Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.347
Πόντοι
3.656
Το like πήγαινε στον τρόπο με τον οποίο ανέλυσες το θέμα, άσχετα αν συμφωνώ η διαφωνώ, απλά θα πω πως το σκέφτομαι εγώ. Για να μπορέσεις να καταλάβεις αν κάποια από όλες που υπάρχουν ξεχωρίζει, θα πρέπει να τις μελετήσεις όλες και η να τις απορρίψεις όλες, η να δεχτείς κάποιες η να δεχτείς μία. Δεν θεωρώ λογικό, η σωστό να απορρίπτω η να δέχομαι κάτι χωρίς εξέταση.

Δεύτερον, η θρησκεία δεν είναι κάτι που σου δίνει επιλογή να επιλέξεις, πχ αν είχαμε γεννηθεί Εβραίοι, θα ήμασταν Εβραίοι, η αν είχαμε γεννηθεί σε μουσουλμανικές χώρες, θα ήμασταν μουσουλμάνοι κοκ. Εγώ που δεν πιστεύω στον χριστιανισμό, πάω εκκλησία, θα παντρευτώ σαν χριστιανός, θα βαφτίσω το παιδί μου, θα πάω σε γάμους κηδείες κτλ. Δεν έχω επιλογή, από την στιγμή που ζω σε ένα κοινωνικό σύνολο και πρέπει κάτι εξαναγκαστικά να ακολουθήσω. Τι σημασία έχει τι πιστεύω η τι δεν πιστεύω, σημασία έχει τι πράττω. Ποιος από εμάς δεν λέει χρόνια πολλά σε φίλους όταν γιορτάζουν, η όταν κάποιος του πει: χριστός ανέστη, τι θα απαντήσει; Μη μου λες γιατί δεν πιστεύω στον χριστό, νομίζω αυτά είναι γελοία.

Επομένως, καταλήγουμε ότι το θρησκευτικό δόγμα που ακολουθούμε, είναι εντός εισαγωγικών επιβεβλημένο ανάλογα με την καταγωγή μας. Μπορεί κάποιος να μην ακολουθήσει; Βεβαίως και μπορεί, όπως μπορεί να πάει να μείνει σε σπηλιά, η να του λένε οι συγγενής χρόνια πολλά στις εορτές και να μην απαντάει, η να διαμαρτύρεται όταν τα μαγαζιά είναι κλειστά δευτέρα του Πάσχα.
1. ανέλυσα για ποιο λόγο έχω την άποψη πως όλες οι θρησκείες είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα. Οι Εθνικές θρησκείες είχαν σκοπό να ενώσουν την ομάδα, η οποία και τις έπλασε σύμφωνα με τις αρχές / ανάγκες της. Ας πούμε μια κοινωνία ελιτίστικη όπως οι Έλληνες έπλασαν θρησκεία με θεούς προστάτες Εμπόρων (Ερμής), Τεχνολογίας (Ήφαιστος), Έρωτα (Αφροδίτη) Γλεντιού (Διόνυσος), κλπ. Μια κοινωνία βασισμένη στην λεηλασία όπως οι Βίκινγκς, έπλασε θρησκεία με πολεμικά ιδανικά, σύμφωνα με την οποία ο Ήρωας αποθεωνόταν και τον άρπαζαν οι Βαλκυρίες μέσα από τη μάχη, για να τον πάνε στη Βαλχάλα. Επίσης έγραψα πως αν οποιοδήποτε άτομο μπορέσει να μου αποδείξει την αλήθεια οποιασδήποτε θρησκείας, θα πιστέψω. Η Ενοχλητική λεπτομέρεια πάντως είναι πως αν κάποια θρησκεία μπορούσε να αποδείξει την αλήθεια της, τότε θα είχε εξαφανίσει όλες τις άλλες ανταγωνιστικές θρησκείες.

2. προσυπογράφω. Οι θρησκευόμενοι ακολουθούν κάποια θρησκεία μόνο και μόνο χάρη σε μια χωροχρονική σύμπτωση. Ο Ίδιος άνθρωπος που σήμερα είναι ορθόδοξος Χριστιανός, αν είχε γεννηθεί στην Ινδία το πιθανότερο είναι να ήταν Ινδουιστής κι αν είχε γεννηθεί στη Σαουδική Αραβία να ήταν Μουσουλμάνος. Αλλά και στην Ελλάδα που γεννήθηκε, αν είχε γεννηθεί σε οικογένεια Παλαιοημερολογητών, Μαρτύρων του Ιεχωβά ή στην Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, το πιθανότερο είναι να είχε αυτή τη θρησκεία. Σε άλλο χρόνο στην Ελλάδα θα πίστευε στο Δωδεκάθεο, στη Δανία θα πίστευε στον Όντιν και στο υπόλοιπο Πάνθεον των Βίκινγκς και στη Γαλατία στο Μπέλενο και στον Τουτατή. Αν και η θρησκεία του οφείλεται σε σύμπτωση, ο πιστός αδυνατεί να αλλάξει τις πεποιθήσεις του σύμφωνα με την πραγματικότητα, και προσπαθεί να αλλάξει την πραγματικότητα ώστε να ταιριάξει με τις πεποιθήσεις του

3. Ναι, κάποιοι όταν τους λένε Χριστός Ανέστη απαντάνε μαγκιά του, όταν τους λένε Καλό Πάσχα απαντάνε πως γιορτάζουν την Ανθία Αφροδίτη, κι όταν τους λένε καλά Χριστούγεννα απαντάνε πως γιορτάζουν το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Θα σου επισημάνω πάντως πως όποιες αργίες υπάρχουν, έχουν Νομοθετηθεί από το Κράτος

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.347
Πόντοι
3.656
1632520903505.png
δώσε λινκ ποια Επιστημονική έρευνα απαγορεύει τη Μουσική

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
Καλα, εσυ παιξε στην Ομονοια
εσυ ηδη παιζεις κοντα στο δαφνι

μολις καλυψες μια ζουρλεγκο "γιατρο" η οποια κατα τα λεγομενα σου μπορει να λεει αστειακια για το ποτε θα εχουμε εθνικες εκλογες

καταντιες του κυβερνωντος κομματος

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
2
Like
7.771
Πόντοι
2.356

μολις καλυψες μια ζουρλεγκο "γιατρο" η οποια κατα τα λεγομενα σου μπορει να λεει αστειακια για το ποτε θα εχουμε εθνικες εκλογες

θεωρει καθηκον του να ξεπλενει δεξιους τυπε μην τον παρεξηγεις...

εγω αν πω οτι ο ηλιος βγαινει το πρωι θα μου επιτεθει
αν το πει ο πιεξ θα τον χειροκροτησει.

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
θεωρει καθηκον του να ξεπλενει δεξιους τυπε μην τον παρεξηγεις...

εγω αν πω οτι ο ηλιος βγαινει το πρωι θα μου επιτεθει
αν το πει ο πιεξ θα τον χειροκροτησει.
ο αλεξ εχει παρασυρθει εδω και καιρο δεν τον κατηγορω προσωπικα

ειναι εγλωβισμενος σε εναν αρχηγο που τον πιστεψε στην αρχη και τωρα αναγκαστικα πρεπει να παριστανει τον κλητηρα για καθε γκαφα του αφεντικου

η πιεξουλα ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΑ της κανανε ρουσφετι

καποτε θα μας πει τι ρουσφετι του κανανε και απο ποιον οταν αλλαξει η κυβερνηση

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
2
Like
7.771
Πόντοι
2.356
Αλήθεια είναι πως ξεχνάω. Λινκ δώσε λοιπόν

τυπε εισαι ανω των 60 και εσυ?
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

ειναι εγλωβισμενος σε εναν αρχηγο που τον πιστεψε στην αρχη και τωρα αναγκαστικα πρεπει να παριστανει τον κλητηρα για καθε γκαφα του αφεντικου

γιατι θεωρεις οτι ο πιεξ ειναι ηθικο ατομο που θα σου δωσει και λογαριασμο?
ο δικηγορος παρα το επαγγελμα του περισσοτερο ηθικη εχει.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.347
Πόντοι
3.656

τυπε εισαι ανω των 60 και εσυ?
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

γιατι θεωρεις οτι ο πιεξ ειναι ηθικο ατομο που θα σου δωσει και λογαριασμο?
ο δικηγορος παρα το επαγγελμα του περισσοτερο ηθικη εχει.
Μπορείς να με πληροφορήσεις το Επιστημονικό πεδίο στο οποίο έχει πτυχίο ο Χαρδαλιάς;

• Χαχα
Αντιδράσεις: alex71

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.414
Πόντοι
2.786

Εσύ έχεις καταλάβει που έχεις εγκλωβιστεί? :)

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
21.852
Πόντοι
6.056

με αποστομωτικό βιντεο παγωνης,έχωσες τρίποντο με κερδισμένο φάουλ γλασκος.
Ο αλεξ πληρώνει τα δικαστικά έξοδα ή τα φορτώνει στα μπαταχτσιλίκια του κόμματος:confused:

• Like
Αντιδράσεις: Νίο

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
2
Like
7.771
Πόντοι
2.356
Μπορείς να με πληροφορήσεις το Επιστημονικό πεδίο στο οποίο έχει πτυχίο ο Χαρδαλιάς;
αγνωστο ρε τυπε αλλα για να πηραν τα μετρα καποιος μαλακας απο την επιτροπη "ειδικος" θα τους ειχε παρει στο λαιμο του....

την επομενη φορα θα πουν να κραταμε την αναπνοη μας σε κλειστους χωρους! ετσι δεν διασπειρεται ο ιος! ειδες τα ξερω και χωρις να εχω σχετικο πτυχιο.... ποτε μπαινω στην επιτροπη?

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
Εσύ έχεις καταλάβει που έχεις εγκλωβιστεί? :)
να σου πω την αληθεια οπου παει η ψηφος

εαν το εμαθες ξεπουλιεται και η δεη ναι μεν ειναι καλο διοτι καποιοι κηφηνες παλαιοκομματικοι συνδικαλιστες θα διωχθουν αλλα θα ακριβυνει πολυ η δεη οταν ιδιωτικοποιηθει συντομα

δες τις τιμες ρευματος σε δυτικη και κεντρικη ευρωπη

• Like

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
με αποστομωτικό βιντεο παγωνης,έχωσες τρίποντο με κερδισμένο φάουλ γλασκος.
Ο αλεξ πληρώνει τα δικαστικά έξοδα ή τα φορτώνει στα μπαταχτσιλίκια του κόμματος:confused:
ο αλεξ και ο καθε αλεξ θα πληρωσουν μεχρι τις εθνικες εκλογες την νομοθεσια περι μη ευθυνης ΟΛΩΝ λοιμοξιολογων κονκλαβιο ιατρων και γενικως σε οσους ασχολουνται με την ιατρικη και το παιζουν προφεσορες στα καναλια που βγαινουν

αυτο που θα πληρωθει θα ειναι επισης οι θανατοι συναθρωπων μας απο εμβολιασμους οι οποιοι τοσο τα μελη των οικογενειων τους αλλα και οι συγγενεις τους δεν θα παρουν δεκαρα τσακιστη λογω πολλαπλων επιπλοκων υγειας που παρουσιαστηκαν απο τους εμβολιασμους και οπου η ειται θα ζησουν με μονιμα προβληματα υγειας τωρινα η μελλοντικα που θα εμφανιστουν ηλικιακα η θα πεθανουν ενω θα μπορουσε να ειχε σωθει η ζωη τους

ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΣ ΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

• Like
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.347
Πόντοι
3.656
αγνωστο ρε τυπε αλλα για να πηραν τα μετρα καποιος μαλακας απο την επιτροπη "ειδικος" θα τους ειχε παρει στο λαιμο του....

την επομενη φορα θα πουν να κραταμε την αναπνοη μας σε κλειστους χωρους! ετσι δεν διασπειρεται ο ιος! ειδες τα ξερω και χωρις να εχω σχετικο πτυχιο.... ποτε μπαινω στην επιτροπη?
ΘΑ. Διαστρέφεις συστηματικά την Επιστήμη λοιπόν. Τα μέτρα που πάρθηκαν προκειμένου να μην έχουμε μεγάλη διασπορά του Ιού, δεν έχουν σχέση με την απαγόρευση όπως ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ έγραψες. Δεν έλεγε πριν 2 χρόνια η Επιστήμη να μην αγκαλιαζόμαστε, να μην χορεύουμε, να μην τραγουδάμε, να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους. Τώρα το είπε για πολύ συγκεκριμένο λόγο

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
2
Like
7.771
Πόντοι
2.356
ΘΑ. Διαστρέφεις συστηματικά την Επιστήμη λοιπόν. Τα μέτρα που πάρθηκαν προκειμένου να μην έχουμε μεγάλη διασπορά του Ιού, δεν έχουν σχέση με την απαγόρευση όπως ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ έγραψες. Δεν έλεγε πριν 2 χρόνια η Επιστήμη να μην αγκαλιαζόμαστε, να μην χορεύουμε, να μην τραγουδάμε, να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους. Τώρα το είπε για πολύ συγκεκριμένο λόγο
να εχουμε μεγαλη διασπορα για να τελειωνουμε με αυτον. αλλωστε μεθ δε θελουμε!!! γιατι τον συντηρουμε στο προσκηνιο? για να μη τελειωσει ποτε ο κυκλος του?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.295
Πόντοι
8.006
ο αλεξ και ο καθε αλεξ θα πληρωσουν μεχρι τις εθνικες εκλογες την νομοθεσια περι μη ευθυνης ΟΛΩΝ λοιμοξιολογων κονκλαβιο ιατρων και γενικως σε οσους ασχολουνται με την ιατρικη και το παιζουν προφεσορες στα καναλια που βγαινουν

αυτο που θα πληρωθει θα ειναι επισης οι θανατοι συναθρωπων μας απο εμβολιασμους οι οποιοι τοσο τα μελη των οικογενειων τους αλλα και οι συγγενεις τους δεν θα παρουν δεκαρα τσακιστη λογω πολλαπλων επιπλοκων υγειας που παρουσιαστηκαν απο τους εμβολιασμους και οπου η ειται θα ζησουν με μονιμα προβληματα υγειας τωρινα η μελλοντικα που θα εμφανιστουν ηλικιακα η θα πεθανουν ενω θα μπορουσε να ειχε σωθει η ζωη τους

ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΣ ΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ
Θυμισε μου τι ψηφισες τύπε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom