Νέα

Οι γεροι μας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 273
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.498
Πόντοι
42.697
Δυστυχώς, προϊόντος του χρόνου, τα μιτοχόνδρια στα κύτταρα, χάνουν διαρκώς το μήκος τους, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να μη μπορούν να αναγεννηθούν και προοδευτικά να πεθαίνουν...
Αυτή είναι η γήρανση του οργανισμού.

Δύο καταστάσεις αντιστρέφουν - καθυστερούν αυτήν την αναπόφευκτη πορεία της γήρανσης και του θανάτου:
1) Η σκληρή άθληση.
2) Ο βαθύς ύπνος.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο οργανισμός κατακλύζεται από αυξητικές ορμόνες (τεστοστερόνη στους άνδρες).

για την "σκληρη" αθληση δεν ειμαι τοσο σιγουρος αγαπητε
εχω διαβασει μελετες που λενε πως αμα το παρακανεις εχεις τα αντιθετα αποτελεσματα...
παν μετρον αριστον

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
καντου ενα ακκαουντ στο μεγαλυτερο ελληνικο σαιτ ποικιλης υλης...το μπου.....δεν θα ξεκολλαει ολη μερα απο δω

:2funny:

Δεν ειναι και μπουρδελιαρης ρε γαμωτο...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Θελω να ανοιξω ενα θρεντ προβληματισμου σχετικα με την 3η ηλικια...

Τυγχανει να εχω ακομα 3 απο τους παππουδες/γιαγιαδες μου και ειναι ολοι μπαζα.
Δεν αναφερομαι μονο σε τεχνικα ζητηματα (ακοη-οραση κλπ), αλλα κυριως στα πνευματικα.
Και παλι, οχι απο "τεχνικης" αποψης (πχ μνημη, ή επεξεργαστικη ικανοτητα). Ειναι ενα κραμα καταπτωσης, αδρανειας, παραιτησης και βλακειας. Δεν εχουν, πια, κανενα ενδιαφερον, δεν βγαινουν καθολου (ηδη εδω και χρονια, οχι μονο τωρα που σαραβαλιαστηκαν 100%), επαναλαμβανουν μονοτονα ιστοριες 60ετίας και βαλε... Γενικα ειναι θλιβεροι και ενοχλητικοι.
Εν τω μεταξυ, συγκατοικουν πλεον και οι τρεις κατω απο το σπιτι μου, οποτε εχω την "ευκαιρια" να τους τρωω στη μαπα ολους μαζι.

Κι ενταξει, αυτοι τελειωσανε. Over!

Αυτο που βασικα με προβληματιζει ειναι οι γονεις μου.
Ο πατερας μου ηταν (και ειναι) ενας υπερδραστηριος ανθρωπος, επιχειρηματιας, που υπο ΚΣ θα δουλευε ως τα 100 του.
Ωστοσο, η δουλεια του πηρε την κατω βολτα και τωρα υπολειτουργει. Επισης, εχει ηδη βγει στη συνταξη και συντηρειται μονο απο αυτην (δηλ. δεν εχει εσοδα απο τη δουλεια του).
Δυστυχως, ενω σωματικα σφυζει απο υγεια, ψυχολογικα εχει παρει την κατω βολτα, λογω της χρεοκοπιας της εταιρειας του, αλλα και λογω της φυσικης παρακμης καποιου στα 64...
Εχει χασει τα αντανακλαστικα του, επαναλαμβανει συχνα τις ιδιες ιστοριες, μαθαινει πιο δυσκολα... κλπ κλπ...

Επειδη προσφατως βγηκε και η μανα μου στη συνταξη, το ζευγος αναμενεται να γινει πιο "οικειακο", ενω οι συναναστροφες τους με φιλους περιοριζονται σε τυπικοτητες (γιορτες κλπ) ή ελαχιστες εξοδους.
Αντιθετα, η τριβη με τους σαπιους παππουδες, που μενουν εναν οροφο παρακατω, ειναι συνεχης, κι αυτο χαμηλωνει κι αλλο τον πηχυ!

Εν τελει, θελω να θεσω τον εξης προβληματισμο:

Πώς να σωσω τον πατερα μου απο την κατρακυλα??? (καλα, για τη μανα μου δεν με απασχολει γτ ποτε δεν ειχε μυαλο, ή "πνευματικοτητα")
Δεν υπαρχουν πολλα λεφτα - ή διαθεση - για ταξιδια κλπ, αλλα ειναι κριμα να μπει απο τωρα στο καβουκι του.
Καφενεια, προποτζιδικα και πρεφες δεν ηταν ποτε στο στυλ του (ευτυχως, δηλαδη)...

Δεν εχει υπομονη για ν' ασχοληθει με βιβλια, η wikipedia κλπ, αλλα παντα του αρεσαν τα διαφορα επιστημονικα ντοκυμαντερ, ή οι καλες ταινιες (χωρις να ειναι σινεφιλ).
Σκεφτομουν να βαλω καμια NOVA στο σπιτι, μολις πιασω 5 φραγκα, μπας και γλιτωσει απο την καθημερινη υποβαθμιση της νοημοσυνης του απο Στεφανιδου, Ριαλιτι, Πακετα, και τα αλλα σκουπιδια που βλεπουν η μανα και η γιαγια μου.
Δεν ξερω τι αλλο να κανω...

Ειναι θλιβερο, αν μη τι αλλο, να βλεπεις ακμαιους ανθρωπους σου να βυθιζονται στα σκατα, ενω πριν 10 χρονια ειχαν ελπιδες και φιλοδοξιες.  :-

να τον σπρώξεις να ασχοληθεί με το ξενοπήδημα...

ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Δεκ 2009
Κριτικές
104
Like
2.757
Πόντοι
7.783
για την "σκληρη" αθληση δεν ειμαι τοσο σιγουρος αγαπητε
εχω διαβασει μελετες που λενε πως αμα το παρακανεις εχεις τα αντιθετα αποτελεσματα...
παν μετρον αριστον

Ο όρος "σκληρή άθληση", αναφέρεται (α) σε αεροβική άσκηση τόσης έντασης ώστε να δυσκολεύεσαι να μιλήσεις και (β) σε ασκήσεις δύναμης τόσης έντασης, ώστε την τελευταία έλξη - κάμψη να μπορείς να την κάνεις οριακά (με το ζόρι).

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Δυστυχώς, προϊόντος του χρόνου, τα μιτοχόνδρια στα κύτταρα, χάνουν διαρκώς το μήκος τους, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να μη μπορούν να αναγεννηθούν και προοδευτικά να πεθαίνουν...
Αυτή είναι η γήρανση του οργανισμού.

Δύο καταστάσεις αντιστρέφουν - καθυστερούν αυτήν την αναπόφευκτη πορεία της γήρανσης και του θανάτου:
1) Η σκληρή άθληση.
2) Ο βαθύς ύπνος.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο οργανισμός κατακλύζεται από αυξητικές ορμόνες (τεστοστερόνη στους άνδρες).

Παντα με τις παρεμβασεις σας προσδιδετε κυρος στη διαδικτυακη μπουρδελοκοινοτητα...

Ισως να πρεπει, πραγματι, να αφησω να μιτοχονδρια να παρουν τη ροτα τους, αδιαφορωντας  :)

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.498
Πόντοι
42.697
Ο όρος "σκληρή άθληση", αναφέρεται (α) σε αεροβική άσκηση τόσης έντασης ώστε να δυσκολεύεσαι να μιλήσεις και (β) σε ασκήσεις δύναμης τόσης έντασης, ώστε την τελευταία έλκη - κάμψη να μπορείς να την κάνεις οριακά (με το ζόρι).

ok  ;)

ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Δεκ 2009
Κριτικές
104
Like
2.757
Πόντοι
7.783
Και, αν καταλαβαινω καλα, αθλειστε... ξεμουνιαζοντας? (Γιατι δεν μπορω να σας φανταστω μπρατσωμενο μπαρμπα με six-pack)

Να αθλείσθε κύριοι!

Άμα αθλείται κανείς, είναι τέτοιος ο κατακλυσμός της τεστοστερόνης, που επιδρά δραστικά στην ανόρθωση της κρεατοδοκού.

Είναι σα να λέμε "κοντά στο βασιλικό, ποτίζεται κι η πούτσα"...

Εγγρ.
4 Σεπ 2013
Like
1
Πόντοι
16
Απλα λυπαμαι γι' αυτη τη γενια που δεν προλαβε να εξοικειωθει με τους υπολογιστες και δεν μπηκε στο τρυπακι να κατεβαζει, πχ σειρες, ή να βλεπει πραγματα του ενδιαφεροντος του στο Youtube κλπ κλπ...

Ολη τους η μερα στο σπιτι ειναι χαμενος χρονος. Πεταμενος.
Ενω θα μπορουσαν να απασχολουνται δημιουργικα.
οταν λες δημιουργικος χρονος εννοεις αυτο που κανεις εσυ τωρα;
μηπως να ψαχτεις εσυ καλλιτερα;

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
Θελω να ανοιξω ενα θρεντ προβληματισμου σχετικα με την 3η ηλικια...

Τυγχανει να εχω ακομα 3 απο τους παππουδες/γιαγιαδες μου και ειναι ολοι μπαζα.
Δεν αναφερομαι μονο σε τεχνικα ζητηματα (ακοη-οραση κλπ), αλλα κυριως στα πνευματικα.
Και παλι, οχι απο "τεχνικης" αποψης (πχ μνημη, ή επεξεργαστικη ικανοτητα). Ειναι ενα κραμα καταπτωσης, αδρανειας, παραιτησης και βλακειας. Δεν εχουν, πια, κανενα ενδιαφερον, δεν βγαινουν καθολου (ηδη εδω και χρονια, οχι μονο τωρα που σαραβαλιαστηκαν 100%), επαναλαμβανουν μονοτονα ιστοριες 60ετίας και βαλε... Γενικα ειναι θλιβεροι και ενοχλητικοι.
Εν τω μεταξυ, συγκατοικουν πλεον και οι τρεις κατω απο το σπιτι μου, οποτε εχω την "ευκαιρια" να τους τρωω στη μαπα ολους μαζι.

Κι ενταξει, αυτοι τελειωσανε. Over!

Αυτο που βασικα με προβληματιζει ειναι οι γονεις μου.
Ο πατερας μου ηταν (και ειναι) ενας υπερδραστηριος ανθρωπος, επιχειρηματιας, που υπο ΚΣ θα δουλευε ως τα 100 του.
Ωστοσο, η δουλεια του πηρε την κατω βολτα και τωρα υπολειτουργει. Επισης, εχει ηδη βγει στη συνταξη και συντηρειται μονο απο αυτην (δηλ. δεν εχει εσοδα απο τη δουλεια του).
Δυστυχως, ενω σωματικα σφυζει απο υγεια, ψυχολογικα εχει παρει την κατω βολτα, λογω της χρεοκοπιας της εταιρειας του, αλλα και λογω της φυσικης παρακμης καποιου στα 64...
Εχει χασει τα αντανακλαστικα του, επαναλαμβανει συχνα τις ιδιες ιστοριες, μαθαινει πιο δυσκολα... κλπ κλπ...

Επειδη προσφατως βγηκε και η μανα μου στη συνταξη, το ζευγος αναμενεται να γινει πιο "οικειακο", ενω οι συναναστροφες τους με φιλους περιοριζονται σε τυπικοτητες (γιορτες κλπ) ή ελαχιστες εξοδους.
Αντιθετα, η τριβη με τους σαπιους παππουδες, που μενουν εναν οροφο παρακατω, ειναι συνεχης, κι αυτο χαμηλωνει κι αλλο τον πηχυ!

Εν τελει, θελω να θεσω τον εξης προβληματισμο:

Πώς να σωσω τον πατερα μου απο την κατρακυλα??? (καλα, για τη μανα μου δεν με απασχολει γτ ποτε δεν ειχε μυαλο, ή "πνευματικοτητα")
Δεν υπαρχουν πολλα λεφτα - ή διαθεση - για ταξιδια κλπ, αλλα ειναι κριμα να μπει απο τωρα στο καβουκι του.
Καφενεια, προποτζιδικα και πρεφες δεν ηταν ποτε στο στυλ του (ευτυχως, δηλαδη)...

Δεν εχει υπομονη για ν' ασχοληθει με βιβλια, η wikipedia κλπ, αλλα παντα του αρεσαν τα διαφορα επιστημονικα ντοκυμαντερ, ή οι καλες ταινιες (χωρις να ειναι σινεφιλ).
Σκεφτομουν να βαλω καμια NOVA στο σπιτι, μολις πιασω 5 φραγκα, μπας και γλιτωσει απο την καθημερινη υποβαθμιση της νοημοσυνης του απο Στεφανιδου, Ριαλιτι, Πακετα, και τα αλλα σκουπιδια που βλεπουν η μανα και η γιαγια μου.
Δεν ξερω τι αλλο να κανω...

Ειναι θλιβερο, αν μη τι αλλο, να βλεπεις ακμαιους ανθρωπους σου να βυθιζονται στα σκατα, ενω πριν 10 χρονια ειχαν ελπιδες και φιλοδοξιες.  :-

Αφου οι γονεις ειναι οικονομικα ανεξαρτητοι με τις συνταξεις τους σηκω φυγε και πηγαινε νοικιασε καπου αλλου.Δεν χρειαζεται να ειναι στην αλλη ακρη της πολης , και στο επομενο τετραγωνο να ειναι θα ανασανεις.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Να αθλείσθε κύριοι!

Άμα αθλείται κανείς, είναι τέτοιος ο κατακλυσμός της τεστοστερόνης, που επιδρά δραστικά στην ανόρθωση της κρεατοδοκού.

Είναι σα να λέμε "κοντά στο βασιλικό, ποτίζεται κι η πούτσα"...

Αυτη η μιξη υψηλου και χαμηλου νοηματος...
Ο,τι πρεπει ωστε να καλυπτεται τοσο το εμβριθες, οσο και το αδαες αναγνωστικο κοινο.
Καθολικο δικαιωμα στη γνωση.

(Παντως, περαν του διδακτικου σας σκοπου, εγω συμπερανα πως ο ιδιος δεν αθλειστε - πλην αιδοιοασκησεων...
Οποτε, "δασκαλε που διδασκες", θα απαντουσα σε παρομοιο, δημωδες στυλ)

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Δεκ 2009
Κριτικές
104
Like
2.757
Πόντοι
7.783
...
(Παντως, περαν του διδακτικου σας σκοπου, εγω συμπερανα πως ο ιδιος δεν αθλειστε - πλην αιδοιοασκησεων...
Οποτε, "δασκαλε που διδασκες", θα απαντουσα σε παρομοιο, δημωδες στυλ)

Λάθος εκτίμηση κάνατε.

Εγγρ.
4 Σεπ 2013
Like
1
Πόντοι
16
Εννοω αυτο κανεις εσυ τωρα
(Α, και κοιτα να μαθεις καμια ορθογραφια btw)
μονο που εγω δεν θεωρησα ποτε καποιον που δεν κωλοβαραει στο νετ χασομερη.
εγω μπορει και να μαθω ορθογραφια, εσυ να γινεις ανθρωπος αποκλειεται.  ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom