Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.413
Πόντοι
2.786
Το Άρθρο 13 λέει πως δεν πρέπει να λαμβάνονται υγειονομικά μέτρα στις εκκλησίες και να αποτελούν εστίες μετάδοσης ασθενειών; Και μόνον σε αυτές; Γιατί οπουδήποτε αλλού λαμβάνονται.
Το άρθρο 13 γράφτηκε πολύ πριν την πανδημία, οπότε αποκλείεται να το έγραφε εκτός κι αν ο συνταγματολόγος είχε crystal ball μαζί του :)

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Εγώ το έχω διαβάσει. Και για να μην μακρηγορούμε λέει το εξής.

'Αρθρο 13: (Θρησκευτική Ελευθερία)

1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.
2. Kάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. H άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη. O προσηλυτισμός απαγορεύεται.
3. Oι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της, όπως και οι λειτουργοί της επικρατούσας θρησκείας.
4. Kανένας δεν μπορεί, εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, να απαλλαγεί από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς το Kράτος ή να αρνηθεί να συμμορφωθεί προς τους νόμους.
5. Kανένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο, που ορίζει και τον τύπο του.

Οπότε συνιστά πολιτική αλητεία η μη λήψη υγειονομικών μέτρων ειδικά στις εκκλησίες. Που λόγω και του κοινού τους συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξάπλωση του ιού.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
7.653
Πόντοι
2.356
εγω παντως θα το κανω θεμα με την ιση μεταχειριση των πολιτων... μυριζει φραγκο αφθονο...
οι επιτροπες του ποδαριου δε μελετανε τιποτα και δωσαν πολλα πατηματα με το μια ετσι μια αλλιως ξανα ετσι και ξανα απο την αλλη...

• Like
Αντιδράσεις: Νίο

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.413
Πόντοι
2.786
Εγώ το έχω διαβάσει. Και για να μην μακρηγορούμε λέει το εξής.

'Αρθρο 13: (Θρησκευτική Ελευθερία)

1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.
2. Kάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. H άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη. O προσηλυτισμός απαγορεύεται.
3. Oι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της, όπως και οι λειτουργοί της επικρατούσας θρησκείας.
4. Kανένας δεν μπορεί, εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, να απαλλαγεί από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς το Kράτος ή να αρνηθεί να συμμορφωθεί προς τους νόμους.
5. Kανένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο, που ορίζει και τον τύπο του.

Οπότε συνιστά πολιτική αλητεία η μη λήψη υγειονομικών μέτρων ειδικά στις εκκλησίες. Που λόγω και του κοινού τους συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξάπλωση του ιού.
Ναι, εξαρτάται πως το ερμηνεύει ο καθένας... γιατί έχει κι αυτό μέσα, το 2.

Όπως και να έχει, εγώ δεν το θεωρώ πολιτική αλητεία, αλλά ούτε κι αν επιβάλλονταν τα μέτρα και για τις εκκλησίες θα το θεωρούσα.

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.722
Πόντοι
736
ΡΕ Σάββα έχεις γράψει σε αυτό το νήμα εκατοντάδες ποστ και ακόμα να αντιληφθείς ότι στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και σε όλα τα sites δημοσιεύεται ο αριθμός των τεστ και το ποσοστό θετικότητας,
Εγώ το κατάλαβα , αυτό που δεν έχω αντιληφθεί ακόμα είναι πότε θα το καταλάβουν και στα κανάλια που συνήθως στέκονται μόνο στα κρούσματα , και επίσης δεν έχω καταλάβει τι γίνεται στις αργίες και έχουμε περίπου 4-5 φορές αυξημένο ποσοστό θετικότητας :) Τα λιγότερα τέστ ίσως να είναι μια εξήγηση ... τέλος πάντων.

Απλά όταν έγραψα το πόστ ηταν 6 παρά τέταρτο κάπου εκεί , και το σάιτ που παρακολουθώ είχε ανακοινώσει μόνο τον αριθμό κρουσμάτων μέχρι εκείνη την ώρα , μετά έβαλαν και αριθμό τέστ και ποσοστά θετικότητας.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.213
Πόντοι
456
Τα νεα αυστηρα μετρα της κυβερνησης για την πανδημια κρινονται σωστα. Συμφωνω με τη θεση της κυβερνησης οτι αφησε την εισοδο χωρις ραπιντ τεστ σε σουπερ μαρκετ, φαρμακεια, εκκλησιες, επειδη αυτα ειναι τα απολυτως απαραιτητα για τον ανθρωπο.

Στα καταστηματα τροφιμων παει για να γιατρεψει την πεινα του.
Στα φαρμακεια παει για να γιατρεψει το σωμα του.
Στην εκκλησια παει για να γιατρεψει την ψυχη του.

Μπραβο στη κυβερνηση σε αυτο τον τομεα.
1635978818618.png

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Ναι, εξαρτάται πως το ερμηνεύει ο καθένας... γιατί έχει κι αυτό μέσα, το 2.

Όπως και να έχει, εγώ δεν το θεωρώ πολιτική αλητεία, αλλά ούτε κι αν επιβάλλονταν τα μέτρα και για τις εκκλησίες θα το θεωρούσα.
Είναι πολιτική αλητεία γιατί δε μπορεί αυτόν που αφήνεις ελεύθερο να συγχρωτίζεται με ένα σωρό άλλους μέσα σε μια εκκλησία χωρίς κανένα μέτρο, να μεταλάβει από το ίδιο κουτάλι με τους προηγούμενους και να φιλάει του παππά το χέρι για να πάρει αντίδωρο, να του ζητάς μόλις βγει από αυτήν να βάλει μάσκα για να πάει στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο ή να κάνει ράπιντ τεστ για να πιεί έναν καφέ. Εκτ΄ός και αν οι ιοί αδρανοποιούνται μόλις ρίξεις τον οβολό στο παγκάρι. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να τελειώσει αυτή η πανδημία δεν κάνει εξαιρέσεις.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.125
Πόντοι
26.141
Η αλεπού των ψήφων κος Μητσοτάκης
Το είχα δηλώσει από τις αρχή της πανδημίας ,,,,εγώ κ ο alex

Ξέρει κ κερδίζει τους ψηφοφόρους
15 τοις εκατό διαφορΑ

Δυ να τα ξύνουν δύο χρόνια
Συνταξιούχους απείραχτο το εισόδημα
Εκκλησία ανέπαφη
.
15 κ βάλε διαφορά με το δεύτερο κομμα

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.413
Πόντοι
2.786
Είναι πολιτική αλητεία γιατί δε μπορεί αυτόν που αφήνεις ελεύθερο να συγχρωτίζεται με ένα σωρό άλλους μέσα σε μια εκκλησία χωρίς κανένα μέτρο, να μεταλάβει από το ίδιο κουτάλι με τους προηγούμενους και να φιλάει του παππά το χέρι για να πάρει αντίδωρο, να του ζητάς μόλις βγει από αυτήν να βάλει μάσκα για να πάει στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο ή να κάνει ράπιντ τεστ για να πιεί έναν καφέ. Εκτ΄ός και αν οι ιοί αδρανοποιούνται μόλις ρίξεις τον οβολό στο παγκάρι. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να τελειώσει αυτή η πανδημία δεν κάνει εξαιρέσεις.
Αυτή είναι η δική σου ερμηνεία. Κάποιου άλλου η ερμηνεία που είναι πιο πολύ της θρησκείας, θεωρεί ότι πιο σημαντικό είναι η λατρεία για τον Θεό παρά η "λατρεία" για ρούχα και καφέ. Πες μου εσύ ποιος έχει άδικο.

Όσο για το τελευταίο που γράφεις "εκεί κολλάει, εκεί δεν κολλάει", είναι κάτι που μας έπρηζαν από την αρχή της πανδημία τα ψέκια. Και δεν σε κόβω να είσαι.

Εγγρ.
23 Ιουν 2021
Like
1.344
Πόντοι
206
Το άρθρο 13 γράφτηκε πολύ πριν την πανδημία, οπότε αποκλείεται να το έγραφε εκτός κι αν ο συνταγματολόγος είχε crystal ball μαζί του :)
Επιδημίες και πανδημίες πάντα υπήρχαν, ο συνταγματολόγος δεν διευκρίνισε αυτό και άλλα αυτονόητα επειδή όντως δεν ειχε crystal ball... που να φανταστεί τις "ερμηνείες" που δίνουν κατά το δοκούν κάτι
φωστήρες...

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.719
Πόντοι
3.936
Η αλεπού των ψήφων κος Μητσοτάκης
Το είχα δηλώσει από τις αρχή της πανδημίας ,,,,εγώ κ ο alex
Ξέρει κ κερδίζει τους ψηφοφόρους
15 τοις εκατό διαφορΑ
Ελλαδα μενεις σε χωριο αποκλεισμενος και βλεπεις μονο Σκαι ή βρισκεσαι στο εξωτερικο και δεν εχεις παρει ακομη χαμπαρι τι παιζει

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.125
Πόντοι
26.141
Ελλαδα μενεις σε χωριο αποκλεισμενος και βλεπεις μονο Σκαι ή βρισκεσαι στο εξωτερικο και δεν εχεις παρει ακομη χαμπαρι τι παιζει
Τα καλοκαίρια μενω santa barbara και το χειμώνα Chamonix :confused:

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.413
Πόντοι
2.786
Επιδημίες και πανδημίες πάντα υπήρχαν, ο συνταγματολόγος δεν διευκρίνισε αυτό και άλλα αυτονόητα επειδή όντως δεν ειχε crystal ball... που να φανταστεί τις "ερμηνείες" που δίνουν κατά το δοκούν κάτι
φωστήρες...
Ποιοι είναι οι φωστήρες? Αυτοί που θέλουν να πηγαίνουν στην εκκλησία ή αυτοί που θέλουν να πηγαίνουν για ψώνια και καφέ?

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Αυτή είναι η δική σου ερμηνεία. Κάποιου άλλου η ερμηνεία που είναι πιο πολύ της θρησκείας, θεωρεί ότι πιο σημαντικό είναι η λατρεία για τον Θεό παρά η "λατρεία" για ρούχα και καφέ. Πες μου εσύ ποιος έχει άδικο.

Όσο για το τελευταίο που γράφεις "εκεί κολλάει, εκεί δεν κολλάει", είναι κάτι που μας έπρηζαν από την αρχή της πανδημία τα ψέκια. Και δεν σε κόβω να είσαι.
Κανενός ερμηνεία δεν είναι. Ληφθέντα κυβερνητικά μέτρα είναι. Στις εκκλησίες δεν παίρνεις κανένα μέτρο αλλά οταν πας σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο παίρνεις.
Απλό και ξεκάθαρο.
Στα υπόλοιπα, παντού κολλάει, γι'αυτό είναι αδιανόητη η επιλεκτική χρήση μετρων προστασίας με κυβερνητική απόφαση.
Το τι λένε οι ψεκ δε με απασχολεί. Απολογητής κάθε κυβερνητικής ηλιθιότητας δε θα γίνω.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.413
Πόντοι
2.786
Κανενός ερμηνεία δεν είναι. Ληφθέντα κυβερνητικά μέτρα είναι. Στις εκκλησίες δεν παίρνεις κανένα μέτρο αλλά οταν πας σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο παίρνεις.
Ναι, γιατί μάλλον είναι πιο vital από τον καφέ και τα ψώνια :)

Απλό και ξεκάθαρο.
Στα υπόλοιπα, παντού κολλάει, γι'αυτό είναι αδιανόητη η επιλεκτική χρήση μετρων προστασίας με κυβερνητική απόφαση.
Ναι προφανώς. Ποιος θα έπαιρνε την απόφαση?

Το τι λένε οι ψεκ δε με απασχολεί. Απολογητής κάθε κυβερνητικής ηλιθιότητας δε θα γίνω.
Γιατί να γίνεις απολογητής? Στο κόμμα είσαι?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom