Αν μάλιστα μου πεις οτι σπούδασες και οικονομολόγος και κάνεις τέτοια ανάλυση για τα ελληνικά και τα ξένα πανεπιστήμια, τι να πω, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά για την περίπτωσή σου!
Φίλοι υπέρμαχοι της ιδιωτικοποίησης, str81977 κλπ, θα προσλαμβάνατε ποτέ έναν τέτοιο απόφοιτο (και μάλιστα με 2 μεταπτυχιακά, όπως λέει);
Γεια σου ρε hrys ακούραστε εργάτη του διαδικτύου! Χαρά στο κουράγιο σου και στη δυνατότητά σου να βρίσκεις τόσο ελεύθερο χρόνο να είσαι όλη μέρα στο δίκτυο!
Δεν θα έλεγα ότι είμαι υπέρμαχος της ιδιωτικοποίησης ούτε φυσικά και του κρατισμού...
Είμαι όμως οπαδός της θεωρίας "ʼσπρος γάτος, μαύρος γάτος, αρκεί να πιάνει ποντίκια" την οποία σοφή έκφραση δεν ξεστόμισαν τα βέβηλα χείλη ενός ʼνταμ Σμιθ, ενος Ροκφέλερ ή μιας Παρις Χίλτον αλλά ενός κομμουνιστή ηγέτη (του Ντενγκ Κσιαο Πινγκ νομίζω- μπορεί να κάνω και λάθος διότι ΄τα κινέζικά μου δεν είναι και πολύ καλά)..
Σε καμία περίπτωση δε λέω να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία της κομμουνιστικής καταπίεσης για να κρατήσουμε τα μεροκάματα χαμηλά και μια επίπλαστη εργασιακή ειρήνη για να τα τσεπώνουν οι πρώην ιδεολογικοί εχθροί του ΚΚΚ η κομματική ελίτ...
Λέω όμως ότι σε μία (σχετικά) ανοιχτή και φιλελεύθερη δυτική κοινωνία είναι αδιανόητο να εμποδίζεις κάποιον να ασκήσει μια (νόμιμη) δραστηριότητα με το σκεπτικό ότι θίγονται κάποια κρατικά μονοπώλια ή κάποιες συντεχνίες...
Χωρίς επίσης να είμαι οπαδός και του κράτους -νυχτοφύλακα, λέω απλά ότι αν μια λειτουργία η οποία δεν ανήκει στο "σκληρό πυρήνα" του κράτους (άμυνα, φορολόγηση, δικαιοσύνη, αστυνόμευση με δικαίωμα σύλληψης κτλ.) μπορεί να ασκηθεί πιο αποτελεσματικά και καλύτερα από ιδιώτη, γιατί να κάνει το κράτος τον επιχειρηματία επιβαρύνοντας τον κρατικό κορβανα;
Τώρα αν θα προσλάμβανα έναν τέτοιο απόφοιτο, είναι άλλη ιστορία...Αν είχα να επιλέξω μεταξύ ενός τύπου που τελείωσε την ΑΣΟΕΕ με 7,5+ σε λιγότερο από 4,5 χρόνια, ξέρει τις γλώσσες του και έχει ρίξει και ένα καλό μεταπτυχιακό, εντός ή εκτός ελλάδος και ενός με προδιαγραφές σπιούνου, θα επέλεγα τον 1ο....Αν όμως είχα να επιλέξω ενός τύπου που τελείωσε την ΑΣΟΕΕ με 5,5 σε 8 χρόνια, ήταν κομματόσκυλο και αφισσοκολλητής και το βιογραφικό του είχε μόνο πορείες και καταλήψεις, ε, δε σας λέω ποιον θα έπαιρνα, βρείτε το μόνοι σας..
Όπως σοφά διατύπωσε ένας προλαλήσας σύντροφος, ο καλος απόφοιτος ενός ελληνίκού πανεπιστημίου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον καλό απόφοιτο ενός ξένου..Ο κακός όμως απόφοιτος ελληνικού πανεπιστημίου όμως, μάλλον είναι για τα μπάζα...
Όσο για την Ακρόπολη, προτείνω να κατεδαφιστεί ως μνημείο του Αθηναϊκού Ιμπεριαλισμού, της καταπίεσης των δούλων και των γυναικών, της μίζας της Ικτίνος- Καλλικράτης Α.Ε. προς τον Περικλή για να πάρουν το έργο και κυρίως διότι προκαλεί και πληγώνει τα αισθήματα των αλλοδαπών μαθητών που οι πρόγονοί τους την ίδια εποχή κτίζαν μόνο λασποκαλύβες....