Νέα

Οι "ηλίθιοι" της Νορβηγίας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gkas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 70
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Μερικοι δεν μπορειτε να καταλαβετε οτι ειναι τελειως διαφορετικη η ιδιοσυγκρασια των βορειοευρωπαιων με των νοτιων. Κατι το κλιμα, κατι τα βιωματα που εχουμε σαν λαοι, μας κανουν τελειως διαφορετικους. Ειναι σαν να συγκρινουμε τους κατοικους απο τα αραβικα κρατη της Αφρικης με τους Αγγλοσαξωνες ή τους Γερμανους. Ετσι, Ελληνες, Βαλκανιοι και γενικα μεσογειακοι λαοι δεν θα εχουμε ποτε το "κρατος" και τις υπηρεσιες που εχουν οι βορειοευρωπαιοι. Οπως κι αυτοι δεν θα εχουν αυτα που εχουμε εμεις.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Μερικοι δεν μπορειτε να καταλαβετε οτι ειναι τελειως διαφορετικη η ιδιοσυγκρασια των βορειοευρωπαιων με των νοτιων. Κατι το κλιμα, κατι τα βιωματα που εχουμε σαν λαοι, μας κανουν τελειως διαφορετικους. Ειναι σαν να συγκρινουμε τους κατοικους απο τα αραβικα κρατη της Αφρικης με τους Αγγλοσαξωνες ή τους Γερμανους. Ετσι, Ελληνες, Βαλκανιοι και γενικα μεσογειακοι λαοι δεν θα εχουμε ποτε το "κρατος" και τις υπηρεσιες που εχουν οι βορειοευρωπαιοι. Οπως κι αυτοι δεν θα εχουν αυτα που εχουμε εμεις.

ακριβώς... για παράδειγμα στο μεσογειακό κλίμα το καλοκαίρι δεν μπορείς να διανοηθείς δειπνήσεις πρίν τις 9.30 το βράδυ γιατί κάνει ζέστη... στην Νορβγία το καλοκαίρι δεν θα βρείς να φάς στις 9.30 το βράδυ (κλείνουν οι κουζίνες)...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
ακριβώς... για παράδειγμα στο μεσογειακό κλίμα το καλοκαίρι δεν μπορείς να διανοηθείς δειπνήσεις πρίν τις 9.30 το βράδυ γιατί κάνει ζέστη... στην Νορβγία το καλοκαίρι δεν θα βρείς να φάς στις 9.30 το βράδυ (κλείνουν οι κουζίνες)...

ουτε στην ιταλια βρισκεις.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
ουτε στην ιταλια βρισκεις.

ναι ρε γαμώτο .. εχω φάει πολλες φορες ήττα και τα δάχτυλα μου από την πείνα...

χαμηλά είναι λίγο καλύτερα αλλά όχι και κάτι το σπουδαίο...

Επισκέπτης

Eiναι κι αυτο, αλλα και πολλα αλλα. Φετος το καλοκαιρι ηρθε φιλος μου που ειναι παντρεμενος στη Νορβηγια, μιλαω στο τηλεφωνο και με mail, με φιλη μου Ρωσομολδαβη που ειναι 3 χρονια Βερολινο αφου εζησε 5 χρονια στην Ελλαδα κι ενα παλικαρι απο το χωριο μου μου εχει 2 χρονια στην Βαρσοβια σε πολυ καλη δουλεια. Ολοι τους μου περιγραφουν ποσο καλη και ευκολη ειναι η ζωη σε αυτα τα κρατη. Συγκοινωνιες, μηδεν γραφειοκρατια, ολοι εχουν ασφαλιση, καθολου διακρισεις και αλλα πολλα. Οταν ομως ερχετε η κουβεντα στον τροπο ζωης, αλλαζουν τροπαριο. Τους λειπει η Ελλαδα, το κλιμα και ο τροπος ζωης των Ελληνων. και ο καθενας τους κατηγορει τους Φιλανδους, Γερμανους, Πολωνους για το χαρακτηρα τους. Η Ρωσομολδαβη εχει να λεει για το ποσο δυσκολα ηταν στην Ελλαδα, αλλα ταυτοχρονα ποσο καλα περνουσε εδω . Καταληγει πως αν ειχε τα λεφτα που περνει στη Γερμανια δεν θα εφευγε ποτε απο την Ελλαδα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Eiναι κι αυτο, αλλα και πολλα αλλα. Φετος το καλοκαιρι ηρθε φιλος μου που ειναι παντρεμενος στη Νορβηγια, μιλαω στο τηλεφωνο και με mail, με φιλη μου Ρωσομολδαβη που ειναι 3 χρονια Βερολινο αφου εζησε 5 χρονια στην Ελλαδα κι ενα παλικαρι απο το χωριο μου μου εχει 2 χρονια στην Βαρσοβια σε πολυ καλη δουλεια. Ολοι τους μου περιγραφουν ποσο καλη και ευκολη ειναι η ζωη σε αυτα τα κρατη. Συγκοινωνιες, μηδεν γραφειοκρατια, ολοι εχουν ασφαλιση, καθολου διακρισεις και αλλα πολλα. Οταν ομως ερχετε η κουβεντα στον τροπο ζωης, αλλαζουν τροπαριο. Τους λειπει η Ελλαδα, το κλιμα και ο τροπος ζωης των Ελληνων. και ο καθενας τους κατηγορει τους Φιλανδους, Γερμανους, Πολωνους για το χαρακτηρα τους. Η Ρωσομολδαβη εχει να λεει για το ποσο δυσκολα ηταν στην Ελλαδα, αλλα ταυτοχρονα ποσο καλα περνουσε εδω . Καταληγει πως αν ειχε τα λεφτα που περνει στη Γερμανια δεν θα εφευγε ποτε απο την Ελλαδα.

δυστυχώς όμως αμα έκανε την ίδια ζωή στην Γερμανία θα έπαιρνε λιγότερα από όσα παίρνει στην Ελλάδα

Rygg

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
στη ρώμη στο τραστέβερε μια χαρά βρίσκαμε ρε

και γαμω τα μερη ! φοβερο φαγητο και πολυ πολυ φτηνο !!!

ειχαμε βρει ενα μεγαλο μαγαζι εκει στα σοκακια σχετικα κοντα στην παλια εκκλησια εκει στην πλατια και γαμηθηκαμε στο φαϊ.  :rockon:

Rygg

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
δυστυχώς όμως αμα έκανε την ίδια ζωή στην Γερμανία θα έπαιρνε λιγότερα από όσα παίρνει στην Ελλάδα

τραμουντανα ,

εισαι απο τους λιγους που πιστευω οτι ξερεις την Νορβηγια καλα , και μου την δινει πολυ αυτο γιατι το εχω ονειρο ζωης να ζησω εκει.
Ας μην αρχησουμε ομως τα " γιατι δεν πας " κτλ , γιατι προφανως για να μην το κανω εχω τους λογους μου.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι , σε γενικες γραμμες , στο Overall που λεμε , δεν νομιζεις οτι ειναι καλητερη η ζωη εκει παρα εδω ?

Ξερω οτι ειναι Διαφορετικα πραγματα , αλλα μην μου λετε τελειος διαφορετικα γιατι Δεν ειναι . Οποιος το λεει ας παει πρωτα μια Κινα και μετα να μου πει τι ειναι τελειος διαφορετικο και τι απλα διαφορετικο....

Γενικα και κλεινω , σε θεμα υγειας και μορφοσης , θεμα επιπεδου και θεμα παιδιας , πιστευω με μια σχετικα ΙΔΙΑ δουλεια εδω και εκει , εννοοω οτι αν για την Ελλαδα βγαζεις 1200 τον μηνα να βγαζεις τα αντιστιχα εκει , πχ 3000 ? εχω χρονια να παω δεν θυμαμαι κανω κατω ποσο παει ... Νομιζω οτι εκει ειναι πιο "ανθρωπινα " να ζεις σαν επιπεδο παντα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom