δασκαλε ευχαριστω για τις απαντησεις ησουνα κατατοπιστικος ως προς αυτες.τωρα αν με καλυψανε αλλο θεμα κι αυτο.κυριως δε με καλυψε η απαντηση για τους βανδαλισμους οτι μπορει και να ητανε(με ειρωνικη διαθεση) λες, κατοικοι των β.π που κανανε χαβαλε.εγω εξηγησα οτι ητανε ελληνοπουλα που απο τη μια δεν ειχανε χρηματα ισως και δουλεια κι απο την αλλη αυτο που τους κανανε να τους λειπει περισσοτερο απο ολα ητανε ενα καινουριο κινητο η ενα ζευγαρι γυαλια.η δουλεια μου ειναι στο κεντρο και τους ειδα ποιοι ητανε.δασκαλε αλλο πραγμα η νοσταλγια της ελλαδας και του βυζαντιου ,αλλο ομως και να ξεφευγουμε με δηθεν ανωτεροτητα μας σε σχεση με τους υπολοιπους λαους.επισης θα ηθελα να μου εξηγησεις το αν βρισκεις τη χρηση καθαρευουσας βολικοτερη και γραφεις ετσι η αν υπαρχει αλλος λογος.μου θυμιζει τη φουκαριαρα τη μανα μου να συζηταει με εναν καθηγητη μου για τη σχολη μου κι αυτη να απαντα...τα λες τοσο ωραια που δεν καταλαβαινω τιποτα...ενταξει εμεις(οι περισσοτεροι) σε καταλαβαινουμε αλλα δε θα μαθουμε καθαρευουσα απο εδω.δασκαλε οι κομουνες λεγονται ετσι γιατι εχουν μουνες δια κοινη χρηση?να σαι καλα
Aγαπητέ Νικόλα,
Ίσως οι απαντήσεις μου θα σου φανούν ολιγον δυσνόητες.
Για τους βανδαλισμούς:
Πρώτον: Εις την ψυχιατρική, ο υστερικός χαρακτήρας, αποδίδεται συνήθως σε άτομα μειωμένης αυτοπεπειθήσεως που μέσω φωνασκιών, ζημιών και ψευτοτραυματισμών προσπαθουν να επιζητήσουν την προσοχή. Κύριο στοιχείο είναι ο θεατρινισμός, η τάση για θελξη και ο εγωκεντρισμός. Να σαι σίγουρος ότι στο τελος της ημέρας όλοι αυτοί οι προλετάριοι , πηγαίνουν στην μαμά και τον μπαμπά για χαρτζιλικι (φοβούμαι για την πρέζα). Συνήθως η υστερία ταυτίζεται με το ασθενές φύλο. Εν Ελλάδι παρατηρούμε τα τελευταία τριαντά τοσα χρόνια μια κοινωνική υστερία η οποία συνδέεται άμεσα με την συστηματική προσπάθεια εκθηλύνσεως της κοινωνίας. Ο πρώτος που ιστορικά καταγεγραμένα συνέλαβε την εκθύληνση της κοινωνίας ήτο ο Κύρος κατόπιν συμβουλής του Κροίσου. Για να μην ξαναεπαναστατήσουν οι Λυδοί ο Κροισος συμβούλευσε τον Κύρο, να διατάξει τους άρρενες Λυδούς να φορούνε σκουλαρίκια, μακριά φουστάνια και κοθόρνους (τακούνια) και να ασχολούνται με την μουσική και τον χορό. Έτσι το έθνος των Λυδών από πολεμικώτατο κατέληξε να είναι έθνος υπόδουλων κυναίδων. Το ίδιο ζούμε και στις μερες μας.
Δεύτερον: Ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματική οντότητα. Το σώμα τρέφεται με πατάτες τηγανητές και σουβλάκια αλλά το πνεύμα με ιδέες. Όταν υπάρχει έλλειψις ιδανικών, τότε το πνεύμα οργισμένο εκδηλώνει την πείνα του.
Τελεία.
Τρίτον: μακάρι να έγραφα σε καθαρεύουσα. Γράφω σε μία Μπλασκική γραφή, το ομολογώ δημοσίως, για πλάκα!
Τέταρτον: τα παλια τα χρόνια εάν γραφόσαναι στο ΚΚΕ ήτανε υποχρεωμένοι να σου βρουν και γκόμενα ! (εδώ δε κανω πλάκα). Βέβαια συνήθως οι ελεεινήδες συντρόφισες δε βλεπόσαντε κυκλοφορουσανε μ’ένα λιγδωμένο μαλλί αφάνα, κάτι ταγάρια, κάτι γουρνοπάπουτσα κλπ, κλπ . Καλυτερα να τον έπαιζες...
Σε ευχαριστώ για την ευγενική συμμετοχη σου
Φιλικά
Ιωσηφ