Νέα

Οι γεροι μας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 273
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
2.001
Πόντοι
3.475

Θελω να ανοιξω ενα θρεντ προβληματισμου σχετικα με την 3η ηλικια...

Τυγχανει να εχω ακομα 3 απο τους παππουδες/γιαγιαδες μου και ειναι ολοι μπαζα.
Δεν αναφερομαι μονο σε τεχνικα ζητηματα (ακοη-οραση κλπ), αλλα κυριως στα πνευματικα.
Και παλι, οχι απο "τεχνικης" αποψης (πχ μνημη, ή επεξεργαστικη ικανοτητα). Ειναι ενα κραμα καταπτωσης, αδρανειας, παραιτησης και βλακειας. Δεν εχουν, πια, κανενα ενδιαφερον, δεν βγαινουν καθολου (ηδη εδω και χρονια, οχι μονο τωρα που σαραβαλιαστηκαν 100%), επαναλαμβανουν μονοτονα ιστοριες 60ετίας και βαλε... Γενικα ειναι θλιβεροι και ενοχλητικοι.
Εν τω μεταξυ, συγκατοικουν πλεον και οι τρεις κατω απο το σπιτι μου, οποτε εχω την "ευκαιρια" να τους τρωω στη μαπα ολους μαζι.

Κι ενταξει, αυτοι τελειωσανε. Over!

Αυτο που βασικα με προβληματιζει ειναι οι γονεις μου.
Ο πατερας μου ηταν (και ειναι) ενας υπερδραστηριος ανθρωπος, επιχειρηματιας, που υπο ΚΣ θα δουλευε ως τα 100 του.
Ωστοσο, η δουλεια του πηρε την κατω βολτα και τωρα υπολειτουργει. Επισης, εχει ηδη βγει στη συνταξη και συντηρειται μονο απο αυτην (δηλ. δεν εχει εσοδα απο τη δουλεια του).
Δυστυχως, ενω σωματικα σφυζει απο υγεια, ψυχολογικα εχει παρει την κατω βολτα, λογω της χρεοκοπιας της εταιρειας του, αλλα και λογω της φυσικης παρακμης καποιου στα 64...
Εχει χασει τα αντανακλαστικα του, επαναλαμβανει συχνα τις ιδιες ιστοριες, μαθαινει πιο δυσκολα... κλπ κλπ...

Επειδη προσφατως βγηκε και η μανα μου στη συνταξη, το ζευγος αναμενεται να γινει πιο "οικειακο", ενω οι συναναστροφες τους με φιλους περιοριζονται σε τυπικοτητες (γιορτες κλπ) ή ελαχιστες εξοδους.
Αντιθετα, η τριβη με τους σαπιους παππουδες, που μενουν εναν οροφο παρακατω, ειναι συνεχης, κι αυτο χαμηλωνει κι αλλο τον πηχυ!

Εν τελει, θελω να θεσω τον εξης προβληματισμο:

Πώς να σωσω τον πατερα μου απο την κατρακυλα??? (καλα, για τη μανα μου δεν με απασχολει γτ ποτε δεν ειχε μυαλο, ή "πνευματικοτητα")
Δεν υπαρχουν πολλα λεφτα - ή διαθεση - για ταξιδια κλπ, αλλα ειναι κριμα να μπει απο τωρα στο καβουκι του.
Καφενεια, προποτζιδικα και πρεφες δεν ηταν ποτε στο στυλ του (ευτυχως, δηλαδη)...

Δεν εχει υπομονη για ν' ασχοληθει με βιβλια, η wikipedia κλπ, αλλα παντα του αρεσαν τα διαφορα επιστημονικα ντοκυμαντερ, ή οι καλες ταινιες (χωρις να ειναι σινεφιλ).
Σκεφτομουν να βαλω καμια NOVA στο σπιτι, μολις πιασω 5 φραγκα, μπας και γλιτωσει απο την καθημερινη υποβαθμιση της νοημοσυνης του απο Στεφανιδου, Ριαλιτι, Πακετα, και τα αλλα σκουπιδια που βλεπουν η μανα και η γιαγια μου.
Δεν ξερω τι αλλο να κανω...

Ειναι θλιβερο, αν μη τι αλλο, να βλεπεις ακμαιους ανθρωπους σου να βυθιζονται στα σκατα, ενω πριν 10 χρονια ειχαν ελπιδες και φιλοδοξιες.  :-

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
τυπε φυσικη εξελιξη..δεν μπορεις να κανεις κατι..τα ιδια με την μανα μου..

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
το καλυτερο δωρο που μπορεις να τους κανεις ειναι να εξαφανιστεις απο τη ζωη τους αχαριστο παρασιτο

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.414
Πόντοι
2.786
Δεν μπορείς να τον βοηθήσεις, εξαρτάται μόνο από τον ίδιο. Όση καλή διάθεση έχεις να τον πάρεις να πάτε βόλτα, να κάνετε πράγματα μαζί για να ξεχαστεί κτλ, κτλ, το πιο σημαντικό είναι να το πάρει εκείνος απόφαση ότι είναι αρκετά νέος ακόμη για να ζήσει την ζωή του. Ειδικά αν είναι έτσι όπως λες, δραστήριος και κοτσονάτος, τότε μπορεί να τα καταφέρει.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Θελω να ανοιξω ενα θρεντ προβληματισμου σχετικα με την 3η ηλικια...

Τυγχανει να εχω ακομα 3 απο τους παππουδες/γιαγιαδες μου και ειναι ολοι μπαζα.
Δεν αναφερομαι μονο σε τεχνικα ζητηματα (ακοη-οραση κλπ), αλλα κυριως στα πνευματικα.
κληρονομικοτητα τυπε :-

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
το καλυτερο δωρο που μπορεις να τους κανεις ειναι να εξαφανιστεις απο τη ζωη τους αχαριστο παρασιτο

το καμαρι των γονεων ετσι? δε κοιταει τη δικια του σκατιλα κοιταει των γερων

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
2.001
Πόντοι
3.475
Απλα λυπαμαι γι' αυτη τη γενια που δεν προλαβε να εξοικειωθει με τους υπολογιστες και δεν μπηκε στο τρυπακι να κατεβαζει, πχ σειρες, ή να βλεπει πραγματα του ενδιαφεροντος του στο Youtube κλπ κλπ...

Ολη τους η μερα στο σπιτι ειναι χαμενος χρονος. Πεταμενος.
Ενω θα μπορουσαν να απασχολουνται δημιουργικα.

Κι αυτο ακριβως ειναι που με θλιβει... Οτι δηλαδη ο γερος μου ΧΑΝΕΙ ωρες απο τη ζωη του, οσο δεν δουλευει ή πχ δεν παει για ψωνια ή δεν κανει καποια μαστορια απο αυτες που συνηθιζει...

Ωστοσο, δεν νομιζω πως μπορω να τον μπασω στο πνευμα του ιντερνετ, τωρα πια. Ειναι περιορισμενες οι μαθησιακες ικανοτητες.

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
92
Πόντοι
2.357
Απλα λυπαμαι γι' αυτη τη γενια που δεν προλαβε να εξοικειωθει με τους υπολογιστες και δεν μπηκε στο τρυπακι να κατεβαζει, πχ σειρες, ή να βλεπει πραγματα του ενδιαφεροντος του στο Youtube κλπ κλπ...

Κι αυτο ακριβως ειναι που με θλιβει... Οτι δηλαδη ο γερος μου ΧΑΝΕΙ ωρες απο τη ζωη του, οσο δεν δουλευει ή πχ δεν παει για ψωνια ή δεν κανει καποια μαστορια απο αυτες που συνηθιζει...

Ωστοσο, δεν νομιζω πως μπορω να τον μπασω στο πνευμα του ιντερνετ, τωρα πια. Ειναι περιορισμενες οι μαθησιακες ικανοτητες.

Κοιτα μοναχα  να μην τουs στεναχωρειs κι ολα αυτα που γραφειs δεν εχουν αξια
Στο λεω εγω που δεν τουs εχω

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
2.001
Πόντοι
3.475
(Ασχετο: Εγω κουβαλαω πολλα ψυχολογικα, αλλα μερικοι απο σας ειστε τοσο μαλακες και σκατανθρωποι ωστε απορω... ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ! Λογικα η καθημερινοτητά σας ειναι ενα συνεχες μπατσακι απο καποιους δυνατοτερους)

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
2.001
Πόντοι
3.475
Κοιτα μοναχα  να μην τουs στεναχωρειs κι ολα αυτα που γραφειs δεν εχουν αξια
Στο λεω εγω που δεν τουs εχω

Κοιτα, να μην τους "στεναχωρω" ειναι δυσκολο, γιατι οι ηλικιες μας και τα ενδιαφεροντά μας ειναι τελειως αντιθετα- οποτε αναγκαστικα τρωγομαστε ολη μερα (και ΘΑ  τρωγομαστε οσο δεν μπορω να φυγω απο το σπιτι).
Ωστοσο, δεν γουσταρω και να τους βλεπω να μαραζωνουνε...
Αν μπορουσα να κανω κατι γι' αυτο, θα το εκανα.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
εκτός από τον πατέρα του, για όλους τους άλλους διακρίνω μια αδιαφορία... ιδέα μου είναι;

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
το καμαρι των γονεων ετσι? δε κοιταει τη δικια του σκατιλα κοιταει των γερων
δε φτανει που τον συντηρουνε γονεις-παππουδες, τους την λεει κ απο πανω
αλλα επρεπε να τον διωξουνε μικρο, να μενει με αλλους 10-10 σαν τα πακια

ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Δεκ 2009
Κριτικές
104
Like
2.758
Πόντοι
7.783
Δυστυχώς, προϊόντος του χρόνου, τα μιτοχόνδρια στα κύτταρα, χάνουν διαρκώς το μήκος τους, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να μη μπορούν να αναγεννηθούν και προοδευτικά να πεθαίνουν...
Αυτή είναι η γήρανση του οργανισμού.

Δύο καταστάσεις αντιστρέφουν - καθυστερούν αυτήν την αναπόφευκτη πορεία της γήρανσης και του θανάτου:
1) Η σκληρή άθληση.
2) Ο βαθύς ύπνος.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο οργανισμός κατακλύζεται από αυξητικές ορμόνες (τεστοστερόνη στους άνδρες).

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
(Ασχετο: Εγω κουβαλαω πολλα ψυχολογικα, αλλα μερικοι απο σας ειστε τοσο μαλακες και σκατανθρωποι ωστε απορω... ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ! Λογικα η καθημερινοτητά σας ειναι ενα συνεχες μπατσακι απο καποιους δυνατοτερους)
πρεπει να εχεις στενοχωρεθει που δεν μπορει να μαθει το γιουτιουμπ ε?
σκεψου τωρα ποσο στενοχωρημενος θα ειναι εκεινος με ενα κοπριτη κ αχρηστο σαν εσενα

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
41
Πόντοι
366

Ποσο χρονων εισαι ρε τυπε;

cgfucker

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2012
Κριτικές
2
Like
100
Πόντοι
16

Τελικά πήγες σε γιατρό; Αν ναι, ήταν όντως βλεννόρροια αυτό που είχες;

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Εν τελει, θελω να θεσω τον εξης προβληματισμο:

Πώς να σωσω τον πατερα μου απο την κατρακυλα??? (καλα, για τη μανα μου δεν με απασχολει γτ ποτε δεν ειχε μυαλο, ή "πνευματικοτητα")
καντου ενα ακκαουντ στο μεγαλυτερο ελληνικο σαιτ ποικιλης υλης...το μπου.....δεν θα ξεκολλαει ολη μερα απο δω

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.344
Πόντοι
8.645

Πνεύμα του ίντερνετ και παπαριές, μια ταινία θα μπορεί άνετα να κατεβάσει (αντιθέτως για σένα δεν είμαι σίγουρος :S )
Αν είσαι εσύ ευτιχισμένος να 'σαι σίγουρος ότι κι αυτοί θα είναι, είτε με νόβα είτε όχι

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
2.001
Πόντοι