Νέα

ΟΑΕΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα miloss
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 47
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.291
Πόντοι
216
Τώρα ξέρεις τι λένε σε φοιτητή που εργάζεται σε σύμβαση στο δημόσιο και ζητήσει φοιτητική άδεια;

Κόψε κάτι γιατί μάλλον θα σε διώξουμε και ούτε άδεια θα πάρεις; Μα γιατί τους λες;
Σου απαντάει το λογιστήριο. Όταν έκανες την αίτηση για να σε προσλάβουμε επικαλέστηκες ανεργία αλλά εσύ εδώ τώρα ζητάς φοιτητική άδεια. Άνεργος και φοιτητής δεν πάνε μαζί.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Εφοσον υπαρχουν χιλιαδες εργαζομενοι που παιρνουν μεταπτυχιακα ενω εργαζονται φουλ ταιμ, δε μπορει να ειναι ασυμβιβαστη η εννοια του 'ειμαι ανεργος σε αναζητηση εργασιας' και του φοιτητη.

Απλα βολευει τις κυβερνησεις για να μη φαινεται η πραγματικη ανεργια

DirkDiggggler

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2018
Like
848
Πόντοι
81
Εφοσον υπαρχουν χιλιαδες εργαζομενοι που παιρνουν μεταπτυχιακα ενω εργαζονται φουλ ταιμ, δε μπορει να ειναι ασυμβιβαστη η εννοια του 'ειμαι ανεργος σε αναζητηση εργασιας' και του φοιτητη.

Απλα βολευει τις κυβερνησεις για να μη φαινεται η πραγματικη ανεργια

Γιατί μιλάτε για πράγματα που δεν ξέρετε βρε παιδιά; Ο δείκτης ανεργίας δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΑΕΔ. Υπολογίζεται βάσει έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ που πηγαίνει σε 13,000 νοικοκυριά και ρωτά αν εργάστηκαν τον προηγούμενο μήνα, πόσο, αν ψάχνουν για εργασία κλπ. Όπως βγαίνει σε όλη την ΕΕ.

Το ασυμβίβαστο φοιτητή και ανέργου υπάρχει για άλλους λόγους. Ο άνεργος δικαιούται να συμμετέχει σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, επιδόματα, κάποια προνόμια που ο φοιτητής δεν τα δικαιούται αφού το κράτος ήδη πληρώνει μέρος των σπουδών του. Απλό.

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.291
Πόντοι
216
Εδώ πάντως στην γειτονιά δεν έχει έρθει ποτέ κανένας από την ΕΛΣΤΑΤ να ρωτήσει τι γίνεται.
Στον ΟΑΕΔ φυσικά έχει γραφτεί και η κουτσή Μαρία που δεν έχει εργαστεί ποτέ για να βγάλει κάρτα δωρεάν μετακίνησης με τα ΜΜΜ

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.667
Πόντοι
506
Πήγα αυτές τις μέρες να βγάλω κάρτα ανεργίας κι επάνω στην συζήτηση για το αν ενδιαφέρομαι για δουλειά και τι πτυχίο έχω, ανέφερα ότι κάνω μεταπτυχιακό και τελικά μου είπαν ότι δεν μπορούν να μου βγάλουν γιατί είμαι φοιτητής και δείχνει ότι δεν ενδιαφέρομαι για δουλειά.
Αυτά στην Ελλάς του 2020 με τα εκατομμύρια λάθρο που τους πληρώνουν τσάμπα κύριοι...........
Μου έριξαν άκυρο επειδή ενδιαφέρομαι να αυξήσω τις γνώσεις μου.

μου θυμιζεις τον διψασμενο τυπο στην ερημο που κοντευει να πεθανει απο τη διψα και ακολουθει το δρομο για γυναικες ο οποιος βρισκεται καποια χλμ μακρια!
Θα ηταν ευκολοτερο να ξεκινουσες γερμανικα. Υπαρχει μεγαλη ζητηση για ηλεκτρολογους εγκαταστασεων και ανιχνευση βλαβων. Για τα πρωτα βηματα θα εργαζοσουν σε καποια δανιζομενη εταιρια..αλλα

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Το ασυμβίβαστο φοιτητή και ανέργου υπάρχει για άλλους λόγους. Ο άνεργος δικαιούται να συμμετέχει σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, επιδόματα, κάποια προνόμια που ο φοιτητής δεν τα δικαιούται αφού το κράτος ήδη πληρώνει μέρος των σπουδών του. Απλό.

Καθολου απλο.
Υπαρχουν πολλα μεταπτυχιακα που τα πληρωνει ο φοιτητης απο την τσεπη του (ΕΑΠ, ΑΣΣΟΕ, κ.α.). Επίδομα από τον ΟΑΕΔ παίρνεις όταν απολυθείς από την προηγούμενη δουλειά σου, υπό προυποθέσεις. Τα προγραμματα επαγγελματικης καταρτισης επισης δεν πρεπει να ειναι ασυμβιβαστα με αλλες σπουδες.

Παραδεχτειτε απλα οτι ο κανονισμος ειναι για τον πουτσο να τελειωνει εδω η συζητηση. Βαλθηκατε ολοι να δικαιολογησετε τα αδικαιολογητα.
Η υπαλληλος δεν τον ρωτησε καν τι σπουδαζει. Που θα μπορουσε να σπουδαζει στο ΕΑΠ, με 1 ενοτητα το χρονο, δηλαδη να διαβαζει 3-4 ωρες μονο τα Σαββατοκυριακα, για λιγους μηνες, και ολα αυτα με δικα του λεφτα.

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
Ναι ακόμα εδώ είμαι, τι να κάνω είπα να το παλέψω αλλά είναι τραγικό αυτό που ζούμε. Δεν νομίζω ότι κι έξω είναι όλα ρόδινα. Άσε που δεν έχω και κανέναν γνωστό, που να πάω....
για το μπούτσο είναι και εξω. Trust me I know. Μη ακους τους μαλάκες που λενε να πας εξω. Εδω ρουμανία οι κρατησεις+φόροι είναι το 40% του μικτου μισθού.

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
για το μπούτσο είναι και εξω. Trust me I know. Μη ακους τους μαλάκες που λενε να πας εξω. Εδω ρουμανία οι κρατησεις+φόροι είναι το 40% του μικτου μισθού.
Ρουμανία: Φορολογία 1% επί του τζίρου Επιδότηση 43.000 Ευρώ για νέες εταιρίες

Και δεν υπάρχει μονο Ρουμανία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom