Νέα

Οικονομική μας κατάσταση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kamenosentelws
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 392
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Είστε καλύτερα οικονομικά πλέον;

• Ναι

Ψήφοι: 70 44,0%
  • Όχι, είμαι χειρότερα σε σχέση με πριν 5 χρόνια

Ψήφοι: 60 37,7%
  • Είμαι στα ίδια

Ψήφοι: 29 18,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    159

Nofucksgiven

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιαν 2014
Κριτικές
28
Like
2.115
Πόντοι
1.196
φιλικο μου ζευγαρι που μενει στο κουκακι σε 55τ.μ ενοικο 650€ και τους ειπε χαριστικα γιατι μενουν μεσα τα τελευταια 3 χρονια και τους εχει συμπαθεια ο ιδιοκτητης
φυσικα τους εκανε αυξηση 100€ στο ενοικιο χωρις να τους ρωτησει ετσι νταιλιδικα
Μεγάλη πληγή τα ενοίκια.....
Μεγάλα μουνοπανα οι ιδιοκτήτες......

• Like
Αντιδράσεις: Bull81

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
10.968
Πόντοι
3.506
Συμφωνω στα περισσοτερα ,οσο για τα μπουζουκια, περασα κανα δυο βολτες οσο ημουν Ελλαδα,με μαυρο χρημα κινουνται, 15 αμαξια παρακρισμενα εξω, τα περισσοτερα bentley, ferrari,τζιπαρες, χαμερ, δεν εχω δει εργαζομενο απλο να τα τρωει στα μπουζουκια πλεον,πανε αυτα αυτος που δουλευει στην Ελλαδα εκτος και αν ειναι μια καλη δουλεια,τα επιστρεφει πισω στο συστημα,ουτε προκοπη,ουτε αποταμιεσυη,ουτε επενδυση
Που είσαι τώρα άρχοντα ;

Ετοιμάζεσαι για Μπαχμουτ;

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.767
Πόντοι
2.816
Βγες μια βόλτα έξω μετα τις 23:00 καθημερινή.
Και ξαναρωτά ότι ρώτησες.
Τίποτα δεν πάει καλύτερο.
Βάλε έναν Χ μισθό 1300€ (που ο βασικός είναι 750 αλλά εγώ σε πάω σε αισιόδοξο σενάριο).
Κατά προσέγγιση μηνιαία έξοδα που πανω κάτω έχουμε όλοι.
500 ενοίκιο .
100 ρεύμα.
150€ βενζίνη να πηγαίνεις δουλειά.
30 ίντερνετ σπιτιού.
20 τηλέφωνο κινητό.
30 ευρώ κοινόχρηστα.
Σύνολο: 930€

Αν είσαι με βασικό δεν το συζητάμε.
Εστω ότι παίρνεις 1300€.
Σου έχουν μείνει 470 για να φας ολόκληρο τον μήνα.
Χωρίς να διασκεδάσεις χωρίς να πάρεις κάτι για τον εαυτό σου χωρίς να γαμησεις χωρίς τίποτα.
Βέβαια πάμε καλύτερα....

Μην μου απαντήσεις ότι αν δουλεύει και το άλλο μέλος βγαίνεις.
Άσε το άλλο μέλος εδώ μιλάμε για έξοδα που έχει ο κάθε μέσος άνθρωπος ανεξάρτητα από το αν έχει οικογένεια η όχι .
Τύπε βάζεις έξοδα οικογένειας με μισθό εργένη...
Αποφάσισε τι θα συγκρίνεις θα βάλεις 250 ο καθένας συνεισφορά ενοίκιο ή ενοίκιο 300.. 500 ευρώ ενοίκιο τι να το κάνει ο εργένης τέτοιο σπίτι
Και όλα τα άλλα αντίστοιχα

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.453
Πόντοι
456
Υπάρχει κόσμος που τα φέρνει δύσκολα πέρα αλλά συνολικά δεν πιστεύω ότι τα πράγματα είναι τόσο μαύρα όπως τα παρουσιάζουν κάποια ΜΜΕ. Τριήμερα, γιορτές, αργίες όλα γεμάτα. ΣΚ ταβέρνες δεν βρίσκεις να κάτσεις. Πολύς κόσμος κλαίγεται αλλά ταυτόχρονα υπάρχει ΠΟΛΥ μαύρο χρήμα εκεί έξω.
Φίλε είναι όντως μαύρα κι άραχνα.
Γεμάτα είναι ΜΟΝΟ γιορτές και αργίες. Τον υπόλοιπο καιρό κλαίνε.
Επίσης σκέψου πόσα καταστήματα εστίασης έκλεισαν, με αποτέλεσμα όσα έμειναν, να γεμίζουν.
Λογικό δεν είναι;

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.453
Πόντοι
456
Και κάτι άλλο και ας με συγχωρέσουν οι φίλοι γείτονες βόρεια της Ηπείρου, απλή αναφορά θα κάνω για να δείξω κάποια πράγματα.
Αν πάτε στην επαρχία, έχει μειωθεί ο αριθμός των γειτόνων. Γιατί άραγε; Γιατί δεν έχει προκοπή, χρήμα δεν κινείται, δουλειές για ανειδίκευτους δεν υπάρχουν και όσοι είναι κτηματίες βάζουν και μόνοι τους πλάτη ή παίρνουν συγγενείς τους, σε μάζεμα φρούτων κλπ.
Γνωστή μου που την είχε φάει ο καναπές με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο, φέτος πήγε για αχλάδια.
Φίλος και συνάδελφος, πήγε για έξτρα μεροκάματο στις ελιές (που δεν έκανε ποτέ δεύτερη δουλειά).
Κακά τα ψέματα, τα πράγματα είναι άσχημα.

Nofucksgiven

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιαν 2014
Κριτικές
28
Like
2.115
Πόντοι
1.196
Τύπε βάζεις έξοδα οικογένειας με μισθό εργένη...
Αποφάσισε τι θα συγκρίνεις θα βάλεις 250 ο καθένας συνεισφορά ενοίκιο ή ενοίκιο 300.. 500 ευρώ ενοίκιο τι να το κάνει ο εργένης τέτοιο σπίτι
Και όλα τα άλλα αντίστοιχα
Αδερφέ μου μισθός εργένη είναι τα 1300??
Ο μέσος μισθός είναι στα 800.
Νέα Σμύρνη γκαρσονιέρα 450€(εργένης)
(Η λύση είναι να πάω στην Ομόνοια,θέλει και νέα σμυρνη ο κωλος μου)
Όλα τα άλλα από πού κι ως που είναι έξοδα οικογενειάρχη θες να μου εξηγήσεις?
Δεν πληρώνει ο εργένης φως νερό τηλέφωνο ιντερνετ κοινόχρηστα?
Γιατί αν δεις πάγια απλά έβαλα κι όχι φουσκωμένους λογαριασμούς και ζημιές.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.945
Πόντοι
6.946
Αδερφέ μου μισθός εργένη είναι τα 1300??
Ο μέσος μισθός είναι στα 800.
Νέα Σμύρνη γκαρσονιέρα 450€(εργένης)
(Η λύση είναι να πάω στην Ομόνοια,θέλει και νέα σμυρνη ο κωλος μου)
Όλα τα άλλα από πού κι ως που είναι έξοδα οικογενειάρχη θες να μου εξηγήσεις?
Δεν πληρώνει ο εργένης φως νερό τηλέφωνο ιντερνετ κοινόχρηστα?
Γιατί αν δεις πάγια απλά έβαλα κι όχι φουσκωμένους λογαριασμούς και ζημιές.
Και εγώ πάνω κάτω τα ίδια με εσένα τα έχω υπολογίσει, βλέπω και πόσα ξοδεύω κάθε μήνα και ξέρω ακριβώς: θέλω 1000€ μόνο για ενοίκιο, λογαριασμούς και διατροφή(άλλο ένα ενοίκο μόνο πάει στο super market) κάθε μήνα. Μόνος μου. Από εκεί και πέρα να βγάλω γούστα με τα κορίτσια ή να ψωνίσω κάτι καμιά αγορά ή να βγω έξω.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.461
Πόντοι
2.356
Τώρα που βλέπεις ότι η οικονομία της χώρας έχει βελτιωθεί ο θεός και η ψυχή σου.Η οικονομία είναι τραγική φίλε δυστιχως.Δουλειες δε υπάρχουν εύκολα ακόμα και στις πιο γυφτικες δουλειές ζητάνε προϋπηρεσία αλλιώς δε σε παίρνουν ή σε παίρνουν για λίγο και μετά σε πετάνε.
Δεν με λες τον πιο αισιόδοξο αλλά; σε αυτό έχεις λάθος. Αν το παλέψεις σκληρά και εκπαιδευτείς σε κάποιο κλάδο πάντα υπάρχουν δουλειές.Ας μη λέμε ότι θέλουμε. Την μεγαλύτερη ζημιά την έκανε μια 12 ετία μέχρι το 2019. Μετά τα πράγματα άλλαξαν.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.461
Πόντοι
2.356
Φίλε είναι όντως μαύρα κι άραχνα.
Γεμάτα είναι ΜΟΝΟ γιορτές και αργίες. Τον υπόλοιπο καιρό κλαίνε.
Επίσης σκέψου πόσα καταστήματα εστίασης έκλεισαν, με αποτέλεσμα όσα έμειναν, να γεμίζουν.
Λογικό δεν είναι;
Έχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ καταστήματα εστίασης. Πρέπει να κλείσουν σχεδόν τα μισά ή να στραφούν σε τουρισμό. Δεν γίνεται πχ γύρω από το σταθμο ΗΣΑΠ ΚΑΛΛΙΘΕΑ να έχει 6-8 καφετέριες σε απόσταση μέτρων ελαχιστων μεταξύ τους. Λογικό είναι να μην δουλέψουν.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.098
Πόντοι
6.515

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.098
Πόντοι
6.515
Και κάτι άλλο και ας με συγχωρέσουν οι φίλοι γείτονες βόρεια της Ηπείρου, απλή αναφορά θα κάνω για να δείξω κάποια πράγματα.
Αν πάτε στην επαρχία, έχει μειωθεί ο αριθμός των γειτόνων. Γιατί άραγε; Γιατί δεν έχει προκοπή, χρήμα δεν κινείται, δουλειές για ανειδίκευτους δεν υπάρχουν και όσοι είναι κτηματίες βάζουν και μόνοι τους πλάτη ή παίρνουν συγγενείς τους, σε μάζεμα φρούτων κλπ.
Γνωστή μου που την είχε φάει ο καναπές με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο, φέτος πήγε για αχλάδια.
Φίλος και συνάδελφος, πήγε για έξτρα μεροκάματο στις ελιές (που δεν έκανε ποτέ δεύτερη δουλειά).
Κακά τα ψέματα, τα πράγματα είναι άσχημα.
Άλλος είναι ο λόγος, τώρα οι Αλβανοί πανε πιο ευκολα Ιταλία, Γερμανία οπου τα μεροκάματα και καλυτερα

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.559
Πόντοι
206
βεβαια σε μάυρα παντα υπάρχουν ευκολα φράγκα. εγω πήγαινα σε μιά γριά και την ξεσκάτιζα να το πω ετσι , βοηθούσα την κόρη της. με εδιναν 200 ευρω το μηνα για 10-20 λεπτά ημερησίως. αρκεί βεβαια να μην σιχαινεσαι. η θέση μας τωρα εξαρτάται σε πολύ μεγαλο βαθμό απο τι καναμε την εποχή των παχιων αγελαδων. γνωριζω ζευγαρι ΔΥ που ουτε σπίτι δεν κατάφεραν να πάρουν. ξερω πολλους που πέρασαν λεφτά απ τα χέρια τους και τώρα με λένε "τυχερο" γιατι εχω δικό μου σπίτι. γιατί κακά τα ψεματα αν έχεις δικό σου σπίτι ειναι τελείως διαφορετικά. γιαυτό οταν καθαρίζαμε με την γυναίκα μου 2000 το μήνα κάποτε κάναμε οικονιμίες και δεν τα τρώγαμε σε λούσα και μπουζούκια. μα την παναγία αυτά τα μπουζούκια στο στομάχι μου κάθονται. τελειως πέταμα χρημάτων. και δεν τα μαζευω να πάω ενα ταξίδι καλύτερα. τωρα κάνω οτι βρω μπροστά μου. ακόμα και τώρα εχει ανθρωπους που θέλουν κάθε μέρα το πρωινό τυροπιτα καφε απ εξω 4-5 καφεδες απ έξω και μιά χαρα. γιαυτό τα καφε take-away εχουν αυξηθει ραγδαια. εδω που μένω που είμαστε 10000 μονιμοι εχει γυρω στα 15 τετοια μαγαζακια. που αθήνα θεσσαλονικη.

Ahortagoslikos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2023
Κριτικές
8
Like
713
Πόντοι
281
βεβαια σε μάυρα παντα υπάρχουν ευκολα φράγκα. εγω πήγαινα σε μιά γριά και την ξεσκάτιζα να το πω ετσι , βοηθούσα την κόρη της. με εδιναν 200 ευρω το μηνα για 10-20 λεπτά ημερησίως. αρκεί βεβαια να μην σιχαινεσαι. η θέση μας τωρα εξαρτάται σε πολύ μεγαλο βαθμό απο τι καναμε την εποχή των παχιων αγελαδων. γνωριζω ζευγαρι ΔΥ που ουτε σπίτι δεν κατάφεραν να πάρουν. ξερω πολλους που πέρασαν λεφτά απ τα χέρια τους και τώρα με λένε "τυχερο" γιατι εχω δικό μου σπίτι. γιατί κακά τα ψεματα αν έχεις δικό σου σπίτι ειναι τελείως διαφορετικά. γιαυτό οταν καθαρίζαμε με την γυναίκα μου 2000 το μήνα κάποτε κάναμε οικονιμίες και δεν τα τρώγαμε σε λούσα και μπουζούκια. μα την παναγία αυτά τα μπουζούκια στο στομάχι μου κάθονται. τελειως πέταμα χρημάτων. και δεν τα μαζευω να πάω ενα ταξίδι καλύτερα. τωρα κάνω οτι βρω μπροστά μου. ακόμα και τώρα εχει ανθρωπους που θέλουν κάθε μέρα το πρωινό τυροπιτα καφε απ εξω 4-5 καφεδες απ έξω και μιά χαρα. γιαυτό τα καφε take-away εχουν αυξηθει ραγδαια. εδω που μένω που είμαστε 10000 μονιμοι εχει γυρω στα 15 τετοια μαγαζακια. που αθήνα θεσσαλονικη.
Θα συμφωνήσω μαζί σου και καλημέρα, πλέον δεν μπορεί κανείς να υπολογίζει στα νόμιμα λεφτά λόγω ενσημων η εξασφάλισης γιατί και γι αυτό να τα υπολογίσει κάποιος ίσως κι αν στα βαθιά γεράματα. Αλλά αν είσαι στις μεγαλουπολεις για να δουλέψεις μαύρα ανάλογα βέβαια και τη δουλειά, αλλά και πάλι δεν φτάνουν. Όταν ο άλλος ζητάει νοίκι 500 ευρώ και δεν μιλάμε για σπιταρονα, τότε πως ν ανταπεξέλθεις. Γάμα και τα μπουζούκια γαμα και τις εξόδους γαμα και τις βίζιτες μιας και είμαστε εδώ μέσα, αλλά δεν πρέπει να ζήσεις και λίγο?

• Like
Αντιδράσεις: cool11
Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.492
Πόντοι
8.846
Σαφέστατα έχουμε ευθύνες.
Αν και ο λαός έφαγε ίσως λιγότερο από το 1% των πακέτων, το ότι αποδέχθηκε με την ψήφο του όλο αυτό το αλισβερίσι, τον κάνει συνυπεύθυνο. Αν και οι περισσότεροι δεν καταλάβαιναν τι γινόταν.
Αλλά εγώ απάντησα στο θέμα του νήματος και μόνο...Ποιά οι οικονομική κατάσταση, δηλαδή.
Έλα τώρα, ποιό 1%...
Μισθοί δημοσίου παχυλότατοι (και χωρίς αντίκρυσμα), συντάξεις ακόμα μεγαλύτερες με κριτήριο μισθό (συμπεριλαμβανομένων των "υπερωριών) του τελευταίου χρόνου, εφάπαξ που έπαιρνες σπίτι (με αντίστοιχες κρατήσεις του κώλου), σύνταξη στα 35 χρόνια το πολύ (άπειροι/άπειρες πολύ νωρίτερα), αναπηρικές στη μισή ελλάδα, επιδόματα ικανά να θρέψουν τη μισή αφρική (τελικά τάισαν ουκρανία), και και και...
ΓΑΜΑΤΑ

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.311
Πόντοι
1.056
Της κορης,της τον φερμαρες;Και ας τα υπολοιπα

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.453
Πόντοι
456
Έλα τώρα, ποιό 1%...
Μισθοί δημοσίου παχυλότατοι (και χωρίς αντίκρυσμα), συντάξεις ακόμα μεγαλύτερες με κριτήριο μισθό (συμπεριλαμβανομένων των "υπερωριών) του τελευταίου χρόνου, εφάπαξ που έπαιρνες σπίτι (με αντίστοιχες κρατήσεις του κώλου), σύνταξη στα 35 χρόνια το πολύ (άπειροι/άπειρες πολύ νωρίτερα), αναπηρικές στη μισή ελλάδα, επιδόματα ικανά να θρέψουν τη μισή αφρική (τελικά τάισαν ουκρανία), και και και...
ΓΑΜΑΤΑ
Δηλαδή πιστεύεις ότι τα πολλά λεφτά πήγαιναν σε ΔΥ και συνταξιούχους;
Τα πολλά λεφτά πήγαιναν σε έργα, όπως Καλατράβες, Ολυμπιακοί αγώνες, δρόμους κλπ.
Εκεί που τάιζαν ημετέρους.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.453
Πόντοι
456
Άλλος είναι ο λόγος, τώρα οι Αλβανοί πανε πιο ευκολα Ιταλία, Γερμανία οπου τα μεροκάματα και καλυτερα
Και πριν καλύτερα ήταν, αλλά δεν έφευγαν.
Τώρα βλέπουν ότι δεν έχει προκοπή εδώ και όσοι από αυτούς δεν αγόρασαν ένα σπίτι τον καλό καιρό, φεύγουν.
Και καλά κάνουν, εδώ που τα λέμε.

• Like
Αντιδράσεις: riding

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.311
Πόντοι
1.056
Οσον αφορα την δικη μου κατασταση,ημουν εξωτερικο καμμια πενταετια,επεστρεψα ελλαδα,ειμαι τεχνιτης,δεν κονομαω οπως λετε κονομαν οι τεχνιτες ή ειναι (ειμαι) δυσευρετοι,συντηρουμαι,εχω χαμηλα τον πηχυ,δεν χρωσταω πουθενα και απο "καυλες" εχω ταξιδακια κ κανα μουνι.

Απλα εχω κληρονομια ενα σπιτι και κοιταω να το ανακαινισω,με ιδια χερια και εξοδα ωστε να παρω κανα 500€ το μηνα.Ομως θα αργησει γιατι θελω να κανω καλη δουλιτσα μιας π τα κανω ολα μονος

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.492
Πόντοι
8.846
Δηλαδή πιστεύεις ότι τα πολλά λεφτά πήγαιναν σε ΔΥ και συνταξιούχους;
Τα πολλά λεφτά πήγαιναν σε έργα, όπως Καλατράβες, Ολυμπιακοί αγώνες, δρόμους κλπ.
Εκεί που τάιζαν ημετέρους.
Ναι σιγα...
Πώς έβγαινε 20 χρονια ο αντρίκος? Απ'τον καλατράβα?

• Like
Αντιδράσεις: geoMan

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.311
Πόντοι
1.056
Ναι σιγα...
Πώς έβγαινε 20 χρονια ο αντρίκος? Απ'τον καλατράβα?
Εεε...γκουχου γκουχου...εχεις αντιληφθει πως κυβερναει το κομμα σου απ το 2004 την ελλαδα με δυο θητειες χαμενες;

Παρ ολα αυτα εσυ το 2024 θυμηθηκες τον Αντρικο π πεθανε το 2000,πως κυβερναει η σαπιονεοδημοκρατια αβαβα!

Το πουστοπασοκ αν θες,πληρωσε βαζοντας φυλακη μεχρι που πεθανε μεσα σ αυτη το μεγαλυτερο στελεχος του ο Τσοχατζοπουλος.

Πες μου σε παρακαλω εναν ΝΔ μοκρατη που εκανε κατι αντιστοιχο

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom