολέψει πολύ η είσοδος στα καλύτερ από αυτά. Το ξέρω γιατί προσπαθήσαμε να βάλουμε το γιό φίλου στο μεταπτυχιακό της ΑΣΟΕΕ χρησιμοποιώντας πολύ ψηλά μέσα και δεντο καταφέραμε. Έχουν θεσπίσει κάποια αντικειμενικά κριτήρια που αν δεν τα έχεις δεν περνάς στην συνέντευξη όπου όλα παίζουν.

Τώρα αφού μπεις πως είναι δεν ξέρω. Πάντως δεν τους έχω εμπιστοσύνη γνωρίζοντας το επίπεδο των διδασκόντων. Τέλος μην περιμένετε επειδή πήρατε ένα Masters να γίνετε διευθυντές με την πρώτη. Δεν πρόκειται και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου. Πρέπει να το αποδεικνύεις με δουλειά τια αξίζεις κι όχι με τυπικά προσόντα.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
457
Πόντοι
36
Έχεις δίκαιο όσον αφορά M.Sc. και Ph.D.

Πρέπει, νομίζω, να πούμε όμως ότι εδώ και καιρό (και όσο πάει το φαινόμενο και επεκτείνεται και πιο έντονο γίνεται) ο ιδιωτικός τομέας προτιμάει τα πτυχία από ιδιωτικά πανεπιστήμια (τα οποία νομίζω θα υποχρεωθεί να αναγνωρίσει και το Ελλ. Δημόσιο από το 2007, δεν το ψάχνω γιατί δε με αφορά προσωπικά).
Και το βρίσκω λογικό, γιατί έχουν τα προγράμματά τους προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της αγοράς, που συνεώς αλλάζουν. Στα καρτικά παν., που σε μεγάλο βαθμό οικογενειοκρατούνται και κομματοκρατούνται (όσον αφορά τους διδάσκοντες και όχι μόνο), τα προγράμματα σπουδών προσαρμόζονται συνήθως (όχι πάντα φυσικά) στις δυνατότητες και τα γούστα του διδ. προσωπικού, πράγμα τουλάχιστον αστείο.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Εγώ λέω να το δούμε λίγο ανθρωπολογικά το θέμα...

Συνημμένα

• Masai.jpg
    Masai.jpg
    50 KB · Εμφανίσεις: 53

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom