Νέα

Ορίστε που έχει καταντήσει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Υπουργός
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 396
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

spiounos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2006
Like
1
Πόντοι
0
Ρε παιδια ποιο αντιδραστικο ρεπορταζ απο αυτο που εδειξε εχτεσ το βραδυ ο αμερικανοφιλοσ  παπαχελας και ειδικα αυτην την εποχη δεν υπαρχει
Το ρεπορταζ εκανε συγκτιση του αμερικανικου πανεπιστιμιου γειλ του οποιου τα διδακτρα εχουν 4.000ε το μηνα με το πανεπιστιμιο θεσσαλονικησ αν δεν κανω λαθοσ και προσπαθουσε μεσα απο λαικιστικες  αντιπαραθεσεις καταστασεων οποσ πχ ποσεσ ωρεσ δουλεουν οι γραματειες των σχολων να μασ δειξει την διαφορα για να μασ πεισει βεβαια οτι και εδο πρεπει να ναοιξουν πανεπιστιμια ιδιοτικα και οχι να γινει η δημοσια παιδεια αντιστοιχη αυτων γιατι σε ολη την εκπομπη τονιζοταν οτι το πανεπιστιμιο ηταν ιδιοτικο
φιλε σπιουνε νε μεν το αμερικανικο πανεπιστιμιο λειτουργει καλλυτερα απο την ασοε εδω αλλα
1. σε ποιουσ απευθυνεται?δηλαδη ποσοι εχουν να πληρωσουν
2.που ειναι το κρατοσ το οποιο υπτιθεται οτι πρεπει να εξασφαλιζει παιδεια για ολουσ?
Για να μην μιλησω για επιμερουσ λογουσ του τυπου οτι τα πανεπιστιμια αμερικανικου τυπου χανουν(ασυλο ,ελευθερια συγκεντροσης μεσα στο χωρο και τετοια αφου θα ειναι ιδιοτικοι χωροι καποιας επιχηρησεις
δεν ειναι ΄λοιπον τυχαιο οτι αυτη η εκπομπη εγινε χτες ...
Δεν νομίζω να ήταν διαφήμηση....μάλλον υπόδειξη ήταν...
Και κάποια σημεία του ρεπορτάζ δέν είναι μούφα........πράγματι όταν εσύ παίρνεις τηλ για να ενημερωθείς, κάποιες κάργιες που είναι εκεί για να σε εξυπηρετήσουν......αυτές πίνουν καφέ και σχολιάζουν αν τον εφαγαν καλα χτές.

Επισκέπτης
Η νοημοσύνη που λέγαμε.... Και μάλιστα επιβεβαιωμένη με δίπλωμα και 2 μεταπτυχιακά απο ιδιωτικό ξένο πανεπιστήμιο!

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Πικρό χιούμορ εντός θέματος εγώ κατάλαβα. Right?

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
η δαπ  και η πασπ κανουν οτι θελουν στις σχολες!!συνεργαζοναται με καθηγητες,ξερουν τα θεματα της εξεταστικης πριν δωσουν οι φοιτητες και τα μοιραζουν σε δικα τους ατομα,ξερουν ποιος ειναι επιτηρηση,πιανουν καθηγητες και τους πιεζουν να περασει δαπιτες η πασπιτες,βγαζουν φραγκα για την παρτυ τους απο τις διαφρες εκδρομες που κανονιζουν,πηγαινουν σε γαμους πολιτικων του κομματος που τους υποστηριζει!!!αυτα δεν σας ενοχλουν δηλαδη?δεν σας καταλαβαινω ρε παιδια!!!

Πολύ σωστά αυτά, αλλά δε νομίζω ότι οι άλλοι συνδικαλιστές δεν ξέρουν τίποτα από τέτοια κόλπα!

anacondatoyboy

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
0
πράγματι όταν εσύ παίρνεις τηλ για να ενημερωθείς, κάποιες κάργιες που είναι εκεί για να σε εξυπηρετήσουν......αυτές πίνουν καφέ και σχολιάζουν αν τον εφαγαν καλα χτές.
Ναι αυτο ισως να γινεται και οσοι εχουμε περασει απο σχολες σιγουρα θα τις εχουμε φαει στην μαπα αυτες τισ γραματειες και οταν θα καιγομαστε για ενα θεμα αυτες θα λενε απαθεστατες ελα αυριο τωρα δεν μπορω
Και λοιπον?? η λυση ειναι να ερθει μια ιδιοτικη επειχηρηση που βεβαιοσ θα εχει γραματεισ που θα τρεχουν ολη μερα γιατι αλιως θα απολυθουν αλλα εσυ θα πρεπει να σκασεις 50.00ε το χρονο αν τα χεισ αλιωσ κοψε το λαιμο σου?
Η θα πρεπει να αλλαξει η δημοσια παιδεια και τα δημοσια πανεπιστιμια προσ το καλυτερο?
μαλλον το δευτερο ε?
γιατι αν ερθει εδο το γειλ και οποια αλλη επειχηρηση οσοι τα χουν και μπουν καλως οι υπολοιποι θα εχουν τισ ιδιες γραματειεσ μπουρδελα και θα τρωνε το αγγουρι?
Γιαυτο αντι να ερθουν εδω ξενα πανεπιστιμια το θεμα ειναι να γινει αγονας για να αναβαθμηστουν τα δικα μας τα δημοσια που ειναι για ολον το κοσμο και οχι για οσους τα εχουνε

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Από όλα αυτά τί να πρωτοπώ.. Σαν ενεργός φοιτητής έχω μια άλλη βλέψη σε σύγκριση με τους υπόλοιπους που έχετε δέκα ή παραπάνω χρόνια πίσω σας από την αποφοίτηση. Και κατά κανόνα κάποια πράγματα εξακολοθούν να ισχύουν. Αυτό που δεν ισχύει είναι η ατομική κινητοποίηση. Όλοι είναι απλά χαλαρωμένοι...

Warhol  δεν ξέρω τι έκαναν οι ΚΝίτες όταν σπούδαζες. Πραγματικά και το παραδέχομαι. Έχω ακούσει αλλά δεν έχω διαβάσει σχετικά ούτε το έχω ζήσει για να ξέρω. Ξέρω τί κάνουν σήμερα. Σήμερα κυκλοφορούν στους διαδρόμους με τον Mocca Caramel Coconut Frappufrosticino και παίζουν πρέφα και δηλωτή στο υπόγειο. Ότι ασχολούνται με τις πορείες ασχολούνται, αλλά πλέον επαγγελματικά. Δηλαδή δεν αντιδρούν ΕΠΕΙΔΗ υπάρχουν προβλήματα στον κόσμο, αλλά ψάχνουν προβλήματα στον κόσμο για να αντιδράσουν σε αυτά. Επαναλαμβάνω για τελευταία φορά ότι μιλάω για τη σχολή μου και την άποψη μου, και δεν λέω βαρύγδουπα του στύλ "αυτά είναι νόμος".

Για μένα επίσης είναι σημαντικό κάποιος να ακολουθεί τη μια κάποια βασική θεωρία αυτού που υποστηρίζεις.. μέχρι τον Ιούνιο ήμουν με ΚΝίτισα που είχε οχτώ διαφορετικές τσάντες Longchampe ενώ έμενε με τις κολλητές της Κηφισιά. Όσο για το ότι θα τρέξουν να βοηθήσουν, το ξέρεις ότι στις πορείες πηγαίνουν με τα χέρια σφιχτά έτσι? Και ότι αν παίξει πρόβλημα και οι μπροστά προσπαθήσουν να υποχωρήσουν για να γλιτώσουν το όξινο δεν ανοίγουν..? Το λέω γιατί έτυχε λόγω αυτού του συμβάντος το 2003 να κάνουμε μάθημα δέκα παιδιά μόνο στην τάξη.

Τέλος να πω γιατί έχω όρεξη ότι και εγώ πιστεύω ότι η ιδιωτικοποίηση θα κάνει καλό. Μπορεί τώρα να σταματήσει η στιχομυθία καθώς και η τάση του κάθε έξυπνου να βγάζει συμπεράσματα? Βγάλε ρε φίλε την άποψη σου στον αέρα και μην ειρωνεύεσαι, ξέρεις και τον οποιοδήποτε από χθες για να τον κρίνεις κιόλας..?

ΥΓ Όχι δεν λέει κανείς ότι όποιος είναι φιλικά προσκείμενος στο ΚΚΕ είναι το οτιδήποτε. Και είναι καλό να ξεκαθαριστεί. Ανταλλάσουμε απόψεις, και τα πράγματα θα ήταν πολύ καλά αν κάποιοι μιλούσαν σαν άνθρωποι, χωρίς να νομίζουν ότι επειδή μπορούν να ειρωνευτούν κέρδισαν τον μεγαλόσταυρο του Φοίνικα. Καλό θα ήταν να προβάλλουν και κανένα επιχείρημα. Δεν μιλάω για σένα warhol, νομίζω άλλωστε έχουμε τσακωθεί αρκετά στο παρελθόν  :)

Επισκέπτης
Φίλε φοιτητή, δεν υπήρξα ποτέ Κνίτης στη ζωή μου και είμαι πια 45. Αλλα, ειλικρινά, τι πρόβλημα υπάρχει αν μια Κνίτισσα έχει τσάντες Longchambe; Θα ήταν πιο συνεπής στα πιστεύω της αν κυκλοφορούσε με σακούλα του Σκλαβενίτη λες;

Όσο για τα υπόλοιπα, σε πολλά που λες συμφωνώ, εκτός φυσικά στα περί ιδιωτικοποίησης, ας μην ξαναπώ τους λόγους. Όσο για την ειρωνεία στον "σπιούνο", το ζήταγε ο οργανισμός του μάλλον. Διάβασε τα αρχικά του ποστ περί ιδιωτικοποίησης και μετά πέσμου!

spiounos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2006
Like
1
Πόντοι
0
Η νοημοσύνη που λέγαμε.... Και μάλιστα επιβεβαιωμένη με δίπλωμα και 2 μεταπτυχιακά απο ιδιωτικό ξένο πανεπιστήμιο!

Μάλλον σπούδασες με τα τάλαρα του μπαμπα........ γιατί δεν ξέρεις τι ζόρι είναι να σκίζεσαι στα χωράφια όλο το καλοκαίρι για να εχεις το κομπόδεμα να σπουδάσεις το χεομώνα......και στην πιό ελαστική περίπτωση να κάνεις και μια part time δουλίτσα παράλληλα με τα μαθήματα.........Νομίζεις πως δεν με βολέυει η δωρεάν παιδεία; Λάθος κατάλαβες......με βολεύει και με το παραπάνω γιατι εχω κι εγώ παιδί.....απλά απαιτώ καλήτερη παιδεία ισόβαθμη με αυτή των ιδιωτικών του εξωτρικού...........αλλα μάλλον μιλάμε για όνειρα στην Ελλάδα του "μεσαιωνικού" 2006 !

spiounos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2006
Like
1
Πόντοι
0
Warhol, θα σου άρεσε να στέλνεις το παιδί σου σε κάπιοα πόλη της Ελλάδας να σπουδάσει και να παίζει όλη μέρα τάβλι γιατι οι πανεπιστημιακοι μαλακίζονται....και σύ να πληρώνεις ενοίκια........και να πληρώνεις ενοίκια............μ αυτή την αίνια είπα ότι είπα.....μην παρεξιγούμαι κιόλας.....(σκέψου πόσα cg θα είχες πάρει αν εβαζες στην άκρη αυτά τα ενοίκια) :P

anacondatoyboy

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
0
αναβαθμιση της δημοσιας παιδειας?

Συνημμένα

• ____________________9-6-06__06_.jpg
    ____________________9-6-06__06_.jpg
    103,9 KB · Εμφανίσεις: 22

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απάτη θα είναι σε σχέση με τα αντίστοιχα του έξω όταν γίνουν. Γιατί το 80% των Ελλήνων ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στην απάτη. Το υπόλοιπο 20% απλά ψάχνουμε να βρούμε ο ένας τον άλλο μπας και πούμε καμμιά κουβέντα.

spiounos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2006
Like
1
Πόντοι
0
Και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απάτη θα είναι σε σχέση με τα αντίστοιχα του έξω όταν γίνουν. Γιατί το 80% των Ελλήνων ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στην απάτη. Το υπόλοιπο 20% απλά ψάχνουμε να βρούμε ο ένας τον άλλο μπας και πούμε καμμιά κουβέντα.
Σωστός............ να γαμήσω τον πούστη που πρόλαβε και έκλεισε το κουτί της πανδώρας και έμεινε αυτή η ελπίδα μέσα..... γιατί απλά και μόνο ελπίζουμε!

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Καταρχάς, χαίρομαι που έπεσαν οι τόνοι.

Το θέμα του ΚΚΕ θίχτηκε λόγω του warhol. Ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ό,τι θέλει, είναι κρίμα να φαίνεται ότι μέσα σε μια συζήτηση επειδή κάποιος δεν είναι υπέρ, ότι είναι και προκαταλειμμένος.

Ας έχει ό,τι θέλει , πραγματικά... Ξέρεις όμως σε τί αναφέρομαι? Εσύ πως θα σου φαινόταν να άκουγες, μέσα σε μια συζήτηση, διάλεξη για την ιμπεριαλιστική πολιτική της κυβέρνησης στο τάδε θέμα, από μία γκόμενα που φοράει μια ζώνη 500 ?? Ή από κάποια που, στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει ξοδέψει 3000 ? σε τσάντες? Στην action aid  αν τα έδινε, (γιατί είναι και σταθερά κατά των ΗΠΑ, κάτι στο οποίο σε πλαίσια μη έξαρσης συμφωνώ απόλυτα) θα είχε σώσει τη μισή νεολαία της Μποτσουάνα. Για μένα το να γράφεις στην ατζέντα σου την πορεία που έχεις να πας το απόγευμα είναι κατάντια, όχι γιατί πας ή γιατί πιστεύεις κάτι και πάς, αλλά γιατι είσαι απλά δήθεν..

Όσο για την ιδιωτικοποίηση, ε αυτό απλά είναι πολύ μεγάλο θέμα.. Και έχουμε και μάθημα το πρωί. Βλέπεις στη Γερμανία για να έρθουν και να έχουν καφετέρια με φαί της προκοπής, συνεχή γραμματειακή και άλλη υποστήριξη, αίθουσες και συνεχές πρόγραμμα, προπαρασκευαστικά μαθήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά. σε ένα πανεπιστήμιο που δεν νομίζω ποτέ να συγκαταλεχθεί στα μεγάλα της χώρας, πληρώνουν (έναν μικρό είναι η αλήθεια, για να μην υπερβάλλω) οβολό...

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Μέχρι τώρα δεν έχω δει φασίστες παρά μόνο αριστερούς διαφόρων παρατάξεων να λένε συνέχεια ότι οι χρυσαυγίτες είναι πανταχού παρόντες! Βρείτε κανένα πραγματικό πρόβλημα να ασχοληθείτε!

Γιατί στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο οι γραμματείς να δουλεύουν καλύτερα; Στο δημόσιο δηλαδή τσάμπα δουλεύουν; ʼμα θέλαν οι φοιτητές, αντί να πλακώνονται με τους χρυσαυγίτες ή άλλους φοιτητές θα πηγαίναν στις γραμματείες και θα τα βάζαν με τις γραμματείς! ʼμα μάζευαν συνέχεια υπογραφές για το θέμα και βγαίναν στα κανάλια με τα πολλά θα στρώναν οι γραμματείς!

Αν το ιδιωτικό προσφέρει όντως καλύτερες συνθήκες και ποιότητα (άλλο αν στην Ελλάδα θα γίνει όπως λέει ο Ropaloforos ), τότε το να τα απαγορεύσουμε θα ήταν σα να απαγορεύαμε τους ιδιωτικούς γιατρούς και κλινικές ώστε ο κόσμος να τα δίνει σε φακελάκια!

Επισκέπτης
Fkmenace, σε ξαναρωτάω: Γιατί αν κάποια έχει τσάντα που κάνει 500Ε η έχει ξοδέψει λεφτά για την εμφάνισή της δεν γίνεται να είναι αριστερή και να τρέχει σε συλλαλητήρια; Θα προτιμούσες τις ΚΝίτισσες η τις άλλες αριστερές ντυμένες με κουρέλια, με σιδεράκια στα δόντια και σπυράκια;

Επισκέπτης
Και συνακολούθως: Αν μια ΔΑΠίτισσα είναι περιποιημένη και ντυμένη με πανάκριβα συνολάκια, δεν είναι "δήθεν" τότε; Οπότε πρέπει να εξηγήσεις και τι εννοείς με το "δήθεν", πειστικά όμως πληζ.

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι πολύ σημαντικό να λειτουργούν εύρρυθμα στα πλαίσια μιας μηχανής, χωρίς να χρειάζεται όλη η μηχανή να σταματήσει να λειτουργεί κάθε φορά που αυτά υπολειτουργούν ή έχουν κάψει φλάντζες.

Πάρε λοιπόν δύο υποθετικά σενάρια :

Δουλεύεις κάπου με ώρες κοινού τρεις ώρες, τρεις φορές την εβδομάδα.
Είσαι διορισμένος και άνετος. Αν κάνεις και μια μαλακία και πεις και μια κουβέντα παραπάνω ή το ξύσεις και λίγο εντονότερα, πλατιά η θάλασσα και βαθιά επίσης.

Δουλεύεις κάπου με ώρες κοινού όχι περισσότερες από τις προηγούμενες. Δεν είστε πέντε άτομα για κάθε τμήμα, αλλά πέντε άτομα για οκτώ τμήματα (ναι, είναι παράξενο, αλλά η χρήση διακορευτή και το φακέλωμα δεν χρειάζονται ειδίκευση). Δεν είστε μόνιμοι. Αν κόσμος παραπονεθεί, λάθη γίνουν σε αιτήσεις ή οι καθηγητές έχουν προβλήματα στις μεταξύ σας σχέσεις, η θέση σου τίθεται σε σοβαρό ρίσκο.

Βλέπεις λοιπόν που μπορεί να έγκειται η διαφορά, η έχω απλά ζωηρή φαντασία??

Προς hrys : κοινά δικαιώματα, δουλειά σε όλους, λευτεριά και όχι πείνα στους λαούς του κόσμου, να βγούμε από την ΕΕ και πολλά άλλα. Το να ακολουθείς το στυλάκι που προανέφερα, δεν σε κάνει δήθεν σύμφωνα με αυτά που υποτίθεται οτι σε κόφτουν? Και μου μην δίνεις τα άκρα, εγώ δεν σου μίλησα να έχουν και Τζάγκουαρ. Να μην προκαλούν με την συμπεριφορά τους σε αυτό αναφέρθηκα. Και η ΔΑΠίτισσα είναι ψώνιο, μπορεί να είναι και βολεμένη και να κόφτεται μόνο για το ποιος θα την πηδήξει. Το ξέρουν όλοι και πρώτη αυτή. Δεν νομίζω να κοροϊδεύει κανέναν

Καληνύχτα και τα λέμε αύριο

Επισκέπτης
Όχι, δεν σε κάνει ντε και καλά δήθεν, τι να κάνουμε! Τα παιδιά των μεσοαστικών οικογενειών δηλαδή απαγορεύεται να γίνουν αριστεροί; Και πότε είπα εγώ να βγούμε απο την ΕΕ παρακαλώ;  :)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom