Νέα

ΟΑΕΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα miloss
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 47
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.499
Πόντοι
216
Πήγα αυτές τις μέρες να βγάλω κάρτα ανεργίας κι επάνω στην συζήτηση για το αν ενδιαφέρομαι για δουλειά και τι πτυχίο έχω, ανέφερα ότι κάνω μεταπτυχιακό και τελικά μου είπαν ότι δεν μπορούν να μου βγάλουν γιατί είμαι φοιτητής και δείχνει ότι δεν ενδιαφέρομαι για δουλειά.
Αυτά στην Ελλάς του 2020 με τα εκατομμύρια λάθρο που τους πληρώνουν τσάμπα κύριοι...........
Μου έριξαν άκυρο επειδή ενδιαφέρομαι να αυξήσω τις γνώσεις μου.

tnt

Μέγας
Εγγρ.
27 Ιουν 2019
Like
12.641
Πόντοι
3.506
Πήγα αυτές τις μέρες να βγάλω κάρτα ανεργίας κι επάνω στην συζήτηση για το αν ενδιαφέρομαι για δουλειά και τι πτυχίο έχω, ανέφερα ότι κάνω μεταπτυχιακό και τελικά μου είπαν ότι δεν μπορούν να μου βγάλουν γιατί είμαι φοιτητής και δείχνει ότι δεν ενδιαφέρομαι για δουλειά.
Αυτά στην Ελλάς του 2020 με τα εκατομμύρια λάθρο που τους πληρώνουν τσάμπα κύριοι...........

Δεν σου έβγαλαν γιατί δεν έχεις απολυθεί από εργασία.
Νομίζω μόνο έτσι δικαιούσαι!
Ο ΟΑΕΔ είναι φαύλο κατασκεύασμα που δεν μπορεί να λειτουργήσει νορμάλ
λόγω αχρηστίας αλλά και λόγω του ότι οι "διαστάσεις" του είναι εναρμονισμένες στο ΠΑΣΟΚ
και στις τότε ανάγκες.
Αν έχεις άκρες παίρνεις επιχορηγήσεις, αλλιώς πας μόνο για ανανέωση κάρτας.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
και εσυ γιατι κανεις μεταπτυχιακο?
ποσο χρονων εισαι?
ακομα δεν καταλαβες ότι οι χιλιαδες παραπανω, που μπαινουν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χωρας από οσοι χρειαζονται, καθως και τα ΙΕΚ και συναφή, είναι τεχνάσματα του κρατους, για να κρυψει την ανεργια κατω από το χαλακι?
καλωσηρθες στην ελληνικη πραγματικοτητα.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
λόγω αχρηστίας αλλά και λόγω του ότι οι "διαστάσεις" του είναι εναρμονισμένες στο ΠΑΣΟΚ
και στις τότε ανάγκες.
καρτα ανεργιας βγαζεις όταν δεν εχεις δουλεια και δεν εισαι σπουδαστης-φοιτητης, μπορει να μην εχεις δουλεψει και ποτέ, εγω πρωτογραφτηκα όταν τελειωσα το στρατιωτικο, μετα το πανεπιστημιο.

επιδομα ανεργιας πρεπει να εχεις δουλεψει τελαυταια για να δικαιούσαι.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556

Πηγαινε σε αλλον ΟΑΕΔ και μην αναφερεις το μεταπτυχιακο

OP
OP
miloss

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.499
Πόντοι
216
και στις τότε ανάγκες.
Ήμουν σε εργασία και με απέλυσαν, γι αυτό πήγα. Δεν δικαιούμαι επιδόματα και ταμεία, μόνο για να έχω την κάρτα πήγα

OP
OP
miloss

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.499
Πόντοι
216
και εσυ γιατι κανεις μεταπτυχιακο?
ποσο χρονων εισαι?
ακομα δεν καταλαβες ότι οι χιλιαδες παραπανω, που μπαινουν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χωρας από οσοι χρειαζονται, καθως και τα ΙΕΚ και συναφή, είναι τεχνάσματα του κρατους, για να κρυψει την ανεργια κατω από το χαλακι?
καλωσηρθες στην ελληνικη πραγματικοτητα.
40 είμαι, και επειδή δούλευα πολλά χρόνια δεν είχα χρόνο να κάνω μεταπτυχιακό και αποφάσισα τώρα. Τέλος πάντων το κάνω για μένα απλά, χωρίς να περιμένω ιδιαίτερα ότι θα αλλάξει κάτι. Αλλά αυτό που μου είπαν είναι τραγικό. Την ίδια στιγμή μάλιστα που τους δημόσιους (χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν εδώ μέσα) όταν καταργήθηκε πχ η Δημοτική Αστυνομία, τους βόλεψαν απο δω και από εκεί. Εμένα που με απέλυσαν δεν ενδιαφέρθηκε κανείς, και μάλιστα τώρα αρνούνται να με παρουσιάσουν και ως άνεργο.
Ζούμε στο θέατρο του παραλόγου απλά

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Ήμουν σε εργασία και με απέλυσαν, γι αυτό πήγα. Δεν δικαιούμαι επιδόματα και ταμεία, μόνο για να έχω την κάρτα πήγα
θεωρητικα όταν εισαι μαθητης , σπουδαστης, φοιτητης, μεταπτυχιακος φοιτητης
εισαι ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ εκει.
οποτε ο οργανισμος δεν οφειλει να ασχοληθεί με την δικη σου απασχοληση αλλα με αλλους του εργατικου δυναμικου που δεν ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ (ΟΑΕΔ=ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ)
πχ όταν επιμορφώνεσαι με σεμινάρια του οαεδ επισης εισαι απασχολημένος
ή όταν δουλευεις με ημιαπασχοληση ή για καποιες ωρες σε 1 ταβερνα ή εστω και 1 ενσημο τον μην να κολλας απασχολεισαι λιγο αλλα απασχολεισαι.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
40 είμαι, και επειδή δούλευα πολλά χρόνια δεν είχα χρόνο να κάνω μεταπτυχιακό και αποφάσισα τώρα. Τέλος πάντων το κάνω για μένα απλά, χωρίς να περιμένω ιδιαίτερα ότι θα αλλάξει κάτι. Αλλά αυτό που μου είπαν είναι τραγικό. Την ίδια στιγμή μάλιστα που τους δημόσιους (χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν εδώ μέσα) όταν καταργήθηκε πχ η Δημοτική Αστυνομία, τους βόλεψαν απο δω και από εκεί. Εμένα που με απέλυσαν δεν ενδιαφέρθηκε κανείς, και μάλιστα τώρα αρνούνται να με παρουσιάσουν και ως άνεργο.

Εσυ δεν ψαχνοσουν για εξωτερικο;
Ακομα εδω εισαι;

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
γιατι δεν πηρες το επιδομα οσους μηνες δικαιούσαι ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ

OP
OP
miloss

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.499
Πόντοι
216
Το καλύτερο είναι που μου είπαν πως με αυτό που κάνω δείχνω ότι δεν ενδιαφέρομαι να βρω δουλειά.......

OP
OP
miloss

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.499
Πόντοι
216
Εσυ δεν ψαχνοσουν για εξωτερικο;
Ακομα εδω εισαι;
Ναι ακόμα εδώ είμαι, τι να κάνω είπα να το παλέψω αλλά είναι τραγικό αυτό που ζούμε. Δεν νομίζω ότι κι έξω είναι όλα ρόδινα. Άσε που δεν έχω και κανέναν γνωστό, που να πάω....

OP
OP
miloss

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.499
Πόντοι
216
γιατι δεν πηρες το επιδομα οσους μηνες δικαιούσαι ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
Δεν δικαιούμαι επίδομα, ούτε πήγα για να πάρω επίδομα γιατί το είχα πάρει παλιότερα.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ναι ακόμα εδώ είμαι, τι να κάνω είπα να το παλέψω αλλά είναι τραγικό αυτό που ζούμε. Δεν νομίζω ότι κι έξω είναι όλα ρόδινα. Άσε που δεν έχω και κανέναν γνωστό, που να πάω....

Οκ, δεκτο, το ερωτημα ειναι τι σε κοφτει για το αν δε βγαλεις την καρτα ανεργιας;

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Δεν δικαιούμαι επίδομα, ούτε πήγα για να πάρω επίδομα γιατί το είχα πάρει παλιότερα.
αφου δεν παιζει χρημα τι την ηθελες την καρτα αφου σε απασχολει το μεταπτυχιακο σου αυτόν τον καιρο.
δεν είναι και λιγος καιρος το μεταπτυχιακο ουτε λιγος κοπος τουλάχιστον στην δικη μου σχολη.

OP
OP
miloss

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.499
Πόντοι
216
Οκ, δεκτο, το ερωτημα ειναι τι σε κοφτει για το αν δε βγαλεις την καρτα ανεργιας;
Σε τελική να σε πω δεν με νοιάζει απλά θεωρητικά μπορείς να βρεις δουλειά αν κάποιος εργοδότης θέλει να κάνει πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ αλλά και έχεις κάποιο προβάδισμα σε κοινωφελή εργασία όπως 8μηνα σε δήμους ΔΕΗ κτλ

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
ε πες το ντε,
θελεις και να κανεις πχ 2 χρονια το μεταπτυχιακο σου,
αλλα και να μην χασεις την σειρα σου ως μακροχρονια ανεργος σε προγράμματα ή ενδεχομενη δουλεια.

κοιτα και καποιος μπορει να θελει να κανει 3 δουλειες και τωρα να κανει μονο 1,
δεν θα τον δεχτουν στον οαεδ να τον γραψουν σε καταλογους όταν υπαρχουν αλλοι που δεν κανουν τιποτα στην ζωη τους.
αν δεν εκανες μεταπτυχιακο που εχει υποχρεωτικα μαθηματα κλπ και εκανες πχ διδακτορικο που είναι ερευνα χωρις υποχρεωτικα νομιζω μπορουσες να γραφτεις, αλλα για ντοκτορά προαπαιτειται εδώ και πολλα χρονια ένα μαστερ

sirodoht

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2019
Κριτικές
4
Like
742
Πόντοι
361
Δυστυχώς τους Ελληνες απο την κρίση και μετά τους αντιμετωπίζουν σαν οικονομικούς μετανάστες

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
χειροτερα από μετανάστες τους αντιμετωπιζουν,

πχ παιδικους σταθμούς και νηπιαγωγεια προτεραιοτητα οι μετανάστες ως ευπαθης ομαδα.

αναρωτιέμαι αν περασω εγω τα ελληνοαλαβανικα σύνορα οι αλβανοι θα με αντιμετωπισουν ως ευπαθή ομαδα και θα με κρατησουν στην χωρα αντι να με απελασουν όπως κανουν 20 χρονια τωρα παρανομα οι ελληνικες κυβερνησεις?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom