Νέα

Ορίστε που έχει καταντήσει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Υπουργός
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 396
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Φοβάμαι φίλε ιάσωνα ότι έχεις ένα σημαντικό πρόβλημα ρεαλισμού.

Η σημερινή ελληνική κοινωνία και οικονομία, έχει περιορισμένες και λίγο πολύ προσδιορισμένες δυνατότητες. (1) Συνεπώς, οι απαιτήσεις κάθε εργαζόμενου, δεν αντιστοιχούν σε "άδειο χώρο": όπως πολύ σωστά ανέφερε ο liomas, τα λεφτά αυτά, κάποιοι θα κληθούν να τα δώσουν. Αυτό σημαίνει πολύ απλά, ότι κάποιοι θα έχουν στην καλύτερη μια αποθετική ζημιά, δεν θα πάρουν δηλαδή το κάτι περισσότερο που πιθανώς για κάποιο λόγο θα δικαιούνταν (πχ. μια αύξηση στην σύνταξη), ή στην χειρότερη θετική ζημιά, θα αναγκαστούν δηλαδή να δώσουν τα χρήματα από την τσέπη τους για να πληρωθούν οι μισθοί (πχ. με αύξηση της άμεσης ή έμμεσης φορολογίας). Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, έχουν κάθε συμφέρον να αντιδρούν στους αγώνες των δασκάλων.

Και για να σου πω την αλήθεια, έχουν και δίκιο. Γιατί, δεν διαφωνώ ότι δεν είναι κακό να διεκδικείς κάτι που δικαιούσαι (άσχετα αν υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις επί αυτού), αλλά καλό θα ήταν, να έχεις και μια ιδέα που θα βρεθούν αυτά που ζητάς.

Όπως πολύ σωστά το είχε θέσει ένα άρθρο που είχα διαβάσει πρόσφατα, δεν υπάρχουν πραγματικά φιλολαϊκές και αντιλαϊκές πολιτικές. Οι κυβερνήσεις κάθε ευρώ που δίνουν, πρέπει να το πάρουν από κάπου. Και καλά να το πληρώσουν αυτοί που θα το πάρουν: το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι πάντα δημιουργούνται χρέη που τα κληρονομούν οι νεότεροι.

(1) Παρένθεση: αν δεν κάνω λάθος, το πεπερασμένες κολλάει επίσης, από την άποψη ότι είναι αντίθετο από το άπειρες - τουλάχιστον έτσι ξέρω, γιατί δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να πει ανάπειρες... Χμ... η είμαι-master-του-scrabble rouli τι λέει;

Επισκέπτης
ενα πραγμα δεν εχω καταλαβει και θελω να μου το εξηγησετε!!καναν κινητοποιησεις οι φοιτητες,βγηκαν στους δρομους και εσεις τους κραζατε!!βγαινουν οι δασκαλοι,τους κραζετε και αυτους!!μπορω να μαθω τον λογο που το κανετε?εκτος βεβαια αν ολα πανε τοσο καλα στην ελλαδα που δεν πρεπει να παραπονιεται κανεις!!

Επισκέπτης
πανο η απαντηση ειναι ενα ρημα!!ΔΙΕΚΔΙΚΩ!!!και διεκδικω καλυτερες συνθηκες παντου!στην εργασια,στην παιδεια,στην υγεια,στην οικονομια,παντου!!!!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]...Ευτυχώς που δεν έχω ακόμα οικογένεια και μπορώ να τους έχω όλους αυτους ψιλογραμμένους στα αρχίδια , αλλά για πόσο ακόμα? [/size]

Κράτα Zero!
Κράτα γερά!
Κράτα όσο αντέχεις!
Κέρδος είναι!

iaswnas

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Το που θα βρεθούν ας το αναζητήσεις φιλε στους εξοπλισμους που στο νεο προϊπολογισμό αυξήθηκαν οι δαπάνες κατα 2.5 % . Και γω λεω ας μη δωσουν φραγκο σους δασκαλους- που δε συμφωνώ αλλα έστω..... Ασ δωσουν ομωσ σε υπολογιστεσ σχολεια βιβλια οπως ΕΤΑΞΑΝ  λεγοντασ οτι το 5% του ΑΕΠ θα δινεται στην παιδεία......... .

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Μια ερώτηση ρε παιδιά γιατί μετά από όλα τα παραπάνω έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για τη νοημοσύνη μου!

Πολύ ωραία οι δάσκαλοι είναι αγωνιστές και πολύ ωραία ζητάνε αξιοπρεπείς μισθούς και όλες τις συναφείς ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

Όλο το καλοκαίρι γινόντουσαν απεργίες, διαδηλώσεις, πορείες, συλλαλητήρια κλπ κλπ κλπ

Οι δάσκαλοι ΠΟΥ ΗΤΑΝ και μόλις ανοίξαν τα σχολεία θυμήθηκαν τους συνδικαλιστικούς αγώνες;;;;;;

Ρε δουλευόμαστε;;;;;;  :idiot:

fawn

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Φοβάμαι φίλε ιάσωνα ότι έχεις ένα σημαντικό πρόβλημα ρεαλισμού.

Η σημερινή ελληνική κοινωνία και οικονομία, έχει περιορισμένες και λίγο πολύ προσδιορισμένες δυνατότητες. (1) Συνεπώς, οι απαιτήσεις κάθε εργαζόμενου, δεν αντιστοιχούν σε "άδειο χώρο": όπως πολύ σωστά ανέφερε ο liomas, τα λεφτά αυτά, κάποιοι θα κληθούν να τα δώσουν. Αυτό σημαίνει πολύ απλά, ότι κάποιοι θα έχουν στην καλύτερη μια αποθετική ζημιά, δεν θα πάρουν δηλαδή το κάτι περισσότερο που πιθανώς για κάποιο λόγο θα δικαιούνταν (πχ. μια αύξηση στην σύνταξη), ή στην χειρότερη θετική ζημιά, θα αναγκαστούν δηλαδή να δώσουν τα χρήματα από την τσέπη τους για να πληρωθούν οι μισθοί (πχ. με αύξηση της άμεσης ή έμμεσης φορολογίας). Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, έχουν κάθε συμφέρον να αντιδρούν στους αγώνες των δασκάλων.

Και για να σου πω την αλήθεια, έχουν και δίκιο. Γιατί, δεν διαφωνώ ότι δεν είναι κακό να διεκδικείς κάτι που δικαιούσαι (άσχετα αν υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις επί αυτού), αλλά καλό θα ήταν, να έχεις και μια ιδέα που θα βρεθούν αυτά που ζητάς.

Όπως πολύ σωστά το είχε θέσει ένα άρθρο που είχα διαβάσει πρόσφατα, δεν υπάρχουν πραγματικά φιλολαϊκές και αντιλαϊκές πολιτικές. Οι κυβερνήσεις κάθε ευρώ που δίνουν, πρέπει να το πάρουν από κάπου. Και καλά να το πληρώσουν αυτοί που θα το πάρουν: το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι πάντα δημιουργούνται χρέη που τα κληρονομούν οι νεότεροι.

Φίλε, με κάθε σεβασμό, δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν όταν εκφράζονται τέτοιες απόψεις: 1) είσαι ο ίδιος ο Μητσοτάκης αυτοπροσώπως.... :grin: 2) την πάτησες μεγάλε, σε ψήσανε ότι ζεις στον καλύτερο δυνατό κόσμο που θα μπορούσε να υπάρξει, οπότε ας κάνουμε τουμπεκί, την ώρα που το μαύρο χρήμα οργιάζει φτιάχνοντας τον μεγαλύτερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη ενώ έχουμε τις χαμηλότερες αποδοχές.
Αν οι δυνατότητες φίλε της ελληνικής οικονομίας ήταν περιορισμένες δεν θα προχωρούσε ο Αλογοσκούφης σε αναθεώρηση κατά 25% προς τα πάνω του ΑΕΠ. Ο περιορισμός και η λιτότητα είναι για τους πολλούς΄, όχι για τα λαμόγια που φοροδιαφεύγουν στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα , ενώ ολοκληρώνουν το οικονομικό και κοινωνικό τους έγκλημα γράφοντας τίς βίλλες με τις πισίνες  σε εταιρίες off shore για να μην καταβάλλουν τελικά καθόλου φόρο. Μην βάλουμε τώρα στην μέση και τους κάθε λογής συμβούλους που δεν ισχύουν γι'αυτούς οι "περιορισμένες δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας" (το τελευταίο κουμάσι των ΕΛΤΑ το πήρατε χαμπάρι ότι έπαιρνε 3.500 Ευρώ το μήνα για το τίποτα?)
Φίλε, ακόμη και το Παγκόσμιο Νομισματικό Ταμείο που το κράζουμε για τις απόψεις που θεωρούμε ότι οδηγούν σε ανισότητες, μας έχει στις εκθέσεις του για τον πέουλα, θεωρώντας ότι έχουμε ένα από τα πιο άνισα και αναποτελεσματικά φορολογικά συστήματα, βασισμένο στην έμμεση φορολογία που τους πλήττει όλους το ίδιο ανεξαιρέτως αν είσαι Κόκαλης ή δασκαλάκος (θυμίσου την αύξηση του ΦΠΑ φίλε από 18 σε 19%, την πληρώνεις κάθε μέρα...)
Φίλε, δεν έχει πρόβλημα ρεαλισμού ο Iaswnas, όταν ζητάει το αυτονόητο: μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου. Το πρόβλημα είναι τελικά τι είσαι εσύ που εκφράζεις τέτοιες απόψεις, γιατί αν είσαι το κορόιδο που πιστεψε αυτά που τους σερβίρουν να σε βοηθήσουμε...αλλά εάν είσαι ο συνήθης βολεμένος ραντιέρης της ελληνικής κλειστής οικονομίας που δεν προσφέρει ευκαιρίες στους πολλούς,  και από πάνω μας το παίζει και τιμητής τότε ΝΤΡΟΠΗ σου και σένα και στους ομοιούς σου...με κάθε σεβασμό...

***έγινε λίγο edit στα quote για λόγους εμφάνισης***

VAMOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
VAMOS αν πάει σε ιδιωτική τράπεζα η μάνα σου,ή ο πατέρας μου,πιστεύεις ότι θα τον εξυπηρετήσουν όπως περιμένεις;Απλώς θα τον παραπλανήσουν να πάρει αυτό που θέλει η εταιρεία και όχι αυτό που θέλει ο πελάτης.Όσο για τις γνώσεις Η/Υ αφορά τους παλιούς υπαλλήλους.Οι νέοι ξέρουν.Αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείες,υπάλληλοι 45+ ετών δεν έχουν ιδέα,υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις.Και μιλάμε για υπαλλήλους Δ/Ε οχι Π/Ε οι οποίοι ξέρουν σε μεγάλο ποσοστό.Όσον αφορά αυτό που έγραψες ότι οι μηχανολόγοι κλπ της ΔΕΗ και των άλλων οργανισμών ότι βαριούνται δεν ισχύει.Αν βγουν "έξω"θα πάρουν επιπλέον λεφτά,και η ΔΕΗ προτιμά να τα δώσει σε ιδιωτικές εταιρείες και θα της έρθουν φθηνότερα.

Αυτό που έγραψες περί σύγκρισης Δημοσίων και ιδιωτικών τραπεζών,είναι άστοχο.Επειδή εργαζόμουν για κάποια χρόνια σε ιδιωτική τράπεζα,έβλεπα εκ των έσω τις μαλακίες τους.Τα δε μεγέθη τους είναι για γέλια συγκρίσιμα με τις τράπεζες του εξωτερικού.Επίσης,το ρουσφέτι που παίζει εκεί μέσα είναι χειρότερο απο του δημοσίου προ ΑΣΕΠ.Αν φωνάξεις επίθετο "Ονούφριος" θα γυρίσουν 5-6 ατομα στο τμήμα!Είμουν για 2 μήνες στη Δ/νση προσωπικού και είχα πάθει πλάκα απο συγγενείς.ο δ/ντής καταστήματος στην βόρια άκρη της χώρας,έπερνε τηλ/να να προοθήσουμε το βιογραφικό της ανηψιάς του,η οποία είχε λαμπρές σπουδές.Είχε τελειώσει βιβλιοθοικονομία,είχε lower και είχε δουλέψει στα goody's!!!Στο περίπου έτσι ήταν ένα βιογραφικό που τελικά η κοπέλα προσελήφθη!!!!Επίσης,μεγάλη μαλακία το κριτήριο για πρόσληψη ο βαθμός απολυτηρίου λυκείου.Όταν άλλαξα τμήμα χρειαστήκαμε ενα άτομο.Με έστειλε ο δ/ντης μου να κάνω εγώ την επιλογή σε συνεργασία με την δ/νση προσωπικού.Έρχεται μια τύπισα,με απολυτήριο 18.Είχε τελειώσει το λύκειο 3 χρόνια,κι έψαχνε δουλειά.Της κάνω κάποιες απλές ερωτήσεις."Τί είναι ομόλογο;" "Τί είναι μετοχή;" "ποιά η διαφορά κεφαλαιαγοράς,χρηματαγοράς;" "τί είναι τράπεζα".Σε πληροφορώ φίλε μου σε καμιά ερώτηση δεν πήρα απάντηση.Τελικά πήραμε έναν νεαρό που είχε τελειώσει ένα ΙΕΚ και μού έλυσε μια απλή άσκηση λογιστικής.Τί με νοιάζει εμένα πόσο απολυτήριο λυκείου είχε;Και αν είχε 18 γιατί δεν μπήκε στο Πανεπιστήμιο,κι έμεινε απόφοιτη λυκείου;Ωραίο κριτήριο βάζουν...ʼντε να πάει μπροστά η εταιρεία.Αν είναι να κάνω μάθημα στις βασικές έννοιες στον καινούριο υπάλληλο,καλά κρασά!!!

Τέλος εδώ για το θέμα.Όποιος δε γουστάρει το δημόσιο,ας κατέβει σε πορεία να ιδιωτικοποιηθούν οι εφορίες,τα σχολεία,τα Μ.Μ.Μ (όπως επι Μητσοτάκη!) να πάμε μποστά!

Α,η Πολωνία αγαπητέ υπέγραψε τον Απρίλιο του 2003 με την Ε.Ε συμφωνία.

ΟΚ φιλε μου αφου πιστευεις οτι στο δημοσιο πανε τα πραγματα οπως θα επρεπε να πανε δεν μπορω να κανω κατι για να σου αλλαξω αποψη...και φυσικα δεν σου ειπα να συγκρινεις μονο τις τραπεζες ιδιωτικες και δημοσιες αλλα συγκρινε δημοσιο/ιδιωτικο νοσοκομεια-οτε,vodafon telestet-ολυμπιακη-παιδεια ειπαμε ετσι δημοσια ιδιωτικη παντα-ικα με ταμεια τραπεζων για παραδειγμα,αττικη οδο με εθνικη οδο θελεις και αλλα?Πες μου για τις αδειες των δημοσιων τα τριημερα τα κανουν μονοι τους επταημερα....αλλα να μην αλλαζουμε και την ιστορια φιλε ειναι απαραδεκτο για τοσο προσφατα γεγονοτα...η τελευταια διευρυνση της ευρωπαικης ενωσης εγινε την 1 Μαιου 2004,πως να το κανουμε δλδ...και μπηκαν πλην της Πολωνιας και αλλα 9 ακομα κρατοι Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα,Σλοβακική Δημοκρατία, Σλοβενία.

Τον απριλιο του 2003 που αναφερεις εσυ επεσαν οι υπογραφες  συμφωνιας για ενταξη της Πολωνιας στην Ε.Ε. Εχει ξερεις διαφορα η υπογραφη της συμφωνιας με την υπογραφη της προσχωρησης.Θα μου πεις τι διαφορα,τεραστια θα σου απαντησω. Απλα να σου θυμησω μονο οτι τον Ιουνιου του 2003 εγινε δημοψηφισμα στην Πολωνια αν θελουν οι πολιτες της να μπει στην Ε.Ε. και για την ιστορια ειχε παει ο παπας και ζητησε απο τους Πολωνους να πουνε το ''ΝΑΙ'' γιατι υπηρχε αρνητικο κλιμα τοτε.Αυτα.

VAMOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Σε αυτό το φαινόμενο υπάρχει αντίδοτο. Η έγγραφη αίτηση. Διαβάστε (στα γρήγορα) περιστατικό:
Μου έρχεται το εκκαθαριστικό της εφορίας.
Για διάφορους λόγους, λέω να βγάλω 3-4 θεωρημένα αντίγραφα, πριν κόψω το κομματάκι κάτω (είχα και επιστροφή φέτος).
Βγάζω 3-4 φωτοτυπίες (Α3 μέγεθος), μαζί με το πρωτότυπο πάω στο αστ. τμήμα της περιοχής.
"Δεν τα θεωρούμε αυτά, να πάτε στην εφορία".
"Μα......"
"Δεν τα θεωρούμε, έχει έρθει και διαταγή ακριβώς γι αυτά. Να πάτε στην Εφορία".
Φαινόταν να ήξερε τι έλεγε, έχουν και τα πιστόλια στη ζώνη αυτοί, είπα να μη το προχωρήσω.
Πάω σε μια κοντινή εφορία.
"Παρακαλώ να μου θεωρήσετε το γνήσιο αυτών των αντιγράφων".
"Εμείς δε θεωρούμε αντίγραφα, να πάτε στην αστυνομία να σας το κάνουν".
"Πήγα στην αστυνομία, και μου είπαν να έρθω σε σας ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ. Είπαν επίσης ότι έχουν διαταγή απο το αρχηγείο αστυνομίας να γίνεται έτσι".
"Δε το κάνουμε. Αν θέλετε, ορίστε ένα έντυπο, συμπληρώστε το και είναι αρκετό".
Το έντυπο έλεγε ότι ΕΓΩ υπεύθυνα δηλώνω ότι το αντίγραφο του εκκαθαριστικού που υποβάλλω είναι γνήσιο και ακριβές.
Δεν ήθελα αυτό, ήθελα την κανονική γνησιοποίηση αντιγράφου που κάνει κάποια δημόσια υπηρεσία, όχι να την κάνω εγώ (σιγά μη δεχόταν το αθεώρητο αντίγραφο ο επόμενος Δ.Υ. σα γνήσιο!).
"Δε θέλω αυτό, θέλω ΕΣΕΙΣ να βεβαιώσετε ότι είναι γνήσια τα αντίγραφα, ορίστε το πρωτότυπο, ορίστε και τα αντίγραφα".
"Δε το κάνουμε".
"Καλά" λέω εγώ.
Παίρνω ένα άσπρο χαρτί, γράφω επάνω "ΑΙΤΗΣΗ", και "παρακαλώ να μου βεβαιώσετε το γνήσιο του αντιγράφου" κλπ.
Το πάω στη γραμματεία, και λέω "Παρακαλώ, πρωτοκολείστε αυτή την αίτηση, και δώστε μου αριθμό πρωτοκόλλου".
Η περίεργη εκεί διάβασε την αίτηση, και πριν κάνει τίποτε άλλο, φωνάζει:
"Σούλα, τι να την κάνω την αίτητηση του κυρίου?"
'Ερχεται η προϊσταμένη (αυτή που μου είχε πει δυο φορές "δε το κάνουμε"), κι όταν με βλέπει μου λέει: "Μα εσείς είστε πάλι? Αφού σας είπα, δε θεωρούμε αντίγραφα εμείς".
"Δε πειράζει," της λέω εγώ, "εγώ σας το ζητάω με αίτηση, και απαντήστε μου και σεις γραπτώς ότι δε το κάνετε."
"Τέλος πάντων, για να μη γίνει θέμα τώρα, ελάτε να σας τα θεωρήσω" ήταν η κατάληξη.
Ηθικόν δίδαγμα:
Τρέμουν "τα χαρτιά". Στο μιλητό λένε ό,τι θέλουν. Αμα τους ζορίσεις να βάλουν την υπογραφή τους, τότε αρχίζουν και το σκέφτονται (και να σκέφτονται γενικώς).

αυτα πεστα στον dstp που λεει:Όταν πας σε δημόσιες υπηρεσίες,είσαι σίγουρος ότι ξέρεις τί ζητάς;Αν πηγαίνεις χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία,δεν ξέρεις να συμπληρώσει ς μια αίτηση περιμένεις εξυπηρέτηση;

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Οι δάσκαλοι ΠΟΥ ΗΤΑΝ και μόλις ανοίξαν τα σχολεία θυμήθηκαν τους συνδικαλιστικούς αγώνες;;;;;;

Ρε δουλευόμαστε;;;;;;  :idiot:

Eσύ ήθελες να απεργήσουν όταν τα σχολεία είναι κλειστά;

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
"Επειδή εγώ δεν έχω καλό μισθό, αντί να φωνάξω και εγώ για καλύτερες συνθήκες θέλω να μη φωνάζει κανένας για το δικό του μισθό!"

Ωραίος ελληνικός τρόπος σκέψης!

Οι υπάλληλοι χάρτου πως μπορούν και φωνάζουν και συνεχώς κάνουν κινητοποιήσεις και οι υπόλοιποι ιδιωτικοί υπάλληλοι δε μπορούν;

Επισκέπτης
πρεπει ολοι να ειμαστε διπλα σε αυτους που ζητανε και διεκδικουνε κατι καλυτερο!!!αυριο μεθαυριο μπορει να χρειαστει να βγουμε  μεις στους δρομους!!ολοι μαζι να διεκδικησουμε αυτα που μας ανηκουν!

Επισκέπτης
VAMOS θα μάς τρελάνεις.Ποιά ιδιωτική τράπεζα έχει ταμείο δικό της;Στο ΙΚΑ ασφαλίζεται το προσωπικό.Εκτός απο την Εθνική,Εμπορική κλπ κρατικές-εστω και τυπικά-τράπεζες.Και οι μισθοί στις τράπεζες καθορίζονται απο τη σύλλογική σύμβαση μεταξύ Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και ΟΤΟΕ.Και στις ιδιωτικές και στις κρατικές.Και όπως ίσως θα ξέρεις,ακόμα δεν έχουν συμφωνήσει για νέα σύμβαση...Για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών σού είπα να δεις στο adslgr.com.Και ο ΟΤΕ σκατά είναι,αλλά μη θεοποιούμε τους ιδιώτες.Και αν σού γράψω την εμπειρία μου και με vivodi και με forthnet θα καταλάβεις.Αναφέρθηκες στην Ο.Α.Πριν την πάρει το κράτος ξέρεις ποιός την είχε;Και τη "χάρησε" στο δημόσιο;Και τ'αστικά λεωφορεία ιδιωτικά ήταν και τα κρατικοποίησε ο Καραμανλής το 1980.Όσο για τα νοσοκομεία,τα δημόσια είναι σαφώς καλύτερα.Αλλά έχουν ενα μειονέκτημα σε σχέση με τα ιδιωτικά.Αν χρειαστεί το ΕΚΑΒ να μαζέψει κάποιον απο το δρόμο,πρώτα στο δημόσιο που εφημερεύει θα τον πάει,και όχι σε ιδιωτικό.Αποτέλεσμα είναι να γίνεται της πουτάνας.Επίσης μαζεύει το δημόσιο και αλλοδαπούς κλπ.Ακόμα,στο δημόσιο μπορεί ένας "Ευαγγελάτος" να πάει να καταγράψει ότι θέλει,ενώ στο ιδιωτικό,δεν τολμάει.Οπότε δεν ξέρουμε τί γίνεται.ʼσε που όλα τα ιδιωτικά απο το κράτος μέσω των ταμείων επιβιώνουν.

Όσο για την Πολωνία,το 2004 υπεγράφη το τυπικό μέρος.Το ουσιαστικό ήταν τον Απρίλιο 2003.Αν δεν έμπενε η υπογραφή μεταξύ Ε.Ε και Πολωνίας δε θα χρειαζόταν να γίνει το δημοψήφισμα.

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Φίλε, με κάθε σεβασμό, δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν όταν εκφράζονται τέτοιες απόψεις: 1) είσαι ο ίδιος ο Μητσοτάκης αυτοπροσώπως.... :grin: 2) την πάτησες μεγάλε, σε ψήσανε ότι ζεις στον καλύτερο δυνατό κόσμο που θα μπορούσε να υπάρξει, οπότε ας κάνουμε τουμπεκί, την ώρα που το μαύρο χρήμα οργιάζει φτιάχνοντας τον μεγαλύτερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη ενώ έχουμε τις χαμηλότερες αποδοχές.
Αν οι δυνατότητες φίλε της ελληνικής οικονομίας ήταν περιορισμένες δεν θα προχωρούσε ο Αλογοσκούφης σε αναθεώρηση κατά 25% προς τα πάνω του ΑΕΠ. Ο περιορισμός και η λιτότητα είναι για τους πολλούς΄, όχι για τα λαμόγια που φοροδιαφεύγουν στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα , ενώ ολοκληρώνουν το οικονομικό και κοινωνικό τους έγκλημα γράφοντας τίς βίλλες με τις πισίνες  σε εταιρίες off shore για να μην καταβάλλουν τελικά καθόλου φόρο. Μην βάλουμε τώρα στην μέση και τους κάθε λογής συμβούλους που δεν ισχύουν γι'αυτούς οι "περιορισμένες δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας" (το τελευταίο κουμάσι των ΕΛΤΑ το πήρατε χαμπάρι ότι έπαιρνε 3.500 Ευρώ το μήνα για το τίποτα?)
Φίλε, ακόμη και το Παγκόσμιο Νομισματικό Ταμείο που το κράζουμε για τις απόψεις που θεωρούμε ότι οδηγούν σε ανισότητες, μας έχει στις εκθέσεις του για τον πέουλα, θεωρώντας ότι έχουμε ένα από τα πιο άνισα και αναποτελεσματικά φορολογικά συστήματα, βασισμένο στην έμμεση φορολογία που τους πλήττει όλους το ίδιο ανεξαιρέτως αν είσαι Κόκαλης ή δασκαλάκος (θυμίσου την αύξηση του ΦΠΑ φίλε από 18 σε 19%, την πληρώνεις κάθε μέρα...)
Φίλε, δεν έχει πρόβλημα ρεαλισμού ο Iaswnas, όταν ζητάει το αυτονόητο: μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου. Το πρόβλημα είναι τελικά τι είσαι εσύ που εκφράζεις τέτοιες απόψεις, γιατί αν είσαι το κορόιδο που πιστεψε αυτά που τους σερβίρουν να σε βοηθήσουμε...αλλά εάν είσαι ο συνήθης βολεμένος ραντιέρης της ελληνικής κλειστής οικονομίας που δεν προσφέρει ευκαιρίες στους πολλούς,  και από πάνω μας το παίζει και τιμητής τότε ΝΤΡΟΠΗ σου και σένα και στους ομοιούς σου...με κάθε σεβασμό...

Χμ... Μα η ελληνική κυβέρνηση δεν λέει στους δασκάλους "δεν θα σας δώσω λεφτά", τους λέει πολύ απλά, καθίστε να λύσω το πρόβλημα της (μη) δίκαιης κατανομής του πλούτου στην ελληνική κοινωνία (όρα: ποτέ και με καμία κυβέρνηση) και μετά θα σας κάνω και γενναίες αυξήσεις!

Ακόμα και με αυτά που γράφεις το πρόβλημα παραμένει. Που θα βρει η κυβέρνηση (και η κάθε κυβέρνηση) τα χρήματα να δώσει στους δασκάλους, όταν πράγματι η φορολογική ανισότητα είναι απίστευτη και η φοροδιαφυγή οργιάζει; Θα σου πω εγώ, από τους έλληνες με Μ κεφαλαίο (μισθωτούς - συνταξιούχους) που θα πληρώνουν για πάντα. Τα επίγοντα αιτήματα των διαφόρων επαγγελμάτων, δυστυχώς κατά αυτών στρέφονται, για τον απλούστατο λόγο ότι ως επίγοντα, δεν θα έχουν την υπομονή να περιμένουν  τις αναδιαρθώσεις που ευαγγελίζεσαι (και που δεν πιστεύω ότι θα έρθουν ποτέ).

Πρακτικά, δεν μου λες κάτι διαφορετικό από αυτούς: διακυρήξεις κάνεις και ευχολόγια και από ζουμί τίποτα. Έστω (λέω τώρα μιας και το ανέφερες) ότι θα βγούμε παγανιά να πιάσουμε τις off-shore. Που θα τις βρούμε, και πως θα μάθουμε ποιός είναι πίσω να τον φορολογήσουμε; Θα τις πιάσουμε όλες αδιακρίτως; Και αν πχ. ολες οι off-shore σηκωθούνε και φύγουνε (μιλάω για τις ναυτιλιακές) ξέρεις πόσα λεφτά και θέσεις εργασίας θα χαθούνε μόνο από εκεί για το κράτος; Θα το αντέξει αυτό η όποια κυβέρνηση; (η οποία αντιμετωπίζει τους πολίτες με λογικά επιχειρήματα και όχι με παπάντζες του στυλ "ο ιμπεριαλισμός που θέλει το κακό μας...").

[ To γράφω αυτό γιατί offshore εταιρείες υπάρχουν παντού στον κόσμο. Βέβαια, η χρησιμοποίηση που έχουν εδώ, είναι ενδεικτική της ελληνικής νοοτροπίας "είπαμε στην γριά να χέσει και ξεκωλώθηκε"].

Να σημειώσω και κάτι τελευταίο. Φυσικά και έχω έναν ακόμα λόγο να διαμαρτύρομαι για τους δασκάλους. Προ 10ετίας, λόγω σχολείου έκανα ιδιαίτερα σε κάμποσους καθηγητές και δασκάλους. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν μου έκοψε κανένας μια απόδειξη (μάλιστα ένας που του μιλήσαμε απείλησε ότι θα με αφήσει κιόλας). Αυτά τι είναι; Μήπως λέγεται φοροδιαφυγή; Σκέφτηκαν ποτέ οι άνθρωποι αυτοί, ότι τα λεφτά που δεν δηλώνουν, τα κόβουν και από εμένα, στο ποσοστό που θα μου γυρίζανε πίσω μέσω των κοινωνικών παροχών;

Ως προς αυτό δεν διαφέρουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από αυτούς που έχουν βάλει τις βίλες στην offshore. Μόνο που εκ των πραγμάτων, κλεβουν λιγότερο και κάνουν μεγαλύτερο σαματά.

(Σημείωση: άσχετο εδώ, αλλά διαφέρουν. Οι μεν δάσκαλοι φοροδιαφεύγουν, οι δε κάτοχοι off-shore φοροαποφεύγουν. Αν λοιπόν είναι και οι δύο ηθικά κατάπτυστοι, οι πρώτοι έχουν και νομικές κυρώσεις).

ΥΓ1. Η αναθεώρηση του ΑΕΠ έγινε για την τήρηση κοινοτικής οδηγίας (2223/96) που επιβάλει την αναθεώρηση κάθε 5ετία, και δεν περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2007. Δεν είναι μάλιστα και κάτι το εντυπωσιακότατο, έχει γίνει και στο παρελθόν στην Ελλάδα (και το 1996 επί Σημίτη) και γίνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ (πχ. 7% πέρσι η Ολλανδία).

Το δε ποσοστό της παραοικονομίας που συμπεριλήφθηκε φτάνει μόνο στο 0,7% των 25 μονάδων (αυτά για να μην μιλάμε για άσχετα πράγματα).

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Kαι στους εκπαιδευτικούς ισχύουν οι συντεχνίες και βάζω στοίχημα ότι όχι μόνο θα σε άφηνε, αλλά και αν έκανες καταγγελία θα έτρεχαν όλοι να τον υπερασπιστούν! Δεν τους έχεις ακούσει που συνέχεια λένε "συνάδελφε" και "συνάδελφε"; Αλλά εκεί το κράτος δε μιλάει και τους αφήνει ανεξέλεγκτους!

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
893
Πόντοι
96
  Αλλαξοντας λιγο το θεμα εχω ναπω το εξης Ειδικα για τους δασκαλους οχι σιδερογροθια αλλα φαλλαγγα να τους κάνουνε. Στο δημοτικό πετυχα την παλια φρουρα δασκαλων και το τι ξύλο μας έριχναν ήταν αλλο πραγμα, δεν μιλαω για το 60 μιλαω φια το 80-84. Το τι μπουφλες και βεργιες ειχα φαει αλλο πραγμα, και ήμουν και απο τα καλα παιδια. Τον Κοπανα που μας κοπαναγε ακόμα τον θυμαμαι.  Για αυτο να αγιασει το χερι των μπατσων αληταραδες ειναι οι δασκαλοι και κανουν τους μάγκες στα πιτσιρικια. οι καθηγητες τα ιδια χάλια ειναι αλλα επειδη φοβουνται μην τις φάνε κάνουν τους άνετους. Στην Ελλαδα ετσι γινεται αφου βαλουν ολα τα μεσα να διοριστουν με το που διοριζονται αρχιζουν και λένε 'λιγα παιρνουμε". ΕΕ τοτε τι φαγωθηκες να διοριστεις

Επισκέπτης
Τώρα αν πω οτι ο troueno είναι φασίστας απο κούνια και πως το μόνο που κατάλαβε απο τη συζήτηση είναι οτι πρέπει οι μπάτσοι να κάνουν φάλαγγα -δηλαδή ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ- στους δάσκαλους (και γύρευε πόσους άλλους εργαζόμενους εννοεί), θα θεωρηθώ πάλι εμπαθής;

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
893
Πόντοι
96
  Δεν ηταν φασιστες και σαδιστες οι δασκαλοι που μας βαραγαν στο σχολειο αλλα εγω που τις ετρωγα????
  Δηλαδη οι δασκαλοι δινουν το καλο παραδειγμα οταν πλακωνονται με τους μπατσους (συγνωμη αλλα οι μπατσοι ηταν ακινητοι η πορεια πηγε πάνω τους)? Για μενα οσο αλητης ειναι ενας χουλιγκανος που πλακωνεται με τους μπατσους ειναι και ενας αδιοριστος νοσοκομος που πλακωνεται με τους μπατσους

Φασισμος ειναι οταν λεει καποιος μια γνωμη και τον κατηγορεις για φασιστα. Δεν ξερω αν εισαι εμπαθης παντως την γνωμη σου δεν την ειπες

Με Αγαπη Duce

Επισκέπτης
Πως δεν την είπα! Για μένα όποιος πιστεύει οτι το πρόβλημα της κοινωνίας θα λυθεί αν μας ρίχνουν ξύλο οι μπάτσοι (η, ακόμα χειρότερο, με φάλαγγα, δηλαδή με ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ) είναι φασίστας.
Και κάτι αλλο: οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, ο καθένας έχει και απο μία. Αν εγώ θεωρώ, για τους λόγους που εξήγησα, τη δική σου φασιστική, να μην το πω; Πόσο μάλλον όταν εσύ δεν προτείνεις διάλογο, αλλά ...φάλαγγα.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
893
Πόντοι
96
  Εγω ειπα το εξης αν εισαι νευροχειρουργος και κλεψεις μια τραπεζα πρεπει να εχεις την ιδια αντιμετωπιση με εναν Αλβανο ισοβιτη που κλεβει μια τραπεζα. Οπως  πλακωνεις στις μαπες εναν χουλιγκανο που ορμα  στα ΜΑΤ (a propos οι Ματατζηδες 20χρονα παιδια ειναι που παλεουν για το μεροκάματαο δεν ειναι τιποτα δικαστε dread) πρεπει να πλακωνεις και ενα δασκαλο που ορμα στα ΜΑΤ γιατι και οι δυο ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ αυτο νομιζω οτι λεγεται ΙΣΟΝΟΜΙΑ και καποιο αρθρο του συνταγματος την αναφερει αυτη τη λέξη.

Επειδη διαβασα τα παλια σου μυνηματα εισαι αποτομος μεχρι παραεξηγησης και a propos δεν σημαινει "εδω που τα λεμε" αλλα "μια και το εφερε η κουβεντα" εγω στο φροντιστηριο ειχα πει οτι σημαινει "στο Προπατζιδικο" 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom