Νέα

Οικονομική μας κατάσταση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kamenosentelws
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 392
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Είστε καλύτερα οικονομικά πλέον;

• Ναι

Ψήφοι: 70 44,0%
  • Όχι, είμαι χειρότερα σε σχέση με πριν 5 χρόνια

Ψήφοι: 60 37,7%
  • Είμαι στα ίδια

Ψήφοι: 29 18,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    159

baroc

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
25 Οκτ 2017
Κριτικές
117
Like
19.519
Πόντοι
20.686
Όταν ξεκινήσουν τα μπουζούκια να δουλεύουν πάνω από δύο μέρες την βδομάδα, τότε τα οικονομικά θαναι καλύτερα
Στην Ελλάδα αυτός είναι ο δείκτης ποιότητας ζωής .

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.454
Πόντοι
216
Τυπε ποσων ετων εισαι;

Μαστορες σου εγγυωμαι πως υπαρχουν,απλα θελουν να πληρωθουν.

Μαστορες δεν υπαρχουν γιατι αρχιζουν οι "εργολαβοι-μηχανικοι" να λεν ξερεις ποσο ειναι το μεροκαμματο;Κ συ ζητας τοσα;Που ζεις;

Ναι μα εσυ μ λες 50€ μεροκαμματο χωρις να χεις την υποχρεωση ασφαλισης,αφου την πληρωνω εγω.
Παπαριες

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.454
Πόντοι
216
Τραβατε να δουλεψετε οικοδομοι ρεεεε, ζητανε χερια και τα μεροκαματα καλα συν το ενσημο. Σαν τρωνε τις δουλειες οι ξενοι κι εσεις ασχολειστε με τις ποικιλιες καφε και τα ομοφυλόφιλα ζευγαρια

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.818
Πόντοι
1.056
Τραβατε να δουλεψετε οικοδομοι ρεεεε, ζητανε χερια και τα μεροκαματα καλα συν το ενσημο. Σαν τρωνε τις δουλειες οι ξενοι κι εσεις ασχολειστε με τις ποικιλιες καφε και τα ομοφυλόφιλα ζευγαρια
Παπαριες

It's All Good Man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2019
Like
1.112
Πόντοι
206

Alice Weidel (AfD): “He who works is stupid, he breaks the back not for himself but for others. Over 60% of families receiving benefits in Germany do not have German passports, that's why immigrants come!" Same thing happens in many European countries. We work to support illegal immigrants. A madness that must be stopped now.

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.587
Πόντοι
3.936
Το «μαζί τα φάγαμε» το θυμάσαι; τα πακέτα ντελόρ που κατασπαταλήθηκαν σε καλοπέραση;
Τωρα τα τρωνε μονοι τους δηλαδη τακαΤακης Α.Ε & σια. Τα δικα μας τα παιδια και μονο βεβαιως-βεβαιως. Ολιγαρχια κι ετσι η κατασταση. :confused:
Εσυ ομως την εκανες με ελαφρα απο τη χωρα δεν καθησες να βαλεις πλατη οπως καθησαν για να βαλουν πλατη και τα τέκνα του Δρακουμελ jr. :cheesy:

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
11.330
Πόντοι
3.506

Alice Weidel (AfD): “He who works is stupid, he breaks the back not for himself but for others. Over 60% of families receiving benefits in Germany do not have German passports, that's why immigrants come!" Same thing happens in many European countries. We work to support illegal immigrants. A madness that must be stopped now.
Ωραίο το λεσβιονι

Valkanios Poutsaras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2023
Like
4.828
Πόντοι
456
μέσα έπεσες, φιλοσοφική. Δεν σκέφτομαι η αλήθεια είναι κάποιο 2ο μεταπτυχιακό, γίνομαι και 30 του χρόνου
Έχουν περάσει από τα χέρια μου πολλά ελληνικά Πανεπιστημιακά πτυχία στη Γερμανία και ειδικά παιδαγωγικά.
Όντως το πτυχίο σου δε "μετράει" στην γερμανική αγορά εργασίας, εκτός αν πατούσες πάνω σε αυτό κάνοντας ένα μεταπτυχιακό στη Γερμανία,που όμως γράφεις πως δεν σε ενδιαφέρει.

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις, είναι να εκμεταλλευτείς την παιδαγωγική επάρκεια που σου δίνει το πτυχίο σου.
Μπορείς μετά από μία βραχύχρονη μαθητεία/μετεκπαίδευση να δουλέψεις σαν νηπιαγωγός.
Σαν άντρας θα προσληφθείς άμεσα και αν το νηπιαγωγείο είναι κρατικό, τα λεφτά είναι καλά.
Επίσης είσαι 90% ανάμεσα σε γυναίκες.

Μπορείς να κάνεις μετεκπαίδευση σαν Jugend- und Heimerzer και να πας σε δομή με παιδιά και ανήλικους,
που μπορεί για παράδειγμα να τα έχει πάρει το κράτος από τους γονείς.

Μπορείς να κάνεις μετεκπαίδευση στην ειδική αγωγή.

Γλωσσικά, υπάρχουν ακόμη και νηπιαγωγεία που δουλεύεις με Αγγλικά,ενώ τα γερμανικά που ζητάνε έχουν καταπέσει στο Β1 λόγω έλλειψης προσωπικού.

Κοντολογίς, ζητάνε πολύ κόσμο,αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις πράγματα σαν τα παραπάνω,
δε θα μείνεις ποτέ χωρίς δουλειά.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.747
Πόντοι
1.706
Τωρα τα τρωνε μονοι τους δηλαδη τακαΤακης Α.Ε & σια. Τα δικα μας τα παιδια και μονο βεβαιως-βεβαιως. Ολιγαρχια κι ετσι η κατασταση. :confused:
Εσυ ομως την εκανες με ελαφρα απο τη χωρα δεν καθησες να βαλεις πλατη οπως καθησαν για να βαλουν πλατη και τα τέκνα του Δρακουμελ jr. :cheesy:
Είναι δυνατόν τώρα να τα ρίχνεις σε έναν πολιτικό και να μη βλέπεις ότι όλος ο λαός έχει πρόβλημα; Ποιος τους ψηφίζει τους πολιτικούς; Ας ψηφίζανε ξέρω γω οι δεξιοί Τζήμερο και οι αριστεροί ΚΚΕ, έστω κι απο απελπισία, έτσι με την ελπίδα να αλλάξει η κατάσταση. Αλλά οι Έλληνες δεν θέλουν να αλλάξει η κατάσταση, γιατί έχουν μάθει στο βόλεμα. Δεν υπάρχει ελπίδα. Αυτά έβλεπα κι έφυγα στα 90ς. Ότι δεν υπήρχε προοπτική λόγω της νοοτροπίας των Ελλήνων. Αξίζει να μένεις και να το παλεύεις όταν βλέπεις ότι υπάρχει η ίδια διάθεση και από τους υπόλοιπους. Αυτός ο λαός είναι τελείως στην κοσμάρα του.

Εγγρ.
19 Οκτ 2023
Like
267
Πόντοι
21
Έχουν περάσει από τα χέρια μου πολλά ελληνικά Πανεπιστημιακά πτυχία στη Γερμανία και ειδικά παιδαγωγικά.
Όντως το πτυχίο σου δε "μετράει" στην γερμανική αγορά εργασίας, εκτός αν πατούσες πάνω σε αυτό κάνοντας ένα μεταπτυχιακό στη Γερμανία,που όμως γράφεις πως δεν σε ενδιαφέρει.

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις, είναι να εκμεταλλευτείς την παιδαγωγική επάρκεια που σου δίνει το πτυχίο σου.
Μπορείς μετά από μία βραχύχρονη μαθητεία/μετεκπαίδευση να δουλέψεις σαν νηπιαγωγός.
Σαν άντρας θα προσληφθείς άμεσα και αν το νηπιαγωγείο είναι κρατικό, τα λεφτά είναι καλά.
Επίσης είσαι 90% ανάμεσα σε γυναίκες.

Μπορείς να κάνεις μετεκπαίδευση σαν Jugend- und Heimerzer και να πας σε δομή με παιδιά και ανήλικους,
που μπορεί για παράδειγμα να τα έχει πάρει το κράτος από τους γονείς.

Μπορείς να κάνεις μετεκπαίδευση στην ειδική αγωγή.

Γλωσσικά, υπάρχουν ακόμη και νηπιαγωγεία που δουλεύεις με Αγγλικά,ενώ τα γερμανικά που ζητάνε έχουν καταπέσει στο Β1 λόγω έλλειψης προσωπικού.

Κοντολογίς, ζητάνε πολύ κόσμο,αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις πράγματα σαν τα παραπάνω,
δε θα μείνεις ποτέ χωρίς δουλειά.
σε ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες, θα τις ψάξω πιο αναλυτικά να δω τι μπορώ να κάνω!

Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
Ανοίγω αυτό το θέμα για να δούμε λίγο τι γίνεται με την οικονομική μας κατάσταση.

Ο κόσμος που λέει πως δεν έχει χρήματα να περάσει το μήνα, φαίνεται να μειώνεται. Τα μαγαζιά είναι γεματα και πλέον βρίσκεις τραπέζι μόνο με κράτηση.

Δεν το πάω στο πολιτικό, ουτε ψήφισα (Ούτε θα ψηφίσω) Μητσοτάκη.

Απλά ήθελα να δω πως τα πάτε με τα οικονομικά σας. Εγώ προσωπικά βλέπω βελτίωση μιας και πήρα και αύξηση και βλέπω πως μετά από αφαίρεση ενοικίου και λοιπών εξόδων, μου μένουν περισσότερα στην άκρη.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Να προσθέσω πως δεν βρίσκεις και δωμάτιο σε τριήμερα, ουτε για πλάκα. Και δεν μιλάω για νησιά που γεμίζουν από τουρίστες το καλοκαίρι.
Τώρα που βλέπεις ότι η οικονομία της χώρας έχει βελτιωθεί ο θεός και η ψυχή σου.Η οικονομία είναι τραγική φίλε δυστιχως.Δουλειες δε υπάρχουν εύκολα ακόμα και στις πιο γυφτικες δουλειές ζητάνε προϋπηρεσία αλλιώς δε σε παίρνουν ή σε παίρνουν για λίγο και μετά σε πετάνε.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.220
Πόντοι
6.515
Η Ελλάδα παει καρφί για χρεοκοπια. Το 2032 πρπεεινα δώσουνε κάτι δις ευρώ σε χρέη. Που θα τα βρει η ΝΔ? Αυτοί θα κάτσουν μέχρι το 2031 στη κυβέρνηση θα κλέβουν ότι μπορούν. Και θα φορτώσουν τη νέα χρεοκοπία α νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ η σύριζα. Δοκιμασμένο το κολπο
100%
Έτσι ακριβώς ειναι
Και το ζήτημα είναι δεν έχουν άλλη δημόσια περιουσια να δώσουν εγγυηση για νέα δάνεια
Απομένει η ιδιωτική

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.747
Πόντοι
1.706
σε ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες, θα τις ψάξω πιο αναλυτικά να δω τι μπορώ να κάνω!
Αν έχεις σκοπό να μείνεις μόνιμα έξω, να κάνεις οικογένεια κλπ δηλ να ριζώσεις, δες και την περίπτωση της Αυστρίας. Εγώ μετανιώνω που έμεινα τόσα χρόνια Γαλλία, γιατί έχει επιδεινωθεί η κατάσταση σε θέματα εγκληματικότητας, αλλά και ζορίζομαι να την εγκαταλείψω γιατί έμαθα σε αυτό το οικοσύστημα και είμαι και μεγάλος τώρα πια (60+).

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.557
Πόντοι
206
είμαι μόνος μου σε ιδιοκτητο σπιτι γιατί οταν εβγαζα λεφτά εκανα οικονομία και το αγοράσαμε με την γυναίκα μου . αυτη την στιγμή ειμαι με 300 το μήνα κι αν βρώ κανένα μεροκάματο πάω. προσωπικά μου φτάνουν οσο κιαν ακούγεται απιστευτο. ε ναι αν θεωρούμε επίπεδο ζωής τα μουζούκια , το τσιγάρο , το γήπεδο, τα 15 ειδη κασεριων στο σπίτι , θερμοκρασια 25 βαθμων στο σαλονι ,και όλες τις "παπαριές" του συγχρονου πολιτισμού ασφαλώς και 1500 δεν φτάνουν με τίποτα. οι δουλειές παντως με την τόση απαξίωση των μισθών εχουν χάσει και την "αξια" τους πιστευω. οσοι φυσικά ειμαστε πάνω από 45 ετων το θέμα μόνιμης δουλειάς είναι όνειρο απατηλο.

aiolos.klima50

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιαν 2022
Like
69.137
Πόντοι
11.956
Μύστες μην απαντήσετε σε τέτοια ερωτήματα ποτέ....η εφορία τα κοίτα όλα ποια ...φβ....ινσταγκραμ ....τι ποσταρης που πήγες διακοπές κτλ....χαχαχα....όλοι χειρότερα να πούμε ...μπας και δώσει ο Καντεμης κανά επίδομα

Εγγρ.
19 Οκτ 2023
Like
267
Πόντοι
21
Αν έχεις σκοπό να μείνεις μόνιμα έξω, να κάνεις οικογένεια κλπ δηλ να ριζώσεις, δες και την περίπτωση της Αυστρίας. Εγώ μετανιώνω που έμεινα τόσα χρόνια Γαλλία, γιατί έχει επιδεινωθεί η κατάσταση σε θέματα εγκληματικότητας, αλλά και ζορίζομαι να την εγκαταλείψω γιατί έμαθα σε αυτό το οικοσύστημα και είμαι και μεγάλος τώρα πια (60+).
σε ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση! θα μπορώ βέβαια να πάω σε αυτές τις χώρες μόνο με γνώση αγγλικών στην αρχή;

Iso14

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2012
Κριτικές
8
Like
3.431
Πόντοι
456
Για τα δεξιά λαμογια είναι παραδεισος το ελλαντα.. Κλέβουν από παντού. Δημόσια έργα.. Επίσης έχουν σπιτια και τα νοικιάζουν. Αφού οι τιμές έχουν φτάσει στο Θεό.. Οι δεξιοι κονομανε χοντρα λεφτά από νοίκια που παίρνουν από τους φουκαράδες. Άρα στο χαζό δεξιό μιαλο τους. Το ελλαντα έχει ρεκορ ανάπτυξης!
Γιατί ρε άνθρωπε οι αριστεροί είναι οι τίμιοι της ιστορίας δηλαδή? Καινούριο αυτό τώρα? Όλοι τα ίδια είναι κ αριστεροί κ δεξιοί. Οποιος μπορεί τρώει με τρεις μασέλες.. Κ εγω το ίδιο θα έκανα.

• Like
Αντιδράσεις: jungle

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.747
Πόντοι
1.706
σε ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση! θα μπορώ βέβαια να πάω σε αυτές τις χώρες μόνο με γνώση αγγλικών στην αρχή;
Στη Γαλλία γενικώς οι ξένες γλώσσες δεν περνάνε ούτε καν για την αρχή, εκτός αν κάποιος έχει γαμάτη ειδικότητα σε τομέα με ζήτηση πχ ιατρική ή κάνει χειρωνακτικές δουλειές.

Για Αυστρία δεν ξέρω τι παίζει, γιατί εγώ την έψαξα με αρχικό κίνητρο την ασφάλεια και είδα ότι η Βιέννη είναι πρώτη παγκοσμίως στήν κλίμακα Mercer σε ποιότητα ζωής και γενικά σαν χώρα έχει μικρή εγκληματικότητα. Φαίνεται γενικά σοβαρό κράτος και θα κάνω του χρόνου μία ολιγόμηνη διαμονή για να το δοκιμάσω. Τα γερμανικά μου είναι επιπέδου Β1 (πιστεύω). Αν τα καταφέρω κι εγκλιματιστώ, ίσως αφήσω τη Γαλλία. Η δουλειά μου είναι τα ακίνητα, αλλά έχω αποσυρθεί και δεν νομίζω να ξαναδουλέψω εκτός αν βρω κάποια καλή ευκαιρεία εκεί.

Αν ξεκινούσες στο χώρο των ακινήτων όπως ξεκίνησα εγώ, ίσως θα μπορούσες να δουλέψεις και με τα αγγλικά στην αρχή, γιατί φαντάζομαι ότι μία περιοχή σαν τη Βιέννη θα έχει και ξένους πελάτες. Για να ξεκινήσεις στη Γαλλία στα ακίνητα (υπάλληλος σε μεσητικό) δεν θες πάνω από δύο εβδομάδες εκπαίδευση, την οποία την κάνεις στο μεσητικό δωρεάν. Εγώ βέβαια έχω πάρει και πτυχίο. Για Αυστρία δεν ξέρω τι παίζει.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom