Νέα

Ορίστε που έχει καταντήσει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Υπουργός
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 396
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Μιας και αναφέρθηκε ο Εμφύλιος της Ισπανίας θα ήθελα να σας πω την ιστορία ενός μουσικού. Ήταν ένας κλαρινετίστας της jazz, ο artie shaw. Ο τύπος ήταν απίστευτος γυναικάς. Είχε κάνει 9 γάμους , με γυναικάρες της εποχής του. Ανάμεσα στις ... γυναίκες του ήταν και η θεά Λάνα Τάρνερ. Κάποια στιγμή ο τύπος έμπλεξε άσχημα με μαφιόζους στις ΗΠΑ. Τη μυρίστηκε τη δουλειά ότι θα βρισκόταν σε κανένα χαντάκι αγνοούμενος, οπότε αποφάσισε να την κάνει από τις ΗΠΑ για πάντα, για ... λόγους υγείας !!!!

Έφυγε λοιπόν (νύχτα) στην Ευρώπη. Έπρεπε να πάει κάπου που να είναι ασφαλής. Οι αμερικανοί μαφιόζοι μπορούσαν μέσω των διασυνδέσεων που είχαν να τον φάνε και στην Ευρώπη. Η κοπάνα του από τις ΗΠΑ έγινε στα '50s. Διάλεξε λοιπόν να πάει στην Ισπανία του Φράνκο. Εκεί δεν τον πείραξε κανείς. Πέθανε το 2004, λίγο πριν την πρωτοχρονιά του 2005 ....
 

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.299
Like
12
Πόντοι
16
Kαι τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Φράνκο ήταν καλός; Και στην ΕΣΣΔ να ζήταγε άσυλο πάλι δε θα τον πείραζαν οι μαφιόζοι!
 

Επισκέπτης
Σε όλες τις δικτατωρίες η ασφάλεια των πολιτών έναντι του οργανωμένου εγκλήματος είναι δεδομένη.Δεν είναι όμως δεδομένη έναντι του καθεστώτως!Όπως και στην Ελλάδα,με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα κοιμούνταν,αλλά αν υπήρχε ένδειξη ότι είσαι αριστερός,σε μπουζούριαζαν,έτρωγες το ξύλο σου,και πήγενες διακοπές σε νησάκι.

Σταύρο,μπορείς να βρίζεις όποιον θέλεις.Δε με νοιάζει καθόλου.Το ότι είσαι πολιτογραφημένος Έλληνας,δε σημαίνει τίποτα.
 

Xartinos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2006
Μηνύματα
456
Like
1
Πόντοι
1
Κάντε ένα πείραμα.
Να πάτε στις αντίστοιχες χώρες των αλλοδαπων που έχουμε στην Ελλάδα.
Εκεί συμπεριφερθείτε ακριβώς όπως συμπεριφέρονται οι αλλοδαποί εδώ.
Μετά ελάτε πάλι εδώ και γράψτε την εμπειρία σας.
Ουδέν σχόλιο.

Υ.Γ: Αν θα επιστρέψετε!
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.237
Like
450
Πόντοι
36
Κάντε ένα πείραμα.
Να πάτε στις αντίστοιχες χώρες των αλλοδαπων που έχουμε στην Ελλάδα.
Εκεί συμπεριφερθείτε ακριβώς όπως συμπεριφέρονται οι αλλοδαποί εδώ.
Μετά ελάτε πάλι εδώ και γράψτε την εμπειρία σας.
Ουδέν σχόλιο.

Υ.Γ: Αν θα επιστρέψετε!

Καλύτερα να το παίξουμε σε pc/xbox/playstation/gameboy, γιατί το πείραμα μάλλον δεν θα "ολοκληρωθεί"....

Θα μπεί στην κατηγορία των "καταστροφικών δοκιμών", όπως το "Πείραμα δοκιμής αντοχής σε θραύση γυάλινου ποτηριού υπό την πίεση  της πίσω δεξιάς ρόδας αλβανικού οδοστρωτήρα"
 

Xartinos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2006
Μηνύματα
456
Like
1
Πόντοι
1
Εδω βλέπετε αντιδράσεις μετά την επιτυχή διεξαγωγή του πειράματος:
 

Συνημμένα

  • fiw06.jpg
    fiw06.jpg
    42,5 KB · Εμφανίσεις: 58

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.237
Like
450
Πόντοι
36
Αυτές περιμένω κι' εγω.
Καλύτερα "Rise Of Nations"!
 

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Μηνύματα
3.391
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
ξεχασα ποιος το ειπε αλλα  για μενα το χάλι της Ελλάδας οφειλεται ακριβώς

(σε) εκεινους που ειναι βολεμενοι,σκυβουν το κεφαλι και ειναι αντιδραστικ οι σε οτιδηποτε παει να αλλαξει την συνολικη -χαλια κατα τη γνωμη μου-κατασταση που επικρατει!!!

και ναι απαιτω απο τον delivαρα, που πιαθανοτατα ειναι και πτυχιουχος, να εχει manager γιατι ετσι ΙΣΩΣ καποια μερα καταφερει να κάνει κάτι καλύτερο και δεν παραμεινει μια ζωη ντελιβερης. Αυτο ειναι το νοημα της δωρεαν παιδειας να δωσει το δικαιωμα σε ενα παιδι απο τα Ταμπουρια ή να γινει ηλεκτρολογος ή δικηγορος τελος πάντων να ξεκολλησει απο τη μιζερια. Το σημερινο σχολειο σε κανει ταβλαδορο κοπανατζη τεμπελη και αν οι γονεις ενος παιδιου δεν εχουν το επιπεδο και τα χρηματα να βοηθησουν το παιδι αστα βραστα. Αυτο λεω δεν εχουμε παιδεια και κοινωνια ισων ευκαιριων εχουμε κοινωνία της ΚΑΜΙΑΣ ευκαιριας .
Αν ειναι μαγκες οι μαθητες να ελεγαν εμεις κανουμε καταληψη ουτε εκλογες θα γινουν ουτε τιποτα. τωρα θα τελειωσουν οι εκλογες και θα συνεχιστουν κανονικά οι καταλήψεις.
Στο σχολειο μου ειχαν καποτε αποχη επειδη δεν χιονισε, ειχανε χιουμορ τα παιδια δεν ελεγαν παπαριες για αγωνες και τετοια

(Οι πορτογαλοι που εαν και μεσογειακος λαος δεν μας ακουμπησαν το 90 ή 92 στο eurobasket στην γερμανια οι Ελληναρες μεταναστες φωναζαν "εδω θα γινει ο ταφος σας" στους γερμανους τετοιο επίπεδο)
 

Επισκέπτης
Κάθε χρόνο οι πρωτεύσαντες στις Πανελλήνιες εξετάσεις είναι απο δημόσια σχολεία,και πολλοί απο την επαρχία.Είναι τυχαίο αυτό;Σιγά την ποιότητα των ιδιωτικών σχολείων.Οι δάσκαλοι και καθηγητές τους είναι αυτοί που δεν έχουν προσληφθεί απο το δημόσιο.Δεν κοιτάζουν αν έχει μεταπτυχιακά,αλλά αν μπορεί να μη διαμαρτύρεται για τα λίγα χρήματα που πέρνει,και για το ωράριο που εργάζεται.Ας σταματήσει το παραμύθι με τα ιδιωτικά.Το μόνο "+" που έχουν,είναι ότι πέρνουν το μαθητή απο το σπίτι και τον επιστρέφουν.Ιδίως αν εργάζονται οι γονείς,που όμως αυτό το "+" το πληρώνουν αδρά,με το μισθό του ενός μέλους της οικογένειας.
 

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
820
Like
6
Πόντοι
6
dstp τα πράματα δεν είναι ακριβώς όπως τα λες.

1. από πότε το να δουλεύεις στο δημόσιο αποτελεί απόδειξη επαγγελματικής επάρκειας και καταξίωσης; Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει

2. Δηλαδή όποιος δε μπορεί ή δε γουστάρει να περιμένει να διοριστεί σε δημόσιο σχολείο και πιάσει δουλειά σε ιδιωτικό γίνεται αυτόματα κακός καθηγητής;

3. Από πότε το να έχεις μεταπτυχιακό αποτελεί απόδειξη ότι μπορείς να διδάξεις;

Δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο πήγα σε δημόσια σχολεία. Με τη διαφορά ότι όπως είπε και κάποιος συνάδελφος, τότε το δύσκολο ήταν να πας σε δημόσιο. Προσωπικά πιστεύω ότι η διαφορά είναι ότι τότε υπήρχαν δάσκαλοι ενώ τώρα δημόσιοι υπάλληλοι - συνδικαλιστές.

Το ότι τελικά οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν ιδιωτικό αναγκάζονται και τρώνε στη μάπα το δημόσιο χωρίς να φταίνε κάτι, έχει να κάνει με το ταξικό που έλεγα πριν. ʼσχημα έχουν γίνει τα πράγματα. Δυστυχώς.
 

Επισκέπτης
1) Δεν είπε κανείς-ούτε εγώ-ότι η δημόσια θέση αποδικνύει κάτι.Απλώς,όλοι όσοι μπαίνουν στις παιδαγωγικές και στις σχολές του Πανεπιστημίου για καθηγητές,δεν ονειρεύονται να πάνε στον ιδιώτη να εργαστούν.Παλιά περίμεναν με την επετηρίδα,μετά διενεργούνταν εξετάσεις...Τα φροντιστήρια,και τα ιδιωτικά σχολεία ήταν η λύση για να ζήσουν μέχρι τον πολυπόθητο διορισμό.

2)Δυστυχώς σχεδόν όλοι θέλουν το δημόσιο,γι'αυτό πάνε για εκπαιδευτικοί.Κακούς τους κάνει το σύστημα των ιδιωτικών,με τα λεφτά της ξεφτίλας,και τα τρελά ωράρια...

3)Το μεταπτυχιακό αποδικνύει ότι έχεις κάποιες παραπάνω γνώσεις-εφόσον το απέκτησες απο σωστό ίδρυμα-και όχι αν μπορείς να διδάξεις.Αλλά ο ιδιώτης προτιμάει να μην προσλαμβάνει τον κάτοχο μεταπτυχιακού,για να μην του πληρώνει το πτυχία.

Οι οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν,στέλνουν τα παιδιά τους στο δημόσιο,και αν έχουν το "ταλέντο" μπορούν να επιτύχουν.Αν ο άλλος-η βαριέται να διαβάσει,είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο,"ντουβάρι" θα μείνει.
 

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
820
Like
6
Πόντοι
6
dstp χαίρομαι που διαφωνούμε.

1. Δε σε προβληματίζει το ότι ΟΛΟΙ θέλουν να εργαστούν για το δημόσιο; Αναρωτιέμαι γιατι θέλουν κάτι τέτοιο...

2. Εδώ διαφωνούμε κάθετα. Δηλαδή τη μανέστρα δεν την χαλάνε οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι που αδιαφορούν, είναι κομματικοποιημένοι και δεν αξιολογούνται ποτέ αλλά οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό χώρο που πληρώνουν κιόλας το μισθό των τεμπέληδων. Για ξαναδές το.

3. Το μεταπτυχιακό πιστοποιεί γνώσεις αλλά όχι ικανότητες. Εδώ μιλάμε για εκπαιδευτικούς, όχι για πολιτικούς μηχανικούς. Φυσικά, το δημόσιο πληρώνει χαρτιά και όχι αξία.

Έχω ένα παιδί που θέλει να διαβάσει και έχει φιλοδοξίες. Αλλά δε μπορεί να πάει σχολείο. Οι τεμπέληδες υποκριτές έχουν απεργία. Και το μισθό τους τον πληρώνω εγώ.
 

Επισκέπτης
εμενα ενα πραγμα με προβληματιζει και το εχω ξαναπει!!!καναν καταληψεις οι φοιτητες και η πλειοψηφια εδω μεσα τους αποκαλουσε τεμπεληδες,που κακουν επεισοδια,που δεν μας αφηνουν να παμε στις δουλειες μας,που θελουν να χασουν την εξεταστικη τους  κτλ.κτλ!!κανουν κινητοποιησεις οι καθηγητες και παλι τα ιδια εδω μεσα!!θελουν πολλα λεφτα,δεν δουλευουν,καθονται κτλ!!υπαρχει ανεργια,φτωχεια.προβληματα στην παιδεια,στην υγεια,στην οικονομια!!φυσικα και θα αντιδρασουμε και θα ζητησουμε  αυτα που δικαιωματικα μας ανηκουν!
 

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Μηνύματα
1.297
Like
9
Πόντοι
16
Τι σου ανήκει δικαιωματικά και από που; Εννοώ πχ μέχρι ποιό ύψος μισθού πρέπει δικαιωματικά να διεκδικεί για να αμείβεται ο δάσκαλος;
 

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
4.547
Like
11
Πόντοι
16
υπαρχει ανεργια,φτωχεια.προβληματα στην παιδεια,στην υγεια,στην οικονομια!!φυσικα και θα αντιδρασουμε και θα ζητησουμε  αυτα που δικαιωματικα μας ανηκουν!

ρε φίλε warhol. Διάβασε από περιέργεια τα αιτήματα των δασκάλων τα οποία σου παραθέτω από το site τους

1. Αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών ? επιμόρφωση
·        1.400 ? καθαρά στο νεοδιόριστο.
·        Ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό.
·        Καμία σύνδεση μισθού ? απόδοσης.
·        Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
·        Όχι στην εικονική ? αποσπασματική «επιμόρφωση». Ουσιαστική επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και του Δημόσιου Σχολείου.
2. Υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης
·        Χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στο 5% του Α.Ε.Π. ή στο 15% του Γ.Κ.Π.
·        Ενιαία 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.
·        Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
·        Όχι στην ιδιωτικοποίηση ? εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης.
·        Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.
·        Όχι στην αναθεώρηση που καταργεί τη μονιμότητα και ακυρώνει τη δυνατότητα δικαστικών ? μισθολογικών διεκδικήσεων.
·        ʼμεση κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς.
·        Αύξηση της οργανικότητας των σχολείων με βάση το 1:20 στα Δημοτικά και 1:15 στα Νηπιαγωγεία.
3. Ασφαλιστικά ? Συνταξιοδοτικά
·        Πλήρη σύνταξη των εκπαιδευτικών στα 30 χρόνια υπηρεσίας (30/30).
·        Κύρια σύνταξη στο 80% του καταληκτικού μισθού.
·        Κατάργηση της διάταξης για εξαγορά της στρατιωτικής θητείας.
·        Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων της τελευταίας 15ετίας.
4. Διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων
·        Κατάργηση της ωρομισθίας. Να συσταθούν νέες οργανικές θέσεις για κάθε αναγκαίο εκπαιδευτικό έργο στα σχολεία και να καλυφθούν με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
·        Να μειωθεί το διδακτικό ωράριο στα επίπεδα της δευτεροβάθμιας.
5. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.
·        Ενίσχυση του ρόλου του συλλόγου διδασκόντων.
·        Κατάργηση του καθηκοντολόγιου.
·        Κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης για την υποχρεωτική εφαρμογή της Ευέλικτης Ζώνης.
·        Όχι στην αξιολόγηση - χειραγώγηση.
·        Όχι στην αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση των  σχολείων.
·        Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης - χειραγώγησης.
·        Αναλυτικά προγράμματα και βιβλία σύμφωνα με τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και την ολόπλευρη γνώση.

90% από αυτά έχουν σχέση με το καθησιό.. για παράδειγμα αναφέρω

-οχι αξιολόγηση
-οχι καθηκοντολόγιο
-επιμόρφωση με απαλαγή από διδακτικά καθήκοντα (έχουν 185 αργίες τον χρόνο ενώ οι άλλοι εργαζόμενοι 117)
-αποσύνδεση αμοιβής -παραγωγικότητας
-μείωση του διδακτικού ωραρίου (από 23 ώρες την βδομάδα σε 18)
-κατάργηση της ευελικτης ζώνης δηλαδή της διδασκαλίας τύπου μοντεσόρι μέσω ομαδικών εργασιών των μαθητών σε θέματα καθημερινότητας κλπ (φυσικά γιατί αυτό απαιτεί δουλειά)
- συνταξη στα 30 χρόνια (λες και οι άλλοι εργαζόμενοι είναι μαλάκες και πρεπει να δουλεύουν 35)


επιπλέον λένε ότι τα βιβλία δεν τα ξέρανε ενώ έχουν δημοσιευθεί στο internet εδώ και 7 μήνες


 

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Μηνύματα
412
Like
6
Πόντοι
1
Ελα ρε φιλε teras1956. Τα εχουν δημοσιευσει και στο site τους...

Μας λενε ολους ΛΛΑΛΑΚΕΣ στα μουτρα μας!
 

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.299
Like
12
Πόντοι
16
Σιγά την ποιότητα των ιδιωτικών σχολείων.Οι δάσκαλοι και καθηγητές τους είναι αυτοί που δεν έχουν προσληφθεί απο το δημόσιο.Δεν κοιτάζουν αν έχει μεταπτυχιακά,αλλά αν μπορεί να μη διαμαρτύρεται για τα λίγα χρήματα που πέρνει,και για το ωράριο που εργάζεται.Ας σταματήσει το παραμύθι με τα ιδιωτικά.

Αν και πολλά ιδιωτικά είναι μαύρα χάλια, το να λες ότι ο διορισμένος στο δημόσιο είναι καλυτερος επειδή πήρε μόρια από το μεταπτυχιακό είναι λανθασμένο γιατί:

Το μεταπτυχιακό δεν έχει σχέση με το να κάνεις μάθημα σε σχολείο, εκτός αν ένα μεταπτυχιακό πχ στις επιπτώσεις της ιχθυοκαλλιέργειας στον αστικό πληθυσμό σχετίζεται με το γυμνάσιο ή το λύκειο.

Τα μεταπτυχιακά μοιράζονται σε όποιον είναι διατεθειμένος να πληρώσει με διάφορους τρόπους για αυτά.

Πολλοί διορισμένοι στο δημόσιο παίρνουν άδεια με ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ αποδοχές για να κάνουν μεταπτυχιακό.

Και τέλος είδαμε που οδήγησαν τα πολλά μεταπτυχιακά τη δημόσια παιδεία.
 

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.299
Like
12
Πόντοι
16
ναι .. μπορείς να το δείς καπου στα δεξιά έχει link
κάτω από την επιστολή προς κάθε επίδοξο απεργοσπάστη


Όντως πολλά από τα αιτήματα είναι τελείως συντεχνιακά και κραυγαλέα, και απορώ με ποιό σκεπτικό τα έβαλαν μαζί με τα άλλα. Το θέμα όμως είναι ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν κάνει συντεχνίες ενώ το σχολείο γίνεται όλο και χειρότερο γιατί οι πολιτικοί τόσα χρόνια τους το επέτρεψαν.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom