Νέα

ο τελευταιος θανατοποινιτης που εκτελεστηκε στην Ελλαδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 134
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Οι διάσημοι Νομικοί και εγκληματολόγοι που γράφουν τέτοιες παπαριές Γαλαξιακού επιπέδου ηλιθιότητας

πιθανό να θέλουν έναν σκατένιο κόσμο με πολλούς εγκληματίες ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

όπως οι οδοντίατροι θέλουν να υπάρχει τερηδόνα...

Τώρα το κατά πόσο η εν δυνάμει ποινή μιας πράξης λειτουργεί αποτρεπτικά από επίδοξο δράστη, αυτό το ξέρουν ακόμη και τα παιδιά 4 και 5 χρονών...
Θα με συγχωρησεις, αλλά προφανως εσυ αποψε θελεις να μιλας καφενειακά.
Εγω προτιμω να μιλω επιστημονικα.

Επισκέπτης
Θα με συγχωρησεις, αλλά προφανως εσυ αποψε θελεις να μιλας καφενειακά.
Εγω προτιμω να μιλω επιστημονικα.

Επιστημονικό το ότι η ποινή δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για την εκτέλεση ενός εγκλήματος;;;;;;;;;;;;

Η ΠΟΙΝΗ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

:new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Επιστημονικό το ότι η ποινή δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για την εκτέλεση ενός εγκλήματος;;;;;;;;;;;;

Η ΠΟΙΝΗ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

:new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked:
Θελω να πιστευω ότι δεν διαβαζεις επίτηδες επιλεκτικα αυτά που γραφω.
ΕΙΠΑ ότι η βαρυτητα της ποινης δεν είναι αναλογη της πρόληψης του συγκεκριμενου εγκλήματος.
Εχει διαφορά.
Και δεν το ειπα εγω. Το ειπε ο διαφωτιστης Beccaria.
Θα μου επιτρεψεις να εχω την δικη του γνωμη σε μεγαλυτερη υποληψη από τη δικη σου.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Ο σωματικος πονος είναι απλως "εκδικηση" και ένα σοβαρο κρατος δεν μπορει να "εκδικειται" τους πολιτες του.
Εγώ πιστεύω είναι και ένας λόγος να φοβάται ο επίδοξος εγκληματίας.Μπορεί να λέω και αρλούμπες διότι ίσως οι ψυχικά άρρωστοι να μην υπολογίζουν τον πόνο.Πάντως η αλήθεια είναι ότι αν γίνει το έγκλημα όλα τα άλλα είναι σάλτσες...το θέμα είναι να το προλαβαίνεις...

Επισκέπτης

προφανως εννοει τους πολυ σκληρους κακοποιους..αυτους που δεν μασανε πουθενα..ευτυχως ειναι μικρη μειοψηφια..οι πιο πολλοι φοβουνται ακομα και μην λερωσουν το ποινικο τους μητρωο ασχετα να δεν μπουν μεσα..

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Ο Beccaria λοιπον ελεγε, ότι αν θελεις να εχεις καλη προληψη του εγκλήματος, είναι ατοπο να αυξανεις απλως τις ποινες, γιατι πολύ απλα ούτως ή αλλως ο εγκληματιας ποτέ δεν προβλεπει ότι θα συλληφθεί. Ή το θεωρει απομακρυσμενη πιθανοτητα.
Αντιθέτως, στην προληψη συμβαλλουν μικρες ή μετριες ποινες, που εκτιονται όμως παντα ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ, και επιβάλλονται ΓΡΗΓΟΡΑ.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Εγώ πιστεύω είναι και ένας λόγος να φοβάται ο επίδοξος εγκληματίας.Μπορεί να λέω και αρλούμπες διότι ίσως οι ψυχικά άρρωστοι να μην υπολογίζουν τον πόνο.Πάντως η αλήθεια είναι ότι αν γίνει το έγκλημα όλα τα άλλα είναι σάλτσες...το θέμα είναι να το προλαβαίνεις...
Εννοείται ότι το θεμα είναι να προλαβαίνεις. Τωρα όμως συζητάμε για την καταστολή και την "ειδικη προληψη".

Επισκέπτης
Θελω να πιστευω ότι δεν διαβαζεις επίτηδες επιλεκτικα αυτά που γραφω.
ΕΙΠΑ ότι η βαρυτητα της ποινης δεν είναι αναλογη της πρόληψης του συγκεκριμενου εγκλήματος.
Εχει διαφορά.
Και δεν το ειπα εγω. Το ειπε ο διαφωτιστης Beccaria.
Θα μου επιτρεψεις να εχω την δικη του γνωμη σε μεγαλυτερη υποληψη από τη δικη σου.

Η τραγικότητα της δικαιοσύνης ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα μου επιτρέψει να σας αμφισβητώ όλους όσους εμπλέκεστε σε αυτήν απ τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο

Ειδικά όταν λέτε ότι δεν υπάρχει αναλογία μεταξύ ποινής και πρόληψης

Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι κάνετε και τίποτα σοβαρό...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι κάνετε και τίποτα σοβαρό...
Αντιθέτως, εχω την βεβαιοτητα ότι κανω το πιο σοβαρο πραγμα του κοσμου, ασχολουμενος με τη νομικη επιστημη.

Επισκέπτης
Αντιθέτως, εχω την βεβαιοτητα ότι κανω το πιο σοβαρο πραγμα του κοσμου, ασχολουμενος με τη νομικη επιστημη.
η γνωμη μου ειναι οτι η δικαιοσυνη μας ειναι πολυ καλη, και ανθρωπινη..ομως καπου γινεται πολυ ελαστικη..πχ δινει αδειες σε επικινδυνους κακοποιους οι οποιοι τις πιο πολλες φορες δραπετευουν

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Εννοείται ότι το θεμα είναι να προλαβαίνεις. Τωρα όμως συζητάμε για την καταστολή και την "ειδικη προληψη".
Για μένα μπορεί μια πολύ σκληρή τιμωρία να μην πτοήσει τον βαριά άρρωστο ψυχοτικό η τον σκληρό εγκληματία αλλά κάτι τύπους που χτυπάνε τις γυναίκες τους η τα παιδιά τους...τα βιάζουν ψυχικά και σωματικά και νομίζουν ότι έτσι επιβάλλονται μπορεί και να τους πτοήσουν.Δεν είναι όλοι κλινικές περιπτώσεις,μερικοί μπορεί να φοβηθούν.Αυτό που είπες για τις μικρές και γρήγορες ποινές έχει μια λογική που μπορώ να κατανοήσω. Η άμεση τιμωρία είναι ποιο κοντά...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
η γνωμη μου ειναι οτι η δικαιοσυνη μας ειναι πολυ καλη, και ανθρωπινη..ομως καπου γινεται πολυ ελαστικη..πχ δινει αδειες σε επικινδυνους κακοποιους οι οποιοι τις πιο πολλες φορες δραπετευουν
Οι αδειες τηρούνται σε ποσοστό 98%.
Θεωρεις ότι για το 2% πρεπει να την πληρωσουν και οι υπολοιποι?Επιπλεον, τις αδειες δεν τις δινει η δικαιοσύνη αλλά τις εχει προβλεψει ο νομος.
Επιπλέον.
Για να παρεις αδεια, πρεπει να εχεις κλεισει αρκετα χρονια στη φυλακη.

Επισκέπτης
Alex μια ερωτηση ειδικα για σενα..χωρις να υποννοω τιποτα..απλα επειδη εισαι επιστημων στα νομικα σε ρωταω..η κορη του Καψη επρεπε η οχι να προφυλακιστει? απλη ερωτηση κανω..

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Alex μια ερωτηση ειδικα για σενα..χωρις να υποννοω τιποτα..απλα επειδη εισαι επιστημων στα νομικα σε ρωταω..η κορη του Καψη επρεπε η οχι να προφυλακιστει? απλη ερωτηση κανω..
Για πλημμέλημα?
Για κατοχη προς δικη της χρηση?
Όχι βεβαια. Ούτε καν προβλεπεται.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ο Beccaria λοιπον ελεγε, ότι αν θελεις να εχεις καλη προληψη του εγκλήματος, είναι ατοπο να αυξανεις απλως τις ποινες, γιατι πολύ απλα ούτως ή αλλως ο εγκληματιας ποτέ δεν προβλεπει ότι θα συλληφθεί. Ή το θεωρει απομακρυσμενη πιθανοτητα.
Αντιθέτως, στην προληψη συμβαλλουν μικρες ή μετριες ποινες, που εκτιονται όμως παντα ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ, και επιβάλλονται ΓΡΗΓΟΡΑ.

ο τυπος ομως εγραφε το 1800 τοσο αν δε κανω λαθος. Υπαρχει και κατι αλλο που δε προβλεπει η δικαιοσυνη ( και ειναι δυσκολο να προβλεψει καθως ειναι πολυ υποκειμενικο). Το κοστος που εχει για τον καθενα μια ποινη. Αλλο κοστος εχει μια καποια ποινη για ενα σκληροπετσο μαφιοζο που εχει μαθει να μπαινοβγαινει σε φυλακες και το εχει προοξεφλησει οτι κατι τετοιο θα συμβει και αλλο κοστος εχει για ενα νορμαλ οικογενειαρχη. Βεβαια η δικαιοσυνη εχει τον  " προτερο εντιμο βιο" η το κατα συρροην κλπ κλπ. Εχει αρκετα τετοια κριτηρια. Αλλα και παλι, ο κατ "επαγγελμα" η καθ εξιν ας το πουμε ετσι εγκληματιας προσαρμοζεται σε αυτο και το συνηθιζει. Ξερει πως οτι και να γινει θα βγει και προετοιμαζεται καταλληλως ωστε να συνεχισει την ιδια δραση την οποια πολλες φορες δε διακοπτει ουτε καν και μεσα απο τη φυλακη

Επισκέπτης
Για πλημμέλημα?
Για κατοχη προς δικη της χρηση?
Όχι βεβαια. Ούτε καν προβλεπεται.
ποιο ειναι το οριο ποσοτητος ναρκωτικων για να θεωρηθει προν ιδιαν χρηση? νομιζω 3 γραμμαρια..αυτη ειχε 60 γραμμαρια και ζυγαριες ακριβειας..τεσπα ισως να μην τα ξερω καλα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
ο τυπος ομως εγραφε το 1800 τοσο αν δε κανω λαθος. Υπαρχει και κατι αλλο που δε προβλεπει η δικαιοσυνη ( και ειναι δυσκολο να προβλεψει καθως ειναι πολυ υποκειμενικο). Το κοστος που εχει για τον καθενα μια ποινη. Αλλο κοστος εχει μια καποια ποινη για ενα σκληροπετσο μαφιοζο που εχει μαθει να μπαινοβγαινει σε φυλακες και το εχει προοξεφλησει οτι κατι τετοιο θα συμβει και αλλο κοστος εχει για ενα νορμαλ οικογενειαρχη. Βεβαια η δικαιοσυνη εχει τον  " προτερο εντιμο βιο" η το κατα συρροην κλπ κλπ. Εχει αρκετα τετοια κριτηρια. Αλλα και παλι, ο κατ "επαγγελμα" η καθ εξιν ας το πουμε ετσι εγκληματιας προσαρμοζεται σε αυτο και το συνηθιζει. Ξερει πως οτι και να γινει θα βγει και προετοιμαζεται καταλληλως ωστε να συνεχισει την ιδια δραση την οποια πολλες φορες δε διακοπτει ουτε καν και μεσα απο τη φυλακη
Εννοείται ότι η προσωπικοτητα του δραστη παντα συνεκτιμάται από το δικαστηριο στα πλαισια της επιμέτρησης της ποινης.
Εχω όμως την εντυπωση ότι αυτοι που περιγραφεις, είναι ελάχιστοι.

Επισκέπτης
'Οταν χρειαστεί κάτι θα αλλάξει αποψη άρδην!!!

Ή ζείτε σε άλλη χώρα-πλανήτη, ή έχετε φάει τόσο ψωμί από νομικά επαγγέλματα, που δε μπορείτε να δείτε ότι το νομικό επάγγελμα θεωρείται από τα πιο βρώμικα στον κόσμο και πλήρως αμφισβητούμενο...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom