Νέα

ΟΑΕΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα miloss
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 47
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Ναι ακόμα εδώ είμαι, τι να κάνω είπα να το παλέψω αλλά είναι τραγικό αυτό που ζούμε. Δεν νομίζω ότι κι έξω είναι όλα ρόδινα. Άσε που δεν έχω και κανέναν γνωστό, που να πάω....
Κάτσε και μιζέριασε που δνε σου δίνουν κάρτα ανεργίας τότε.Λες και όλοι όσοι πηγαν έξω είχαν γνωστό.
Αλήθεια που θα σου χρησιμεύσει η κάρτα;

OP
OP
miloss

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.553
Πόντοι
216
ε πες το ντε,
θελεις και να κανεις πχ 2 χρονια το μεταπτυχιακο σου,
αλλα και να μην χασεις την σειρα σου ως μακροχρονια ανεργος σε προγράμματα ή ενδεχομενη δουλεια.

κοιτα και καποιος μπορει να θελει να κανει 3 δουλειες και τωρα να κανει μονο 1,
δεν θα τον δεχτουν στον οαεδ να τον γραψουν σε καταλογους όταν υπαρχουν αλλοι που δεν κανουν τιποτα στην ζωη τους.
αν δεν εκανες μεταπτυχιακο που εχει υποχρεωτικα μαθηματα κλπ και εκανες πχ διδακτορικο που είναι ερευνα χωρις υποχρεωτικα νομιζω μπορουσες να γραφτεις, αλλα για ντοκτορά προαπαιτειται εδώ και πολλα χρονια ένα μαστερ
Όπως είπε και κάποιος πιο πάνω τα μεταπτυχιακά και τα πτυχία είναι πλέον απλά για να μην φαίνεσαι άνεργος.
Απλά η ένστασή μου είναι γιατί βλέπω κάποια παράλογα πράγματα.
1. Αν δεν το ανέφερα δεν θα έπαιρνε χαμπάρι κανένας, οπότε ή αυτοί δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους, ή θα έπρεπε το σύστημα να με εντοπίσει και να μην προχωρήσει η αίτηση.
2. Εννοείτε πως αν έβρισκα δουλειά θα προτιμούσα να πάω εκεί από το να κάτσω να διαβάζω, οπότε είναι άκυρο αυτό που μου είπαν πως κάνοντας μεταπτυχιακό δείχνω ότι δεν θέλω να εργαστώ.
3. Εφόσον για κάποιο λόγο έμεινα άνεργος θα έπρεπε να με βολέψουν με το έτσι θέλω όπως έκαναν πχ με την δημοτική αστυνομία και όταν καταργήθηκε ο θεσμός ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ βολεύτηκαν σε άλλες δουλειές του δημοσίου παρακαλώ.

Επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να προσβάλω κανέναν εδώ μέσα, η παρατήρησή μου είναι απλά για το σύστημα.

OP
OP
miloss

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.553
Πόντοι
216
Κάτσε και μιζέριασε που δνε σου δίνουν κάρτα ανεργίας τότε.Λες και όλοι όσοι πηγαν έξω είχαν γνωστό.
Αλήθεια που θα σου χρησιμεύσει η κάρτα;
Για το που χρησιμέυει η κάρτα το είπα λίγο πιο πάνω.
για το εξωτερικό έχεις δίκιο ότι δεν έφυγαν όλοι με γνωστό, απλά εμένα μου φαίνεται δύσκολο...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
τι δυσκολο ρε, ξες ποσους αλβανους συναντουσα και ποσους λατινοαμερικανους στην γενευη.
μενεις νομιμότατα στο γαλλικο εδαφος από διπλα και μπαινεις στην χωρα της μηδενικης ανεργιας και των ψηλων μεροκάματων καναν την τυχη τους τουρκοι , αλβανοι, λατινομερικανοι του δημοτικου χωρις ξενες γλωσσες , χωρις ευρωπαικο διαβατηριο και εσυ καθεσαι εδώ. εγω αν ημουν ανεργος θα εμενα εκει αλλα ηδη ειχα μονομοποιηθει στο δημοσιο εδώ όταν πηγα.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
2
Like
7.803
Πόντοι
2.356
λοιπον επειδη δε τα ξερεις καλα. οταν εισαι φοιτητης εστω και μεταπτυχιακος σημαινει οτι ΔΕΝ εισαι διαθεσιμος για εργασια. οπως δεν εισαι διαθεσιμος για εργασια οταν εισαι ΑΡΡΩΣΤΟΣ, η ΕΓΚΥΟΣ.. γιατι δε φτανει η θεληση σου να εργαστεις αλλα πρεπει να εισαι και ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ οταν σου ζητηθει...
σε ολες τις παραπανω περιπτωσεις ο χρονος ασθενειας, οι σπουδες, η εγκυμοσυνη, και η στρατιωτικη θητεια δε λογιζονται ως χρονος ανεργιας. δεν εχεις ιδιοτητα ανεργου αλλα φοιτητη/σπουδαστη...

Στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ μπορεί να εγγραφεί οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο ηλικίας 15-74 ετών το οποίο α) δεν έχει εργασία β) δεν είναι μαθητής, σπουδαστής ή φοιτητής οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, γ) είναι διαθέσιμο στην αγορά εργασίας και δ) αναζητά ενεργά απασχόληση.

&

Ο άνεργος είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ για οποιαδήποτε μεταβολή προκύπτει στην κατάστασή του κατά τη διάρκεια της επιδότησής του, ώστε αναλόγως να αναστέλλεται ή διακόπτεται η επιδότηση.

Η επιδότηση του ανέργου αναστέλλεται λόγω:

Πρόσληψης,
Ασθένειας,
Στράτευσης,
Άσκησης ελεύθερου ή άλλου επαγγέλματος
Αναχώρησης στο εξωτερικό,
Λήξης άδειας διαμονής και εργασίας (για περιπτώσεις αλλοδαπών επιδοτουμένων) ή
Για οποιοδήποτε άλλο λόγο εξαιτίας του οποίου παύει να είναι διαθέσιμος για απασχόληση στην αγορά εργασίας.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
2
Like
7.803
Πόντοι
2.356
Σύμφωνα με τη υπ΄αριθμ. 721/26.7.04 διατύπωση γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας ΟΑΕΔ που βασίζεται στον υπ΄αριθμ. 1897/2000 Κανονισμό Ε.Κ (παράγρ.2, παράρτ.1),

ένας φοιτητής ή σπουδαστής δεν μπορεί να θεωρηθεί άνεργος και να εγγραφεί στα αντίστοιχα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής – ο οποίος επέλεξε να εκπαιδευτεί πρόσθετα του χρόνου των κανονικών σπουδών του – εντάσσεται στην ανωτέρω κατηγορία εκτός και εάν έχει δώσει προβάδισμα στην ένταξή του στην αγορά εργασίας.

Θα πρέπει δηλαδή να έχει ήδη εργασθεί και να έχει βρεθεί στη συνέχεια χωρίς εργασία. Αν από αυτή την κατάσταση είναι ξανά διαθέσιμος και αναζητεί ενεργά απασχόληση μπορεί να εγγραφεί κατ΄ εξαίρεση στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

tnt

Μέγας
Εγγρ.
27 Ιουν 2019
Like
12.642
Πόντοι
3.506
καρτα ανεργιας βγαζεις όταν δεν εχεις δουλεια και δεν εισαι σπουδαστης-φοιτητης, μπορει να μην εχεις δουλεψει και ποτέ, εγω πρωτογραφτηκα όταν τελειωσα το στρατιωτικο, μετα το πανεπιστημιο.

επιδομα ανεργιας πρεπει να εχεις δουλεψει τελαυταια για να δικαιούσαι.

Δεν είπα για επίδομα.

OP
OP
miloss

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.553
Πόντοι
216
Σύμφωνα με τη υπ΄αριθμ. 721/26.7.04 διατύπωση γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας ΟΑΕΔ που βασίζεται στον υπ΄αριθμ. 1897/2000 Κανονισμό Ε.Κ (παράγρ.2, παράρτ.1),

ένας φοιτητής ή σπουδαστής δεν μπορεί να θεωρηθεί άνεργος και να εγγραφεί στα αντίστοιχα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής – ο οποίος επέλεξε να εκπαιδευτεί πρόσθετα του χρόνου των κανονικών σπουδών του – εντάσσεται στην ανωτέρω κατηγορία εκτός και εάν έχει δώσει προβάδισμα στην ένταξή του στην αγορά εργασίας.

Θα πρέπει δηλαδή να έχει ήδη εργασθεί και να έχει βρεθεί στη συνέχεια χωρίς εργασία. Αν από αυτή την κατάσταση είναι ξανά διαθέσιμος και αναζητεί ενεργά απασχόληση μπορεί να εγγραφεί κατ΄ εξαίρεση στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
μα το είπα και παραπάνω, τους ανέφερα πως ενδιαφέρομαι για δουλειά και αν προκύψει θα το κάνω και θα αφήσω το μεταπτυχιακό. Και εξάλλου πάνω στην συζήτηση με ρώτησε τι έχω τελειώσει για να το καταχωρήσει, οπότε είπα τι έχω τελειώσει και είπα ότι κάνω και μεταπτυχιακό μπας και βρώ κατι καλύτερο και πιο άμεσα. Δεν είχα ενημερωθεί από κανέναν ως τότε ότι μια τέτοια ιδιότητα σε κόβει από τον ΟΑΕΔ, ούτε όμως αν δεν το έλεγα θα είχε γίνει αντιληπτό ότι σπουδάζω

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
2
Like
7.803
Πόντοι
2.356
μα το είπα και παραπάνω, τους ανέφερα πως ενδιαφέρομαι για δουλειά και αν προκύψει θα το κάνω και θα αφήσω το μεταπτυχιακό. Και εξάλλου πάνω στην συζήτηση με ρώτησε τι έχω τελειώσει για να το καταχωρήσει, οπότε είπα τι έχω τελειώσει και είπα ότι κάνω και μεταπτυχιακό μπας και βρώ κατι καλύτερο και πιο άμεσα. Δεν είχα ενημερωθεί από κανέναν ως τότε ότι μια τέτοια ιδιότητα σε κόβει από τον ΟΑΕΔ, ούτε όμως αν δεν το έλεγα θα είχε γίνει αντιληπτό ότι σπουδάζω
πρεπει να δειξεις οτι δουλευες ηδη

kiriakoboy

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
672
Πόντοι
86
Παλιά είχα κάρτα ανεργίας την έβγαλα μετά τον στρατό. Την είχα κανά 2 χρόνια και πήγα και γράφτηκα σε νυχτερινό λύκειο. Για να κάνω εγγραφή σε νυχτερινό λύκειο έπρεπε να είχα βεβαίωση εργασίας ότι εργάζομαι κάπου ή κάρτα ανεργίας. Δηλαδή το παράδοξο ότι για να γραφτώ στο νυχτερινό λύκειο έπρεπε να έχω κάρτα ανεργίας ενώ αν έχω κάρτα ανεργίας δεν μπορώ να γραφτώ στο λύκειο. :jerking: :worship: Τελικά γράφτηκα στο νυχτερινό λύκειο δεν ανέφερα καθόλου στον οαεδ ότι είμαι μαθητής νυχτερινού λυκείου, τα 4 χρόνια πέρασαν έδωσα πανελλήνιες και πέρασα σε πανεπιστήμιο. Δεν ανέφερα στον οαεδ ότι ήμουνα φοιτητής κα όλα καλά δεν με βρήκαν ποτέ.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
φυσικα εκανες παρανομα.
σωστα στο λυκειο το νυχτερινο θελουν την κατασταση σου ή δουλευεις ή ανεργος.
από την στιγμη που εισαι μαθητης λυκειου παυεις να εισαι ανεργος εισαι απασχολημένος ως μαθητης, δεν οφειλει να σε απασχολησει παραπανω ο οργανισμος ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ εργατικου δυναμικου. τοσο δυσκολο να το καταλάβετε απορω.

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.291
Πόντοι
216
Η νομοθεσία υπήρχε από παλιά. Αλλά δεν έδιναν σημασία στον ΟΑΕΔ μέχρι που άρχισαν οι καταγγελίες από μια κατηγορία εργαζομένων που έπρεπε όμως να πάνε ταυτόχρονα και σε μια σχολή γιατί αυτό απαιτούσε ο χωρος εργασίας τους.
Για να δούλευες όμως έπρεπε να έχεις στις προϋποθέσεις χρόνο ανεργίας μόρια που τα έπαιρνες αν ήσουν εγεγγραμενος στον ΟΑΕΔ.
Άρχισαν τότε οι καρφωτές. Δουλεύει ο τάδε ενώ σπουδάζει κτλ. Οι εργαζόμενοι σπουδαστές έβγαλαν τα μάτια τους μόνοι τους. Βγήκε μια εγκύκλιος πρόπερσι. Κάλυψε μια κατηγορία αλλά τις περισσότερες όχι.
Με λίγα λόγια σπουδαστής φοιτητής και ο ΟΑΕΔ δεν πάνε μαζί.
Το αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους αλλά και υπογράφεις και σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Επίσης αναγράφεται και στην βεβαίωση ανεργίας.
.

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Κριτικές
4
Like
218
Πόντοι
346
Πήγα αυτές τις μέρες να βγάλω κάρτα ανεργίας κι επάνω στην συζήτηση για το αν ενδιαφέρομαι για δουλειά και τι πτυχίο έχω, ανέφερα ότι κάνω μεταπτυχιακό και τελικά μου είπαν ότι δεν μπορούν να μου βγάλουν γιατί είμαι φοιτητής και δείχνει ότι δεν ενδιαφέρομαι για δουλειά.
Αυτά στην Ελλάς του 2020 με τα εκατομμύρια λάθρο που τους πληρώνουν τσάμπα κύριοι...........
Μου έριξαν άκυρο επειδή ενδιαφέρομαι να αυξήσω τις γνώσεις μου.

χρονια τωρα ισχυει αυτο, εσυ τωρα το ανακαλυψες?

και γτ να λεγεσαι ανεργος ενω δεν εισαι φιλε?
φοιτητης εισαι χωνεψε το και τελειωνε με τα ελληνικα ψευτομεταπτυχιακα που ειναι για το σμπουτσο.

OP
OP
miloss

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.553
Πόντοι
216
χρονια τωρα ισχυει αυτο, εσυ τωρα το ανακαλυψες?

και γτ να λεγεσαι ανεργος ενω δεν εισαι φιλε?
φοιτητης εισαι χωνεψε το και τελειωνε με τα ελληνικα ψευτομεταπτυχιακα που ειναι για το σμπουτσο.
Δεν το ήξερα ότι ισχύει αυτό και ούτε πήγα με πονηράδα να το κάνω. Προέκυψε μέσα από την συζήτηση. Απλά η ένστασή μου είναι για τον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν. Απλά έχεις μια πιθανότητα παραπάνω να εργαστείς όταν είσαι γραμμένος κι εκεί. Εξάλλου είπα ότι αν προκύψει εργασία θα το παρατήσω...

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Κριτικές
4
Like
218
Πόντοι
346
Δεν το ήξερα ότι ισχύει αυτό και ούτε πήγα με πονηράδα να το κάνω. Προέκυψε μέσα από την συζήτηση. Απλά η ένστασή μου είναι για τον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν. Απλά έχεις μια πιθανότητα παραπάνω να εργαστείς όταν είσαι γραμμένος κι εκεί. Εξάλλου είπα ότι αν προκύψει εργασία θα το παρατήσω...

τι λες καλε να παρατησεις το μεταπτυχιακο για δουλεια?
καλα το κοπο σου κ τα λεφτα π δινεις δε τα σεβεσαι?
Ημαρτον!

my 3 cents

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2019
Like
2
Πόντοι
1
ο  nikosplat  θα  σε εξυπηρετησει φιλε .

tnt

Μέγας
Εγγρ.
27 Ιουν 2019
Like
12.642
Πόντοι
3.506
Η νομοθεσία υπήρχε από παλιά. Αλλά δεν έδιναν σημασία στον ΟΑΕΔ μέχρι που άρχισαν οι καταγγελίες από μια κατηγορία εργαζομένων που έπρεπε όμως να πάνε ταυτόχρονα και σε μια σχολή γιατί αυτό απαιτούσε ο χωρος εργασίας τους.
Για να δούλευες όμως έπρεπε να έχεις στις προϋποθέσεις χρόνο ανεργίας μόρια που τα έπαιρνες αν ήσουν εγεγγραμενος στον ΟΑΕΔ.
Άρχισαν τότε οι καρφωτές. Δουλεύει ο τάδε ενώ σπουδάζει κτλ. Οι εργαζόμενοι σπουδαστές έβγαλαν τα μάτια τους μόνοι τους. Βγήκε μια εγκύκλιος πρόπερσι. Κάλυψε μια κατηγορία αλλά τις περισσότερες όχι.
Με λίγα λόγια σπουδαστής φοιτητής και ο ΟΑΕΔ δεν πάνε μαζί.
Το αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους αλλά και υπογράφεις και σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Επίσης αναγράφεται και στην βεβαίωση ανεργίας.
.

Σωστά.

Παλιότερα στις δουλειές (δεν ξέρω τώρα) αν ήσουν φοιτητής και εργαζόσουν
κοπάναγες μιλημένη άδεια 2-3 εβδομάδες λόγω εξεταστικής από τον εργοδότη
και την πάσαρες στον ΟΑΕΔ, όπου στα ακούμπαγε μια χαρά.
Την ίδια στιγμή έξυνες τις μπάλες σου και ρούφαγες και "μαύρα" από την δουλειά.

Δεν είχαμε όλοι μπάρμπα στην Κορώνη.

Ας έδιναν ίσες ευκαιρίες σε όλους όπως κι επιχορηγήσεις!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom