Επισκέπτης
Τελικά, προτείνεις ως μέσο αντιμετώπισης, την φάλαγγα, ναι η όχι;
Χμ... Μα η ελληνική κυβέρνηση δεν λέει στους δασκάλους "δεν θα σας δώσω λεφτά", τους λέει πολύ απλά, καθίστε να λύσω το πρόβλημα της (μη) δίκαιης κατανομής του πλούτου στην ελληνική κοινωνία (όρα: ποτέ και με καμία κυβέρνηση) και μετά θα σας κάνω και γενναίες αυξήσεις!
Ακόμα και με αυτά που γράφεις το πρόβλημα παραμένει. Που θα βρει η κυβέρνηση (και η κάθε κυβέρνηση) τα χρήματα να δώσει στους δασκάλους, όταν πράγματι η φορολογική ανισότητα είναι απίστευτη και η φοροδιαφυγή οργιάζει; Θα σου πω εγώ, από τους έλληνες με Μ κεφαλαίο (μισθωτούς - συνταξιούχους) που θα πληρώνουν για πάντα. Τα επίγοντα αιτήματα των διαφόρων επαγγελμάτων, δυστυχώς κατά αυτών στρέφονται, για τον απλούστατο λόγο ότι ως επίγοντα, δεν θα έχουν την υπομονή να περιμένουν τις αναδιαρθώσεις που ευαγγελίζεσαι (και που δεν πιστεύω ότι θα έρθουν ποτέ).
Πρακτικά, δεν μου λες κάτι διαφορετικό από αυτούς: διακυρήξεις κάνεις και ευχολόγια και από ζουμί τίποτα. Έστω (λέω τώρα μιας και το ανέφερες) ότι θα βγούμε παγανιά να πιάσουμε τις off-shore. Που θα τις βρούμε, και πως θα μάθουμε ποιός είναι πίσω να τον φορολογήσουμε; Θα τις πιάσουμε όλες αδιακρίτως; Και αν πχ. ολες οι off-shore σηκωθούνε και φύγουνε (μιλάω για τις ναυτιλιακές) ξέρεις πόσα λεφτά και θέσεις εργασίας θα χαθούνε μόνο από εκεί για το κράτος; Θα το αντέξει αυτό η όποια κυβέρνηση; (η οποία αντιμετωπίζει τους πολίτες με λογικά επιχειρήματα και όχι με παπάντζες του στυλ "ο ιμπεριαλισμός που θέλει το κακό μας...").
[ To γράφω αυτό γιατί offshore εταιρείες υπάρχουν παντού στον κόσμο. Βέβαια, η χρησιμοποίηση που έχουν εδώ, είναι ενδεικτική της ελληνικής νοοτροπίας "είπαμε στην γριά να χέσει και ξεκωλώθηκε"].
Να σημειώσω και κάτι τελευταίο. Φυσικά και έχω έναν ακόμα λόγο να διαμαρτύρομαι για τους δασκάλους. Προ 10ετίας, λόγω σχολείου έκανα ιδιαίτερα σε κάμποσους καθηγητές και δασκάλους. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν μου έκοψε κανένας μια απόδειξη (μάλιστα ένας που του μιλήσαμε απείλησε ότι θα με αφήσει κιόλας). Αυτά τι είναι; Μήπως λέγεται φοροδιαφυγή; Σκέφτηκαν ποτέ οι άνθρωποι αυτοί, ότι τα λεφτά που δεν δηλώνουν, τα κόβουν και από εμένα, στο ποσοστό που θα μου γυρίζανε πίσω μέσω των κοινωνικών παροχών;
Ως προς αυτό δεν διαφέρουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από αυτούς που έχουν βάλει τις βίλες στην offshore. Μόνο που εκ των πραγμάτων, κλεβουν λιγότερο και κάνουν μεγαλύτερο σαματά.
(Σημείωση: άσχετο εδώ, αλλά διαφέρουν. Οι μεν δάσκαλοι φοροδιαφεύγουν, οι δε κάτοχοι off-shore φοροαποφεύγουν. Αν λοιπόν είναι και οι δύο ηθικά κατάπτυστοι, οι πρώτοι έχουν και νομικές κυρώσεις).
ΥΓ1. Η αναθεώρηση του ΑΕΠ έγινε για την τήρηση κοινοτικής οδηγίας (2223/96) που επιβάλει την αναθεώρηση κάθε 5ετία, και δεν περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2007. Δεν είναι μάλιστα και κάτι το εντυπωσιακότατο, έχει γίνει και στο παρελθόν στην Ελλάδα (και το 1996 επί Σημίτη) και γίνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ (πχ. 7% πέρσι η Ολλανδία).
Το δε ποσοστό της παραοικονομίας που συμπεριλήφθηκε φτάνει μόνο στο 0,7% των 25 μονάδων (αυτά για να μην μιλάμε για άσχετα πράγματα).
Το ίδιο γίνεται και σε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις που πηγαίνεις και βλέπεις δέκα να κάθονται και να λένε για τις σπουδές τους και έναν να δουλεύει!
Υ.Γ. Αλήθεια, όταν απεργούν οι μπάτσοι, ποιος θα τους δέρνει?
Αν δεν συμφωνειτε μαζι μου ειστε φασιστες.
Ασπαστηκα τον hrys-τιανισμό