Νέα

Οι Tράπεζες κάνουν ό,τι θέλουν;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mentoras
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 51
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Slavrlfucker

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
830
Πόντοι
81
Πλακα πλάκα παιδια ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις σε ποια τραπεζα ειναι καλυτερα να αποταμιευσει κανεις το κομπόδεμά του??Για εξωτερικο ειναι σχεδον αδυνατον μιας και δεν ταξιδευω εκτος ελλάδος σχεδόν ποτέ,ασε που εχει νομιζω και κόστος να ανοιξεις λογαριασμο σε τραπεζα εξωτερικου (αν δεν κανω λαθος)
Οι πιο πολλές στο εξωτερικό απαιτούν δουλειά εκεί και άλλες παραμέτρους.

Μόνο online τράπεζες είναι εύκολες.
Πόσο δύσκολο σου είναι να ανοίξεις μια Revolut απλά για χρήση ή μια Freedom24 για αποταμιευτικη;

fatos1924

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Απρ 2015
Κριτικές
19
Like
1.255
Πόντοι
1.011
Καλησπέρα σε όλους.

Μία γρήγορη ερώτηση,.

Χρησιμοποιώ εδώ και ακετά χρόνια Revolut και N26. Είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Θα ήθελα όμως και μία αντίστοιχη online bank που να είναι εκτός Ευρώπαικής Ενωσης.

Έχετε να προτείνεται κάποια αντίστοιχα αξιόπιστη;

Μου έχουν αναφ΄΄έρει την Wirex.
Εχει κανείς εμπειρία απο αυτήν ή καποια αλλη να προτείνει και που να την χρησιμοποιεί ο ίδιος;

Παραλιώτης

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.753
Πόντοι
2.816
Δηλώνετε τους τόκους που δίνει η Revolut;

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.741
Πόντοι
3.506
Δηλώνετε τους τόκους που δίνει η Revolut;
Ως εισόδημα κινητών αξιών, προερχόμενο από την αλλοδαπή. Αλλοιώς έχεις πρόβλημα αν τους επαναπατρίσεις σε ελληνική τράπεζα ή κάνεις κάποια αγορά με πόθεν έσχες.

sparos-gr

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Οκτ 2015
Κριτικές
20
Like
987
Πόντοι
1.011
Οι ελληνικές τράπεζες απλά έχουν τις κυβερνήσεις με το μέρους τους και μπορούν να κάνουν νόμιμο σχεδόν ότι θέλουν! Όταν βέβαια το παραχέσουν πέφτουν τίποτα καρπαζιές απο Ε.Ε αλλά βρίσκουν άλλους τρόπους να τα παίρνουν έμμεσα ή άμμεσα
Πιστεύω ότι πλέον με τις προμήθειες που μαζεύουν καθημερινά απο τις συναλλάγες που μπαίνουν μεσάζοντες "στα αρχίδια τους "κι αν δε δώσουν δάνεια!

Autokinitas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2019
Κριτικές
5
Like
618
Πόντοι
301
Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με το αφορολογητο και το μισθολογικό που δεν μπορείς να τα έχεις σε ξένη τράπεζα εγώ δεν θα είχα ελληνικό λογαριασμό και νομίζω και οι περισσότεροι,οι ελληνικές τράπεζες είναι σκέτη απάτη στα παίρνουν από παντού

It's All Good Man

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2019
Like
924
Πόντοι
86
4fvj1se0j980.jpg

Καλά πλάκα κάνω από το 1990 είναι. Ένα χρόνο πριν πάντως έπαιζαν κοντά στο 6.
Κανένας παππούς εδώ να μας πει μεγάλα επιτόκια που υπήρχαν τότε...

Y13

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Like
5.133
Πόντοι
1.056
Θυμάμαι σαν παιδί, τέλη 70, στις προσόψεις τραπεζών, 18 έως 21 τοις εκατό.

VaR22

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2016
Κριτικές
1
Like
1.217
Πόντοι
201
Να κάνω μία ερώτηση που αφορά τις τράπεζες.
Έχει το δικαίωμα ο υπάλληλος/προϊστάμενος κτλ της κάθε τράπεζας να βλέπει πόσα χρήματα έχεις στο λογαριασμό σου; Και να σε καλεί για δήθεν επενδύσεις, ομόλογα και λοιπές παπαριές; Και να στο λέει κιόλας: "Βλέπω έχετε κάποια λεφτά στο λογαριασμό σας, μήπως θα θέλατε .......... κτλ κτλ"
Εγώ νόμιζα ότι μόνο ο ταμίας είχε αυτή τη δυνατότητα, και μόνο κατά τη διάρκεια της συναλλαγής εκείνη τη στιγμή.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.656
Πόντοι
6.946
Έχει το δικαίωμα ο υπάλληλος/προϊστάμενος κτλ της κάθε τράπεζας να βλέπει πόσα χρήματα έχεις στο λογαριασμό σου; Και να σε καλεί για δήθεν επενδύσεις, ομόλογα και λοιπές παπαριές; Και να στο λέει κιόλας: "Βλέπω έχετε κάποια λεφτά στο λογαριασμό σας, μήπως θα θέλατε .......... κτλ κτλ"
Εγώ νόμιζα ότι μόνο ο ταμίας είχε αυτή τη δυνατότητα, και μόνο κατά τη διάρκεια της συναλλαγής εκείνη τη στιγμή.
Φαντάζομαι, στα πλαίσια της πολιτικής της τράπεζας και μόνο. Δεν θα πάει ξαφνικά, ένας υπάλληλος μεμονωμένα, να πάρει τηλέφωνο τυχαία. Το σύστημά τους βλέπει και ξεχωρίζει, βάσει κάποιων κριτηρίων προφανώς, και πράττουν ανάλογα.
Και εμένα με έχουν πάρει τηλέφωνα σχετικώς.

• Like
Αντιδράσεις: VaR22

cost2001

Μέγας
Εγγρ.
18 Μαρ 2006
Like
13.185
Πόντοι
3.556
Έχει δικαίωμα να βλέπει όλους τους λογαριασμούς άνετα και να σε καλεί για επενδύσεις καί ότι παπάρια συμφέρει τη τράπεζα για νά πουλήσει, δεν έχει όμως το δικαίωμα να ενημερώνει τρίτους άσχετους για το τι έχει ο λογαριασμός σου, σε αυτή τη περίπτωση είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.741
Πόντοι
3.506
Έχει, αν είναι στο εμπορικό κομμάτι, στο credit risk ή στη κεντροποιημένη διαχείρηση καθυστερήσεων και έχει εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο πελατοκεντρικό σύστημα. Ποτέ δεν ίσχυε το δεύτερο που αναφέρεις.

Επίσης, πριν το GDPR, ξέρεις πόσοι άσχετοι που λάμβαναν αρχεία για διάφορες δουλειές χωρίς το ΙΤ να τα περνά από μάσκες απόκρυψης, λάμβαναν "κατά λάθος", τέτοιου τύπου πληροφόρηση;

VaR22

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2016
Κριτικές
1
Like
1.217
Πόντοι
201
Οκ, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Νόμιζα ότι ούτε αυτό επιτρέπεται. Καθώς πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Y13

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Like
5.133
Πόντοι
1.056
.... και φαντάζομαι και τι καβλάντα θα παίζει μεταξύ υπαλλήλων, τι έχει ο ένας τι η άλλη κοκ !

petergsp

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Οκτ 2012
Κριτικές
191
Like
53.242
Πόντοι
41.813
Νόμιζα ότι ούτε αυτό επιτρέπεται. Καθώς πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
εχω την εντυπωση οτι στα πλαισια των προσωπικων δεδομενων,μπορεις να ζητησεις απο την τραπεζα να ΜΗΝ λαμβανεις ενημερωσεις και προσφορες τετοιου ειδους.
πιθανον εχεις δωσει τη συγκαταθεση σου να σε ενημερωνουν,χωρις να το γνωριζεις.

BIG_BIG_BEN

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
10.747
Πόντοι
2.356
Αν κάνουν οι τράπεζες ό,τι θέλουν; Κάνουν σίγουρα ό,τι θεωρούν, ότι τις συμφέρει.

Τα επιτόκια στον πάτο, τα στεγαστικά στα ύψη.

BIG_BIG_BEN

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
10.747
Πόντοι
2.356

Υπολόγισε, αν θες, ότι κάποιοι μπορούν να αποκτήσουν παράτυπα πρόσβαση σε στοιχεία των λογαριασμών σου.

Δεν εννοώ τίποτα hackers. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ένας υπάλληλος της τράπεζας να παρανομεί, και να ενημερώνει κρυφά κάποιους που τον ανταμείβουν.

Όχι ότι το ξέρω στα σίγουρα, αλλά να, είναι μια λογική υπόθεση.

VaR22

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2016
Κριτικές
1
Like
1.217
Πόντοι
201
Υπολόγισε, αν θες, ότι κάποιοι μπορούν να αποκτήσουν παράτυπα πρόσβαση σε στοιχεία των λογαριασμών σου.

Δεν εννοώ τίποτα hackers. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ένας υπάλληλος της τράπεζας να παρανομεί, και να ενημερώνει κρυφά κάποιους που τον ανταμείβουν.

Όχι ότι το ξέρω στα σίγουρα, αλλά να, είναι μια λογική υπόθεση.
Το θεωρώ δεδομένο αυτό φίλε.
Δήθεν πρωτόκολλα ασφαλείας και παπάρια.
Άλλωστε από που βρίσκουν προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις εταιρείες προώθησης και διαφημίσεων; Κάποιοι τα πουλάνε αυτά τα δεδομένα. Και είναι και τράπεζες μέσα σε αυτούς που τα πουλάνε.
GDPR και αρχίδια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom