Επισκέπτης
δηλαδη στην Αμερικη που τους εκτελουν ειναι πιο βλακες απο μας? τον πακιστανο που αφησε φυτο την Μυρτω δεν πρεπει να τον εκετελεσουν? αν ηταν κορη σου τι θα ελεγες?Ο θανατος δεν είναι καν τιμωρια.
δηλαδη στην Αμερικη που τους εκτελουν ειναι πιο βλακες απο μας? τον πακιστανο που αφησε φυτο την Μυρτω δεν πρεπει να τον εκετελεσουν? αν ηταν κορη σου τι θα ελεγες?Ο θανατος δεν είναι καν τιμωρια.
Οι σωματικες τιμωριες είναι δειγμα βαρβαρισμού.Για μερικούς είναι για άλλους είναι απλά και σαν διέξοδο από την τιμωρία. Εγώ πιστεύω ότι για εγκλήματα όπως είναι η παιδεραστία,ο βασανισμός ανθρώπων,ο βιασμός,η εκμετάλευση αδυνάμων...θα έπρεπε να έχουν δυσανάλογα σκληρή τιμωρία ώστε να φοβάται πραγματικά ο άλλος να τα διαπράξει.Για παράδειγμα...βίασε ο άλλος την γκόμενα του επειδή μέθυσε μια μέρα και την είδε νταής? Χημικός ευνουχισμός και ισόβια σε φυλακή που θα τον γαμάνε κάθε μέρα 10 μαύροι.
Η ίδια η μητέρα του κοριτσιού σε συνέντευξη της έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να πεθάνει αυτός γιατί τότε δεν θα υποφέρει όπως υποφέρει το κοριτσάκι.Υπάρχει λόγος που όποιος απελπίζεται από την ζωή σκέφτεται την αυτοκτονία.δηλαδη στην Αμερικη που τους εκτελουν ειναι πιο βλακες απο μας? τον πακιστανο που αφησε φυτο την Μυρτω δεν πρεπει να τον εκετελεσουν? αν ηταν κορη σου τι θα ελεγες?
Παμε στα βασικα.δηλαδη στην Αμερικη που τους εκτελουν ειναι πιο βλακες απο μας? τον πακιστανο που αφησε φυτο την Μυρτω δεν πρεπει να τον εκετελεσουν? αν ηταν κορη σου τι θα ελεγες?
Οι σωματικες τιμωριες είναι δειγμα βαρβαρισμού.
Επιπλέον, αν θελεις τη γνωμη μου, δεν εχει αποδειχθεί ποτέ ότι η βαρυτητα της τιμωριας, είναι αναλογη με την προληψη του συγκεκριμενου εγκλήματος.
Ο εγκληματιας, παντα υπολογιζει ότι δεν θα συλληφθεί.
Ποτέ δεν λειτουργει με τη σκεψη ότι "αν πιαστω, τι ποινη θα εχω".
Βασικη αρχη της εγκληματολογιας.
Ουσιαστικα η εξαιρετικα αυστηρη τιμωρια επιβάλλεται για την "ικανοποιηση" του κοσμου.
Γενικως, το θεμα της θανατικης ποινης είναι εξαντλημενο. Το εχουμε ξανασυζητησει εκτενως κι εδώ.Η ίδια η μητέρα του κοριτσιού σε συνέντευξη της έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να πεθάνει αυτός γιατί τότε δεν θα υποφέρει όπως υποφέρει το κοριτσάκι.Υπάρχει λόγος που όποιος απελπίζεται από την ζωή σκέφτεται την αυτοκτονία.
δεν συμφωνω..πιστευω οτι η ενδεχομενη ποινη απο τον νομο στους πιο πολλους λειτουργει ανασταλτικα..αλλοιως καθε μερα θα σκοτωνομασταν μεταξυ μας ακομα και για ασημντη αφορμηΟι σωματικες τιμωριες είναι δειγμα βαρβαρισμού.
Επιπλέον, αν θελεις τη γνωμη μου, δεν εχει αποδειχθεί ποτέ ότι η βαρυτητα της τιμωριας, είναι αναλογη με την προληψη του συγκεκριμενου εγκλήματος.
Ουσιαστικα η εξαιρετικα αυστηρη τιμωρια επιβάλλεται για την "ικανοποιηση" του κοσμου.
Εννοεις δηλαδή, ότι ο εμπορος ναρκωτικών θα κωλωνε με μια θανατικη ποινη, αλλά όχι με τα ισοβια που μπορει να φαει?δεν συμφωνω..πιστευω οτι η ενδεχομενη ποινη απο τον νομο στους πιο πολλους λειτουργει ανασταλτικα..αλλοιως καθε μερα θα σκοτωνομασταν μεταξυ μας ακομα και για ασημντη αφορμη
Γενικά σωστό σύστημα θα ήταν αυτό που θα έδινε την σωστή παιδεία ώστε όσο μπορείς να καταπολεμήσεις τα περιστατικά.Ποτέ δεν θα καταφέρεις το 100% όμως επειδή ο άνθρωπος είναι ένα πολύ αδίστακτο ζώο και μερικοί άνθρωποι γεννιούνται απλά άρρωστοι και με περίεργες τάσεις. Δηλαδή ποια πιστεύεις ότι θα είναι μια αποτελεσματική τιμωρία αν όχι ο ψυχικός και σωματικός πόνος?Οι σωματικες τιμωριες είναι δειγμα βαρβαρισμού.
Δεν τα λεω εγω. Είναι γραμμενα από αιωνες αυτά, από διάσημους νομικους και εγκληματολόγους.Πιθανό να αποτελεί ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΡΙΑ που έχει γραφτεί ποτέ στα χρονικά του διαδικτύου...
δεν μιλησα για θανατικη ποινη..ειπα οτι ο νομος φοβιζει τους πιο πολλους και δεν προχωρουν στο εγκλημα..Εννοεις δηλαδή, ότι ο εμπορος ναρκωτικών θα κωλωνε με μια θανατικη ποινη, αλλά όχι με τα ισοβια που μπορει να φαει?
Οι σωματικες τιμωριες είναι δειγμα βαρβαρισμού.
Η στερηση της ελευθεριας είναι η ποινη που ουσιαστικα εμεινε ως καταστάλαγμα κατά τη διαρκεια αιωνων διαλογου και κοινωνικης ζυμωσης.Γενικά σωστό σύστημα θα ήταν αυτό που θα έδινε την σωστή παιδεία ώστε όσο μπορείς να καταπολεμήσεις τα περιστατικά.Ποτέ δεν θα καταφέρεις το 100% όμως επειδή ο άνθρωπος είναι ένα πολύ αδίστακτο ζώο και μερικοί άνθρωποι γεννιούνται απλά άρρωστοι και με περίεργες τάσεις. Δηλαδή ποια πιστεύεις ότι θα είναι μια αποτελεσματική τιμωρία αν όχι ο ψυχικός και σωματικός πόνος?
δεν μιλησα για θανατικη ποινη..ειπα οτι ο νομος φοβιζει τους πιο πολλους και δεν προχωρουν στο εγκλημα..
Εισαι σιγουρος για καποιον λογο?Η έννοια της θανατικής ποινής είναι να εξαφανίσης έναν επικίνδυνο που ο εγκλεισμός και ισόβια φυλάκιση δεν πρόκειται ούτε να τον συμμορφώσουν και για όποιον εφόσον αποφυλακιστεί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κάνει τα ίδια..
Σκέψου έναν μαντράχαλο 40 χρονών να βιάζει ένα κορίτσι 15 χρονών..Πως σκατά άνθρωπος θα γίνει αυτός με τη φυλακή;Ένας μεγαλέμπορος ναρκωτικών;Κάποιος κατα συρροήν δολοφόνος;
Για μένα η στέρηση της ελευθερίας και η απομόνωση είναι οι χειρότερες τιμωρίες. Ξεκάθαρα.Απλά επειδή μερικοί άνθρωποι είναι ψυχανόμαλοι και δεν καταλαβαίνουν από αυτά μπορεί να πρέπει να έχεις μια ακόμα ποιο βαριά,ίσως ναι και βάρβαρη τιμωρία για να φοβούνται.Μην υποτιμάς τον σωματικό πόνο.Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να μπορούν να τον αντέξουν.Η στερηση της ελευθεριας είναι η ποινη που ουσιαστικα εμεινε ως καταστάλαγμα κατά τη διαρκεια αιωνων διαλογου και κοινωνικης ζυμωσης.
Και θεωρω ότι είναι και η μονη αποδεκτη τιμωρια από την συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου.
Αν εσυ βρηκες έναν που ξανασκοτωσε, εγω μπορω να σου πω χιλιους που δεν ξανασκοτωσαν.διαβαστε γιατι πρεπει να τους εκτελουν..σκοτωσε και δευτερον ανθρωπο..
Ο σωματικος πονος είναι απλως "εκδικηση" και ένα σοβαρο κρατος δεν μπορει να "εκδικειται" τους πολιτες του.Για μένα η στέρηση της ελευθερίας και η απομόνωση είναι οι χειρότερες τιμωρίες. Ξεκάθαρα.Απλά επειδή μερικοί άνθρωποι είναι ψυχανόμαλοι και δεν καταλαβαίνουν από αυτά μπορεί να πρέπει να έχεις μια ακόμα ποιο βαριά,ίσως ναι και βάρβαρη τιμωρία για να φοβούνται.Μην υποτιμάς τον σωματικό πόνο.Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να μπορούν να τον αντέξουν.
Δεν τα λεω εγω. Είναι γραμμενα από αιωνες αυτά, από διάσημους νομικους και εγκληματολόγους.