You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Οδησσός - Ουκρανία
- Μέλος που άνοιξε το νήμα nios67
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 2K
- Εμφανίσεις 140K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Δ
Διαγραμμένο μέλος 136408
Επισκέπτης
Μερικα τουριστικου ενδιαφεροντος πραγματακια για οσους δεν σκεφτονται μονο με το κατω κεφαλι
-καντε εξκουρσιον με ξεναγο στα αγγλικα ,κοστιζει 5 ευρω κ υπεραξιζει
-σκαλες ποτεμκιν ,πηραν το ονομα απο το θωρηκτο ποτεμκιν , το 1950 αν δεν κανω λαθος γυριστηκε κ η ταινια αριστουργημα του σοβιετικου κινηματογραφου "θωρηκτο ποτεμκιν"
-το σπιτι οπου ιδρυθηκε η φιλικη εταιρεια κ κατ επεκτασιν η επανασταση του 1821
-τον 18ο αιωνα το εμποριο της πολης ηταν αποκλειστικο προνομιο ελληνων
-η πολη θα επρεπε να λεγετε αλλιως (δεν θυμαμαι τωρα) αλλα μετονομαστηκε σε οδησσο προς τιμην του οδυσσεα, ,,λενε πως στην οδυσεια αναφερετε το περασμα του οδυσσεα απο κει....γνωριζει καποιος σχετικα??......βεβαια οδησσος ειναι κ πιο "πιασαρικο" σαν ονομα
-τα μακντοναλτς ηταν παλια το πιο διασημο εστιατοριο θαλλασινων κ οστρακων ιδιοκτησιας ελληνα
-το ελληνικο προξενειο ηταν παλια κολλεγιο
-η πολη ειναι κουφια απο κατω με περισσοτερα απο 3.000 χιλιομετρα τουνελ ,σε καποια σημεια τα τουνελ ειναι πενταοροφα αν μπορουμε να το πουμε ετσι,εννοειτε προς τα κατω,αιτια η εξορυξη πετρωματος για την ανοικοδομηση της πολης
-το πετρωμα αυτο εχει την παραξενη ιδιοτητα να αποροφα τον ηχο,κι ενω περιμενεις βγαζοντας μια κραυγη μεσα στο τουνελ να ακουσεις τον αντιλαλο σου ουσιαστικα δεν ακουγεται τιποτα
-το σπιτι το διασημου συγγραφεα Τολστοι,ο οποιος προερχοταν απο παμπλουτη αριστοκρατικη οικογενεια,ιστορια σαν παραμυθι....ολες οι κοπελες παρεμεναν διαθεσιμες περιμενενοντας υπομονετικα την επιλογη του σπουδαιου αυτου γαμπρου (μηπως τυχει κ επιλεξει καποια απο αυτες) κ αυτος παντρευτηκε τελικα την ασημη , παμπτωχη,αγραματη,ασχημη ,μητερα ενος παιδιου,υπηρετρια του (μηπως να στειλουμε υπομνημα στο χολυγουντ να γυριστει ταινια η ιστορια του?)
Ο φίλος σωστά επισημαίνει την χρονολογία της ταινίας του Αιζενστάιν. Δεν είναι του 1950.
Περί Τολστόι που αναφέρεις στο τέλος, υπάρχει αυτή η εξαιρετική ταινία, με τον σπουδαίο Cristopher Plummer και την επίσης
σπουδαία Helen Mirren, στο ρόλο της συζύγου:
urlauber
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 16 Νοε 2015
- Κριτικές
- 1
- Like
- 4.662
- Πόντοι
- 1.706
Επισης
ο λευκαδιτης Θεοδωρος Φλογαιτης 1755-1823
Δημαρχος του πρωτου μαγιστρατου της οδησσου το 1796
Κ δωρητης της ελληνικης εκκλησιας της αγιας τριαδας
στην οδο γκρετσκι στον κατηφορο καπου εκει ηταν το σπιτι του
εχει πινακιδα απ εξω
δεν μπορω να βαλω φωτος μου λεει πως το αρχειο ειναι πολυ μεγαλο
ο λευκαδιτης Θεοδωρος Φλογαιτης 1755-1823
Δημαρχος του πρωτου μαγιστρατου της οδησσου το 1796
Κ δωρητης της ελληνικης εκκλησιας της αγιας τριαδας
στην οδο γκρετσκι στον κατηφορο καπου εκει ηταν το σπιτι του
εχει πινακιδα απ εξω
δεν μπορω να βαλω φωτος μου λεει πως το αρχειο ειναι πολυ μεγαλο
jaygatsby
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Αυγ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 346
- Πόντοι
- 86
-το σπιτι το διασημου συγγραφεα Τολστοι,ο οποιος προερχοταν απο παμπλουτη αριστοκρατικη οικογενεια,ιστορια σαν παραμυθι....ολες οι κοπελες παρεμεναν διαθεσιμες περιμενενοντας υπομονετικα την επιλογη του σπουδαιου αυτου γαμπρου (μηπως τυχει κ επιλεξει καποια απο αυτες) κ αυτος παντρευτηκε τελικα την ασημη , παμπτωχη,αγραματη,ασχημη ,μητερα ενος παιδιου,υπηρετρια του (μηπως να στειλουμε υπομνημα στο χολυγουντ να γυριστει ταινια η ιστορια του?)
φίλε αυτά που γράφεις για τον Τολστόι δείχνουν οτι όχι μόνο με το κάτω κεφάλι δεν σκέφτεσαι αλλά και το πάνω σου κεφάλι έχει θεματάκια. Που τα βρήκες αυτά με τον Τολστόι τα μελό που μας έγραψες.
Το σπίτι του Τολστόι (το οποίο έχω επισκεφθεί) βρίσκεται στην Γιασνάγια Πολιάνα, νότια της Τούλα στην Ρωσία και η γυναίκα του δεν ήταν ούτε φτωχή ούτε μητέρα παιδιού. Αυτός έκανε μαζί της καμμιά ντουζίνα παιδιά.
Μήπως γράφεις για κάποιον άλλο συγγραφέα της Οδησσού και τα μπέρδεψες λίγο;
urlauber
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 16 Νοε 2015
- Κριτικές
- 1
- Like
- 4.662
- Πόντοι
- 1.706
Μ
Μεγαρο του Τολστόι
Η πολύπλοκη αρχιτεκτονική κατασκευάστηκε το 1832 από το έργο του αρχιτέκτονα Μποφφό για οικογένεια των Τολστόι. Λευκή αίθουσα, Μετάξινο σαλόνι και το μαρμάρινο σαλόνι (όπου έπαιξε θεωρητικά ο Φέρεντς Λίστ), αίθουσα υποδοχής από καρυδαλιά θα σας φιλοξενήσει με την αυθεντική επίπλωση και πλούσια διακόσμηση. Το 1887 το αρχιτεκτονικό συγκρότημα συμπληρώνεται από πινακοθήκη (Πράσινη Αίθουσα) της Βιέννης που σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Φέλνερ και Γκέλμερ (οι ίδιες αρχιτέκτονες που σχεδίασαν Θέατρο της Όπερας). Μέχρι το 1934 το παλάτι αυτό στεγάζει γκαλερί της ρωσικής ζωγραφικής του μουσείου καλών τεχνών Οδησσού. Η μεγάλη οικογένεια του Τολστόι γράφει την ιστορία της Οδησσού με την ευρεία κοινωνική και φιλανθρωπική δραστηριότητα. Κατά 22 χρόνια ο Τολστόι, ο τίμιος πολίτης της Οδησσόυ ήταν θεματοφύλακας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, που χτίστηκε για την αιμοδοσία (τώρα είναι μέρος επιστημονικής βιβλιοθήκης Οδησσόυ). Ο Τολστόι με τη γυναίκα του ήταν εμπνευστές και οργανωτές του Ιδρύματος της πρώτης Επείγουσας Ιατρικής
Α.ν για καποιες πληροφοριες που προσπαθουμε να δωσουμε στο σαιτ δεν υπηρχε παντα ο μαλακας ειρωνακιας εξυπνακιας ξερολας κ αυτος που θα το χαλασει τελικα το σαιτ θα ειχε πολυ περισσοτερες πληροφοριες
Τεσπα
αν εσυ νομιζεις πως ενας αριστοκρατης ειχε μονο μια οικεια τοτε νοου προμπλεμ
Οτι αναφερω ταπεινα ειναι απο συζητησεις με ξεναγους .....που μαλλον εσυ ξερεις περισσοετραψαπο αυτους
παρε τωρα κ μια πηγη ιντερνετικη για διασταυρωση πληροφοριων
αλλα μην αρχιζεις τωρα να αμφισβητεις τα παντα γιατι δεν θα μπω στο τριπακι να ψαχνω αποδειξεις στο ιντερνετ για τα παντα
αν θελεις βεβαια σταματαω εγω κ αρχιζεις εσυ να μας κανεις βιρτουαλ ξεναγηση
Β
Μεγαρο του Τολστόι
Η πολύπλοκη αρχιτεκτονική κατασκευάστηκε το 1832 από το έργο του αρχιτέκτονα Μποφφό για οικογένεια των Τολστόι. Λευκή αίθουσα, Μετάξινο σαλόνι και το μαρμάρινο σαλόνι (όπου έπαιξε θεωρητικά ο Φέρεντς Λίστ), αίθουσα υποδοχής από καρυδαλιά θα σας φιλοξενήσει με την αυθεντική επίπλωση και πλούσια διακόσμηση. Το 1887 το αρχιτεκτονικό συγκρότημα συμπληρώνεται από πινακοθήκη (Πράσινη Αίθουσα) της Βιέννης που σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Φέλνερ και Γκέλμερ (οι ίδιες αρχιτέκτονες που σχεδίασαν Θέατρο της Όπερας). Μέχρι το 1934 το παλάτι αυτό στεγάζει γκαλερί της ρωσικής ζωγραφικής του μουσείου καλών τεχνών Οδησσού. Η μεγάλη οικογένεια του Τολστόι γράφει την ιστορία της Οδησσού με την ευρεία κοινωνική και φιλανθρωπική δραστηριότητα. Κατά 22 χρόνια ο Τολστόι, ο τίμιος πολίτης της Οδησσόυ ήταν θεματοφύλακας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, που χτίστηκε για την αιμοδοσία (τώρα είναι μέρος επιστημονικής βιβλιοθήκης Οδησσόυ). Ο Τολστόι με τη γυναίκα του ήταν εμπνευστές και οργανωτές του Ιδρύματος της πρώτης Επείγουσας Ιατρικής
Α.ν για καποιες πληροφοριες που προσπαθουμε να δωσουμε στο σαιτ δεν υπηρχε παντα ο μαλακας ειρωνακιας εξυπνακιας ξερολας κ αυτος που θα το χαλασει τελικα το σαιτ θα ειχε πολυ περισσοτερες πληροφοριες
Τεσπα
αν εσυ νομιζεις πως ενας αριστοκρατης ειχε μονο μια οικεια τοτε νοου προμπλεμ
Οτι αναφερω ταπεινα ειναι απο συζητησεις με ξεναγους .....που μαλλον εσυ ξερεις περισσοετραψαπο αυτους
παρε τωρα κ μια πηγη ιντερνετικη για διασταυρωση πληροφοριων
αλλα μην αρχιζεις τωρα να αμφισβητεις τα παντα γιατι δεν θα μπω στο τριπακι να ψαχνω αποδειξεις στο ιντερνετ για τα παντα
αν θελεις βεβαια σταματαω εγω κ αρχιζεις εσυ να μας κανεις βιρτουαλ ξεναγηση
Β
γενικα στη Ρωσια υπαρχουν πολλα σπιτια συγγραφεων κλπ.Οπως του Πουσκιν που θα δειτε σε αρκετα μερη στη Ρωσια .Αρκει να εχει ζησει εκει για ενα μην και πανω το εχουν διατηρησει σαν μουσειο .Το μεγαρο Τολστοι στην Οδησσο ειναι τουριστικο αξιοθεατο
urlauber
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 16 Νοε 2015
- Κριτικές
- 1
- Like
- 4.662
- Πόντοι
- 1.706
Επισης εμενα μου ειπαν πως ειχε πολλες οικιες ενω εσενα μαλλον σε κοροιδεψαν
πιστευω πως το λινκ στα ελληνικα μπορει να σε βοηθησει δεν χρειαζεσαι μεταφραση
Το ξενοδοχειο λιντοφσκαγια στην οδο πριμορσκι αξιο αναφορας μιας κ εχει φιλοξενησει πολλες διασημοτητες με προσωπογραφιες να κοσμουν τους τοιχους του
Οι σημαντικοτεροι ειναι
αντον τσεχωφ,μαρσελο μαστρογιανι,βλαδιμιρος πουτιν
Το ξενοδοχειο λιντοφσκαγια στην οδο πριμορσκι αξιο αναφορας μιας κ εχει φιλοξενησει πολλες διασημοτητες με προσωπογραφιες να κοσμουν τους τοιχους του
Οι σημαντικοτεροι ειναι
jaygatsby
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Αυγ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 346
- Πόντοι
- 86
Μ
Μεγαρο του Τολστόι
Η μεγάλη οικογένεια του Τολστόι γράφει την ιστορία της Οδησσού με την ευρεία κοινωνική και φιλανθρωπική δραστηριότητα. Κατά 22 χρόνια ο Τολστόι, ο τίμιος πολίτης της Οδησσόυ ήταν θεματοφύλακας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, που χτίστηκε για την αιμοδοσία (τώρα είναι μέρος επιστημονικής βιβλιοθήκης Οδησσόυ). Ο Τολστόι με τη γυναίκα του ήταν εμπνευστές και οργανωτές του Ιδρύματος της πρώτης Επείγουσας Ιατρικής
Οι Τολστόι είναι μεγάλη οικογένεια της νότιας Ρωσίας.
Λύθηκε η παρεξήγηση. Μιλάμε για σπίτι που αγόρασε άλλος κόμης Τολστόι για τον γιο του Μιχαήλ που έζησε στην Οδησσό. Ο Τολστόι συγγραφέας δεν είχε καμμία σχέση με Οδησσό.Kαι εννοείται δεν παντρεύτηκε άσημη φτωχή αγράμματη μητέρα μούλικου. Τέτοια δεν θα παντρευόταν ο dimitrakis29, ο Τολστόι θα παντρευόταν, είμαστε σοβαροί;
Από κει και πέρα καλά να περνάς και καλές ξεναγήσεις.
Δ
Διαγραμμένο μέλος 136408
Επισκέπτης
Επισης εμενα μου ειπαν πως ειχε πολλες οικιες ενω εσενα μαλλον σε κοροιδεψαν
Οι σημαντικοτεροι ειναι
φίλε, χωρίς παρεξήγηση, άλλο οι διασημότητες και άλλο οι αληθινές προσωπικότητες. Απ' την στιγμή που αναφέρθηκες σε Τσέχωφ, θα έπρεπε
κάπου εκεί, να βάλεις τελεία.
Btw μιλώντας πριν για κατακόμβες Κιέβου, και τέτοια, δεν έχεις δεί τίποτα αν δεν έχεις δεί το Sedlec Ossuary στην Τσεχία.
Πάρε εδώ μια γεύση:
jaygatsby
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Αυγ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 346
- Πόντοι
- 86
φίλε, χωρίς παρεξήγηση, άλλο οι διασημότητες και άλλο οι αληθινές προσωπικότητες. Απ' την στιγμή που αναφέρθηκες σε Τσέχωφ, θα έπρεπε
ευχαριστώ για το ευγενικό μήνυμα.
Δ
Διαγραμμένο μέλος 136408
Επισκέπτης
ευχαριστώ για το ευγενικό μήνυμα.
Να είσαι καλά φίλε μου. Τιμή μου να συνομιλώ μαζί σου.
urlauber
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 16 Νοε 2015
- Κριτικές
- 1
- Like
- 4.662
- Πόντοι
- 1.706
quote author=popov link=topic=9257.msg6835084#msg6835084 date=1457196113]
[/quote]φιλε μου διασημοι ειναι κ οι τρεις που ανεφερα η οχι??
Δλδ ο τσεχωφ ειναι διασημος κ ο πουτιν οχι?
Ακολουθει λιστα με ολους τους (λιγοτερο η περισσοτερο γνωστους-διασημους-πεφωτισμενους κτλ)
Κ ο καθενας ας τους αξιολογησει οπως επιθυμει
εμενα η "δουλεια μου" ηταν να αναφερω ενημερωτικα τα ονοματα κ απο κει κ περα στην κριση σας ειναι η προσωπικοτητα του καθενος
[/quote]φιλε μου διασημοι ειναι κ οι τρεις που ανεφερα η οχι??
Δλδ ο τσεχωφ ειναι διασημος κ ο πουτιν οχι?
Ακολουθει λιστα με ολους τους (λιγοτερο η περισσοτερο γνωστους-διασημους-πεφωτισμενους κτλ)
Κ ο καθενας ας τους αξιολογησει οπως επιθυμει
εμενα η "δουλεια μου" ηταν να αναφερω ενημερωτικα τα ονοματα κ απο κει κ περα στην κριση σας ειναι η προσωπικοτητα του καθενος
jaygatsby
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Αυγ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 346
- Πόντοι
- 86
Τιμή μου να συνομιλώ μαζί σου.
Υπερβάλλετε.
Με σκλαβώνετε.
Σας ευχαριστώ.
urlauber
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 16 Νοε 2015
- Κριτικές
- 1
- Like
- 4.662
- Πόντοι
- 1.706
Οπως θα δειτε αγαπητοι μου φιλοι τοσο το βικι οσο κ το επισημο σαιτ
Του ξενοδοχειου τους αναφερουν ως famous guests
Tα φτωχα μου αγγλικα το μεταφραζουν ως ΔΙΑΣΗΜΟΙ
FAMOUS = ΔΙΑΣΗΜΟΙ
ουτε αυτοι οπως ουτε κ εγω δεν μπαινουμε στον κοπο να αξιολογησουμε τον καθενα-καθεμια
Επανερχομαι στην συζυγο του τολστοι
η ιατορια ειναι γνωστη ως σιντερελα (σταχτοπουτα)ακριβως γιατι ηταν μια φτωχη που παντρευτηκε καποιον ανωτερας κοινωνικης και οικονομικης ταξης
ειχαν απεργεια οι νταβαδες και τις μοιραζαν τζαμπα οπως το γαλα οι κτηνοτροφοι πριν λιγες μερεςστη γερμανια γαμησα 20( ) σε 1 24ωρο σε φκκ με 25 ευρω το τεμαχιο
αρα γερμανια καλυτερα
Διαγραμμένο μέλος 156977
Προμότορας
- Εγγρ.
- 4 Μαΐ 2015
- Κριτικές
- 267
- Like
- 809
μαλακιες λεει
Οπως θα δειτε αγαπητοι μου φιλοι τοσο το βικι οσο κ το επισημο σαιτ
Του ξενοδοχειου τους αναφερουν ως famous guests
Tα φτωχα μου αγγλικα το μεταφραζουν ως ΔΙΑΣΗΜΟΙ
FAMOUS = ΔΙΑΣΗΜΟΙ
ουτε αυτοι οπως ουτε κ εγω δεν μπαινουμε στον κοπο να αξιολογησουμε τον καθενα-καθεμια
Επανερχομαι στην συζυγο του τολστοι
η ιατορια ειναι γνωστη ως σιντερελα (σταχτοπουτα)ακριβως γιατι ηταν μια φτωχη που παντρευτηκε καποιον ανωτερας κοινωνικης και οικονομικης ταξης
λειπει μια τεραστια προσωπικοτητα απο τους διασημους που εμειναν εκει
[size=30pt]ΕΓΩ[/size]
balkanexpress77
Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Απρ 2013
- Like
- 7
- Πόντοι
- 16
sheep-o-gamisειχαν απεργεια οι νταβαδες και τις μοιραζαν τζαμπα οπως το γαλα οι κτηνοτροφοι πριν λιγες μερες
ειχαν απεργεια οι νταβαδες και τις μοιραζαν τζαμπα οπως το γαλα οι κτηνοτροφοι πριν λιγες μερες
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 17
- Εμφανίσεις
- 3K
- Απαντήσεις
- 8
- Εμφανίσεις
- 1K