Νέα

Online αγοροπωλησίες (eBay κλπ)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα liferider
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 492
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

alexandereagle

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2008
Like
9
Πόντοι
0
Υποθέτω ότι ο νόμος αυτός υπάρχει εδώ λόγω του μεγάλου αριθμού αρχαίων νομισμάτων που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών (με την ιστορία που έχουμε όλο και κάτι βρίσκεται κατά καιρούς σε χωράφια - και βέβαια δεν παραδίδεται στις "αρχές") και ο νομοθέτης θέλει να προστατέψει την "πολιτιστική μας κληρονομιά" από το να εξάγεται ελεύθερα και να πωλείται έξω.

Ετσι νόμισα και εγώ στην αρχή, αλλά μετά έμαθα απο μια φίλη που δουλεύει σε ταχυδρομείο οτι ακόμα και τα ευρώ απαγορεύουν και το θεώρησα απολύτως ηλίθιο  :jerking:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ετσι νόμισα και εγώ στην αρχή, αλλά μετά έμαθα απο μια φίλη που δουλεύει σε ταχυδρομείο οτι ακόμα και τα ευρώ απαγορεύουν και το θεώρησα απολύτως ηλίθιο  :jerking:

Τα ευρώ είναι άλλο πράμα.  Τα ευρώ είναι ΧΡΗΜΑΤΑ, και χρήματα απαγορεύεται να στέλνονται μέσα σε φακέλλους.
Έστω και στο εσωτερικό.
Αυτό ίσχυε πάντα, και γι' αυτό υπάρχει ο τρόπος αποστολής χρημάτων με ταχυδρομική επιταγή.
Τα συλλεκτικά (που δεν έχουν αξία νομίσματος) συζητάγαμε.

alexandereagle

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2008
Like
9
Πόντοι
0
Για συλλεκτικά ευρώ μιλάω. 50ευρα και 10ευρα νομίσματα. και σφραγισμένα και όλα τα ροκφόρ  :)

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
:headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
Την πάτησα, και δεν ξέρω τον λόγο!
Αγόρασα απο ebay με πληρωμή paypal, από Αυστραλία ένα PORT REPLICATOR για το laptop μου στην τιμή των AU $4.25 δηλαδή 2.34 EUR, με έξοδα αποστολής DHL AU $45.00 δηλαδή 25 EUR.
Το laptop είναι 7ετίας και το προϊόν αυτό δεν υπάρχει καινούργιο πουθενά.
Σήμερα με πήραν απο την DHL, και μου είπαν ότι το κράτησαν στο τελωνείο πως πρέπει να πληρώσω 95 euro στον εκτελωνιστή, και 35 euro στο τελωνείο!!!!  :jerking:
Και να πάω το συντομότερο εκεί γιατί αλλοιώς θα πρέπει να δίνω και 7 euro την ημέρα για έξοδα αποθήκευσης. :headbang:΄
Είπαν επίσης ότι πρέπει να πληρώσω και κάτι εξοδα στην DHL???

Το σύνολο που πλήρωσα εγώ ειναι (2.35+25) 27.35 euro δηλαδή λιγότερα των 45 που λέει ο συμπολεμιστής παραπάνω.
Τι θα κάνατε στη θέση μου εκτός απο το να πάτε εκεί να τους το σπάσετε στο κεφάλι!!!
Είναι σύννομο αυτό που κάνουν????
:think: :think:

Πήγα στη DHL , πλήρωσα 30 Euro έξοδα πρακτόρευσης ( μου είπαν πως αν δεν τα βρώ με το τελωνείο και εγκαταλείψωτο δεμα θα μου επιστρέψουν πίσω το ποσό), μετά στον τύπο στο τελωνείο, τόυ εδειξα τα στοιχεία πληρωμής 2.34 EUR απο το ebay αλλα! Ο αποστολέας είχε βάλει αξία 125 $, με αποτέλεσμα να βάλει 25 $ τέλη. Συνέχεια υπογραφές υπογραφες  με το λεοφωρειάκι στο κεντρικό υπογραφες υπογραφες... χαρτούρες πληρωμή επιστροφη πάλι και πρίν πάρω το δέμα άλλα 12 Euro για Εργατικά!!!!! στη DHL..

Αρε Dura!!!!!  :headbang: :headbang: :headbang:
Δεν διάβασα καλά το κείμενο που έδωσες!!!
Ουσιαστικά εγώ φταίω που πλήρωσα 90 σύνολο περίπου Euro για κάτι που θα μπορούσα να δόσω 30!!

Καλά να πάθω αισθάνθηκα πώς πήγα σε στούντιο σε μπάζοξεπέτα αλλα να με γαμήσει και απο πάνω, απο δική μου μαλακία! :2funny:
Αλλη φορά για μικρό δέμα οπωσδήποτε θα στέλνω πριν την αγορα το ραβασάκι :
Please DO NOT INCLUDE any INVOICES or RECEIPTS inside the package and DECLARE the value of the package LESS THAN $40 because if you declare it more than $40 I will have to pay double money in order to get the package from the Greek customs.
Thank you.

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
Ειδικά λόγω της διαφοράς ισοτιμίας δολλαρίου - ευρώ (γύρω στο 1,55) !!!

Πληροφοριακά σας παραθέτω και τον μετατροπέα της <<αγαπμένης μας>> DHL

Με τον παραπάνω βρίσκω σημαντικές διαφορές!! :headbang:
Δεν ξέρω ίσως αυτός είναι πιο αξιόπιστος λόγω των εμπορικών συναλλαγων. ;)

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
:helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea:
Dura Βοήθεια, ξέχασα να πληρώσω ένα μλάκα για ποσό 6,5 E, και μου έκανε strike!!!
Η πλάκα είναι που το ΕΒΑΥ μου επέκλεισε τον λογαριασμό, και δεν μπορώόύτε να πληρώσω αυτό το μλάκα!!!
Καμιά ιδεα ( Λόγω φτωχών Αγγλικών δεν καταλαβαίνω και πολλά απο τα μυνήματα. Κάποια ιδέα να ξεμπλοκάρω τον λογαριασμό?
:helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea:

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
:helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea:
Dura Βοήθεια, ξέχασα να πληρώσω ένα μλάκα για ποσό 6,5 E, και μου έκανε strike!!!
Η πλάκα είναι που το ΕΒΑΥ μου επέκλεισε τον λογαριασμό, και δεν μπορώόύτε να πληρώσω αυτό το μλάκα!!!
Καμιά ιδεα ( Λόγω φτωχών Αγγλικών δεν καταλαβαίνω και πολλά απο τα μυνήματα. Κάποια ιδέα να ξεμπλοκάρω τον λογαριασμό?
:helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea:
δέν μπορώ νά καταλάβω γιτί σού απέκλεισαν τόν λογαριασμό ..κάποιο λάθος χειρισμό έχεις κάνει λόγω φτωχών αγγλικών..
μπορείς νά επικοινωνήσεις μέ τόν πωλήτή καί νά τού ζητήσεις νά πλήρώσεις cash in mail,δηλαδή μετρητα σέ ένα φάκελο συστειμένο καί τά στέλνεις στήν διευθυνσή του...ρωτησέ τόν απλά do you accept cash in mail??
μπορείς επίσης νά παρακαλέσεις κάποιον πού έχει παυπαλ νά πληρώσει γιά σένα καί νά τού δώσεις τά λεφτά

ntaryl

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2007
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
0
Ζητηστε αποστολη  με απλο ταχυδρομειο 99% δεν εχει εξοδα τελεωνειου 
ενδιαφερον

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
δέν μπορώ νά καταλάβω γιτί σού απέκλεισαν τόν λογαριασμό ..κάποιο λάθος χειρισμό έχεις κάνει λόγω φτωχών αγγλικών..
μπορείς νά επικοινωνήσεις μέ τόν πωλήτή καί νά τού ζητήσεις νά πλήρώσεις cash in mail,δηλαδή μετρητα σέ ένα φάκελο συστειμένο καί τά στέλνεις στήν διευθυνσή του...ρωτησέ τόν απλά do you accept cash in mail??
μπορείς επίσης νά παρακαλέσεις κάποιον πού έχει παυπαλ νά πληρώσει γιά σένα καί νά τού δώσεις τά λεφτά

Εχω PayPal, πριν 7 μήνες δεν αγόρασα κάτι απο Κινεζο επειδή τελικά φοβήθηκα το τελωνείο, του εξήγησα ότι δεν θα πληρώσω και να ακυρώσει την συναλλαγή
Τελικά αυτός ο πωλητής  μου εκανε Unpaid Item strike .
Τον τελευταίο μήνα απο άλλο πωλητή είχα κερδίσει 6 αντικείμενα συνολικής αξίας 55 Ε, δεν πρόλαβα να ασχοληθώ να τον πληρώσω λόγω φόρτου στη δουλεία μου και λόγω κάποιων διακοπών. Εκανε και αυτός Unpaid Item strike .
Τον τελευταίο τον πλήρωσα και εκανε remove, αλλα ο λογαριασμός μου παραμένει ανενεργός .
Για τον πρώτο (κινεζο) δεν μπορώ να δω το mail του , γιατί το ebay δεν με αφήνει κάν να επικοινωνήσω ουτε με αυτόν ουτε με καποιον άλλο.

Αν εχεις καποια ιδεα δεκτη!

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Εχω PayPal, πριν 7 μήνες δεν αγόρασα κάτι απο Κινεζο επειδή τελικά φοβήθηκα το τελωνείο, του εξήγησα ότι δεν θα πληρώσω και να ακυρώσει την συναλλαγή
Τελικά αυτός ο πωλητής  μου εκανε Unpaid Item strike .
Τον τελευταίο μήνα απο άλλο πωλητή είχα κερδίσει 6 αντικείμενα συνολικής αξίας 55 Ε, δεν πρόλαβα να ασχοληθώ να τον πληρώσω λόγω φόρτου στη δουλεία μου και λόγω κάποιων διακοπών. Εκανε και αυτός Unpaid Item strike .
Τον τελευταίο τον πλήρωσα και εκανε remove, αλλα ο λογαριασμός μου παραμένει ανενεργός .
Για τον πρώτο (κινεζο) δεν μπορώ να δω το mail του , γιατί το ebay δεν με αφήνει κάν να επικοινωνήσω ουτε με αυτόν ουτε με καποιον άλλο.

Αν εχεις καποια ιδεα δεκτη!
φίλε τό εβαυ  δέν είναι ελλαδιστάν,έχεις παραβεί όρους τού εβαυ  πού έχεις υπογράψει καί ηλεκτρονικά μάλιστα καί σέ έχουν βάλει μπλακ λιστ..καί προφανώς έχεις καί φιντ βακ πού άσχημο....σέ έχουν αποκλίσει από πελάτη αυτό έχει γινει.
άν ήσουν αμερική καί είχες κάνει τό ίδιο γιά μεγάλο ποσό..θά σού είχε κάνει αγωγή το εβαυ..
φίλε συμφώνησες νά αγοράσεις καί δέν αγόρασες καί δέν πλήρωσες αυτή είναι η πραγματικότητα..
άν θές τήν συμβουλή μου ακύρωσε τό κωδικό σου στο εβαυ καί άνοιξε άλλο μέ πιστοτική κάρτα καί στοιχεία τού πατέρασου ,τής γυναίκας σου η κάποιου κολητού...μήν ξαναεμφανίσεις όμως στοιχεία δικά σου ..ούτε καί διεύθυνση διότι θά πάρεις καί άλλους στό λεμό σου ..κάνουν διασταύρωση στοιχείων..

jimmyee

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
απο τη στιγμη που αγορασες δεν υπαρχει δεν προλαβα να πληρωσω . πληρωνεις επιτοπου και τελος. εχω feedback πανω απο 200 και σου λεω οτι οχι μονο δεν ξαναμπαινεις αλλα αν ειχες paypal θα ειχες φαει και καμπανα+οσο κανανε αυτα που αγορασες. σου εχουνε μαυρισει το μειλ , την καρτα οτιδηποτε εχεις δηλωσει.

Naruto-Sasuke

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Στην περιπτωση ρε παιδες που αγορασεις κατι και δεν ειναι οπως στην περιγραφη η ειναι χαλασμενο τι γινεται? :think:

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Στην περιπτωση ρε παιδες που αγορασεις κατι και δεν ειναι οπως στην περιγραφη η ειναι χαλασμενο τι γινεται? :think:

Επιστροφές δεν κάνουνε όλοι γι’αυτό να διαβάζετε προσεχτικά την κάθε αγγελία πώλησης. Αν κάτι σας έρθει σπασμένο ή σας στείλουν διαφορετικό είδος από αυτό που αγοράσατε βγάλτε το αμέσως φωτογραφίες και επικοινωνήστε αμέσως με τον πωλητή. Αν δεν βγάλετε άκρη προχωρήστε σε καταγγελία στο e-bay.

Επίσης, υπάρχει το Pay Pal Buyer Protection (είναι η ασπίδα που υπάρχει δίπλα από των πωλητή). Ομως ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν την έχουν όλοι οι πωλητές. Αυτή η ασπίδα σημαίνει ότι αν κάτι πάει στραβά το Pay Pal σας αποζημιώνει έως και $1.000. Να τους προτιμάτε ασυζητητί!

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
Εντάξει βρε παιδιά αλλά πολύ μαύρα μου τα λέτε, και δεν νομίζω ότι φταίω απόλυτα εγώ.
Συγκεκριμένα στο δικό μου πρόβλημα ο ένας πωλητής αφού αγόρασα 3 προϊόντα του (πανομοιότυπα και με διαφορετικά item numbers), ενώ ήδη είχα πληρώσει το 1ο μου έστειλε mail λέγοντας πως το προϊόν είναι ελαττωματικό  και θα τα επιστρέψει στον προμηθευτή . Έτσι ησύχασα και δεν πρόσεξα το unpaid item strike που έκανε  :jerking: η ίσως δεν έδωσα σημασία από άγνοια για μελλοντικές συνέπειες! Ευτυχώς έχω κρατήσει τα mail της αλληλογραφίας μας.
Του έστειλα email και περιμένω την απάντηση.

Τέλος πάντων να μην σας κουράζω το ερώτημα μου είναι:

Αν οι πωλητές μετά από επικοινωνία μου κάνουν cancel Unpaid Item strike, το ebay θα μου ξαναδώσει πλήρη πρόσβαση στον λογαριασμό μου?  :think:

Έχω 105 θετικά feedback και κανένα αρνητικό η ουδέτερο.

Όποιος φίλος ξέρει κάτι σχετικά ας πει τη γνώμη του!  :)

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
είναι υποχρεωμένος ο πωλητής εάν δέν είσαι ευχαριστημένος νά το δεχθεί πίσω..
χρυσός κανόνας όμως τσεκάρουμε το φιντ μπακ τού πωλητή εάν εχει πάνω από 3 κοκκινα σέ 6 μήνες η κάτω απο 99% δέν αγοράζεις..
μακριά από πωλητές πού δέν έχουν παυπαλ δέν είναι αξιόπιστοι..
προσοχή όταν αγοράζουμε εκτός εοκ μερικές φορές οί φόροι κρύβουν εκπλήξεις..
επίσης εάν δέν έχετε γνώσεις αγγλικών επιπέδου τουλάχιστο λοουερ ζητήστε νά σας βοηθησει κάποιος πού ξέρει...υπάρχει κίνδυνος νά μήν καταλάβετε κάτι καί νά μπλέξετε
έχω κάνει πάνω απο 12οο συναλαγές καί έχω πουλησει κιόλας,,είναι αρκετά αξιόπιστο τό εβαυ καί έχει καί ευκαιρίες...

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Εντάξει βρε παιδιά αλλά πολύ μαύρα μου τα λέτε, και δεν νομίζω ότι φταίω απόλυτα εγώ.
Συγκεκριμένα στο δικό μου πρόβλημα ο ένας πωλητής αφού αγόρασα 3 προϊόντα του (πανομοιότυπα και με διαφορετικά item numbers), ενώ ήδη είχα πληρώσει το 1ο μου έστειλε mail λέγοντας πως το προϊόν είναι ελαττωματικό  και θα τα επιστρέψει στον προμηθευτή . Έτσι ησύχασα και δεν πρόσεξα το unpaid item strike που έκανε  :jerking: η ίσως δεν έδωσα σημασία από άγνοια για μελλοντικές συνέπειες! Ευτυχώς έχω κρατήσει τα mail της αλληλογραφίας μας.
Του έστειλα email και περιμένω την απάντηση.

Τέλος πάντων να μην σας κουράζω το ερώτημα μου είναι:

Αν οι πωλητές μετά από επικοινωνία μου κάνουν cancel Unpaid Item strike, το ebay θα μου ξαναδώσει πλήρη πρόσβαση στον λογαριασμό μου?  :think:

Έχω 105 θετικά feedback και κανένα αρνητικό η ουδέτερο.

Όποιος φίλος ξέρει κάτι σχετικά ας πει τη γνώμη του!  :)
φίλε ότι σού είπα ισχύει δέν μπορείς νά ξαναγοράσεις στο εβαυ..καί έχεις κάνει καί άλλα λαθη για νά φάς στραικ...δέν έχεις απαντήσει σίγουρα καί σέ εμαιλ...
εάν οί πωλητές συνεργαστούν κάτι μπορεί νά γίνει αλλά είναι ολόκληρη διαδικασία..

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Επιστροφές δεν κάνουνε όλοι γι’αυτό να διαβάζετε προσεχτικά την κάθε αγγελία πώλησης. Αν κάτι σας έρθει σπασμένο ή σας στείλουν διαφορετικό είδος από αυτό που αγοράσατε βγάλτε το αμέσως φωτογραφίες και επικοινωνήστε αμέσως με τον πωλητή. Αν δεν βγάλετε άκρη προχωρήστε σε καταγγελία στο e-bay.

Επίσης, υπάρχει το Pay Pal Buyer Protection (είναι η ασπίδα που υπάρχει δίπλα από των πωλητή). Ομως ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν την έχουν όλοι οι πωλητές. Αυτή η ασπίδα σημαίνει ότι αν κάτι πάει στραβά το Pay Pal σας αποζημιώνει έως και $1.000. Να τους προτιμάτε ασυζητητί!
ένας καλός πωλητής πάντα δέχετε επιστροφή διότι δέν θέλει νά φάει κοκκινο γί αυτό τό λόγο άλλωστε δέν χάνει καί πολλά,..τό πολύ τά έξοδα αποστολής..ουσιαστικά όλοι δέχοντε επιστροφές..ένα κοκκινο γιά έναν επαγγελματία πονάει πολύ σύν αυτά πού θά γράψεις γιά τόν λόγο πού βάζεις κοκκινο..
μακάρι σέ όλες τίς συναλαγές νά βάζαμε φιντ μπακ καί εκτος ιντερνετ,,,όπως κάνουμε εδώ στίς κακές πουτάνες,...

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
ξέχασα νά γράψω επίσης ότι έχει αλλάξει εδώ καί μερικές μήνες η διαδικασία του φιντμπακ και είναι ακόμη ποιό αυστηρή..δηλαδή μόνο ό αγοραστής μπορεί νά αφήσει φιντ μπακ όχι ό πωλητής επομένως ο αγοραστής έχει τόν πρωτο λόγο..

warrel1985

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Καλησπερα!
Ρε παιδιά είμαι νέος σ αγορες μέσω νετ.Προσπάθησα να φτιάξω ενα λογαριασμό στο PAypal.Εβγαλα κάρτα στη eurobank προπληρωμένη.Την κάρτα όπως τη δήλωσα μου την έβαλε σε κατηγορία  debit or credit card .Είναι ανησυχητικό αυτό μιας και ειναι προπληρωωμένη η καρτα .Επιπλέον μου βγάζει αυτο το μνμα :Check your card statement and find the 4-digit PayPal code for the charge you authorized.Ξέρει κανεις τι παίζει? :helpplea:

Επισκέπτης
ξέχασα νά γράψω επίσης ότι έχει αλλάξει εδώ καί μερικές μήνες η διαδικασία του φιντμπακ και είναι ακόμη ποιό αυστηρή..δηλαδή μόνο ό αγοραστής μπορεί νά αφήσει φιντ μπακ όχι ό πωλητής επομένως ο αγοραστής έχει τόν πρωτο λόγο..

Δεν ειναι ετσι ακριβως οπως τα λες.
Απλα ο πωλητης απο τη στιγμη που θα πληρωσει ο αγοραστης ειναι υποχρεωμενος να αφησει θετικο φιντμπακ ενω ο αγοραστης εχει και τις δυο επιλογες...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom